ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
devilm3rt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2011 13:11
Son Ziyaret:
05 Mart 2017 12:54
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mert daş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mert daş

SON 10 MESAJI

Su kaplumbağası/200 lt
Çamaşır suyuyla akvaryumu yıka güneşte beklet daha sonra istediğin canlıyı besleyebilirsin.
arkadaşlar yeni öğrendiğim bi tedavi yötemi
Şöyle bir yazı buldum bi bakın isterseniz.
 
İçme suyu dezenfeksiyonunda kullanılacak yöntemler teknik ve ekonomik olarak su arıtma uygulamalarına uygun olmalıdır.
Klor dezenfeksiyonu ve gerektiğinde amonyak ilavesi, diğer yöntemlere göre daha basittir ve işletmeye yönelik gereksinimleri ayrıntılı olarak incelenmiş ve mekanizmaları tam olarak ortaya konabilmiştir. Klorla dezenfeksiyon işlemi kapasitelerine bakılmaksızın tüm içme suyu arıtma tesislerinde uygulanabilmektedir. Klor dışındaki yöntemlerle su dezenfeksiyonu yapılan işletmelerde de acil durumlar için yedek klorlama ekipmanı bulundurma zorunluluğu bulunmaktadır.


Klor suya genelde elementer klor (klor gazı), sodyum hipoklorür solüsyonu (çamaşır suyu) veya katı kalsiyum hipoklorür şeklinde uygulanmaktadır. Bu uygulamaların her biri suda serbest klor oluşumuna neden olan uygulamalardır ve klorla dezenfeksiyon denildiğinde bu üç uygulamadan birisi akla gelir.

Elementer klor en yaygın kullanılan klor formudur. Basınçlı tanklarda sıvılaştırılmış gaz halinde taşınırlar ve depolanırlar. Arıtma tesislerinde genelde ortalama 50 ve 75 kg.lık klor tankları kullanılır. Çok büyük çaplı arıtma tesislerinde kullanılmak üzere 1 tonluk klor tankları da üretilmektedir.

Sodyum hipoklorür veya çamaşır suyu sodyum hidrokside elementer klor ilave edilerek üretilir. Sodyum hipoklorür solüsyonları genel olarak %5-15 oranında klor içerir.

Kalsiyum hipoklorür genelde küçük kapasiteli su arıtma tesislerinde kullanılan bir klor formudur. Beyaz ve katıdır. Yaklaşık %65 oranında klor içerir. Ticari olarak granüler veya tablet şeklinde temin edilebilir.

Yaygın olmamakla birlikte bazı işletmeler tarafından kullanılan hipoklorür jeneratörleri tuzlu su ve klor kullanarak zayıf (~%0.8) hipoklorür solüsyonları üretmektedir. Bu jeneratörler arıtma tesislerinde bulunmakta ve taşıma ve depolama masraflarını düşürmeyi hedeflemektedir.

arkadaşlar yeni öğrendiğim bi tedavi yötemi
Çamaşır suyunun verdiği hiç bir zarar yok içerisindeki klor belirli bir sıcaklığa geldiğinde buharlaşır ve saf bi su halini alır.Sürekli su değişimi yapmaktayım zatende balıklar aldığımda bu şekildelerdi.Gemide insanlar kirli suyu bu şekilde dezenfekte edip içmektedirler o yüzden bi yan etki olacağını düşünmüyorum 2. gün ve balıklar gerçekten düzeldi. devilm3rt2011-04-16 19:42:49
arkadaşlar yeni öğrendiğim bi tedavi yötemi
Haklısınız bu yüzdende ilaç firmalarına para bayılıp onların oyunlarına alet olurlar.Biri çıkar sırf satış yapmak için kendini balık sahibi gibi tanıtıp ilacı insanlara önerir ve satış yapar :P
arkadaşlar yeni öğrendiğim bi tedavi yötemi
Yoo gerçekten hiç bir gariplik yok balıklar gayet sağlıklı sürekli sürtünüyorlardı dünden beri izliyorum hiç bir şeklide sürtünmeye rastlamadım devilm3rt2011-04-15 18:08:01
arkadaşlar yeni öğrendiğim bi tedavi yötemi

Arkadaşlar benim dış parazit sorunum vardı.Bir türlü çözemiyordum daha sonra bu konu hakkında bir kaptan tanıdığımla konuştum hatta bu konuyu sordum forumda yapsam nolur diye sakın yapma falan gibi yorumlar almıştım.Şimdi ilk olarak balıklarınızı küçük bir tanka koyun.boş akvaryumda 100 litreye yarım çay bardağı gelecek şekilde çamaşır suyu koyun.Hava motorunuzu açın iyice su karışsın daha sonra ısıtıcınızda dereceyin maximum seviyeye getirin ve akvaryumun kapağını açın bu bu şekilde 2 gün kalıcak daha sonra balıkları koyabilirsiniz.İşin mantığı ise bildiğiniz gibi en iyi dezenfektan olan klorak belli bi sıcaklıkta buharlaşır ve yok olur hem bakterilerden hemde kloraktan kurtulcaksınız korkmayın yararlı bakterilerin yok olması söz konusu olsa bile o 2 sürede yeniden çoğalırlar.Bu işlemi ayda bi yapın hem akvarym suyunun rengi tertemiz olur hemde balıklarınız sağlıklı.Ben denedim balıkları dün attım parazitten eser yok.

devilm3rt2011-04-15 18:05:37
Dış parazite çözüm olur mu?

Tebessüm

devilm3rt2011-02-09 21:09:23
Dış parazite çözüm olur mu?

Dış parazit sudaki bir çeşit mikroplar yüzünden oluşan bir hastalık anladığım kadrıyla buna karşılık suya 1 damla klorak damlatsam çözüm olur mu? Bir kaptan yakınım gemideki pis içme suyuna klorak damlatarak içtiklerini bütün mikropları öldürdüğünü söylemişti.

özkoçak2011-02-05 18:06:05
demasoni tür
Yusuf canlı yem falan kullanma bildiğin bitkisel yem kullan demasoni bölgeci bir balıktır ve biri herzaman diğerlerine göre daha baskındır bu yüzden rengini koyulaştırır diğer balığını daha küçük bir demasoninin yanına koyarsan oda koyulaşır zaten fark etmişindir zaman zaman baskın olana kafa tutar rengini değistirir bendede demasoni var 1 hafta kadar beniimde bir erkek 1 dişiydi 2 dişi daha aldım sende o şekilde yapmalısın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.