ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
EsselamuAleykum
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2016 12:13
Son Ziyaret:
02 Mart 2016 00:26
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erdem Özden
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

70*32*26 Ucu bucağı bilinmeyen bu kainat, Allah'ın sınırsız ilmiyle meydana getirdiği kusursuz bir akvaryum niteliğindedir.Yaratmış olduğu sayısız canlının rızkını, üzerlerinden ve altlarından her an lutfetmektedir.Allah yüceler yücesidir..

SON 10 MESAJI

Java Moss hakkında.
[QUOTE=MDEmin]Evet uzayan kısımlardan budayıp tekrar tele sarıp kaplayabilirsiniz ancak sağlıklı bir gelişim için biraz fazla uzamalı 2 3 cmlikken hemen kesmemenizi öneririm. Ve akvaryum ölçülerinize bakılırsa bu biraz zaman alabilir, ışıklandırmanız da önemli tabi ama 2 3 aya zemini kaplamayı beklemeyin yani :)[/QUOTE]

Bu şekilde kopyala yapıştır yöntemiyle:) 3 ay da bile kaplayamam öyle mi? akvaryumum o kadar büyük mü yahu ? 40 lt lik bişey !! 70 - 32 - 26
İlla parayı bayılmamız mı gerek yani :)
Java Moss hakkında.
Arkadaşlar bir sorum olacak; diyelim 5*5 boyutunda bir kare jawamoss aldım. Bunu gerekli ortamı sağlayarak büyütttüm. Uzayan kısımlarını kestiğimde, o uzayan kısımları yine telin arasında kullanabilir miyim? yani 5*5 boyutundaki bir jawa ile zemini bu şekilde uzayan kısımları kullanarak komple kaplamak mümkün mü?
Aynı Akvaryumda 2 Farklı Moss
Hocam ilginiz için öncelikle teşekkürlerimi sunarım.
Anladığım kadarıyla ilk sorunun cevabı, eğer diğer moss un bir parçası dahi diğer moss türünün arasına düşerse orada yetişmeye başlayabilir..O halde ağaç dalına saracağım moss türü de Fissidens, yani zemindekiyle aynı olacak..Başka çarem yok anladığım kadarıyla..

Diğer ayrtıntıya gelirsek budanan moss parçalarının su yüzeyine çıkacağını düşünüyordum açıkcası..Eğer direkt olarak tekrar zemine düşeceklerse dediğiniz gibi aynı zamanda kepçe ile toplamak gerekir..Bu konuda aklıma gelen diğer ayrıntı ise, budama esnasında aynı zamanda toplama işlemini YAPMAZ isek, zemine düşen moss parçalarının dip temizliği esnasında pompanın ucuna gelip gelmeyeceği! Yani dip pompası o kesilen parçaları çekebilir mi acaba...?

Diğer sorunun cevabında paslanmayan teller olduğunu iletmişsiniz. Paslanmama durumu varsa gayet tabi olabilir.Lakin yabancı videolarda izlediklerimin büyük çoğunluğunda plastik sineklik teli gibi, ara boşlukları daha kısa olan malzemeler kullandıklarını gördüm.Psikolojik midir bilmem ama, sanki ara boşlukları daha kısa olursa daha sık bir moss zemin olacağı kanaatindeyim.. Dediğim gibi psikolojik bir düşünce de olabilir :) Bir de şöyle bir durum daha söz konusu; mossları ekeceğim alan biraz virajlı.Genişten dara doğru uzayan kısımlar mevcut.Dolayısıyla plastik teli mossun uygulanacağı alana tam olarak kesebilirim.Ancak paslanmaz tele istenilen eğimi vermek daha zahmetli olur kanaatindeyim !

Fissidens türü moss hakkında az çok bilgi edindim.Buyurduğunuz gibi diğer mosslara nazaran daha uzun sürede gelişim gösterdiklerini öğrenmiştim.Bu süre zarfı 2 veya 3 ay olması açısından herhangi bir sıkıntı olmayacaktır, sabreden derviş muradına ermiş modunda bekleyeceğim :) Açıkcası 15 e yakın moss türünü 1 haftadır araştırıyorum ve tabiki öncelik olarak görselliğe göre karar verdiğim için Fissidens moss u oldukça beğendim..

Ağaç kökü için dediğiniz gibi yapacağım o halde.Kendi bulduğum bir dalı da koymayı düşündüm ama hangi ağaç kökünün su içerisindeki şartlara uyum sağlayıp sağlamayacağını açıkcası bilmiyorum :)

Görüş ve düşünceleriniz benim için çok değerlidir.Fikirlerinizi esirgemezseniz çok minnettar kalırım.
[EDIT]EsselamuAleykum,2016-02-22 14:44:07[/EDIT]
Aynı Akvaryumda 2 Farklı Moss
Arkadaşlar hepinize merhaba.
Akvaryuma zemin bitkisi olarak Fissidens Fontanus isimli moss'u ekeceğim ( plastik sineklik yöntemiyle )
Daha sonra sadece ağaç kökünün dalları üzerine (ağaç yaprak görüntüsü vermesi için) Christmas Moss saracağım misina yardımıyla.
Bu konuda 3 adet sorum olacak siz değerli arkadaşlara;

1- Ağaç dalındaki Christmas Moss u budama esnasında, dibe düşen Christmas Moss parçaları zemindeki Fissidens Fontanus isimli moss un arasında yetişmeye başlarmı? Bu durumun olmasını istemiyorum. iki moss türünün birbiri içinde yetişme ihtimali var mı?
2- Zemine ekeceğim Fissidens Fontanus moss u Plastik sineklik telinin arasına yayarak döşeyeceğim.Bir zaman sonra plastik telin su içerisinde bir zararı olur mu? ( Jawa tellerinin bir müddet sonra paslanma yapacağını düşündüğüm için plastik sinekliğin daha mantıklı geldiği kanısındayım )
3- Ağaç görseli olarak kullanmayı düşündüğüm canlı kökü (dallı - budaklı) nereden temin edebilirim?

Şimdiden konuyla alakadar olan her arkadaşa teşekkürlerimi sunuyorum.
[EDIT]EsselamuAleykum,2016-02-22 14:08:11[/EDIT]
ağaç dalına moss tavsiyesi
[QUOTE=GargameL] br /br /Mossları cam bir bardağa koyarak hafif ışık alan bir yere koyabilirsiniz.[/QUOTE]

Hocam bir akvaryumda farklı mosslardan kullanırsak bir moss un diğer moss u yok etmesi söz konusu olabilir mi? Yoksa ikisi de ayrı ayrı yetişmelerine devam ederler mi?
Java Moss
O tel jawa uzadıktan sonra çıkarılacak mı yoksa sürekli akvaryumda mı durması gerek?
Java Moss hakkında.
Arkadaşlar bu jawa telini bitkiler uzadıktan sonra çıkaracak mıyız yoksa sürekli akvaryumda duracak mı?
moss teli
Arkadaşlar bu teli bitkiler uzadıktan sonra çıkaracak mıyız yoksa sürekli akvaryumda duracak mı?
Moss akvaryumu hakkında ?
Bir sorum olacak; O teli jawalar uzadıktan sonra çıkarmamız gerekiyor mu? Yoksa akvaryumun içinde sürekli duracak mı?
Lehim telinden java moss teli yapilir mi?
Bir sorum olacak; O teli jawalar uzadıktan sonra çıkarmamız gerekiyor mu? Yoksa akvaryumun içinde sürekli duracak mı?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.