ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
apollo1907
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Haziran 2013 17:24
Son Ziyaret:
23 Nisan 2017 21:48
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
burak kılınç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

burak kılınç

SON 6 MESAJI

Kullanılmış Kumun Tekrar Kullanımı !
Yanıtlarınız için teşekkür ederim bir kaç arkadaşıma daha sordum ve kumu kullanmaya karar verdim iyice sıcak su ile yıkadım uzun süre akvaryum boş bir şekilde çalışacak su düzenleyici bakteri kültürünü vs de atıcam bir sıkıntı olmamasını umuyorum sonuçtan haberdar ederim
Kullanılmış Kumun Tekrar Kullanımı !
Arkadaşlar merhabalar benim şöyle bir sorum olacak daha önce chiclet akvaryumum vardı ilgilenemediğim için bozmuştum o zamandan kalan kalsiyumlu kumu da paketine koyup kaldırmıştım yaklaşık 1.5 2 yıl gibi bir süre geçti şimdi hobiye tekrar başlayacağım ve tropheus akvaryumu kurmak istiyorum . Kum ne durumda diye bakmak için kutusunu açtığımda yaklaşık 2 yıldır ıslak kaldığını fark ettim . Akvaryum ölçülerim geniş olduğu için eski kumun kullanımı benim için daha ekonomik olacak ama balıkları da riske atmak istemiyorum bahsettiğim kumun tropheus akvaryumunda kullanımı herhangi bir sıkıntı oluşturur mu nitrat bakteri vs açısından .Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.
Bitki Akvaryumu İçin Tafsiye
Hocam önerileriniz için çok sağolun peki taban için dere kumu yeterlimidir yoksa sıvı gübre vs gerekirmi gerekirse önereceğiniz markalar nelerdir
Bitki Akvaryumu İçin Tafsiye
Teşekkürler hocam
Bitki Akvaryumu İçin Tafsiye
Arkadaşlar öncelikle konuyu hiçbir araştırma yapmadan hazır bilgiye konmak için açmadım onu belirteyim amacım yaptığım araştırmalar sonucu aklımda şekillenen sisitemde eksik aksak biyer varmı onu bulmak

Akvaryumum 125x60x55 SUMP lı ve mobilyalı bir akvaryum

Araştırdığım kadarı ile sump bitkili akvaryumda sudaki co2 seviyesini kötü etkilediği için istenmeyen bir şeymiş  bende co2 gereksinimi az olan şu türleri buldum

Eledoa  Anubias ve Cryptocoryne 

sorularım ise şunlar

1-Bu türlere ek olarak mevcut sistemde beni zorlamıcak özellikle taban bitkisi olarak önerebileceğiniz türler varmıdır?

2- Bu türleri veya önerdiğiniz türleri ankarada bulabileceğim bilindik biyer varmıdır?

3-Taban olarak 30 kg civarı dere kumu kullanmayı düşünüyorum uygunmudur ek olarak gübre vs gereklimidir?

4-Co2 sistemi olarak bu link deki mayalı sistemden 3 adet kurup 400 lt lik akvaryumuma co2 sağlamayı düşünüyorum  ( http://www.akvaryum.com/forum/mayali_co2_sistemi_yapilisi__fotografli_k316739_sn1.asp ) bu sistemden kurarsam yinede sump dan dolayı az co2 ile yetişebilecek bitkilermi seçmeliyim?

5- sump co2 sistemini birlikte gece gündüz çalıştırmam nasıl olur yoksa farklı bir sistem mi takip etmeliyim gece sump gündüz co2 gibi. veya her bitkili akvaryumda sistem böylemidir akşam bitki oksijen istediği için co2 kapatılmalımıdır?

6-ışıklandırma olarak Sylvania marka iyimiş sanırım bu markanın florosanlarınımı 3 tane 40w lık veya 2 tane 40 w lık kullansam yeterli olurmu?

7-kışları sıkıntı olmaz ama yazları akvaryum ısısı 29 - 30 derecelere çıkıyor şu an akvaryum biraz  yüklü bir ciklet akvaryumu bununda etkisi olablir taibiki yazları sıcaklıkla nasıl başa çıkarım malum akvaryum mobilyalı olunca fan vs takmak sıkıntı oluyor?

8- son olarak akvaryumda dekor amaçlı yuvarlak beyaz taşlardan kullanmak istiyorum adını unuttum ama hepiniz biliyorsunuzdur hangi taşlardan bahsettiğimi bu taşlar suyun ph değerini bitkileri etkilicek kadar etkilermi?


Çok uzun bir konu oldu farkındayım okumak için değerli zamanlarını veren ve yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Yeni Akvaryum Kuracağım Öneri
      Arkadaşlar akvaryum kurmaya yeni heves ettim ve arastırmaya basladm öncelikle konuyla ilgili hiç bir geçmişim yok onu belirtmek isterim. Başlarda görüntü olarak daha güzel olduklarını düşündüğüm için deniz akvaryumu ile başlamayı düşünmüştüm fakat araştırdığımda çok karmaşık bir bakımı varmıs gibi geldi birde doğal olarak maddi olarak çok daha üst rakamlara çıkıyor .Bende işe tatlı su akvaruyumundan başlama amacındayım.

      Size sorularım şunlar yardımcı olursanız sevinirim.

-Öncelikle japon dışında renkli balıklar beslemek istiyorum japon severler lütfen yanlış anlamasın sadece görsel olarak beni tatmin etmiyor çok popüler olmalarından dolayı .Kısacası gözümün daha ender gördüğü (Sarı prenses gibi) renkli balıklar beslemek istiyorum.Dayanıklılık birlikte ve benzer bir akvaryum yapısında yaşayabilme açısından. Önerileriniz ne olur? Bu balıkları Ankara da nerelerde bulabilirim?

-Yukarıdaki balık önerilerine göre akvaryum hacmi içerisine koymam gerekenler kullanmam gereken yem motor vs... ne olmalıdır ?

-Tatlı su akvaryumlarının içine tamamen görsel amaçlı olarak deniz akvaryumlarındaki mercan benzeri taşlar koyabilirmiyiz ?

-Son olarak sizin sormam gerektiğini düşündüğünüz fakat yukarda sormadığım sorular varsa o konularda tafsiyeleriniz.


Yorumlarınızı Bekliyorum
SAYGILAR
     
    
Onur Nergiz2013-06-03 11:57:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.