ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haliltellioglu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2007 17:09
Son Ziyaret:
20 Eylül 2012 09:52
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Halil TELLİOĞLU
Doğum Tarihi:
17 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Halil TELLİOĞLU

SON 10 MESAJI

Hong Kong Petshopları
Araştırmayı seven bir kişiliğim var.Geçen hafta bir arkadaşım ile sohbetimde petshoplar için yeni kurallar geldiğini öğrendim.Bu hoşuma gitti diyebilirim.Canlılar daha ferah ve geniş bir ortamda hijyenik bir şekilde sahiplerini bekliyor olacaklar.Üzüldüğüm taraf ise senelerdir alışveriş yaptığım büyük çaplı petshopların kapatmaya hazırlandıklarını öğrenmemdi.

Yurt dışında bu işi nasıl yapıyorlar diye internet üzerinden bir araştırma yaptım.İlk baktığım görüntüler pek hoşuma gitmedi.Özellik ile papağan cichlidlere boya vererek bu şekilde hobicilere satmak için raflarda bekletiyorlar.



Petshoplarında genel görüntüsü bu şekilde.





Farklı ülkelerdende petshop görüntüleri bulabilir isem konuya ilave edeceğim.Saygılar..
soydan2012-09-06 00:04:30
ilk akvaryumum ve ilk dizayn..
Akvaryumun dizaynı çok güzel.Heleki ilk akvaryumunuz olmasına rağmen bu kadar güzel dizayn etmenize hayran kaldım.Lakin akvaryumunuzun tam ebatları kaça kaç acaba 210 litreden daha küçük gösteriyor keşke uzunlamasına değilde yatay olarak akvaryum seçseydiniz.
Bu baliklar ciftlesmiyor
Bence Akvaryumunuz 12 Adet balığınıza küçük geliyor olabilir.Sarı Prensesler kayalıklardan çok hoşlanırlar yeterince kayalığınız varmı akvaryumunuzda ? Demosoniler ile ilişkileri nasıl ve genel olarak izlediğiniz zaman Erkek dişilerle karşı ilgisizmi ? yada fazlası ile ilgisinden dişileri hırpalıyor mu ? soydan2012-09-01 11:10:45
50 lt Zebra Cichlid Akvaryumu
Yeni akvaryum almaya kesin karar verdim.İzmirde fiyatları uygun akvaryum satışı yapan bir yer önerebilirmisiniz ? Petshoplarda genelde sehpasız oluyor fakat sehpada bir akvaryum için olmazsa olmazı evde uydurabileceğim mobilyalar var göze hoş geliceğini sanmıyorum.

Dün yaptığım fiyat araştırmasında 100 lt lik akvaryum 80 lira düz cam bombesiz - 140 litrelik akvaryum 120 lira dedi ama sehpasız olarak.

Bombeli akvaryumun bir tehlikesi varmı ?
50 lt Zebra Cichlid Akvaryumu
Balıkları daha dün aldığımdan diğerinden daha minyon olanı bugün değiştirdim.Şimdi ikiside aynı boyda fakat aldığım petshop sahibi dişi erkek tam bilemediğinden bu seferki solungaçları sivri geliyor ama dişi gibi turuncu rengi var karın bölgesinde.2 Dişi olsada problem olmaz benim için ama önemli olan akvaryumun huzuru...Şimdi roller değişti solungacı sivri ve altında turuncu rengi olup yeni gelen balık daha önce baskın olan dişiyi aşırıya kaçmaksızın peşinden gidiyor...
50 lt Zebra Cichlid Akvaryumu
Birinin kuluçkalarında ve alt gövdesinde dişiliği simgeleyen turunculaşma var.Diğerinde bu mevcut değil.Daha net resim çekmeye çalışırım.Lakin 2 dişi bile olmuş olsa bu huzursuzluğun sebebini çözemedim akvaryumda bolcana saklanacak yerler var neyi paylaşamıyorlar :)
50 lt Zebra Cichlid Akvaryumu
Yorumlarınız için öncelik ile teşekkür ederim.İnşallah erkek ile dişim birbirine en kısa sürede alışsınlarda gerisi önemli değil benim için.Ticari olarak yapmıyacağım bu akvaryum hobimi çünkü daha önce ciddi anlamda kanarya üretmişliğim var ve eskisi kadar boş vaktimde yok.Üremeleri benim için sağlıklı olduklarının ve iyi bakıldıklarının simgesi olurdu lakin dişi erkeği kovalayıp duruyor bugün anormal derecede erkek devamlı farklı yerlere saklanıyor.Ayrıca yine bugün farkettim renk olarak ikiside yanaktan gövdeye kadar Mor bir renk çıkarmış.Umarım bu zebralar ile iyi bir tecrübe kazanırım.
50 lt Zebra Cichlid Akvaryumu
Fotoğraf:









Boyut (cm): 65x35x25
Kapasite (litre): 50 lt.
Canlılar: 1 Çift Zebra Cichlid (3-4 cm)

Malzemeler: Atman f201 İç Filitre 1 Deniz Kabuğu 3 Lav Kayası 1 Hindistan Cevizi

Akvaryum Bakımı: Haftada %30 Dip Çekimi

Kullanılan Yemler:

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Kaya Tuzu ve Metilen Mavisi

Akvaryumumu yeni kurdum.Eğer Zebraları üretmeyi başarabilir isem yakın zamanda yeni akvaryum alıcam.Bu benim için bir başlangıç.Zebraları biraz psikolojisi bozuk olarak görmeye başladım.Bir an birbirlerinden ayrılmazken bir anda kovalamaca başlıyabiliyor.Şuanda dişim daha baskın erkek biraz daha küçük olduğu için sanırım.Aralarındaki huzursuzluk bitince yavrularını görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum..

soydan2012-08-22 13:12:17
Akvaryumum 65*35*25 56 litre ne beslenir
1 Çift Zebra Cichlid veya Karma Canlı doğuran (Neon - Moli - Lepistes vs.)
Yeni cichlidlerimden biri hasta

Akvaryum boyutunun küçük olduğunu biliyorum ancak 10cmlik cichlidler için çok küçük denemez.Sebebi balıklar 1 cm den 10 cm olana kadar aynı akvaryumda büyümüşler ve ilkgün sadece yer kapmaca kavgası oldu başka bir daha kavga olmadı.Ancak akvaryum boyunu değilde hasta olan balığıma ne yapabilirm onu öğrenmek istiyorum.

 

Ayrıca Hergün buz koyuyorum yinede 30 derece oluyor sıcaklık buz pet şişe koymamın bir sakıncası varmı akvaryuma ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.