ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
metekececi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Kasım 2017 13:41
Son Ziyaret:
30 Temmuz 2018 21:17
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mete keçeci
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Zonguldak
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mete keçeci

SON 6 MESAJI

Sitrik Asit Co2 Ve Tüplü Co2
Yaklaşık 1,5 ay önce kurduğum sitrik asit karbonat sisteminin sitrik asit şişesinden karbonat şişesine bağlanan hortumu sitrik asit şişesine bağlandığı yerden silikonun deforme olması nedeniyle kurtulmuş ve basınçla savrulan hortumun ucundan odanın her yerine ve malesef akvaryumun içine tuzlu su akmış. İkisi hariç tüm balıklarım öldü, akvaryumun bakteri kültürü bozuldu, bazı bitkiler öldü. Tam bir yıkım. Çinden manometreli diy co2 sistemi aldım. Eğer bu da işe yaramazsa co2 tüpüne döneceğim. Limon tuzu sitrik asit sistemi kuranların dikkatine. [:(]
Twinstar Nano Yosun Problemini Çözüyor Mu?
Merhaba arkadaşlar. Bitkili nano tankımda aşırı olmamakla birlikte yosun sorunu yaşıyorum. Camlarda kahverengimsi yeşilimsi bir yosun çoğalıyor. Kazıma, haftada iki kez su değişimi, az yemleme ile mücadele etmeye çalışıyorum ancak sıvı gübre kullandığım için olsa gerek kökünü kazıyamıyorum. Twinstar nano ya da bunun evde notebook adaptörü VS ile yapılan şeklini kullanırsam sorunumu çözer mi? acaba. Şimdiden teşekkürler.
Dış Filtre Aktif Karbon Bitkili Akvaryum Gübreleme
Teşekkürler secreteriat, söyleyecek söz bırakmayan bir cevap. [:iyi:]
Dış Filtre Aktif Karbon Bitkili Akvaryum Gübreleme
Aktif karbon yanlış anladığımı düşünmüyorum. Zira intoksikasyon hastalarımdan şelasyon için kullanıyorum. Önüne geleni bağlayıp nötralize eder. Eğer sıvı gübreye de aynını yaparsa aktif karbon kullanmak doğru olmaz diye düşünüyorum.

Ahmet Emre bey beni çok iyi anlamışsınız. Teşekkür ederim. Belki dediğiniz gibi sıvı gübre içeriğini bağlamayacak şekilde üretiliyordur. Mesela eser elementler doyurularak VS.[EDIT]metekececi,2018-04-10 17:18:43[/EDIT]
Dış Filtre Aktif Karbon Bitkili Akvaryum Gübreleme
Cevap için teşekkür ederim. Ampul 6500 kelvin. İnşallah çürütmeden bakabilirsem fotoğraflarını paylaşacağım. Saygılarımla.
Dış Filtre Aktif Karbon Bitkili Akvaryum Gübreleme
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 2 hafta önce kum hariç 25 litre hacimli akvaryumuma hagen kum üzerine montecarlo(tüm zemine) ve akvaryumun bir köşesine de Cryptocoryne wendtii 'Tropica' diktim. Akvaryumumda pipo filtre kullanıyorum. Karbondioksit kaynağı olarak limon tuzu ve karbonat sistemi kurdum ve ista 3 in 1 seramik diffüzör ile çözüyorum (düşük basınçta çalışmaz dendi ama gayet iyi çalışıyor). Balıklarım 4 tropikal, 1 lepistes, 5 çöpçü(acemilikle ne bulduysam doldurmuşum [:)] ama iyi bakılmazlar diye vermeye kıyamıyorum). Gübre olarak sıvı gübre kullanıyorum. Aydınlatma için masa lambasına taktığım 10w=60 w led gün ışığı ampul kullanıyorum(akvaryumun kapağı sürekli açık). Sizce bu aydınlatma yeterlimidir, yani; 10 w'lık ampul gerçekten 60 w değerinde ışık verir mi? Bu akvaryum için dış filtre alıp aktif karbon eklesem filtredeki aktif karbon sıvı gübredeki besleyicileri bağlar mı?Bir de montecarloları ekerken galiba yanlış yaptım çünki; tek tek ayırdım bitkileri ve bir çukura bir montecarlo diktim.[:(((] Oysa ki bir çukura 3-5 kök dikilebilirmiş. Acaba bu durum montecarlolarımın büyümesine engel teşkil eder mi? 2 haftadır ilerleme yok gibi çünki. Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.