ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wave
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2010 18:37
Son Ziyaret:
11 Şubat 2011 20:48
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Teoman TÜRK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Mugla
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Teoman TÜRK

SON 5 MESAJI

Elma Salyangozu
Akvaryumumdaki yosunları tüketsin diye irice bir elma salyangozu satın aldım. Akvaryumumda cichled besliyorum. Önce balıklarım aldırış etmdilr ve sadece kabuğuna dokunup döndüler. Ancak ne yazık 4 cm uzunluğundaki sarı pirensesim ve akvaryumumun en küçük üyesi olan amerikan zebra cichletim salyangozu tüm uğraşlarıma rağmen akvaryumun köşesine çekip yediler. önce taciz ettiler ma sonunda baktım ki iri salyangozu didik didik etmişler. Gariban salyangoza üzüldüm ve şaşırdım. Buraya yazayım dedim. Bu salyangozlarla ilgilenenler olursa, aynı durumla karşılaşabilirler.
Acei Ngaramda beliren ve büyüyen beyaz yara
Balığımın yaraların iyileşmeye başlamıştı ki, karnında şişlik oluştu ve yemden kesildi. 2. gün öldü.Mutsuz
Diğer balıklarımda kabızlıktan korktuğum için bezelye de verdim ama iştahla yedikleri söylenemez.
Acei Ngaramda beliren ve büyüyen beyaz yara
Fotoğraf:
Balığın yarasının rengi daha çok beyaz. Çok az miktar kırmızı görülüyor. Neredeyse kılçığı görülecek.




Canlıdaki Belirtiler: Sırtında önce şişlikle başlayan yara.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120 L

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 3 SP, 1 Acei Ngara, 1 Kırmızı Zebra

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 C Derece / bilinmiyor

Filitrasyon: İç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Tuz / contra-ichthyo (akvaryumcumun yoğun tavsiyesi üzerine) / AZOO Aquaguard su düzenleyici

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada bir filtre temizliği, ayda bir suyun yarısının yenilenmesi.

En sevdiğim balığım olan Acei Ngara'mın sırt yüzgecinin az aşağısında bir pul şişmesi belirdi. Şişkinlik çok çabuk büyüdü ve balığım 2 gün yem yemedi, akvaryumun bir köşesinde yattı. Sonra bu şişkinlik patladı ve orada bir yaraya dönüştü. Balığım bu yara oluştuktan sonra tekrar iştahlandı ve hareketlendi. her zamanki gibi çok iştahlı ve hareketli bir balık oldu. Bu yara gittikçe büyüyor ve hatta balığımın diğer tarafında da beyaz bir leke olarak belirmeye başladı.
Akvaryumcumun tavsiyesi üzerine balığı ayırdım(10 litrelik ufak bir akvaryuma 30*15*30), suyundaki tuz miktarını arttırdım. Suyuna contra-ichthyo damlattım ve su hazırlayıcı olarak da Azoo aquaguard kullandım. Bu yara iyileşir mi dersiniz? Tedavi için önerileriniz nelerdir? Bu balığımı çok seviyorum, ölürse çok üzüleceğim.
Akvaryumumdaki hiç bir balık saldırgan değil ve hiç kavga etmiyorlar. Yaralı balığımın yarasına hiç müdahele eden balık olmadı. Büyük tankımda da azoo aquaguard su hazırlayıcı kullanıyorum. Bu kimyasalın içeriği [B grubu vitaminleri, iyon bağlayıcı şelat ajanı(muhtemelen edta'dır), Sodyum tio sülfat(sudaki kloru giderir) ve metilen mavisi(suyun oksidasyonunu arttırır)]
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

wave2010-06-07 22:28:40

Arkadaşlar, blığımı ayırmıştım ama gariban yem yemedi yeni akvaryumda, girdi taşın altına, yattı. Tepkisiz bakıyordu sürekli, dayanamadım, üzüldüm, büyük akvaryuma geri koydum. Yok mu bir yorumu olan?
acemi için Balıkların türü ve akvaryumun
Akvaryum ısısını 26 dereceye derhal yükselttim. Turuncu olan balığım red zebra mı yoksa portakal cichlid mi?(doğru demişsiniz ama hangisi doğru bilemedim.)

Peki ben üretim yapmak niyetinde değilim. bunların cinsiyetlerini de bilemiyorum. Acaba tür sayısını 3'de tutsam (acei ngara(siyahlarım)x4, red zebrax3(turuncu balığım?) ve s.p.x3) ve akvaryum nüfusunu toplamda 10  tutsam sorun yaşar mıyım?

Diğer sorum ise; akvaryumcular bana en az 2 vatoz almamı öneriyorlar bu akvaryuma. siz ne dersiniz?

sorularımı sabırla yanıtladığınız için teşekkürler.
acemi için Balıkların türü ve akvaryumun
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir forumu takip edip öğrenmeye çalışıyorum. İlk kez akvaryum sahibi oluyorum. Boyutları 100x50x30 (boy x yük x derinlik). Akvaryumumda 100 wattlık ısıtıcı ve mavi ışıklandırma var. dibinde midye kırığı ve ince siyah çakıl karışımı mevcut(kum az geldiği için birkaç güne kadar 5-6 kilo kum daha eklicem). Suyu 24 derecede sabit. Tek iç filtre ve bir hava motoru çalışıyor. (gürültüsünden dolayı hava motoru sadece geceleri kapalı). Yem olarak sera green kullanıyorum. günde 1 kez yemliyorum. haftada 1 gün de sera-red yem veriyorum.

Buraya kadar yazdıklarımda hata gördüyseniz tavsiyelerinizi beliyorum. Ayrıca balıklar konusunda da bilgilerinize çok ihtiyacm var. balıkların türlerini bilemedim. ilçemdeki balıkçılar da bilmiyorlar. tek bildikleri cichlid oldukları. fotoğraflara bakarak akvaryumum, ve balıklarımın türü ve cinsi hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Birçok sitede balık resimlerine bakarak tahminde bulunmaya çalıştım. Turuncu olan balığım galiba red zebra. burda portakal cichlid dediler. Siyah olanlar tahminimce pseudotropheus acei ngara. sarıla s.p. çizgili olanı ise hiç bilmiyorum.


Bu akvaryumum

Bunlar da türünü ve cinsiyetlerini bilmediğim akvaryumcuların da bilemediği balıklarım:


Bu turuncu balığım taşların altını akvaryuma kadar temizliyor, çukurlar kazıyor. Siyah balıklardan birini de sürekli kovalıyor.





Bunlar da koyu mavi balıklarım.


Bu çizgili balığım etliye sütlüye karışmıyor, kendi halinde sakin sakn yüzüyor sürekli. Tebessüm



Bunlar datoplu resimleri. Balıkların tür ve cinsiyetlerini bilsem ona göre balık getirticem. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Tavsiyelerinizi ciddiye alacağımı biliniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.