ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
abdullahk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2014 18:28
Son Ziyaret:
10 Kasım 2023 21:48
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
abdullah koçak
Doğum Tarihi:
16 Ağustos 1984
Yaş:
39
İl:
Ankara
Meslek:
Muhasebe
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/156253.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Aynı Marka Derece Ve Farklı Sıcaklık Değeri !
[QUOTE=ozdoganmehmet]Marka paylaşın alacak arkadaşlar mağdur olmasın geçmiş olsun.[/QUOTE]

Teşekkürederim. Durumun aciliyetinden bunları temin ettim. Markası Liya. Banada tecrübe olmuş olsun.

[:iyi:][QUOTE=Cengizhan06]Ucuza alınan derecelerde kalibrasyon sorunu olabiliyor.Aynı durum ısıtıcılardada geçerli.Siz 26 dereceye ayarlarsınız bir bakarsın 27-28 dereceye çıkmış sıcaklık veya 25-24 dereceye düşmüş.Bu sebeple eheim jager ısıtıcıları çok beğeniyorum.Kendiniz kalibrasyon ayarı yapabiliyorsunuz.Tavsiyem marka bir derece almanızdır.[/QUOTE]

Tavsiyenizi kesinlikle küpe yaptım [:iyi:] . Isıtıcılarım dolphin. Mümkün olduğunca marka kullanmaya çalışıyorum ama bu konu yeni arkadaşlarada biraz tecrübe olsun.

Derecede marka tavsiyeniz varmı ?
Aynı Marka Derece Ve Farklı Sıcaklık Değeri !
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/156253/260920200030291.jpg[/IMG]

Merhaba dostlar. Öncelikle bu zor dönemde sağlıklı sıhhatli olmanızı dilerim.

Akvaryumum da canlı doğuran türleri besliyorum. Ne yazık ki balıklarım beyaz benek oldular. Bugün iki adet civalı cam derece aldım. Aynı marka aynı model. Birisini su dinlendirme akvaryumuna dığerini balık akvaryumuna koydum. Isıtıcı modelleri ve ısı değerleri aynı olmasına rağmen, iki akvaryumunda ısı değeri hep farklı oldu. Önce ısıtıcılardan şüphelendim, sonra resimdeki gibi iki dereceyide aynı akvaryuma aldım ve gördümki aynı marka aynı model hatta aynı anda kullanılmaya başlansa bile bu tür sorunlar oluyor. Bu üzücü tecrübeyi sizinlede paylaşmak istedim.
Co2 Videolu Anlatım
Hocam damla sayacinin mayali sistemin basinc ayarina veya yogunluguna bir etkisi yok. Cunku mayali sistemde hicbit zaman tuplu sistem kadar yogun basinc olusmuyor. Bu sebeple ince ayar yapma geregi kalmiyor. Ancak damla sayacinin faydasi şunlardir; olasi difuzor tikanmalarini veya hortumda olabilecek katlanma kirilma gibi gaz cikisini engelleyen durumlari daha hizli fark etmemizi sagliyor. Diger konu, damla sayacindan cikan kabarcik yogunluguna bakarakta karbon omruyla ilgili tahminde bulunabiliyoruz.
Co2 Videolu Anlatım
Kabartma tozunun tüm kimyasallarla tepkimeye girme özelliği olduğu için basıncı arttırdığını düşünüyorum.
Co2 Videolu Anlatım
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=BZgwejyWqFE[/VID]
(video kendi sistemime aittir)

Birçok forum konusu açılmış olmasına karşın hala gündemden düşmeyen mayalı sistem co2 hazırlanışını birde ben anlatmak istedim. Arkadaşlarımızın endişesi sanırım birden fazla hazırlanış şekli olması. Ancak şekil değişse amaç aynı olduğundan arkadaşlarımızın dikkat etmesi gereken iki konu var. Birincisi Maya şişesinin ağzını çok uzun süre kapalı bırakmamak, ki bir çok yeni başlayan kişinin kabusu şişenin patlayıp patlamayacağı sorusu olmuştur. İkincisi karbondioksiti hazırlarken içerisine konulacak malzemenin çeşidi ve miktarı. Ben iki seneyi aşkın süredir sadece mayalı sistem kullanarak bitki yetiştirdim ve onlarca defa kurdum sistemi, henüz bir sorun yaşamadım. Gönül rahatlığıyla hazırlayıp kullanabilirsiniz arkadaşlar. Sadece dediğim gibi çok uzun süre şişenin ağzı kapalı kalırsa kapak atabiliyor. Malzeme konusuna gelince bu sistemin özünde şeker ve maya vardır arkadaşlar. Bu iki karışımla bile sistemi hazırlayabilirsiniz. Ancak diğer kullanılan malzemeler karbonu yoğunlaştırmak içindir. Kimi arkadaş limon ekler, kimisi sadece kabartma tozu, kimisi sıvı gübre. Ancak benim kullandığım sistemde sadece süt ve kabartma tozu ilavesi var.

[B]CO2 Sistem Hazırlanışı[/B]
[B]Gereken Malzemeler:[/B]
- 1.5 litre pet şişe.
- Eczaneden alınan serum kiti. (1tl)
- 5 ml şırınga. (0.50 tl)
- Akvaryumda kullanılan standart silikon hortum. (1 tl)
- 2 adet vantuz.(1tl)
- 2 adet makyaj pamuğu.(kozmetik marketlerde poşeti 1 tl)
- Toz şeker. (yarım kilo)
- Kabartma tozu. (bir paket)
- Toz maya.(1 paket)
- Süt.
(olabilecek en yüksek maliyet bu şekildedir. Plastik sistem bir defa hazırlanıp defalarca kullanılacağı için sadece maya için gerekenlere sonradan masraf yapacaksınız)

[B]Karbonun Mayalanışı[/B]

Önce bu adımı anlatmaya çalışayım. Siz düzeneği hazırlayana kadar önceden hazırladığınız maya karbon üretimine başlayacak ve zaman kaybetmemiş olacaksınız.

2 Su bardağı toz şekeri, 1 çay kaşığı kabartma tozunu, 2 çay kaşığı toz mayayı ve 1 yemek kaşığı sütü bir huni kullanarak kolayca şişeye döküyoruz. Sonrasında akvaryumdan aldığımız suyu şişenin kapak kısmına doğru 3 parmak boşluk kalacak şekilde dolduruyoruz. Başka bir kapakla şişenin ağzını kapatıp iyice karışıp çözülmesini ve bakteri kültürünün oluşmasını beklemeye bırakıyoruz. Çalkalamak için kullandığınız kapağı çıkartmayı unutmayınız.

[B]Plastik Aksamın Hazırlanışı[/B]
[B]1. Adım[/B]
Akvaryum ölçülerinize göre meyve suyu veya kola şişesi temin etmeniz. Su şişeleri çok esnek ve dayanıksız olduğundan tavsiye edilmez. Ben genellikle 1.5 litre koyu renkli meyve suyu şişelerini kullanıyorum.
[B]2. Adım[/B]
Temin edilen şişenin kapağına eczaneden alınan serum kitinin lastik contalı ucunu hava sızdırmayacak şekilde kapağı delerek takıyoruz.
[B]3..Adım[/B]
Serum kitinin plastik haznesinin ters ucundaki hortumu çıkartıyoruz. (kapağa giden uç değil diğer tarafta bulunan ucu). serum hortumunu çıkarttığımız uç kısma akvaryumlarda kullanılan standart silikon hortuma 1 adet vantuz takarak serum kitine takıyoruz.
[B]4. Adım[/B]
Akvaryumunda karbon çıkışının nerede olmasını istiyorsanız silikon hortumu o uzunlukta kesin.
[B]5. Adım[/B]
5 ml'lik şırınga şişesini 2 ml yazan çizgiden düzgün bir şekilde keserek içerisine makyaj pamuğunu sıkıştırın. Pamuk suda çözülmeye başlayacağı için mümkün olduğunca sıkı olması daha ince kabarcık elde etmenizi sağlar.
[B]6. Adım [/B]
Serum kitinin üzerinde bulunan hazneden uzattığınız hortuma 1 adet vantuz takarak kestiğiniz şırınganın iğne takılan ucuna takınız.(iğne takılı olmasın)

Plastik aksamımız hazır.

Daha önce hazırlamış olduğumuz maya şişesini 1 adımda hazırladığımız kapağa takın. Karbon çıkış yaklaşık 1 saat sonra başlayacaktır. Bu sistemin yaklaşık ömrü 2.5-3 haftadır. Mutlu hobiler.

Birlikte keşfetmek için abone olunuz...
https://www.facebook.com/bitkiliakvaryum
Yeniden Kurulum Denemeleri
Teşekkür ederim hocam. Küçük çaplı denemeler yapıyorum şimdilik. Daha güzellerini hep birlikte yapacağız inşallah.
Yeniden Kurulum Denemeleri
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=V5dLlfeP0e4[/VID]

Bir müddet aradan sonra yeni dekor denemeleriyle yola devam. Tavsiyeleriniz ve eleştirilerinizi bekliyorum arkadaşlar.
Görsel tür tavsiyeleri
Evet hocam Selanik Petshop tan çekilen videolar. Banada ilk gördüğümde oldukça gösterişli ve bakılmaya değer geldi ama biraz araştırdıktan sonra vazgeçtim. Benim şartlarıma uygun olmadıkları için vazgeçtim. Oldukça büyük tanklar istiyorlarmış. Bu arada videoların devamı için kanalımıza bekleriz. http://www.youtube.com/user/TRAkvaryum
Molly yiyen ilginç balık
SAE lerde göründükleri kadar masum değiller. Beyaz beneğe yakalanıp halsiz düşen kılıçkuyruğun yüzgeçlerini yediklerinede şahit oldum. SAE leri çıkardım akvaryumdan. Özel hazırlanan playlist sunumlarımızı da görmek isterseniz kanalımıza bekleriz. http://www.youtube.com/user/TRAkvaryumabdullahk2014-08-16 00:34:41
Piranha
Bu Amazon nehri kraliyet ailesine hayranım :D

http://www.youtube.com/watch?v=kOoPKrKzlGE

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.