ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kral038
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2013 22:58
Son Ziyaret:
27 Aralık 2021 12:59
Toplam Mesaj:
123 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fatih EVLER
Doğum Tarihi:
17 Aralık 1985
Yaş:
39
İl:
Kayseri
Meslek:
Elektrik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
•Lepistes & Kılıç Kuyruk
•L144 Longfin Blue Eye & •LDA 16
•Katil Salyongoz Helena
•70*40*60h sumpli
•50*50*40h sumpli
SON 10 MESAJI
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
[QUOTE=Müptela]Fatih bey ; çok güzel balik gosterisli balik fakat cok ağır kanlilar agir abi hepsi hep beslemek istedim hic nasip olmadi bilmiyorum frontozalarin hepsimi böyle agir ve yavasmi haraket ediyor yinede masallah diyelim hakkini vermissiniz[/QUOTE]
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Frontosalar yapıları gereği biraz yavaş hareket ediyolar evet ama çok çok asil bir balıktır.
[QUOTE=Müptela]Fatih bey ; çok güzel balik gosterisli balik fakat cok ağır kanlilar agir abi hepsi hep beslemek istedim hic nasip olmadi bilmiyorum frontozalarin hepsimi böyle agir ve yavasmi haraket ediyor yinede masallah diyelim hakkini vermissiniz[/QUOTE]
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Frontosalar yapıları gereği biraz yavaş hareket ediyolar evet ama çok çok asil bir balıktır.
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
Balık sayısı için akvaryum hacmi yeterli şuan zira 3 dişi 1 erkek var.Öte yandan malum yaz aylarında olduğumuz için küp testi sayısını artırmakta fayda var su sıcaklığı arttıkça erkek strese grip dişileri öldürebiliyor bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda dekor ister istemez göze hitap etmeyebilir.Canlıların hayatta kalması önceliğim oluyor.Teşekkür ederim.[EDIT]kral038,2018-06-24 12:44:51[/EDIT]
Balık sayısı için akvaryum hacmi yeterli şuan zira 3 dişi 1 erkek var.Öte yandan malum yaz aylarında olduğumuz için küp testi sayısını artırmakta fayda var su sıcaklığı arttıkça erkek strese grip dişileri öldürebiliyor bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda dekor ister istemez göze hitap etmeyebilir.Canlıların hayatta kalması önceliğim oluyor.Teşekkür ederim.[EDIT]kral038,2018-06-24 12:44:51[/EDIT]
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
[3)][:nazar:]Mobolarimdan sabah sürprizi:))[:iyi:]
[VID]https://youtu.be/ghvmdkz3EeI[/VID]
[3)][:nazar:]Mobolarimdan sabah sürprizi:))[:iyi:]
[VID]https://youtu.be/ghvmdkz3EeI[/VID]
Beta
Betta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretimi
Beta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretilmesi
Gözlemlerim sonucunda yazacaklarım sizlere bilgi kaynağı olacaktır. Ayrıca belki anlayamadığınız konuları bu yazdığım bilgiler sonucunda daha rahat kavramanızı sağlayacaktır.
Beta balıklarının birçok cinsi olduğuna eminim, hatta bazı duyumlardan ve bazı akvaryumla ilgili sitelerde de bulunan yazıları gördüğümde bu cins çokluğu bana aha fazla inandırıcı geldi. Ülkemizde en bilinen cins Betalar sırasıyla:
1- Betta Splendens
2- Betta Dimidiata
3- Betta Rutilans
Bu üç cinsten de ülkemizde en sık bulunanı ise Betta Splendes tir. Ayrıca bazı yerlerde Beta balıkları “siyam ya da dövüşçü balığı” olarak ta adlandırılabilir. Güney Asya’da Beta balıkları çok değerli olup, bu balıklar için “Beta Dövüş Turnuvaları” bile yapılmaktadır. Bizim ülkemizde nasıl horoz dövüşü varsa Beta balıklarının dövüş mekanı ağırlıklı olarak ta Güney Asya’dır. Beta balıklarının toplandığı yerler ise pirinç tarlalarıdır. Aslında bu balıklar derin olmayan ve hareketsiz, durgun sularda yaşamaktadırlar. Ayrıca bu suların bir bölümü pirinç tarlalarından da geçmektedir ve yavru Betalar veya yumurtalar bu pirinç tarlalarına girmekte; sonuç olarak ta oradan büyüyüp gelişmektedir.
Beta balıkları labirentli balıklardır. Labirent denilen bir organ sonucu; oksijeni çok düşük sularda bile hayatta kalmalarını sağlayan bir organdır. Bu organ sayesinde aynı insanlar gibi doğrudan havadan da oksijen alabilirler. Ürerken de köpük yuva tekniğini kullanırlar.
Bakımı
Beta balıklarının bakımı aslında çok kolay ama bazı kişiler bu olayı çok büyütmektedirler. Beta balıkları kesinlikle fanusta, kavanozda ya da bardakta beslenmez. Çünkü bu balıklar ne kadar geniş alan olursa o kadar dirençli ve güzel görünüm kazanırlar. Beta balıkları için en küçük ideal akvaryum boyutu yükseklik:30cm * genişlik:30cm ebatlarında olmalıdır. İsterseniz bu ebatları kendinizce büyütebilirsiniz.
Akvaryumun içini donatmak içinse bol bitkili olması tercih edilir ama kesinlikle koyulan bitkiler balığın yüzüşünü etkilememelidir. Suyun üstünde duran köksüz su bitkileri ve akvaryumun dibinde çim gibi duran bitkiler bu iş için çok idealdir. Ayrıca Beta akvaryumunda bulunan bitkiler, akvaryum suyunun kirlenmesini geciktirir ve balığa oksijen katkısı sağlar.
Beta akvaryumunun ısısı en az 23°C – 24°C olmalıdır. Mayıs ayından sonra ise ısıtıcınızı kapatıp tekrar Eylül ayının ikinci haftasında tekrar kullanabilirsiniz. ısıtıcınızın 26°C -28°C derecede olması Beta balığınızı kesinlikle öldürmez ama çabuk yaşlandırmaya sebep verir. Böylece balığınızın ömrü kısalır.
Yemleme konusunda ise tavsiyem, canlı yem ya da kaliteli yemlerdir. Canlı yem kullanmanız ilk tavsiyemdir. Eğer sivri sinek ve karınca rahatlıkla bulabilirseniz Beta balığınıza verin, severek tüketirler.
Akvaryumunuzda kesinlikle filtre kullanmayın. Beta balıkları hareketli suyu sevmedikleri için, filtreli bir akvaryumda kolayca stres altına girebilir ve ölümle sonuçlanabilir.
Beta balıkları akvaryum aksesuarlarının içine girip orada kalmayı çok hoşlanırlar. eğer akvaryumunuza mağara veya onların saklanabileceği ufak bir yer yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Bazı zamanlar her şeyden uzaklaşıp, kendini stresten uzak tutmak isteyecektir ve akvaryumunuzda bulunan mağara ve oyuklar onlar için bir nevi ilaç olacaktır.
Beta balıklarını başka balıkla beslemeyin. Dişi betalar barışçıldır ancak erkekleri ise çok hırçındır.
Suyun değişimi ise her ay değiştirmek şart değildir. 2 – 3 ay gibi uzun bir süreden sonra su değişimi yapabilirsiz ancak suyu tamamen değiştirmeyip sadece belli bir ( %20) miktar değiştirmeniz tavsiye edilir.
Üretimi
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Betta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretimi
Beta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretilmesi
Gözlemlerim sonucunda yazacaklarım sizlere bilgi kaynağı olacaktır. Ayrıca belki anlayamadığınız konuları bu yazdığım bilgiler sonucunda daha rahat kavramanızı sağlayacaktır.
Beta balıklarının birçok cinsi olduğuna eminim, hatta bazı duyumlardan ve bazı akvaryumla ilgili sitelerde de bulunan yazıları gördüğümde bu cins çokluğu bana aha fazla inandırıcı geldi. Ülkemizde en bilinen cins Betalar sırasıyla:
1- Betta Splendens
2- Betta Dimidiata
3- Betta Rutilans
Bu üç cinsten de ülkemizde en sık bulunanı ise Betta Splendes tir. Ayrıca bazı yerlerde Beta balıkları “siyam ya da dövüşçü balığı” olarak ta adlandırılabilir. Güney Asya’da Beta balıkları çok değerli olup, bu balıklar için “Beta Dövüş Turnuvaları” bile yapılmaktadır. Bizim ülkemizde nasıl horoz dövüşü varsa Beta balıklarının dövüş mekanı ağırlıklı olarak ta Güney Asya’dır. Beta balıklarının toplandığı yerler ise pirinç tarlalarıdır. Aslında bu balıklar derin olmayan ve hareketsiz, durgun sularda yaşamaktadırlar. Ayrıca bu suların bir bölümü pirinç tarlalarından da geçmektedir ve yavru Betalar veya yumurtalar bu pirinç tarlalarına girmekte; sonuç olarak ta oradan büyüyüp gelişmektedir.
Beta balıkları labirentli balıklardır. Labirent denilen bir organ sonucu; oksijeni çok düşük sularda bile hayatta kalmalarını sağlayan bir organdır. Bu organ sayesinde aynı insanlar gibi doğrudan havadan da oksijen alabilirler. Ürerken de köpük yuva tekniğini kullanırlar.
Bakımı
Beta balıklarının bakımı aslında çok kolay ama bazı kişiler bu olayı çok büyütmektedirler. Beta balıkları kesinlikle fanusta, kavanozda ya da bardakta beslenmez. Çünkü bu balıklar ne kadar geniş alan olursa o kadar dirençli ve güzel görünüm kazanırlar. Beta balıkları için en küçük ideal akvaryum boyutu yükseklik:30cm * genişlik:30cm ebatlarında olmalıdır. İsterseniz bu ebatları kendinizce büyütebilirsiniz.
Akvaryumun içini donatmak içinse bol bitkili olması tercih edilir ama kesinlikle koyulan bitkiler balığın yüzüşünü etkilememelidir. Suyun üstünde duran köksüz su bitkileri ve akvaryumun dibinde çim gibi duran bitkiler bu iş için çok idealdir. Ayrıca Beta akvaryumunda bulunan bitkiler, akvaryum suyunun kirlenmesini geciktirir ve balığa oksijen katkısı sağlar.
Beta akvaryumunun ısısı en az 23°C – 24°C olmalıdır. Mayıs ayından sonra ise ısıtıcınızı kapatıp tekrar Eylül ayının ikinci haftasında tekrar kullanabilirsiniz. ısıtıcınızın 26°C -28°C derecede olması Beta balığınızı kesinlikle öldürmez ama çabuk yaşlandırmaya sebep verir. Böylece balığınızın ömrü kısalır.
Yemleme konusunda ise tavsiyem, canlı yem ya da kaliteli yemlerdir. Canlı yem kullanmanız ilk tavsiyemdir. Eğer sivri sinek ve karınca rahatlıkla bulabilirseniz Beta balığınıza verin, severek tüketirler.
Akvaryumunuzda kesinlikle filtre kullanmayın. Beta balıkları hareketli suyu sevmedikleri için, filtreli bir akvaryumda kolayca stres altına girebilir ve ölümle sonuçlanabilir.
Beta balıkları akvaryum aksesuarlarının içine girip orada kalmayı çok hoşlanırlar. eğer akvaryumunuza mağara veya onların saklanabileceği ufak bir yer yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Bazı zamanlar her şeyden uzaklaşıp, kendini stresten uzak tutmak isteyecektir ve akvaryumunuzda bulunan mağara ve oyuklar onlar için bir nevi ilaç olacaktır.
Beta balıklarını başka balıkla beslemeyin. Dişi betalar barışçıldır ancak erkekleri ise çok hırçındır.
Suyun değişimi ise her ay değiştirmek şart değildir. 2 – 3 ay gibi uzun bir süreden sonra su değişimi yapabilirsiz ancak suyu tamamen değiştirmeyip sadece belli bir ( %20) miktar değiştirmeniz tavsiye edilir.
Üretimi
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Otomatik Yemleme Hk.
Buhar camını az bişey açıp makineyi yerleştirin açıkta kalan diğer yer içinde strafor kullanın az bişey balıklarınız zıplamaz.Ben eheim kullanıyorum tavsiye ederim.
Buhar camını az bişey açıp makineyi yerleştirin açıkta kalan diğer yer içinde strafor kullanın az bişey balıklarınız zıplamaz.Ben eheim kullanıyorum tavsiye ederim.
Canlı Doğuranlar İçin Doğum Rehberi
Balığınızın stres olmaması ve uzun yaşaması için ayrı bir yere koymayın derim rahat rahat doğum yaparsa kendisi içinde iyi olur .
Balığınızın stres olmaması ve uzun yaşaması için ayrı bir yere koymayın derim rahat rahat doğum yaparsa kendisi içinde iyi olur .
Hava Motorsuz Alternatif Artemia Çıkartma Yöntemi
Artemia çıkarmak zaman ve emek isteyen bir iş :)
Artemia çıkarmak zaman ve emek isteyen bir iş :)
Duboisi Stres
Zamanla hareketleri normale bineceklerdir biraz sabır sadece
Zamanla hareketleri normale bineceklerdir biraz sabır sadece
Hava Motoru
Hava motoru 1 sefer alınır onuda eheım almanı onerırım akvaryumun boyutuna gore ebatları var ıhtıyacını karsılayacak bısey bulabılırsın
Hava motoru 1 sefer alınır onuda eheım almanı onerırım akvaryumun boyutuna gore ebatları var ıhtıyacını karsılayacak bısey bulabılırsın
Sarı Prenses Ve Akvaryum Tavsiyeleri
Balıkları suyu dınlendırmeden ve dekorları tamamlamadan akvaryuma koymayın su otursun akvaryumda bakterı kulturu olussun oyle eklersınız uygun dekor orneklerını gorsellerden bulabılırsınız butcenıze gore
Balıkları suyu dınlendırmeden ve dekorları tamamlamadan akvaryuma koymayın su otursun akvaryumda bakterı kulturu olussun oyle eklersınız uygun dekor orneklerını gorsellerden bulabılırsınız butcenıze gore
SON MESAJLAR
- Akvaryum İçin Kum Önerisi Mesutoviç, 03:34
Yeni Üye Forumu - Ücretsiz Akvaryum Arayanlar Erensrens, 02:11
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Bu Akvaryumu Ne Kadar Fiyatlamalıyım KaanE, 01:54
Fiyat Forumu - Akvaryum Bitkilerim Çürüyor (fotoğraflı) Mesutoviç, 01:04
Bitki Akvaryumları Genel - Uzun Zaman Sonra Demasoni İle Devam umitopall, 00:57
Akvaryum Tanıtımı - Beta Balığım Çok Durgun Ne Yapmalıyım Mesutoviç, 00:55
Yeni Üye Forumu - Bunun Türü Ne? ArjenB, 00:44
Bitki Türleri ve Bakımı - Ani Ölüm Cagansaygılı, 00:42
Yeni Üye Forumu - German Ram Yüzgeçlerde Ve Burunda Mikrokurtlar RadiantHydrogen, 00:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumlarımı Tanıtayım 😍 Hsrt, 00:21
Akvaryum Tanıtımı - Bu Akvaryum Eski Haline Döner Mi? akandemir1, 23:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hagen Orjinal Kum proavkayrumcu, 23:41
Yeni Üye Forumu - Silikonlu Akvaryum Hartks, 23:35
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Arka Fon Ve Motorun Fazla Çalışması Hartks, 23:34
Yeni Üye Forumu - Çöpçü Balığımın Üst Yüzgeçinde Kararma Var Oranda japon, 23:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi RadiantHydrogen, 23:17
Malzemeler ve Yemler Forumu - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda ArifhbsAquatics, 23:16
Akvaryum Tanıtımı - Molly Cinsiyet Nedir CihanEfruz, 23:13
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Şelale Filtre Önerisi Myawuz20, 22:33
Yeni Üye Forumu - Axolotlım Yem Yemiyor usay, 22:05
Yeni Üye Forumu - 225 Litre İwagumi mustafazkara1, 21:37
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Vatoz Cinsiyet Nedir ? Hidro Dinamik, 21:05
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Dekor Değişimi İnci Kefali, 20:49
Yeni Üye Forumu - Gölden Balık Ve Kerevit Suyaar, 20:25
Sazansıgiller - Akvaryumum ogurcay, 16:21
Akvaryum Tanıtımı - Işık Akvaryumu chucuk, 15:48
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Neden Böyle Yapıyor sahinsahiner, 15:33
Omurgasızlar - İlk Akvaryum Deneyimim MasterChiefHakan, 14:41
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Yem Yememe, Zayiflama, Ölme Myawuz20, 14:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Salyangozum Öldü Sanırım 😥 Jotunheim, 13:47
Yeni Üye Forumu - Demasoni İnci Kefali, 13:42
Akvaryum Tanıtımı - Küp Akvaryum Işık Önerisi Jotunheim, 13:38
Yeni Üye Forumu - 108x45x55 Akvaryumda Kaç Mbuna Beslenebilir? Orhan76, 13:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses İle Frontoza Birlikte Yaşar Mı Orhan76, 12:57
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Sunsun Hw-302 Dış Filtre Dizilimi umitopall, 10:37
Yeni Üye Forumu - Discuslarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum aaslandag, 09:56
Discus - Sobo Şelale Filtre Mi Dolphin Şelale Filtre Mi Jotunheim, 09:51
Filtreleme Seçenekleri - Parachromis Dovii (dovii) Sorusu Orhan76, 09:14
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Aquel Hyper Max 4500 Alınır Mı ? darkaura, 09:12
Filtreleme Seçenekleri - Astronot Balığı Akvaryumuna Dolomit Taşı Orhan76, 08:47
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 03:12
Güney Amerikan Cichlidleri - 🚑 Balığım Hamile Mi? — Güncel Rockingatess, 00:19
Canlı Doğuranlar - Akvaryumda Beyaz Noktalar Yüzüyor furkanoncel, 23:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Oblong Akvaryum Sıcaklığı Ve Kapaksız Kullanma proavkayrumcu, 22:29
Yeni Üye Forumu - K1 Kaldness Sump Su Basış Bölümünde? viscool, 21:52
Filtreleme Seçenekleri - Armağanım Hamile Mi? İnci Kefali, 21:39
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Yavru Verirlermi İnci Kefali, 21:14
Yeni Üye Forumu - Yüzme Kesesi Erenneok, 21:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Balığım Durgun Ve Ağızı Açık Erenguven, 19:18
Yeni Üye Forumu - İmbellis Paradise merutay, 19:15
Akvaryum Tanıtımı
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 04:08
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 04:08
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:07
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:07
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:07
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:07
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:07
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 23:33
- Son 2 Adet Kök hll_aquascaping 23:33
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 23:33
- Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 23:33
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 23:07
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 23:07
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 23:07
- Artemia & Microfex & Grindal Kurt betta.ist 23:07
- Damızlık Yarıtül Yarasa Çift Ve Peruvian Altumçift karadadas 21:29
- Akvaryumları Boşaltıyorum metsi 20:40
- Anubias Petite capodicapii 19:58
- Teraryum, Paludaryum İç Dizayn (canlı) capodicapii 19:58
- Kızılağaç Kozalağı capodicapii 19:58
- Ramirezi Çifti koyu 19:18
- Akvaryum Ve Malzemeleri AquaPuella 17:52
- Karışık Birçok Tür Vardır OrhuN Sarı 17:24
- Oase Scaperline Soil 9lt Brown Aktif Bitki Toprağı Thunderbird 16:56
- Takaslık Anubias ogurcay 16:18
- Anubias Barteri Var ogurcay 16:18
- 40*40*40 Tam Takım Akvaryum ogurcay 16:18
- Microfex Kültürü sefailgaz 16:14
- Mdf Dolap Ve Ahşap Sehpa İmalatı GreeNWooD 15:36
- Ultra Clear Akvaryumlar Aydınlatma GreeNWooD 15:36
- Beyaz Kurt Kültürü totanka 15:28
- Çeşitli Malzemeler totanka 15:28
- Moss Ve Su Üstü Fava Fern totanka 15:28
- Kuru Yaprak - Jack Fruit Ve Vatoz Küpü İnci Kefali 15:15
- Wild Betta İmbellis Ve Smaragdina İnci Kefali 15:15
- Termometre / Dijital Derece cagdas_0606 14:22
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 14:22
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 14:21
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 14:21
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:21
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 14:20
- Japon Şemsiyesi Slnger İle Takas Olabilir ootkn 14:20
- Alabalık Yemi 2,8 Kg 500 Tl ootkn 14:20
- Hava Motoru Şelale Filtre Hortum ootkn 14:20
- Eheim Reeflex Uv Filtre 350 7 Watt Hiko 13:45
- Creaqua Firefly V2 150cm 100watt Ayaklı Armatür Hiko 13:45
- Chihiros Wrgb 2 10.yıl 60 Cm- Gölgelikleri Ve Co2 Ramboy 12:54
- Güney Amerika Cichlidleri Ramboy 12:53
- Hindistancevizi Kabuğu tarikyksl 12:26
- Yetişkin Genç Endler tarikyksl 12:26
KULLANICILAR
- 30 Online Kullanıcı, 17 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.