ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dr-Muhammet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2013 11:07
Son Ziyaret:
05 Şubat 2022 12:13
Toplam Mesaj:
72 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
muhammet karaaslan
Doğum Tarihi:
14 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
üniversite öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Npk icermemesi dolayisiyla umitlenmistim.

Peki bu gubreleri seyrelterek kullansak durum duzelir mi, yoksa gereken miktarda seyrelttigimizde diger mikro elementlerin eksikligiyle mi karsilasiriz?
DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Su mikro gubre bitki akvaryumu icin uygun bir preparata benziyor:
http://www.madrasol.com/urun/combi-1-lt--kdv-dahil-iz-elementler_1429.aspx   
ne dersiniz? Bunu ya da buna benzer bir urunu deneyen var mi?

Bu da toz gubre formu galiba. Eger element oranlari dogruysa uzun sure yetecek ve cok uygun fiyatli bir urun gibi duruyor:
http://www.madrasol.com/urun/combi-mikro-besin-elementleri-karisimi--kdv-dahil-_1458.aspxDr-Muhammet2014-03-12 13:44:40
DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Fatih bey paylasiminiz icin tesekkur ediyorum. Sizin gibi yardimsever insanlar son zamanlarda iyice azalmis durumda. Zamaninda bu konular burada yazilmis ancak bazi iyi niyetli(!) uyelerimiz yazdiklari mesajlari sildirtmis. Ve demisler ki sadece insanlar yanlis formul kullanip sucu bende aramasin diye yaptim demisler. Halbuki sayfanin en altina "bunlar kendi deneyimlerimdir, cikacak sorunlardan dolayi sorumluluk kabul etmiyorum" diye yazabilirler. Bir de ticari kaygi guttugumden soylemiyor degilim diyorlar. Ticari kaygi gutmuyorlarsa bu arkadaslar, hodri meydan, fatih bey gibi yazsinlar formullerini! Ha eger ticari kaygilari varsa ben bundan para kazaniyorum yazmam mumkun degil desinler, insanlara sirin gorunmeye calismasinlar.


Amacim insanlari gereksiz yere kirmak degil, beni asil uzen iyi niyet kisvesi altinda bazi uyelerimizin kendi reklamini yapiyor olmasi.Dr-Muhammet2014-03-11 10:40:17
sadece hagen kum yeterli mi?
Cok saolun cok tesekkur ederim. 1lt demir gubresi icin kacar gr demirsulfat ve edta gerekmekte, ve gubreleme dozaj ve sikligi ilk planda merak ettigim seyler.
Saygilarimla...
demir edta selatlama oranlari?
Bugun eminonunden 1/2kg potasyum sulfat aldim. Demirsulfat ve edta fiyatlarini sordum. Ama selatlama islemini nasil yapacagimi bilmedigimden onlari almadim. Forumda bu konu hakkinda bilgisi olan var midir? 1lt gubre hazirlamak icin hangi oranlarda koyariz, 100lt akvaryum hacmi basina ne kadar miktar ve siklikta gubreleme yapariz bunu ogrenmek isterim. Paylasimlariniz icin simdiden teşekkür ederim...
Demir gübresi ve excel yapımı bilen varmı ?
Evet ben de cok merak ediyorum nasil yapildigini. Ama lutfen siz yapamazsiniz benim surdaki urunlerime goz atin diye mesajlar yollamayin, faydali olmuyor. Gubre satisi yapan ticari arkadaslari az cok biliyoruz. Urunleri kalitelidir buna da sozumuz yok, ancak yapamayacak bile olsak nasil yapildigini insanlara bi faydam dokunsun diyen arkadaslardan duymak isteriz. saygilarimla...
sadece hagen kum yeterli mi?
Evet dediginiz cok mantikli. Hepsinin 1ppm katacak miktarini esitledigimizde kafamiz karismamis olur. Bu arada demir gubresi yapilisiyla alakali siteye soyle bir baktim gozume birsey carpmadi. En azundan demir ve edta'nin gubreye eklenen formlarini ve miktarlarini yazabilirseniz cok memnun olurum. Kusura bakmayin surekli boyle soru soruyorum, saolun gene de sıkılmadan cevap yaziyorsunuz.
sadece hagen kum yeterli mi?
Forumdaki yazilari okudum ve diy gubre hazirlarken maddeleri suda tam doygunluga ulasacak miktarlarda cozmusler. Benim fikrim su: eger durum buysa ben aldigim makro toz gubreleri biraz dipte cokelti kalana kadar eklesem ve kullanirken bu tozu dibinden almadan gubrenin sivi kismini kullansam daha sonra ustune su ekleyerek bu donguyu surdursem, surekli elimde istenilen oranda bir gubre olmus olmaz mi? Sonucta bu isin ticaretini yapmiyorum. Fazla eklesem bi sorun olusturmaz diye düşünüyorum. Ama bu durum tabi ki bu gubrelerin tam doygunlukta hazirlandigi varsayimina dayaniyor. Ve boylece sonuc olarak terazi almak ve her defasinda olcum yapmak gibi dertlerden de kurtulmus olurum. Ne dersiniz?
sadece hagen kum yeterli mi?
Npk gubrelerin yapilisi yaziyordu ama ben demir ve excel gubre yapilisini okumadim. Eger dediginiz kadar ucuz ise diy olarak yapilabilir. Tabi nasil yapilacagini ve nerden alinacagini bilmek kaydiyla. Bazi arkadaslara gubre satisi yapanlarin satis yapmadigini okudum. Durum oyle olunca pek ugrasmak da istemedim. İstanbul da olmam tabi bulma ihtimalimi artiriyor ama tarti almak felan ugrasli bi ismis gibi geliyor. Ne dersiniz?
sadece hagen kum yeterli mi?
Forumda ürünleri beğenilen tunc beyden sizin diy olarak yaptiginiz gubreleri almayi dusunuyorum. Peki eser element olarak fiyat/kalite oranlamasi en makul olani hangisidir, fiyati nedir, ve tabi dusuk destekli olacak olan 250 lt lik tankima ne kadar sure yeterli olabilir? Ayrica merak ettigimden sormaktayim, eser element gubresinin hazirlanmasi zor oldugundan mi boyle dusunmektesiniz? tunc beyden alisveris yapan hobici bir arkadasimiz varsa satin aldigi eser element gubresi hakkindaki yorumlarini almaktan memnuniyet duyariz.
Saygilar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.