ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
qenan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ekim 2009 14:58
Son Ziyaret:
11 Ocak 2010 15:49
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kenan budak
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kenan budak

SON 10 MESAJI

El insaf be akvaryumcu
Bence normal akvaryumculardaki fiyatlar. (akvaryumcu değilim) sonuçta adam 1 e aldığını 2 ye satarsa, veya 5e satacağını 2-3e alırsa zarar eder. bunun öleni var kalanı var, dükkanın kirası var elektriği suyu var, siftah etmeden dükkan açıp kapattığı günler var. ticarethanelerin çoğunda %30-40 söz konusu olamaz. %200-300 hatta 400 karla satış vardır. vardır ve olmalıdır ki giderler gittiğinde + alınan malların bazıları elde patladığında dükkan ayakta kalmaya devam etsin.
Melek balıkları
[QUOTE=vedatkzk]Bu yorumdan anlaşıldığı üzere siz daha çok yeni bir habicisiniz inşallah bu hobide devam eder araştırır kendinizi geliştirirsiniz.Siz doğada karşılamıyan hayvanları aynı akvaryumun içinde besliyorsunuz bir defa ve bunlar bir birleri ile zıt ve o kadar küçük bir hacim için uygun olmiyan balıklardır konu akvaryuma sığma meselesi değil bunun kat ve kat fazla olarakta bir çorba yapabilirsiniz siz daha bunun içine astranot,remirezi,discus,melek,demasoni,iceman,zebra ve dahası ekleyebilirsiniz nede olunca siz yapınca oluyor farklı göllerin balıklarını aynı akvaryuma koyun sizin akvaryumunuzun yanında fanus çok masumdur.[/QUOTE]
 
Bakınız beyfendi, öncelikle aradaki boşlukları çıkarırsak ortalama 8-9 yıldır bu hobiyle uğraşmışlığım, ve halende uğraşıyor olmam söz konusudur. O saydığınız türlerin hepsini aynı akvaryumda yavruyken alıp yetiştiririm.
 
Yanlış bir şeyi savunduğunuzun  farkında değilsiniz. Balıkları programlanmış bir robot olarakmı görüyorsunuz, yoksa psikopat bir seri katil olarakmı görüyosunuz tam olarak anlamış değilim. Oysa balıklarda tüm canlılar gibi eğitime meğilli varlıklardır. Nasıl bir köpek yavrusuyla bir kedi yavrusu aynı ortamda büyütüldüklerinde ölümüne dost kalabiliyorlarsa benzeri durum balıklardada mevcut. yeterki çok aç bırakmayın.
 
Kısacası ben linki verdim, akvaryumum ortada. Şekilde de görüldüğü üzere hiç birisi bir stres modunda değil. Akvaryumumun yanında fanusu masum kılıyorsanız o sizin bakış açınızın farklı bir açı olduğunu gösterir.
Ramirezi2009-11-18 10:39:17
katil ısıtıcı
Böyle üzücü sonlarla karşılaşmak için, akvaryumun ölçülerine göre bi kaç kademe düşük watlı ısıtıcı almanızı tavsiye ederim. mesela 250 litrenizmi var, 300w değilde 100 alın. 50-100litrenizmi var 100 yerine 50 veya 25wat alın. alın ki gün gelip takıldığında gücü kaynatmaya yetmesin. benim 50watlık ısıtıcımda arasıra takılıyor ama takılıp 7/24 çalışsada sıcaklık 32-33 dereceyi geçmiyor.
Motorsuz filtrasyon

arkadaşlar boşa uğraşmayın. devri daim makinası daha icat olmadı. olmasıda olanaksız bişey. doğa fizik v.s. tüm kanunlara aykırı bi olay bu.

IŞIK
Gün ışığı öneririm. renkli ışıklar izleyicilere hitap etsede balıkların pek hazettikleri bi ışık türü olduğunu hiç sanmam. ağızları var ama dilleri yok garibanların, biride çıkıp "aydınlığı severim ama bu mor ışık beni deli ediyor ülen" diye bağıramıyorki :)
Melek balıkları

Buyrun efenim. yavrular hariç toplam 18 balık.

Ramirezi2009-11-17 16:25:00
Melek balıkları

Oğuz bey öncelikle sizinle anlaşma sağlama, fikirlerinizi kabul etme, fikirlerimi kabul ettirme telaşında olmadığımı bilmenizi isterim. siz 500 litrede 2 balık beslersiniz sizin zevkiniz, ben 50 litrede 500 balık beslerim oda benim zevkim. ama yeni başlayan arkadaşlarada 100 litrede 2 balık demeyin. atsınlar 15-20 balıkta bu hobiden keyif alsınlar. alsınlar ki devam ettirsinler. bu başlık altındaki tüm arkadaşlara sesleniyorum. akşam evimize gittiğimizde hepimiz akvaryumlarımızın fotolarını çekelim, konuyu okuyanlar görüntü destekli anlasınlar olayı. hiç boşyere kasmasınlar 100 e 2 balık diye.

Melek balıkları

Tamam oğuz bey canlıları kendimizin yerine koyalım. kimimiz 50m2 evde, kimimizde 450m2 evde otururuz. durum pekte farklı görünmüyor :) birbirinden ayrı düşüncede yapıda insanlarda aynı evde yaşayabiliyor. bu açıdanda durumda fark farkedilmiyor :) ben yaptım oldu demek; yapılan şey sorunsuzca oluyorsada çok doğrudur.

bende hepimiz gibi bir balık gardiyanıyım ama ben hiçdeğilse denge tutturucam, suyu oturtucam diye tür tür kimyasallar kullanıpta balıkçıklarımı seme tavuk moduna sokmuyorum:) tek yaptığım gözüme hoş gelen türleri 50 litreme sığdırmak. ve düzenli olarak su değiştirip filtre temizlemek. suyumun birçoğunuzdanda net berrak dengeli sağlıklı olduğunada hiç şüphem yok.
Melek balıkları
[QUOTE=domokun]
O kadar balığın zaten yurdu yok, nadir türler vs. hariç zaten akvaryum üretimi çoğunluğu. Ayrıca cezaevi benzetmesi de bence uygun değil bu yüzden, çünkü zaten doğal ortamını görmemiş bir canlı onun özlemini nasıl çekebilir? Son olarak amaç yalnızca, sizin için, göz zevkiniz ise bilgisayara bağlanan daha doğrusu usbden çalışan akvaryumlar da var...
[/QUOTE]
 
Öncelikle şunu belirteyimki akvaristlik diye bişey olmasaydı okadar balığın yurdu olacaktı.
 
ayrıca dediğiniz doğal ortamı görmemiş, tankerlerle nakledilmiş, akvaryumculardada bir akvaryumda 100 nüfusla yaşamış bir balıkta benim akvaryumuma geldiğinde kendini cennete düşmüş sayacaktır.
Melek balıkları
Olayı etik açıdan düşünürsek 2 tonluk akvaryumda yarı açık ceza evinden öteye gidemez zaten. bizimkilerde kapalı cezaevi. Ne yaparsak yapalım bu sevimli canlılara doğal yaşam ortamlarını veremeyiz. Akvaryumculuktaki ilk esas kendi göz zevkimizdir. Hepimiz kendi göz zevkimiz için bu hayvanları hapsederiz. Kimimiz 50 litrede kimimiz 150 litrede, kimimizde 1 tonda. Boyutlar değiştikçe cezaevinin avlusu büyümüş olur.Hiçbizaman doğal yaşam alanlarını veremeyiz. Mesela fanusta beslemek tamamen sadistlik olur ama 100 litreye 2 balıkta bence saçmadır. Evimize bu akvaryum denilen şeyi koyuyorsak öncelikle görsellik için koyuyoruz. 100 litrede 2 balıklada görsellik olmaz. haa olayı tamamen etik açıdan değerlendireceksek tüm forum arkadaşları olarak toplanıp akvaryumlarımızı boşaltalım.Hepimizde toplamda yüzlerce hatta binlerce balık var, biz bu balıkları almazsak bukadar balık yurdundan ayrılmamış olur. Ramirezi2009-11-17 16:21:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.