ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ukazancioglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ağustos 2012 11:42
Son Ziyaret:
28 Ekim 2022 20:11
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Utku Kazancıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Utku Kazancıoğlu

SON 10 MESAJI

Hobiye Dönüş Ve Tavsiyeler
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 4 yıldır hobiyi bırakmıştım ancak şimdi tekrar başlamak istiyorum. Önceliğim tuzlu su akvaryumu. Yerim dar biraz dolayısıyla 65x65x60'lık bir akvaryum düşünüyorum. Daha önce 6 yıl boyunca tatlı su ve bitkili akvaryum tecrübem oldu ilk defa tuzlu suya geçiyorum. Sumplı ve 3lü armatürlü sipariş vermeyi düşünüyorum. Amacım palyaço ve tang beslemek, birazda omurgasız tabii ki :) Çok kişisel bir soru olduğu için önce fikirlerinizi almak istedim. Bu boyutlarda akvaryum uygun olur mu? Kaç canlı beslemem yeterli gelir? Ya da akvaryumda önereceğiniz şunu yap/bunu yap şeklinde fikirleriniz var mı? Akvaryumu özel yaptıracağım için ilk başta tüm eksikliklerini gidermek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler
Balık Kaybı
2 hafta boyunca sadece 3 adet neon ile bakteri döngüsünü oluşturmaya çalıştım. Balıkları ekledikten sonrada 2 haftadır herhangi bir sorun yoktu. Yani ilk su dolumundan itibaren 1 ay geçti. Şimdi sabah 40 litre suyu koydum dinlensin diye aklımada başka bişey gelmedi. Ne yazık ki su test kitleri almak için bütçem uygun değil. Şimdilik su değişimiyle durdurmayı düşünüyorum.
Balık Kaybı
Merhaba arkadaşlar;

5 yıllık bir ciklet macerası ardından bitkili ile canlıdoğruran ve tetra tankına geçiş yaptım.  100x40x50h akvaryum 2x39w aquastar ve grolüx aydınlatma. 1000L/saat Jebo 3 sepetli filtre şeklinde bir tankım var. İçerisinde yaklaşık 25 adet neon lepistes kılıç moly balıklarım var. 2 haftalık bir kurulum aşamasından sonra 2 hafta önce balıklarımı ekledim. Herhangi bir gübre ya da katkı kullanmıyorum. Ancak 3 günde 7 adet balık kaybettim. Neden öldüklerine anlam veremiyorum. Balık üzerinde herhangi bir kavga izi, yara ya da hastalığa ait en ufak belirti yok. Davranışlarında da herhangi bir sorun yok aslında. Gece herşey çok güzel. Hareketliler ve mutlular. Sabah kalkıyorum 2 tanesi ne yazık ki ölmüş. Cikletlerden tecrübe edindiğim kadarı ile beyaz benek mantar gibi hastalıklar göremedim. Sorun sizce ne olabilir? Daha fazla kaybetmemek için ne gibi önlemler alabilirim.

Bu arada haftada %10 su değişimi yapıyorum.
Bitki akvaryumumdaki canlılar ? :)
Bitkilerden gelmiş olabilirler sanırım. Yoksa durduk yere nasıl ortaya çıkacaklar :)
Hangi Bitkilerle Başlamalıyım
Merhaba;

5 Yıllık ciklet sevdasından sonra bitkiliye ilk adımı attım. 1 aydır akvaryum boş duruyor yavaş yavaş ilerliyor ve anlamaya çalışıyorum.

Akvaryum: 100x40x50h
Aydınlatma: 2x39w t5 (Grolüx ve Aquastar)
Co2: Sistemi hazırlıyorum bitki ihtiyacına göre devreye alınabilir.
Toprak: 2cm lav kırığı üstüne 5cm Hagen kum
Dekorlar: 60cm güzel bir Mango kökü ve yeteri kadar gynas kayalar.

Bitkili tecrübem hiç olmadığı için sizden yardım almak istiyorum. Ne yazık ki aydınlatmayı daha fazla arttırmam şimdilik mümkün değil. Bu akvaryum özelliklerine göre sorunsuzca hoş bir ortam kuracağım bitkiler neler olabilir? Co2 kullanmam şart mı bu ışıklandırmada.

Aklınıza gelen bitkileri nereye dikmem gerektiğini ve şuraya şunu yapsan daha güzel olur gibi tavsiyelerinizi bekliyorum.

Balık olarak ne alabilirim. Daha önce hiç canlı doğuran tecrübem olmadığı için bilmiyorum. Hangi balıklar birbiri ile uyumlu ve izlemesi zevkli şekilde yaşar. Ve karides türlerinden almalı mıyım?

Son olarak ise yosun sorununu ortadan kaldırmak için kurulumdan önce almam gereken önlemler var mı? Bitkiliden soğumak istemiyorum tecrübesizken.

Şimdiden çok teşekkürler.
utkuts2015-04-16 16:11:09
2 Farklı Boyda Floresan
[QUOTE=mai_41]Grolüx flöresan, tatlı su akvaryumları ve bitkiler için tavsiye edilir, zaten bitkili akvaryumlara özel üretilmişlerdir, bu yüzden güçlü olanı grolüx olarak seçin derim.. Aquastar  hakkında çok bilgim yok , varda bizzat kullanmadığımdan yanlış yönlendirmek istemem, ama ben ışıklandırmam için araştırma yaparken aquastarın deniz akvaryumlarında kullanıldığını duymuştum..[/QUOTE]
Bende MarinaStar'ın tuzlu su akvaryumları için uygun olduğunu okumuştum. Ama dediğiniz gibi grolüx ü güçlü seçeyim. Teşekkürler bilgilendirme için.
2 Farklı Boyda Floresan
İlginiz için teşekkür ederim. Peki grolüx ve aquastar'dan hangisini daha yüksek W alsam bitki gelişimi için iyi sonuç elde edebilirim.
2 Farklı Boyda Floresan
Merhaba;

Bitkili akvaryuma yeni geçiş aşamasındayım. Armatürüm t8 24w. Şimdi balastı söküp 2x39w lık philips'in balastını sipariş edicem. Ancak iki adet floresan takacağım için yer sıkıntısı var balast çok büyük. Aydınlatmanın tekini 85cm diğerini 55cm almam gerek.

1 Adet 85 cm 39W t5
1 Adet 55 cm 24W t5

Aklımda grolüx ve Aquastar var. Ancak hangisini yüksek W'ta seçmem gerektiğinden emin değilim. Aynı zamanda balasta iki farklı W değeri sorun çıkartır mı? Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
pipo filtre
Hayır kesinlikle suyun tamamını değiştirmeyeceksiniz. 1 gün öncesinden ağzı açık 10L'lik şişelere suyu koyup bekliyorsunuz. Akvaryumunuzun %30 suyunu değiştirseniz yeterlidir. Kum ve kök koymayacaksanız haftalık %30 su değişimi ile pipo filtre yeterli diye düşünüyorum.
yeni bitkili akvaryumum
Aynı türleri yanyana toplamanız gerçekten görünüm açısından hoş bir ambians yaratacaktır. Ayrıca ök yüzünden sanırım sürekli salınım yapıyor ve suyunuz sarımsı bir renk alıyor. Filtreniz bunu çözmeniz için yeterli değil ne yazık ki.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.