ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sagapo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2012 12:42
Son Ziyaret:
16 Şubat 2013 01:30
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Soner Dağıstan
Doğum Tarihi:
14 Şubat 1987
Yaş:
37
İl:
Ankara
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Soner Dağıstan

SON 10 MESAJI

Batıkent Yenimahalle Demetevlerde Bulunan Akvaristler Buraya Lütfen
Merhaba bende demetevler metrosu yanında oturuyorum . konuyu açan arkadaşa teşekkürler . 
Ankaralı Akvaristler Meslek Grupları
Genel Kurmay başkanlığında Sivil memurum . 
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=mertbal]
Tankınız çok güzel görünmekte arka fon yapma ihtiyacı görüyorum. Göze hitap etme açısından. Yalnız tek tür veya çift tür besleyin atmışken biraz daha fazla balık ekleyin. Tankın boş gözükmesi hiç hoş değil. Biraz kalabalık bence her zaman lazım.
[/QUOTE]

Teşekkürler Hakan abi önerilerin için . Eksiklerimi sayenizde hem görüyorum hem öğreniyorum . Tekrar teşekkür ederim dikkate alacağımdan emin olabilirsin . 
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=furrion]Akvaryumunuz hayırlı olsun .Genelde bu foruma konular iş işden geçtikten sonra açılıyor.Sizin gibi iyi niyetli bir kardeş akvaryumcuya gidiyor ve macera başlıyor.Bu tankta siyah kum kullandiğiniz için lacivert veya mavi arka fon kullanın derim.Siyahda olabilir ama balıklar herhalde bunalım geçirir.Keşke silis kum alsaydınız açık renkli kum inanın daha kolay olurdu.Balık türlerine gelince uyumsuz melek balığı karma akvaryumların en sorunlu balığı yavaş bir hayvan yem yemek konusunda sizi zorlar.Bu saatten sonra ne yapılır bilmiyorum .Ama şunu önerebilirim içlerinden beğendiğiniz bir türü ana   tür olarak belirleyin , diğerlerini sürü balıkları yapın.Bİtki olarakta kesinlikle anubias , kayayı çıkartın .Mağarayı yapacağiniz malzeme tek parça olsun mossla veya yapay bitkiyle kamuflaj yapın.Ayrıca ortaya değilde köşeye yapın.Tank içindeki malzemeleri 2 köşeye toplayın orta kısmı boş bırakın.[/QUOTE]


Teşekkürler Yılmaz Abi . Öncelikle melek balığından vazgeçtim artık mecburen anlaşılan ama şunu anlamadım mesela en çok sevdiğim neon ve ramirezi  bu ikisini ana tür belirledikten sonra diğerlerinin sayısını mı azaltıyım yani . bir diğer sorumda mağarayı sağ köşedeki kaya ile yapabilirmiyim ? ortası boş kalma fikrine ise çok teşekkür ederim .  yarın ilk işim ;) 
Karışık Karides Akvaryumum Fotoğraflar Syf-3
Abiciğim eline emeğine sağlık biliyorsun ben pek anlamam çoğu şeyden ama görsellik açısından diyecek söz yok gerçekten süper olmuş inan fotolara bakarken bi ara neon karides karışımı yapmayı bende düşündüm :) 
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
Teşekkürler Koray abi . 

ALİHAN KARDEŞİMİN ÖNERİSİNDEN SONRAKİ RÜTUŞ




pek mağaraya benzemedi ama bir anlık ortaya çıkan bu :) 
sagapo2012-02-04 00:12:41
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=Koray_06]

Adı üstünde, melek gibi dururlar yavru gördüklerinde affetmezler :) Lepistes, velifera, kılıçkuyruk ve moly canlı doğuranlar grubundandır. Bunları besleyeceksen melek beslemeyeceksin. Senin aklındaki plan ne? Onu söylersen eğer daha fazla yardımcı olunur. Hangi balığı beslemek istersin. Bitkili akvaryum mu yapacaksın, sade bişey mi olsun, vs.. Akvaryumun dört köşe cam olduğuna bakma, içi sonsuz deryadır, bir akvaryumun içine 1 araba parası harcayanlarda var bizim gibi kendi halinde bişeyler yapmaya çalışanlarda var.  

[/QUOTE]


Galiba melek yolcu :) açıkcası sade değilde bitkili akvaryum istiyorum . inan koray abi şu 1 ay içerisinde o kadar para harcadım ki :) sadece akvaryum haricinde git gel taksi paralarınıda sayarsak :) . ve bu 1 m lik akvaryumu yapalıda 1 hafta oldu diğeri 65 cm idi . yani 1 ayda bu kadar gitti ise düşün gerisini :) her öğlen iş yerinde yemek arasında bi lokanta + akvaryum yapar oldum :) . bir de danışmak istediğim arka plan fonu .  balıkları ve akvaryumu daha ön plana çıkarmak için gerekli bir malzeme sanırsam onuda doğru tercih etmeliyiz ?
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=reekart]Soner Bey merhaba, akvaryumunuz hayırlı olsun ancak birbiri ile uyumsuz turler var mesela gurami , melek , karidesiniz bunların arasında yaşayamaz, karides sayısını sürü halinde yaşadıkları için bol tutmanız gerekir, bunun haricinde balıklarınız canlı doğuran olduğu için bol bitkili yapmalısınız akvaryumunuzu , birde yapay bitkileri çıkartmanız iyi olur bence ,akvaryumunuz tekrar hayırlı olsun. [/QUOTE] 


Teşekkürler recai abi . karidesin sürü olduğunu akvaryumcu abimiz sağolsun söylemediği için almamıştım ilk işim sürüyü kurmak olacak . melek tamamen annemin sevdiği cins olduğu için onun baskısı altında alındı :) . gurami ise açıkcası almayacaktım ama yine akvaryumcu güzel olur diye vermişti . diğerlerini özellikle ramirezi ve neonlarımı çok severek aldım açıkcası . yapay bitki konusunda sonuna kadar hak veriyorum adı üstünde yapay ama işte tecrübesizlik . değerli görüş ve önelerilerin için çok teşekkür ederim . 
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=Koray_06]

Öncelikle Değerli yorumun için Teşekkür ederim Alihan Kardeşim . Yapay bitkilere bende karşıydım ama lepistesler doğuracağı için en azından orada büyürler diye düşünüp aldım daha bu akşam . karidesten ise 2 tane almıştım diğeri öldü malesef.  arka fon için ise yine fikrini merak ediyorum ne tür bişey iyi olur ? . canlı bitki olarak önerin nedir mesela ? . yem için teşekkürler yemlerin birisi dip yemi diğeri  dip yeminin kırılmışına benziyo diğer yem ise ezilen yemden .  ramirezi için mağaraya şimdiden düşünüyorum ne tür yapabilirim diye . Gerçekten yorumların için çok teşekkürler . [/QUOTE]
 
Soner Bey, Alihan Beye sormuşsunuz ama bir konuda bilgi vermek isterim. Canlı doğuran balıklarınız yavrulasa bile emin olun melekler yavru bırakmaz, çok iyi avcılardır. O yüzden uyumsuz dedim.
[/QUOTE]


anlıyorum koray abi şimdi daha iyi açıklayıcı oldu . kusura bakma yeni yeni öğrendiğim için ilk başta anlamamıştım ne demek istediğini çok teşekkür ederim ;) 

aslında bir akvaryumcuya sorduğumda melek vurur demişti. ama belki benim meleklerde bi sorun var yada yine tecrübesizlikten bunu söylüyorum çok mülayim duruyo benim melekler :)
Akvaryumum için görüşlerinizi bekliyorum olumlu olumsuz . (YARDIM)
[QUOTE=alihanerdem]Selamlar ilk önce yapay bitkileri çıkartıyoruz 1 adet karides olmaz ya onu çıkartın yada 9 adet daha alın aynı türden çünkü en az 10 arlı grup olarak yaşarlar eger karides alacaksanız java moss gerekli arkaya bir arka fon ve canlı bitkiyi çogaltın ve yem olarak kaliteli yem verin (örn:sera pul yem) vatozu çıkartın ileride çok büyür elinizde kalır cüce vatozdan 4 adet olsun magara yapın ramizezi için benim gördüklerim bu kadar eksiklikler varsa üstatlar ekler saygılar.[/QUOTE]


Öncelikle Değerli yorumun için Teşekkür ederim Alihan Kardeşim . Yapay bitkilere bende karşıydım ama lepistesler doğuracağı için en azından orada büyürler diye düşünüp aldım daha bu akşam . karidesten ise 2 tane almıştım diğeri öldü malesef.  arka fon için ise yine fikrini merak ediyorum ne tür bişey iyi olur ? . canlı bitki olarak önerin nedir mesela ? . yem için teşekkürler yemlerin birisi dip yemi diğeri  dip yeminin kırılmışına benziyo diğer yem ise ezilen yemden .  ramirezi için mağaraya şimdiden düşünüyorum ne tür yapabilirim diye . Gerçekten yorumların için çok teşekkürler . 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.