Akvaryum.Com
  • Akvaryuma Yeni Balık Ekleme


    Profil resmi
    Duruasel

    Merhabalar akvaryumumuzda 2 erkek , 1 dişi lepistes balığımız var . Bir tane daha dişi eklemek istiyorum ama hastalık falan gelebiliyor diyorlar doğrumudur ? Siz ne öneririsiniz ? Eklemelimiyim ? (Sadece 1 akvaryumum var ) ( dişide beyaz benek var spotex kullanıyorum ama geçmedi henüz )

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245843/010620241056271.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/245843/010620241058101.jpg[/IMG][EDIT]Duruasel,2024-06-01 10:59:30[/EDIT]

    ??????

    Profil resmi
    ugurkanarya

    Merhaba öncelikle beyaz benek sorununu çözmeniz daha sağlıklı olacaktır.
    Yanlış biliyorsam arkadaşlar mutlaka düzeltsin ama beyaz benek balıkta görünmedikten en az 48 saat sonra akvaryumdan yok olmaya başlıyor.
    Önerim ısınızı kedemeli olarak 28 e cıkarmaniz ve sarımsak suyunu çıkarıp yeme emdirip bu şekilde yem vermenizdir.
    Ben tuzlu suda bu sıkıntıyı yaşıyorum ve sarımsak sulu yem ile çözüm bulabiliyorum.
    Beyaz benek balığı terk ettikten 3 gün sonra artık yeni canlıları eklerseniz sağlıklı olur düşüncesindeyim.
    Şimdiden geçmiş olsun.

    (1) (108)

    Bu Hobiye Gerçekten Başlanır Mı?


    Profil resmi
    Cappado

    Merhaba,

    Yaklaşık 1 haftadır boş zamanlarımda forumda zaman geçiriyorum. Uzun yıllardır akvaryumlara uzak kaldım ancak çocukluk zamanımda evimde ve yakın çevremde her zaman akvaryum vardı. Bu konuya ilgim o zamanlara dayanır. Astronot olsun japon balıkları olsun ve chiclidler olsun birçok türü izleme ve tanıma fırsatım vardı. Hiç yakından tecrübe etmesem de Koi balıklarına ayrı bir hayranlığım ve sevgim var. [:3] Geçenlerde aklıma bir konu takıldı ve araştırma yaparken bu foruma rastladım. [:)] Akşam saatlerinde başladığım forum konuları okuma maceram gecenin geç saatlerine kadar vakit geçirmek ve sabahında işe geç kalmamla sonuçlandı [:)))]

    Forum beni hobiye başlama konusunda içimde eskiden kalan bir şeyleri harekete geçirdi ve motive etti. Forumda gerçekten çok güzel akvaryumlar var. Sahibi olan ve emek veren tüm akvaristleri tebrik ederim. Sonra araştırmaya başladım. Dış filtrelerle alakalı sayfalar dolusu yorum ve tecrübe olan konuyu saatlerce okudum. Azot döngüsü, bakteri döngüsü ve ilk akvaryum kurulumu konularında gerçekten çok şey öğrendim. Filtre temizliğini bile bilmiyormuşum. [:)))] Daha sonra tamam dedim. Ben bu hobiye tekrar ve daha bilinçli şekilde başlamalıyım.

    Araştırmalarıma öncelikle akvaryum fiyatlarını araştırarak başladım. 100- 120 litre low tech bitkili Tetra türleri bakabileceğim bir akvaryum istiyorum. Çünkü küçük akvaryumda balık beslemek hem benim hem de balıklar için eziyet. Fiyatlarlar pahalı ancak bunu karşılayabilirim diye düşündüm. Lakin çevremde böyle bir akvaryum alabileceğim bir yer yok maalesef. Genelde küçük akvaryumlar, fanuslar vs. satılıyor. İnternetten almalıyım ve güvenebilir miyim bilmiyorum doğrusu. Çünkü en yakındaki kayseriye gitsem ve bir akvaryum alsam nakliye benim için problem olacaktır. Sonra bir diğer konu kafama dank etti. Ben bu akvaryumu aldım diyelim sonra bu akvaryumu nereye koyacaktım. [:?] Bana bir masa yada dolap gerekiyordu ve fiyatlarını gördüğümde çok pahalı oldukları için bir şok geçirdim ayrıca hazır akvaryumlu setlerin fiyatlarını görünce kapatmam ani oldu.

    Pes etmeye niyetim yoktu ve ne yapabileceğimi düşündüm. Kendi kendime ben bunu 2 boy 30 a 30 profil alır keser kaynatır ve akvaryum için masa yaparım sonra 2 kat boyarım üstüne de mdf ve araya bir mat yada elyaf olur biter dedim. Hem zaten satılan hazır dolaplar bu kadar çok ağırlık için sağlam görünmüyordu. Sadece masası ve akvaryumu için iyi bir bütçe ayırmam gerekiyordu ( kendimce). Tamam dedim ben bu zevk için bu masrafa katlanırım. Sonra ikinci şoku dış filtrelerin fiyatlarını görünce yaşadım. Akvaryumdan daha pahalıya geliyordu. İç filtre ve pipo filtrelerle yaşadığım sıkıntıları hatırlıyorum ( belki de bilgisizlikten bilmiyorum). Ucuz modelleri alıp gerçekten eziyet çekmek istemiyorum. Akvaryumu koyacağım salon kışın yanmadığı için çok soğuk oluyor. Salonu yakmam ve yüksek wattlı bir ısıtıcı tercih etmem gerekiyor. Isıtma için giderlerim beni ayrıca düşündürüyor.

    Ama masraflar bitmiyor. Bunun termometresi var kumu, taşı, bitkisi, bakteri başlatıcısı, ilaçları, yemleri, test kitleri, su düzenleyicileri ve sonra ozmoz sitemi gerekiyor yaşadığım yerin şebeke suyu çok kötü çünkü. Ayrıca sürekli arabayla gidip litrelerce kaynak suyunu düzenli bir şekilde eve taşımam pek sürdürülebilir değil. Bir kaç gün bu düşünceler beni hobiden uzaklaştırıyor ve forumdaki başarılı akvaryumlar beni motive ediyor şekilde düşünceler içinde geçirdim.

    Tetra beslemek istiyorum. Nispeten zor olmasalar da suyun kalitesi, ppm değeri, ph değeri vb. konuları takip etmem gerekecek.

    6-8 ay gibi bir sürede bu projemi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Ancak yapabilir miyim henüz emin değilim.

    Biraz dertleşmek ve üstatlardan fikir almak istedim. [:)] Değerli yorum ve önerilerinizi esirgemezseniz sevinirim.


    Profil resmi
    ugurkanarya

    Ustam selamlar, ben de uzun bir süre uzak kalmıştım bu hobiden ve döndüğüm anda ben de senin gibi aydınlanmalar yaşayarak daha iyisini yapayım fikri beni aldı götürdü.
    İlk olarak 100 lt bir akvaryum düşünüyorsan ve düşük bütçe diyorsan mutlaka akvaryumu ve masasını kendin yapmalısın derim.
    Hobiye dönüşüm 2 tatlı su ve 1 tuzlu su ile oldu ki başıma bela mı açtım bilmiyorum 😃
    Tuzlu su dişında diğer iki akvaryumu da kendim sağdan soldan bulduğum cam parçaları ve ön camı da camcıdan kestirerek (görsellik açısından) çok ucuza kapattım. Sonra işimi görecek pipo olsun dış filtre olsun ısıtıcı olsun malum ikinci el sitelerinden ikinci el alarak tamamladım ki hobici dostlarımız bu durumlarda hiç bir zaman dolandırma gibi bir durumda olmadılar ve ne aldıysam sağlam çıktı.
    İstediğim kıvama geldikten sonra ise ben de ürünlerin sıfırını gerekliyse alarak sistemi çevirdim diyebilirim.
    Sonrasında elimde fazla olan ürünleri de bu sefer makul fiyatlardan ben satarak sistemime yeni ürün ya da balık ekleyerek ekonomiyi sürdürmüş oldum.
    Şu konusunda kaynak suyunun olmazsa olmaz olduğunu düşünmüyorum.
    Canlı olmayan akvaryumu Çeşme suyu ile doldurup her akvaryumcuda bulunan su düzenleyici, klor önleyici de ekleyip bi kaç gün bekledikten sonra ufak ufak canlı girişi yapabilirsiniz
    Low tech akvaryumu uygun bir ışık (ikinci el sitelerinde uygun fiyatlara da mevcut) ve hagen gibi bir kum ile çevirebilirsiniz.
    Masa konusunda da yine ikinci el sitelerinde tv masaları çekmeceli ofis masaları vs uygun fiyata ayarlanabilir ki ben öyle yapmıştım. Sonrasında ise rengini bauhaustan aldığım kaplama folyosu ile ceviz görünüme çevirdim bana göre çok da estetik oldu ve eski gibi görünmüyor.
    Tuzlu su için ise (90lt) ölçülerimi kendim alıp bauhausta mobilya parçalarını kestirip kendim vidaladım çok uygun bir fiyata gelmiş oldu ki bu da bi seçenek.
    Aslında maliyetler zorlamasa bir kere yatırım yapıp uzun yıllar yatırımsız dönecek sistemler ister gönül ama malum ekonomi hepimizi buna ister istemez sokuyor.
    Yine de ne harcanırsa harcansın sonunda çıkan görüntü hoşunuza gittiğinde maddiyat umrumuzda olmuyor.
    Umarım zevkinize göre sağlıklı bir tank ile dönüş yaparsınız. 🙂

    (3) (172)

    Kaç Gün Sonra Balık Ekleyebilirim


    Profil resmi
    baranerd

    Tropical Bacto Active Ve Bacto feed kullanıyorum bugün başladım ilk balıkları ne zaman eklemeliyim

    Profil resmi
    baranerd

    Akvaryum 250 Lt şuan 230Lt falan Doludur Dekor Yok Bitki de Yok Şuanda Filtre Sunsun Hw-302

    (2) (116)

    Vatoz Derisi Görünüyor


    Profil resmi
    Eemmirr


    Akvaryum Kapasitesi (litre): 65
    Akvaryumdaki Diğer Canlılar: ciklet,moli,vatoz, çöpü,
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244861/020620240058561.jpg[/IMG]
    Arkadaşlar nedense vatozumda bugün birşey fark ettim şişlik mi yoksa yaralı mi [:?][:'(]

    (0) (65)

    Canlı Yem Olarak Un Kurdu


    Profil resmi
    omer9

    Lepistes, tetra, betta gibi balıklara canlı yem olarak yutabilecekleri boyutlarda un kurdu yavruları ya da buffalo kurdu yavruları vermenin sıkıntısı olur mu? Yaşadıkları coğrafyalar çok farklı olduğu ve un kurtlarının biraz kabuğu olduğu için öğrenmeden vermek istemiyorum.

    (0) (57)

    Deride Hastalık Metilen Ve Bactofish


    Profil resmi
    Barismutlu
    21:19
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246269/300520242109561.jpg[/IMG]

    Merhabalar daha 3 haftalık bir akvaryum hobi sahibi olarak 2 aydır annemin fa usta beslediği japon balığınıda bu akvaryuma alıp yanına 20 lepistes yavrusu gelmesi sonucu tekrsr japonu fanusa ayırmam ile gelişen japon balığımın derisindeki beyaz mukoza tabakası ve kuyruğunda kararma bir yüzgecinin kenarısında da beyaz büyükce bir nokta belki yeni farkettim ve büyük akvaryumdaki lepistes yavrularının kuma sürtümesiyle petshoptan bu iki ilacı aldım [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246269/300520242112321.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246269/300520242113071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246269/300520242113161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246269/300520242113241.jpg[/IMG]
    Metilen mavisi tedavş amaçlı ve bactosifh tedaviye yardımcı yaraların onarımı içinmiş fakat bactosifhi akvaryumda kullanmam için aktif karbonu filtredeki çıkarmam lazımmış lütfen bilen birisi yardımcı olur mu ısıtıcı almayı düşünüyorum tedavi için ne yapmalıyım metilen direkt akvaryuma dökülür mü filtreyi çıkarayımmı hiçbir yerde kesin bilgi bulamadım lepistes yavrularının ölmesini istemiyorum malahşt yeşili de var almadım onu da alayımmı petshopcu tek birini al dedi tam birşey söylemedi o da bilmiyormuş [:(] lepistes otlarını çıkar alı mıyım tedavide yoksa fanusta mı tedavi edeyim geri akvaryumdaki mantar veya hastalık bulaşmazmı ana tanka ne yapayım tam detaylı anlatabilecek var mı çok üzüldüm balıklara hobiden pes etmiyeyim yardımcı olun lütfen[:)]

    Profil resmi
    JotaReis007

    [QUOTE=Barismutlu]Hocam ana tankta yapmak zorunda kaldım çünkü orada da bakteri hala kol gezdiğini düşündüm şuan su metilenli 2 günde bir su yeniliycem dip çekimi ile metileni azaltıcam umarım güzel bşr tedavi olur beyaz benek paraziti akvaryumda ürediği için ayrı yerde tedavi edip alırsam bu parazite tekrar balıkları atmış olucam bilmem yanlış mı düşünüyorum[/QUOTE]

    Metilen dökmek yerine metilensiz kurtulabilirdiniz beyaz benekten. Kaya tuzu ve sıcaklık tedavisi ile. Tabi bu sürede düzenli dip çekim yapıp suyu değiştirecektiniz ve ne parazit kalacaktı ne de yararlı bakterileriniz ölecekti ama hayırlısı olsun hakkınızda. Ama asla beyaz benekte tavsiye etmiyorum ana tanka. Ben 3-4 kere tedavi ettim Allah'a şükür sorunsuz.

    (3) (280)

    Yeni Akvaryuma Geçiş


    Profil resmi
    Fzlysr

    Herkese merhabalar. 5-6 cm boylarında 6 adet discusu 100 ltlik akvaryumda besliyorum.120x45x60 ebatlarında bir akvaryum aldım.
    bu akvaryuma en sağlıklı şekilde geçiş için öneri ve tavsiyelerinizi rica ediyorum. Küçük akvaryumda sadece kum var büyük akvaryuma kum koymayacagim
    [EDIT]Fzlysr,2024-06-02 00:49:28[/EDIT]

    (0) (90)

    Vatozum Yukarı Çıkmaya Çalışıyor


    Profil resmi
    Eemmirr
    22:41
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244861/150520242241181.jpg[/IMG]
    Vatozlarim bazen böyle yukarı çıkmaya çalışıyor akvaryum dışına neden böyle yapıyorlar?[:'(]

    Profil resmi
    Eemmirr

    Birşeyleri yok çok şükür :) bu arada ciklet balığı cinsiyet ayrımı nasıl yapılır diye bir konu açmıştım biliyorsanız yanıt verirseniz çok mutlu olurum.[:)]

    (5) (481)

    Ciklet Balığı


    Profil resmi
    Eemmirr

    Ciklet cinsiyet ayrımı nasıl yapılır? Dişi mi erkekmi nasıl anlayacağım?[:?]

    (0) (59)

    Bu Betta'nın Problemi Nedir


    Profil resmi
    omer9

    Bu balığı bugün aldık alırken hasta göründüğünü soyledim, hiçbir şeyi yok dediler ve bulabildiğim tek dişi betta olduğu icin şansımı denemek istedim. Balığın bazı pullarının olmaması ve solungaclarindaki kızıllık bana hastalık belirtisi gibi geldi. Balik su an icin gayet hareketli ve yem yiyor. Sizce bir hastalığı var mıdır ve cinsiyeti dişi midir?
    (Şu an bulunduğu yere geçici olarak koydum duruma göre daha büyük bir akvaryuma alacağım.)
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241817511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241818031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241818161.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241818291.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241818411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241818541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241819071.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246704/010620241819201.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    omer9

    Sanırım ve umarım doğru, çok yakından bakınca pulları var gibi gözüküyor. Teşekkürler tekrardan iyi akşamlar.

    (4) (183)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum


    Profil resmi
    Ömer faruk avgan - 14:01

    Ölçüler:100*50*40
    Canlı Türleri:neon tetra, Bloody mary karıdes
    Bitki Türleri:
    Tankın Yaşı:3 ay
    Filtrasyon ve Işıklandırma:tetra 800 , aquantum Sirius RGB
    Tasarım ve Dekorasyon:dutch sitili
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/238676/040420241358001.jpg[/IMG]

    (43) (45) (2)
    Canlı Tanıtımı

    Bitkili Akvaryum


    Profil resmi
    stone - 18:33


    Ölçüler 50*34*34
    Filtre eheim 2213 ve sunsun hw602b
    Aydınlatma 5630 smd led bar


    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828421.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/193042/170420241828501.jpg[/IMG][VID]https://youtu.be/P2lC_R_AU_g?si=04qv_ZZ2Cos6fziZ[/VID]

    (10) (28) (4)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Mangrov, Mopani Wood, Doğadaki Diğer Kökler S.S.S


    Profil resmi
    rcall - 11:13

    Mangrov bataklıkları






    Mopani wood


    Sıkça sorulan soruların en başında, mongrov, mopani ve redmor(yati) köklerinin akvaryuma koyulmadan önce ne gibi işlemlerden geçirileceği sorulmakta. Müsadenizle kendi bilgim dahilinde bu konuya açıklık getirmek istiyorum.
    Bu köklere herhangi bir işlem yapmadan direkt akvaryuma koymak, su değerlerini alt üst edebilir, sarı renkten tutun kahverengine suyunuzu boyayabilir. Bu gayet normaldir. Çünkü, bu kökler doğası gereği bataklıklarda yetişen ve kökleri ile bu bataklıklara çok iyi tutunan bitkilerdir. Bataklıktan emdiği çamur ve mineraller bünyesinde mevcuttur.

    Peki bu kökleri akvaryuma elverişli hale nasıl getireceğiz?
    Köklerin boylarına göre 2 ila 5-6 saat arası kaynatılması gerekiyor. Kaynatma işleminde arada su tazelenebilir, güneş enerjisi varsa sıcak su buradan yenilenebilir. Örnek: 35-40 cm boylarında mangrov köklerini ben 2 saat kaynatmıştım.
    Daha sonra köklerin yüzeyini fırça veya zımparalamaya geldi. Red mor veya mopani wood köklerinin yüzeyi kaygandır. Kaynatma işleminden sonra ince bir zımpara çekilebilir.
    Mangrovların kaynatma işlemi bittikten sonra sert bir fırça ile tüm yüzey fırçalanmalı, girintili çıkıntılı kısımlar var ise buralara diş fırçası ile fırçalayarak temizlenmelidir.
    Fırçalama işlemi bittikten sonra çeşme altında iyice durulamalı ve yarım saat kadar daha kaynatlımalıdır.
    Son işlem:
    Son kaynatma işleminden sonra durulayın, kökün sığacağı kova vs. malzemeniz varsa buna suyu doldurun ve kökü bu kovanın içine koyun. Kök su üzerine doğru çıkıyorsa üzerine ağırca bir taş vs koyun dibe batmasını sağlayın. 24-48 saat bu kökü gözlemleyin, salınım çokça devam ediyorsa biraz daha kaynatın, kaynayan suyu tekrar yenisiyle tazeleyin, salınımlı eski suyu dökün.
    Salınım durmuşsa ve çok hafif bir tatlı sarılık varsa kökümüz akvaryuma koyulmaya hazırdır.
    Kökü akvaryuma yerleştirdikten sonra az da olsa salınım yapmaya devam edecektir. Suyu hafif yumuşatır, ph'ta küçük ve yavaş düşüşler sağlar ve suya tatlı bir sarı renk katar. Haftalık su değişimleri yapıldıkça su berraklaşmaya başlar 5-6 ay kadar bir süre sonra salınım tamamen durur.
    Aşağıdaki fotoğraflarımda gördüğünüz gibi bizzat kendim zamanında denedim ve tecrübe ettim.

    Kökleri hazırladık ve akvaryuma koyduk ilk gün


    Ve en son hali 3. gün


    Akvaryumdaki bu su rengi yaklaşık 2-3 ay devam etti. Rutin su değişimlerinden sonra yok oldu. 6-7 ay kadar sonra salınım tamamen durdu.

    Umarım faydalı olmuşumdur.
    Saygılar,
    rcall2010-06-02 14:37:08

    Cevapsız Konu
    Pipo Filtre 45 Lt Akvaryum İçin Yeterlimi

    Profil resmi
    Zabimaru -

    45 lt 2 japon balığı bitki yok tabana 5 kg mercan kırığı olacak yeterli olurmu şuan kurulum aşamasındayım akvaryumu yaptırdım kokunun gitmesi için temizlenmesi için ne yapmalıyım yem olarak sera kullaniyorum isitici takmadim manisa cok sicak ve odanin sicakligi 25 derecen asagi inmiyor önümüzdekigünlerdedaha sicak olacak kisin kullanmak icin tetra 50w bir isitici alacagim bunlar 2 japon icin yeterlimi simdilik bir saklama kabinda hava motoru ile bakiyorum birkac gune akvaryuma gececegiz dogadan topladigim renki taslari koydum temizleyip bunlari akvaryumada eklesemmi acaba
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241647111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241647151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241647171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241647181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241647201.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/246573/010620241650041.jpg[/IMG]

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    ibrahim35 -

    Ölçüler: Canlı Türleri: Bitki Türleri: Tankın Yaşı: Filtrasyon ve Işıklandırma: Tasarım ve Dekorasyon:

    (13) - (736)

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    High Tech Akvaryum Gelişim Süreci


    Profil resmi
    Eminsalih - 01:50

    Ölçüler:100x50x60
    Canlı Türleri: Ember,Neon,Congo,Kırmızı Burun,Tül Kuyruk,Kiraz Tetralar,Melek,Rasbora,Otto,Nerite,Kiraz karides.
    Bitki Türleri:Micra,Cuba,Rotala,Ludviga Minİ Red,Kırmızı Cobomba, Christmas Moss, 1-2 tür daha var adını unuttum.
    Tankın Yaşı:4 ay
    Filtrasyon ve Işıklandırma:Ultramax 2000,Yüzey skimmer , Orionled c serisi (mor ışık modunu görsel izlemek için) , Creaqua Firefly v2 90cm, El yapımı Power Led.
    Tasarım ve Dekorasyon:Dragon stone , Ribbed Wood.
    Co2: Tüplü sistem inline difizör 7/24.

    Merhaba Sizlere Kurmuş olduğum bitkili akvaryumu mu tanıtmak istedim bu kurduğum ikinci akvaryumum ilkide bitkiliydi tabi yetmeyince büyütmek istedim. Bu forumdan bilgi olarak epey faydalandım sizlerin olumlu olumsuz görüşlerini almak isterim soruda sorabilirsiniz. Özellikle yosun konusunda epey uğraşlarım oldu tabiki :(. Gübre şuan günlük olarak (7ml fosfat,6ml potasyum,6ml tropica premium nutrition,3ml creaqua micro) kullanıyorum Fotosentez fotoğraf ve videodan anlaşılmaz heralde yağmur gibi. Toprak olarak Tropica Aquarium Soil Powder kullandım. Su değişimini 3 günde bir 60 litre yapıyorum arıtma suyu minerallendirip koyuyorum. Olumlu olumsuz öneri ve tavsiyeler için teşekkürler. Son hali videodaki gibi arkadaki ses için üzgünüm fan açıktı.
    [VID]https://youtu.be/F2k0n87tRbU[/VID]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142481.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142461.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237924/310520240142451.jpg[/IMG]

    (6036376)
    Canlı Tanıtımı

    My dad's paradise


    Profil resmi
    soner-can - 18:16

    Tank:45x30x25h extra clear Aydınlatma:firefly led Filitre:eurostar hbl 802 Co2:5lt tüplü sistem Hardscape: ada aktif toprak mini landscape kaya ağaclar fındık dalları ve çöp şiş ile yapıldı Bitkiler: hc cuba spıky-fissidens fontanus-mini pelia-fleme moss Canlılar:Hyphessobrycon amandae

    (9) (8) (2)
    Red tail big ear ribbon yavrum

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular