ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İNANÇ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Ekim 2008 10:00
Son Ziyaret:
23 Nisan 2009 00:29
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İnanç Yaluğ
Doğum Tarihi:
08 Mart 1977
Yaş:
47
İl:
Meslek:
Hukuk
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İnanç Yaluğ

SON 10 MESAJI

beyaz benek
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

ARKADAŞLAR BEYAZ BENEK TEDAVİSİNDE AKVARYUMUN IŞIĞI KAPATILIR MI, KAPATILMAZ MI? YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM
su üzerinde köpüklenme?
Arkadaşlar,
 
Aynı sorun bende de vardı. Akvaryumdaki köpük miktarı o kadar çoktu ki sanki akvaryuma sabun ya da deterjan atılmış gibi. Yukarıdan baktığınızda sadece köpük katmanını görebiliyordınuz. Ben de forumdan yardım istedim. Sağolsunlar bir çok arkadaşım cevap verdi. Genelde bana verilen cevap dış filtre malzemelerinin özellikle elyafın güzel yıkanmaması sebebiyle oluşabileceği yönündeydi.
 
Dış filtre malzemelerinin tekrardan yıkama işini her defasında yarın yaparım diye uzun bir süre erteledim. Bu arada 3 günde bir %25 su değişimi yapmaya devam ettim.
 
Yaklaşık bir hafta sonra akvaryumda hiç köpük kalmadı. Açıkçası köpüklenme neden oldu tam olarak anlamadım ama ben bu sorunu su değişikliği yaparak aştım.
 
Forumdan bir arkadaşım köpüklenmeye, yemlerin uzun süre korunması amacıyla içine konan kimyasal maddelerin su ile reaksiyona girmesinin sebep olduğunu dile getirmişti.
 
Ama gerçekten köpüklenmeye ne sebep olur ben de bilemiyorum. Umarın aradığımız cevabı kısa sürede bulabiliriz.  Sagılarımla,
Yunuslarım ölüyor...
Sevgili arkadaşlar,
 
Sp'lerimle beraber aynı tankta bulunan yunuslarından 5 tanesi 3 ya da 4 gün ara ile öldü. Sp'lerde hiç bir sorun yok, ağzına yumurta alan bile var. Sizce 3 ya da 4 günde bir yunuslarından bir tanesinin ölmesinin sebebi ne olabilir.
 
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
BALKONDA AKVARYUM (ıst)
Sevgili Arkadaşlar,
 
evde akvaryumların olduğu oda ailemize yeni katılacak olan üyesi için hazırlanmakta. Eşimin yoğun baskısı üzerine akvaryumları başka bir yere taşımak zorundayım. Aklıma evimizde kapalı olan balkon geldi. Ama bazı çekincelerim var. Öncelikle güneş ışığının direk olarak akvaryuma gelmesi sorunu var. İkinci olarak balkon kışın çok soğuk yazın ise çok sıcak oluyor. Camlarda store var ama güneşi ne kadar engelliyebilir bilemiyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
hepinize teşekkür ederim.
 
Saygı ve sevgilerimle...
DEMIR PROFIL (İSTANBUL)

Arkadaşlar,

Demir profil yaptırmak istiyorum, İstanbul'da Şaşkınbakkal veya Erenköy'e yakın bir yerlerde bu iş için beni yönlendirebileceğizin bir yer var mı?
 
Teşekkürler...
sp ışıktan korkuyor
[QUOTE=mert35]İnanç bey balıklarınızı nezaman aldınız öğrene bilirmiyiz eğer yeni aldıysanız balıklarınız 2-3 gün içinde alışır en kötü ihtial bir hafta içerisinde durumu toparlar ayrıca akvaryumunuzun ışığını hergün aynı saatte açıp kapatmaya çalışırsanız daha iyi olacaktır.Tabiki bu konuda balıklarınızın boyutlarıda önemli olabilir.
SAYGILAR SAĞLIKLI BALIKLAR [/QUOTE]
sp ışıktan korkuyor
Arkadaşlar Merhaba,
 
Yeni aldığım sarı prenseslerim ışıktan korkuyorlar. Yem yemelerinde hiç bir sorun yok, afiyet ile yiyorlar. Işık kapalı iken akvaryumumda gayet güzel yüzüyorlar. Bırakın akvaryumun ışığının yakmayı, odanın ışığını yakmamla hemen kumun üzerine yatıyorlar ya da kayaların altına filan saklanıyorlar. Sizce sorun nedir? sorunu  nasıl çözebilirim?
 
Teşekkür ederim...
 
İnanç
BALIKLARIM DİBE OTURDU!
Arkadaşlar,
 
Bir arkadaşımdan sp koloni aldım, balıkları akvaryuma bıraktığımda her hangi bir sorun olmadı. Bir sür sonra balıklar kumun üzerine yatmaya başladı. Batan bir denizaltı nasıl deniz dibine paralel bir şekilde durursa balıklarda aynen kuma yatıyorlar.
 
Yan yüzgeçlerini inanılmaz şekilde hızlı hareket ettiriyorlar, İlk önce hava yetersiz zanlettim ve hava motorunun ayarını arttırdım. Ama yine hala aynı şekildeler.
 
Acaba su dengesinde mi bir problem var bilemiyorum. Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.
 
Saygı ve sevgilerimle... 
Köpüklenme neden olur
Arkadaşlar,
 
200 Lıtre akvaryumunda sistemim yeni kuruldu, 2 hafta boyunca hiçbir problem yaşanmadı. Ancak 2 hafta sonra akvaryumda köpük oluşmaya başladı.%25 oranında su değişimi yaptım, yaklaşık 3 saat yine bir problem yoktu. Sonra tekrardan köpükler oluşmaya başladı. Akvaryumun yüzeyinde sanki bulaşık deterjanı atmışçasına köpük oluşuyor. Köpük oluşumu neden olur, köpüklerden nasıl kurtulabilirim?
 
yardımlarınız için teşekkür ederim,
 
Saygı ve sevgilerimle,
 
İnanç

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.