ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Nevsehirli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2015 22:01
Son Ziyaret:
06 Aralık 2015 21:42
Toplam Mesaj:
18 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur Gümüş
Doğum Tarihi:
28 Şubat 1995
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bir bak Türk'e baş kaldıranın sonu ne olmuş !

SON 10 MESAJI

Ölü Lepistes Doğurma
Öncelikle iyi balıklar..


Can çekişen hamile lepistesim vardı. Öldükten sonra karnını deştim, yavrularını kurtardım gibi bişey. Hala yumurta gibi olanda var, keseli olup kuyruğu görükende. Bunları nasıl kurtarabilirim? Cikletler gibi bir kuluçka makinası yapsam kurtulurlar mı? Yardımlarınızı bekliyorum
Plati Mi Moli Mi? Cinsiyetleri?
[QUOTE=xBugrax]Moli gibi duruyor. 1 numaralı olan dişi olması lazım ama resimler çok net değil genel olarak kıç kısmındaki yüzgeç yuvarlaksa dişi, sivri ise erkek oluyor .[/QUOTE]



1 numaralının arka yüzgeci sivri gidiyor.
diğer 2si normal oval bir şekilde.
Plati Mi Moli Mi? Cinsiyetleri?
İyi balıklar..

Daha önce lepistesten başka canlı doğuran beslemedim. Arkadaşım 3 adet balık verdi hediye olarak. Moli mi plati mi bir bilgim yok.

Cinsiyetleri,türleri nedir yardımcı olursanız sevinirim [:)]

Cinsiyetleri rahat tarif edebilmeniz için balıkları numaralandırdım. Yardımlarınızı bekliyorum.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/1%202.png[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/2.png[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/11.png[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/33.png[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/3.png[/IMG]

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/180074/22.png[/IMG]

350 Litrede Aydınlatma
Gün ışığı güzel olur. Baktınız oda yetmiyor.

Uzun kablo şeklinde led beyaz lambalar var. Onlar daha şık gösterir diye düşünüyorum. Akvaryumun üst mobilyasına monta edersin, aydınlatmada sorun olmayacağını düşünüyorum.

İyi balıklar
Akvaryum Arka Fon
Arkadaşlar akvaryumun arka dış kısmına mukavva kartondan bir arka fon planı yapmayı planlıyorum. (ALÇIYLA YAPMAK İSTEMİYORUM)
Canlı doğuran akvaryumum var 100 litrelik. Önerilerinizi bekliyorum güzel bir görünüş olsun istiyorum, önceden yapmış arkadaşlar vardır elbet. Yorumlarınız için çok teşekkürler şimdiden [:)]
Akvaryum Suyunda Tuz Kullanılmalı Mı ?
Öncelikle hepimiz burada birşeyler öğrenmek için varız [:)]


Normalde akvaryum kurulduktan sonra bir süre boş halde(balık yokken) tüm sistem çalıştırılır. bakteri kültürü ve akvaryumun oturması amacıyla. daha sonra dediğiniz gibi %15,%20 lik su değişimleri yaparak düzeni oturtmaya başlamamız gereklidir. Eğer çok sabırsız iseniz bakteri kültürü(su düzenleyici) kullanabilirsiniz.. Ben de böyle yapmadım şuan birçok sorunla karşı karşıya kalıyorum. Eğer balıklarını strese sokmayacak bir başka akvaryumunuz var ise yukarıda dediğim gibi ana tankınızı 0dan kurup düzenin oturmasını beklemenizi tavsiye ederim. 10 15 günlük hatta mümkünse 1 aylık bir beklentiden sonra balıklarınızı ana tankınıza alırsanız hiç sorun olmaz diye düşünüyorum. Tabi akvaryumda hasta balığınız yoksa. (HASTA BALIĞINIZ VARSA ANA TANKTA SAKIN İLAÇLAMA YAPMAYIN KARANTİNAYA ALIP İLAÇLAMA YAPIN. TANK AÇISINDAN DAHA YARARLI OLUR). Koku konusuna gelince eminim ki herkeste vardır o koku. Bende de var :) Filtreleme sisteminiz akvaryuma uygunsa abartılacak kadar koku olmasada bir nevi oluyor. Hiç kokmayan bir akvaryum suyu görmedim [:O] 2 günde bir dip çekim ve akvaryumun boyutuna göre %15 %20 lik bir su değişimi yaparsanız iyi olur. (ayrıca filtrenizi akvaryumunuzdan çektiğiniz akvaryumun kendi suyuyla temizlemenizi tavsiye ederim, bakteriler açısından önemlidir, klorlu suyla sakın yıkamayın.) Son olarak filtreniz yeterli büyüklükte ise 1-2 haftada yıkamayın. İyice kirlendikten sonra yıkayın. Yararlı bakteriler ölürse sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi balıklar dilerim[:)]
Akvaryum Suyunda Tuz Kullanılmalı Mı ?
Sudaki Bulanıklık ve Bakteri İlişkisi

Yeni kurulmuş bir akvaryumda zaman zaman suyun içinde beyaz tortular ve sis görülebilir. Bunun başlıca sebebi, suda yeni yeni üreyip çoğalan bakteri kültürünün tutunmadan serbest şekilde yüzmesidir. Bu bulanıklık geçicidir ve filtre çalışmaya devam ettikçe kendi kendine sis ortadan kalkacaktır. Bazen çokaşırı olabilir. Böyle durumda az miktarda su değişimi yapmakta sakınca yoktur. Ya da çökelti gibi dibe indiğinde kumu karıştırmadan üzerinden toplanabilir. Balıklara zararlı değildir. Bu zamanda en çok yapılan yanlışlar:
* Suyu yüklü miktarda değiştirmek
* Kirlenmediği hâlde filtre temizlemek
* Dip çekimi yaparken kumu derinden havalandırmak
* Akvaryumda ilaç kullanmak

- Yüksek oranda su değişimi yaptığınızda bakteri kültürü de atılan suyla birlikte yok olacaktır.
- Filtrenin içinde aşırı kirlilik-debide düşme yoksa mümkünse en az 1 ay filtre temizliği yapılmamalıdır. Bakterilerin ilk tutunduğu yer filtredir. Temizlendiğinde bakteriler ölür.
- Bakterilerin ikinci evi kum içidir. Burada balık pislikleri ve diğer çökeltiler birikir ve bakteriler de buraya yerleşir. Derin dip çekimi yapmak bakterileri uzaklaştırır.
- Akvaryumda ilaç kullanıldığında bakteriler hızlı bir şekilde toptan yok olur. Zamanla yeniden oluşmaya başlasa da bazı ilaçlar çökelti olarak kalır ve kalıcı olarak akvaryum dengesine zarar verir (mikrofish, Sera Baktopur/Mycopur gibi). Bu ilaçlar kum içine ve kullanıldıysa filtre içine sabun gibi yapışır ve siz fark etmeseniz bile çok uzun zaman orada kalarak yeni bakteri kültürünün yaşamasına engel olur.

Hastalıklar ve Bakteri Kültürü ilişkisi

Öncelikle bakteri kültürünün akvaryum denge ve düzenini sağlayan canlılar olduğunu hatırlatarak başlıyorum. Akvaryumda denge yoksa çok anî Azot değişimleri olabilmektedir. Yani amonyak zehirinin çok hızlı bir şekilde balıklara zarar verebileceğini unutmamak gerekir. Böyle bir ortamda siz fark etmeseniz bile zehir balığı direkt öldürmese de ona yavaş yavaş zarar verir ve bağışıklık sistemini çökertir. Zaten yeni kurulan akvaryumlarda sık sık görülen ani ve toplu ölümlerin ilk iki sebebinden biri de dengesi oturmamış bir akvaryumda çok hızlı değişen su şartlarından dolayı balıkların hastalıklara karşı direncinin kırılmasıdır (bir diğer önemli sebep ise strestir). Aslında hastalık etmeni olan bakteri ve mantarlar devamlı olarak akvaryum suyunda bulunur. Bu hastalık etmenlerine karşı balıklar devamlı olarak tehdit altında olsalar da bağışıklık sistemleri sayesinde bünyelerine zarar vermeye kalkan bakteri ve mantarlar çok geçmeden yok edilir ve balık hayatına sıkıntısız devam eder. Su dengesinin oturmaması sebebiyle şartlardaki olumsuz değişiklikler balığın bağışıklık sistemini çökerterek hastalığa karşı daha hasaslaştırır. Bir balığa yerleşip üremeye başlayarak hastalık oluşturan bu bakteri ve mantarlar orada iyice çoğalır ve güçlenir, bu kez daha sağlıklı olan balıkları bile tehdit edebilecek kadar gelişirler. Daha sonra yeni akvaryum kuran hobici arkadaşlar yeni konu açar:
"Balıklarım teker teker ölüyor, yardım edin yoksa akvaryumu rafa kaldıracağım"...
Bu yüzden akvaryum dengesi hayatî önem taşır. Akvaryum, doğanın bir küçük taklididir. Devamlı olarak bir doğal döngü ve denge olmalıdır. Bu denge bozulduğu zaman her şey domino taşı gibi devrilmeye başlar. Milyarlarca zincir halkasının birleşmesiyle düzen oluşur ve bir halkanın kopması her şeyi değiştirir. Böylece AKVARYUM; sadece su ve balıktan oluşan bir dekor değil, Allah'ın sanatının bir küçük örneğidir...





NOT : umutgunay isimli arkadaşın 08 Aralık 2012 14:11 tarih ve saatli paylaşımından alıntıdır.



Tuz konusuna gelince abartılmayacak şekilde 2-3 defa temizlik yapıldıktan sonra (veya balıklar kendini kuma sürtmeye başlarsa) az bir miktarda kullanılmasında fayda vardır. En baştada dediğim gibi abartılmazsa yararlıdır. Umarım işinize yaramıştır iyi balıklar..
Rafya
Önceden hep ciklet besledim, bir süre sonra bezdirdiler beni. canlı doğuranı 6-7 aydır besliyorum. rafyayı hiç yapmadım ama deneyeceğim yorumlarınız için teşekkürler

Gokhann68 ; En son yavruluğa koyduğumda akvaryuma atlamıştı. Kanatları yıpranmıştı, doğum esnasında ölmüştü. O günden sonra kullanmamaya yemin ettim[:cool:]
Rafya
Aklıma geldi ve bikaç kişiden duydum bunu ancak akvaryumumda boş yer yok. Her yer bitki ile dolu sadece filtre ve çevresi var küçük bir alan oda.
Geçen 2 balığım birden doğurdu maşallah büyük dişilerim anında yediler. Tekrar yaşamak istemiyorum bitki falan dinlemiyorlar..
Akvaryumu kısıtlamak istemiyorum dişilere, stres yüzünden geçen gün 1 tanesi doğurmadan öldü.
Moli Yem Tercihiniz? Renk Yemi Tavsiyesi?
Gemma formula tropical yemini öneririm. Gemma yemlerini kullanıyorum fiyatı çok uygun ayrıca çok kaliteli.
Balıklarımda maşallah yiyorlar çatlayacaklar yakında [:)][:)]


Tek yemlede beslesen bişey olmaz fakat 2 yemle beslersen daha iyi olur gelişimleri açısından. Sabah birisinden akşam birisinden mesela.
Balıkların yemese bile bir süre sonra alışıp yemeye başlıyorlar

İyi balıklar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.