ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
simay
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Ocak 2012 08:16
Son Ziyaret:
25 Şubat 2012 06:36
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
simay akgül
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

simay akgül

SON 10 MESAJI

dudakda yara

Dudakları beyaz gibi görünüyor.Büyük ihtimalle ağız fungusu.

Raphael için birkaç soru ...

O zaman size yeter yani 20 litreye yetebilir.Üşümezde.Umarım çok uzun yıllar sizinle birlikte yaşar. :)

Raphael için birkaç soru ...

Eğer kabındaki su azalıp ısıtıcı çalışmaya devam ettiyse patlamıştır.Ben 25 wattlık kullanıyorum.Kaplumbağa için derseniz verirler zaten, çok uzun olmuyor küçük bir şey.Onu alırsanız daha rahat edersiniz.

Su Kapumbağası Beslemeye Başlayanlar
10 tane biraz fazla gibi geldi günde 4-5 arası değişiyor.Doğada daha çok yemek yiyorlar biliyorum ama bizim kullandığımız yemler fazla içerik içeriyor.Yani onların fazlasıda dokunabilir diye çok fazla vermiyorum.Ama en fazla, 6 yı asla geçmiyorum.Belki yanlış biliyor olabilirim ama benim düşüncem bu.Eğer gerekiyorsa daha fazla yem verebilirim.Benimki de istiyor daha fazla yem ama ben vermiyorum.
Raphael için birkaç soru ...
1-Daha size alışmamış.Bir süre sonra korkmamaya başlayacaktır.
2-Jeli hiç bilmiyorum.Ama UV ışığı güneş ışığı yerine kullanılıyor.Yani kaplumbağanız yeterince güneş görüyorsa bence gerek yok.
3-Bu konuda pek bir bilgim yok ama siz onu yukarı bırakmayın.Eğer o nefes alamazsa yukarı çıkar zaten.Ama suyu çok doldurmayın.Yani rahatça yüzüp nefes alabilsin.
4-Ben yemi her gün veriyorum.Yem dışında elma veriyorum.Onunda kabuğunu soyup veriyorum.Bir çok insan kaplumbağasına bir sürü vitamin, yem veriyor.Bence çok fazla gerek yok.Yani ben tek bir yem ile besliyorum ve gayette sağlıklı bir biçimde büyüyorlar.11 yıldır benimle yaşayan bir kaplumbağam var.2 tanede yeni aldım.Ben böyle besliyorum.Tabi siz isterseniz sera'nın vitaminlerini öneririm.En azından bilindik bir marka.
5-Yine bildiğim kadarıyla, kaplumbağalar hayatları boyunca yalnız yaşarlar.Etrafta ona arkadaş olabilir ama hep yanlız yaşarlar.Benim Kısmetimde 11 yıldır yalnız  yaşıyor. :)
Umarım yardımcı olmuşumdur.
Su Kapumbağası Beslemeye Başlayanlar
Kaplumbağa almadan önce araştırma yapıp eksiklerinizi tamamlamanız çok güzel bir şey.Keşke herkes sizin gibi olabilse.Siz her şeyi yazmışsınız.Ben de kaplumbağa besliyorum.11 yıldır benimle yaşayan bir kaplumbağam var.2 tanede yeni aldım.Akvaryum kare olursa daha iyi olur.Kaplumbağalara uygun bir akvaryum türüdür.Dış filtreye bence gerek yok.Aslında iç filtreyede gerek yok.Yeni aldığım 2 küçük kaplumbağaya taktım iç motoru ama hiç çalıştırmıyorum.Çünkü haftada bir zaten temizliyorum.Sera Raffy P uygun bir yem ama Sanyu'yu pek önermem.Kullananlar pek memnun değiller.Ben yemlemeyi şöyle yapıyorum:büyük kaplumbağama 4 tane, küçük kaplumbağalarıma 3er tane veriyorum.Kutuların üzerinde 2 tane verseniz yeter yazıyor ama benimkiler yemek istiyor.İyice beslensinler şu kış ayını iyi atlatsınlar diye bol bol veriyorum yemlerini.Bir çok kaplumbağa kış uykusuna yatıp ölüyor.Benim 3 kaplumbağamda kış uykusuna yatmadı.Yeni aldıklarım baya canlı, büyük olan kısmet hiç yatmadı.Benim söyleyeceklerim bu kadar.Siz de yeterli araştırmayı yapmışsınız.
kuma sürtünme (büyük ihtimalle parazit)
Aslında yapılması gereken şeyleri yapmışsınız.Dış parazit var.Malesef benimde söyleyeceğim su değişimi ve tuz.
Lepistesim
Evet haklısınız.Neyse artık yapıcaz bir şeyler.
Yeni Bir PALUDARİUM Doğuyor..
Çok güzel olmuş.Benimde altına masa yaptırmam gerekiyor.Yaza  doğru yaptırıcam.
Lepistesim
Bugün dip çekimi yaptım.Şöyle bir yol izlemeyi düşünüyordum ama sizin dediğinizi yapıcam.1. gün:sera baktopur ve tuz. 2.gün:metilen mavisi ve tuz.3.gün:metilen mavisi ve tuz.(Suyu yenileyip yeni suya koyucam.)4.gün:sadece tuz.Eğer bir iyileşme görmezsem tekrarlıcaktım.Ama bir kaç yazıda okudum, balık (iyi bakılırsa) 4-5 ay sonra ölürmüş.Bir tedavisi yok deniyor ama ben bütün yolları denicem.Sonra düşünüyorum balığa eziyet mi çektiriyorum diye.Ama ölmesinide istemiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.