ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
smhtrn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Nisan 2010 00:27
Son Ziyaret:
21 Ekim 2016 14:21
Toplam Mesaj:
6 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
semih turan
Doğum Tarihi:
07 Ağustos 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Su Ürünleri Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Semih TURAN
Anadolu Akvaryum ve Pet Ürünleri A.Ş.
Akvaryum Gurubu Ürün Sorumlusu

SON 6 MESAJI

Hagen Siyah Kum Hakkında
[QUOTE=fantastik3] Sayın Semih TURAN
 
Biz hobiceleri düşünerek, 20 senedir piyasada olup da sattığı ürün hakkında blgi verme zahmetine giren sizi ve firmanızı tebrik ediyorum.
Anlamadığım şeyler ise;
 
-İki senedir niye hiç bir forumda bu ürünle ilgili hiç bir açıklamanız yok?
-Ürünün orjinal ambalajının üzerinde " Andreas Mayer - Aquadeco" yazısı yok!
 
 Akvaryumcular, hem de öyle köşede kenardakiler değil, Türkiye'de tanınmış olanları bile bu ürünü "Hagen siyah kum" diyerek bize satıyorlarsa bence sizin firmanızın pazarlama ve iletişim konusunda yetersizliğinin itirafidır bu!
 
 Lütfen sattığınız ürünleri parekendecilere iyi tanıtın, üzerine isimlerini yazın, zahmet edip Türkçe ve anlaşılır bir dille yazılmış olan kullanma kılavuzlarını da arz edin. Yoksa "bizi bilen bilir" şeklinde ifadeler ve " bitki meraklıları için ayrıntıya gerek bırakmayacak kadar iyi bilinen " dediğiniz ama forumlarda da göreceğiniz üzere yüzlerce soru sorulan ve hala hangisinin ürünün orjinali olduğunu anlayamayan insanlara ne sıfatla yaklaşacaksınız?
 
[/QUOTE]

Sayın Mutlu Metin,

Öncelikle konuya olan duyarlılığınız için teşekkür ederim. 

Bu forum hobicilerin biraraya geldiği ve -şahsi kanaatimdir- oldukça yararlı bir paylaşım ortamı. Bu tür bir ortamı reklam, tanıtım gibi faaliyetlerle boğmak, bahsi geçen her ürünümüzün altına yorum yapmak tabiki yapabileceğimiz birşeydi ama biz bunu yapmadık. Doğrudur, bu ürünleri satan müşterilerimizin daha iyi bilinçlenmesi gerekiyor ve inanın bu konuda çalışıyoruz. 

Bu ürün üzerinde Andreas mayer-Aquadeco yazmadığını söyylemişsiniz. Buda doğru, Andreas Mayer'in hiçbir ürününün üzerinde marka yazmaz. Biz de ürün ambalajları üzerinde herhangi bir değişiklik yapmayız.
Fakat aklıma takılan bir soru oldu yazınızda; ürünün üzerinde Hagen de yazmıyor. Neden yıllarca Hagen diye satılışını sorgulamadınız?

Baştada belirttiğim gibi, niyetimiz şirketimizin yada satışını yaptığımız ürünlerin reklamını yapmak değildir. Sadece takip ettiğim forumda ürünün Çin'den getirilip markalı satıldığı gibi yakışıksız ifadelerin olması beni rahatsız etti ve konuya müdahil olma ihtiyacı hissettim. 

Yapıcı eleştirileriniz için tekrar teşekkür eder, hobinizin bir parçası olmaktan mutlu olduğumuzu bilmenizi isterim. Ürünlerimiz ile ilgili merak ettiklerinizi akvaryum.com tarafından bizim için ayrılmış bölümde paylaşmak üzere..

Saygılarımla.


smhtrn2011-03-09 23:20:19
Hagen Siyah Kum Hakkında
[QUOTE=emreutku]
Konu başlığı spesisfik olduğu için arif beyin sayfasında yazdıklarımızı buraya alalım
 
Sizin verdiğiniz  Hagen linki;
 
 
****
 
Hagen siyah kumun diğer ismi Hagen GEOsytems black gravel
2 ve 10 kg lık poşetlerde satılıyor.
 
her iki linkteki kum aynı kum...Zaten her iki linkte Hagene ait..
 
Benim merak ettiğim Hagen Geosysyem siyah  kum 2 ve 10 kilogram olarak satılıyorken nasıl oluyorda 25 kiiloluk isimsiz torbalardaki kum hagen oluyor?
 
**********
 
 
Hagen konusuyla ilgili son olarak Sn Hakan Karataşın akvaryumkulubu.org da yer alan 22.08.2009 tarihli yazısını aktarıyorum; http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=81757
 
"Türkiye'de hagen siyah kum diye satılan taban malzemesinin Hagen firması ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi yoktur.

Büyük ihtimalle uzakdoğudan ithal edilen Türkiye'deki ithalatçının listesine Hagen siyah kum olarak koyduğu bir taban malzemesidir.

Kapalı ambalajda 25 kg. olarak aldığım bu kumun ambalajında Hagen markasını göremeyince, satın aldığım firma olan ***.com 'a sormuştum, gelen cevap ithalatçının listesinde bu şekilde yazılı olduğuydu, daha sonra Hagen firması ile yazıştım ve bu ürünü discus tankında kullanıp kullanamayacağımı sordum, bir sürü yazışmadan sonra hangi üründen bahsettiğimi bile anlatamadım, en son gelen cevap aynen şöyleydi:

Dear Hakan Karatas,

I have discussed this with our Category Manager for these items. There are two items, as such an item number would be best to truly identify the product you actually have. One, listed as Black Sand is not suitable for discus, this will be best identified with a clear label stating its origin as coming from China. These bags were discontinued a while ago. The replacement product is actually a very fine gravel called black beach Gravel, fine. This is suitable for discus, it has been seen to raise the KH by about 60, which I am told is quite suitable for discus. So, as you can see, one will be fine for your discus, the other is not a good suggestion for them.

Best Regards,

Steve Pond
Customer Service Manager
Rolf C. Hagen Inc.


Özetle yıllar önce satıştan kaldırdıkları, çin orjinli siyah kumun discus veya bitki için uygun olmadığını yazıyor ve başka bir ürünlerini öneriyordu. Ve emin olmak için marka bile yazmayan ambalajdaki ürün kodunu istiyordu.

Ancak bu kumu kullandım ve PH üzerinde olumsuz bir etkisi olmadığını gördüm, siz de bu duruma dikkat edin. "
 
********
 
Aynı linkte konuyu açan kişi (Murat Gülveren) bu kumun fotoğrafını dışarıda çekmiş ve fotoğraf mutlu beyinki ile aynı,; yani kumun camsı bir yapısı var.. http://www.akvaryumkulubu.org/vbulletin/showthread.php?t=81757
 
Mutlu bey sanırım sizdeki kum Murat beyin kumu ile aynıi ama arif beyin kumu farklı onunki bendeki fish101 siyah kuma benziyor....
 
Sanırım Maltepepet (yada aynı kumu getiren kim varsa) ile bu konuyu konuşmak gerekecek...
 
 
[/QUOTE]

Merhabalar,

Türkiye piyasasında 'Hagen siyah kum' olarak satılan ve bu bölüme konu olan kum Andreas Mayer - Aquadeco firmasının bir ürünüdür. Aquadeco Almanya menşeili doğal akvaryum dekorları üreten bir firmadır ve Türkiye Distribütörü Anadolu akvaryum ve Pet Ürünleri A.Ş.'dir. Aquadeco aynı zamanda yine bitki akvaryumları için yoğunlukla tercih edilen fosil tahta, red moor (kırmızı tahta) gibi ürünlerin de üreticisidir.

Ürüne neden Hagen markasının yakıştırıldığını bilemiyoruz ama Aquadeco'nun ve dolayısı ile kumun yıllardır dağıtımını yapıyoruz.

Özellikle bitki meraklıları için ayrıntıya gerek bırakmayacak kadar iyi bilinen bu ürünün ayrıntılarını http://www.aquadeco.com/english.html sitesinden G030 kodu ile bulabilirsiniz. 

Ufak bir not; ürün bizim tarafımızdan 'siyah kum' satılmaktadır. Ürün gamımızda olmayan markaların kullanılması 20 seneyi aşan deneyime sahip firmamızın politikası ile uyuşmaz.

Sağlıklı akvaryumlar dileriz.
smhtrn2011-03-04 21:47:45
Olive Knott' Destek Gerekli mi?

60 Litrelik akvaryumumda Oliver knott normal (2-4mm) kullandım. kumun altına hacim vermesi için siyah kuvartz kumdan bir taban yaptım. akvaryumuma 10 litrelik ambalajın yaklaşık 4/5 i yetti. eklenti olarak tetra crypto tabletlerden, yine tetra plantamin seachem flourish ve seachem flourish excel kullanıyorum. Başlangıçta CO2 için maya yaptım. bir süre de devam ettirdim fakat yaklaşık 2 aydır CO2 eklentisi de yapmıyorum. 

Bence Oliver Knott'un en iyi tarafı pH ve sertlik bakımından son derece stabil ve ideal bir ortam sağlıyor. aynı zamanda beslenmeye de yardımcı olduğu kesin. fakat besleyici maddeler, demir, potasyum, fosfat gibi elementler tüketildikçe eklenmesi gereken maddelerdir. bu sebeple zemin olarak ne kullanılırsa kullanılsın bir eklenti kullanmak kaçınılmazdır. sadece besleyicilik için taban maddesi seçilmez bence. ama Nature Soil şu an ülkemizde bulunabilecek en profesyonel bitki tabanıdır diyebilirim. ayrıca akvaryum içinde görüntüsü de çok doğal.

Kolay gelsin...

smhtrn2011-02-17 23:37:09
Ad Konings Semineri 20 Haziran Pazar
[QUOTE=kgurkan] [QUOTE=bahtiyar]...Seminerde zamanı doğru kullanmak çok önemli. Gerçekten bilmediğimiz, bize ışık tutacak sorular sormalıyız. Gölün PH'ı Gh'ı kaç gibi bilindik sorular sadece zamanı kötüye kullanmak olur. Benimde herkez gibi Ad Konings'e sormak istediğim bir çok soru var, ama belkide ben sormadan o benim sormak istediğim sorulara ışık tutar. [/QUOTE]
Benim de bahsettiğim bu zaten... Eğer sorular oluşturulup önceden paylaşılırsa ve seminer öncesinde Ad Konings'e verilirse beklentileri görür. Anlatırken soruları cevaplayacak şekilde konulara değinir. Dediğiniz gibi soruların cevaplarının bir kısmı anlatacağının içinde yer alıyor bile olabilir.
Hala havada kalan soru olursa veya seminer sırasında başka sorular oluşursa onlar da seminer sonunda soru-cevap kısmında ayrıca sorulur.
[/QUOTE]

Herkese Merhaba..

Böylesine heyecan duyulan, üzerine kafa patlatılan bir organizasyona öncülük eden şirketin bir yetkilisi olarak hem bu mutluluğu yaşıyor hemde en az sizler kadar heyecanlanıyorum. Bu sebeple ilgi gösteren tüm üyelere sonsuz teşekkür ederim. 
Bu yorum oldukça ilgimi çekti. Ve sanırım ortak soruların daha önce Ad Konings'e ulaştırılması görevini üstlenebilirim. Konu ile ilgilenen üye dostlarımız sorularını bir araya getirirse bunu yapacağıma emin olabilirsiniz. 
Çalışmalarınızı heyecanla bekliyorum..

Saygılar!!
Marine ve Reef Tuz
Tabiiki resif akvaryumları için reef tuzları kullanmak yapılacak en doğru hareket olur fakat kaliteli bir marin tuz da sizi üzmez. Burada en önemli konu beslediğiniz mercan türleridir. Ama sonuçta iz elementleri destekleyerek zaten istenilen ortamı her durumda oluşturmak zorundasınız. 

Kullandığınız tuzun ambalajında kimyasal içeriği yazmalıdır. Bir tavsiyemde ne olursa olsun tuzu başka bir yerde karıştırmadan kesinlikle kullanmayın..

Kolay gelsin!!
Ad Konings Semineri 20 Haziran Pazar
Değerli akvaryum severler,

Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor ve ilginizden inanılmaz keyif alıyoruz.. Desteğiniz ve ilginiz için sonsuz teşekkürler..

Pazar günü buluşmak üzere!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.