ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aurora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2006 16:55
Son Ziyaret:
18 Aralık 2006 17:38
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Koray ADALI
Doğum Tarihi:
01 Mayıs 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Koray ADALI

SON 5 MESAJI

Neon Tetra İle Uyumlu Türler

Arkadaşlar,

60 LT kapasiteli yeni bir akvaryum kurdum. yeterince bitki ve akvaryumcudan aldığım ağacı yerleştirdim. şu anda üç tane çöpçü ve dört tanede küçük boy vatoz koydum. Neon Tetra düşünüyorum. Neon Tetra ile bakabilceğim balık türleri konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Tşk.

Koray ADALI

Akvaryum Suyum
Aslında tam olarak bir periyot tutturamadım. Ama dediğiniz gibi filre malzemelrini akvaryumdan alduğım su ile temizliyorum.
Akvaryum Suyum

Bunu mutlaka deniycem.Umarım bende bu sorundan kurtulurum.herkese çok teşekkür ederim.

Saygılar

Akvaryum Suyum

Yardımlarınız için teşekkür ederim..

metin arkadaşımında seninde söylediğinizin ortak noktası akvaryum suyundaki biyolojik dengenin oturması. peki bu nasıl olacak. yani benim birşeylere müdahele etmem gerekiyormu yoksa bunun kendi kendine oluşmasınımı beklemeliyim.yani bu dengenin kurulmasında katkı sağlıyabileceğim bi konu var mı?

Akvaryum Suyum

Arkadaşlar,

Yaklaşık yedi sekiz aydır bu işle uğraşıyorum fakat hala bu işin sefasını süremedim. Suyun berraklığını bir türlü tutturup o şekilde devam ettiremedim. İlk başlarda kum,kaya,plastik bitki ve plastik ağaç olan akvaryumumda bir türlü suyun berraklığını sürekli hale getiremedim.

150 litrelik bir akvaryumum var. Eheim 2213 dış filtrem(250 litrelik akvaryumlar için olduğu yazıyor),Eheim 2010 iç filtrem(150 litreye kadar olan akvaryumlar için olduğu yazıyor),ısıtıcım var. Birde akvaryumun kendisinde bulunan iki tane filtre sepeti var. Dış filtre malzemelerim sırasıyla içinde mevcut. Dış filreden çıkan suyu akvaryumun kendisinde bulunan ilk sepete veriyorum. O ilk sepete karbon koydum. ikinci sepette ise üç kat elyaf var. Ordan geçtikten sonrada akvarumun içine akıyor. Hem iç filtre hem duş filtre 24 saat çalışıyor.

Yaklaşık beş altı gün önce bütün balıkları çıkarıp yemyeşil olan suyun tamamını çektim. filreleri temizledim akvaryumun iç camını temizledim ve dinlenmiş suyu ekledim. Filtreleri ve ıstıcıyı çalıştırdım.Tarif edildiği gibi sera aqutan ve sera nitrivec ilave ettim. bir saat sonrada balıkları akvaryuma aldım.

Şu anda akvaryumda ısıtıcı,iç filtre ve dış filtre borusundan başka hiçbişey yok. Bide tabi balıklar. Bu arada 3 tane sarı prenses,3 tane yunus, 2 tane ahli, 1 tane kırmızı prenses, adını bilmediği 2 tane daha cichlid ve cichlid çöpçüsü dedikleri balıklardan iki tane var. 5 tane vatoz vardı fakat hepsini yediler.

Akvaryumun bulunduğu oda ışık alıyor fakat güneş ışığı doğrudan akvaryuma vurmuyor. artı odanın kalın perdesinide hiç açmıyorum. sabah işe giderken akvaryumun ışığını açıyorum gece saat 11 gibi kapatıyorum.

yukarıda bahsettiğim gibi beş altı gün önce komple temizledim akvaryumu. ilk üç gün su o kadar berraktıki su varmı yokmu belli değildi. Fakat iki gündür su yine buğulanıp sanki yeşillenmeye başlıyor. Sanırım tekrar yemyeşil olacak.

Arkadaşlar biliyorum çok uzun oldu ama nolur bana bir fikir verin nerede yanlış yapıyorum. artık canıma tak etti. çok sevmeme rağmen sanırım vazgeçicem bu işten sonunda.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.