ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gorkemkgo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
46
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2016 23:10
Son Ziyaret:
17 Şubat 2024 17:08
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Kgo
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Fanus Önerileriniz
Betta labirentli olduğu için çok daha uygun olur. Ama küçük bir akvaryumu ve filtreyi çok uygun fiyata alabilirsiniz.

Fanusta ısrarcıyım diyorsanız, belki bu tarzda birşey yaparsanız balığın bıraktığı amonyak bitki tarafından emilebilir. Böylece hayvan zehirli su içinde yaşamamış olur

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/185975/090320180023121.jpg[/IMG]
Camda Yeşil Yosun Çoğalıyor
Mıknatıslı silecekler araya kum girerse camı çizebiliyor. Bana göre en güzel yöntem filtrede kullandığınız elyaftan bir parça kullanıp bastıra bastıra tüm camı güzelce temizlemek. Bu işlemi 10-15 günde bir yosunlanmanın artmasını beklemeden yaparsanız 10dk dan fazla vaktinizi almaz.

Selamlar,
Görkem
Bakımı Kolay Bitkili Akvaryum Soru
Merhaba,

0.5W uygundur. Ancak 1W mertebesine çıkarsanız çınarlar bodur bir şekilde büyür ve yayılarak orta plan bitkisi olarak kullanılabilir. 0.5W seviyesinde boya gider. Balıkların görselliğini arttırdığı için ve spektrumu daha iyi kapsamak adına1 adet grolux kullanabilirsiniz. Bitkiler için tüm lambaları günışığı yapmaktan daha iyi olacaktır. Zemin bitkisi düşünüyorsanız 2 adet floresan yanına ön tarafa bir led armatür kullanırsanız iyi olur. Bitkilerin yapraklarına bakarak gübre ihtiyacını anlayabilirsiniz. Yapraklar canlı yeşil ise problem yoktur. Ancak sararmalar ve yer yer delinmeler varsa sıvı gübre takviyesi gerekiyor demektir. Ben haftada 3 gün Potasyum Nitrat ve Monopotasyum fosfat çözeltileri (NPK) kullanıyorum. Birer gün arayla da iz elementlerle dönüşümlü olarak gübreleme yapıyorum. Su değişimi öncesindeki gün tankı dinlendirip, değişimden hemen sonra NPK vererek devam ediyorum. (Değişim mümkünse %50 en az %30) Bu şekilde bahsettiğiniz bitkiler gayet güzel gelişiyor. Dipte besleyici bir katman olsa daha iyi olurdu ama bahsettiğiniz bitkiler için sıvı gübre yeterli oluyor.

Selamlar,
Yıldız5950 Regülatör Fiyat.
Merhaba Arkadaşlar,

Yıldız 5950 beraberinde kullandığınız valf ve ince ayar vanası bilgilerini de paylaşabilir misiniz acaba? Bir de valf sisteme vidalanarak bağlı olmaz ise ısınma problemi olabileceğini ve basınçtan dolayı kablo ile aktarımın problem yarattığını duymuştum sizdeki durum nedir acaba?

Teşekkürler,
Selamlar
Görkem
Aleyna Akvaryuma Dikkat
Merhaba Arkadaşlar,
Geçenlerde yolum Ankara Sincanda Aleyna akvaryuma düştü. Çok çeşitli türlerin satışını yapan güzel bir dükkan. Buraya kadar herşey iyiydi.

Sonrasında 2 tane bitki beğendim ve özellikle sucul olup olmadıklarını sordum. Sucul abi bazı arkadaşlar çok randıman aldı gibi bir cevap aldım satıcıdan. Daha önce fittonia ları sucul diye satınalmış biri olarak googledan aramak üzere hemen bitkilerin ismini sordum. Satıcı bilmediğini söyledi. Renklerine aldanarak birini satınaldım ama eve gidince hemigraphis colorata ve selaginella wildenowii bitkilerinin sucul olmadığını üzülerek öğrendim. Satıcılar her ne keramet ise sucul olmayan bitkilerin isimlerini asla bilmiyor [;)]

Dükkanda iken taiwan Bee karideslerden gördüm ve bakımı için musluk suyu kullanılabilir mi? Diye sordum. Başta problem olmaz diyen satıcı biraz sıkıştırınca ters ozmos tan filan bahsetmeye başladı ve bendeki kirazlarla kırılmayacaklarını söyledi.

Benden alacakları 3 kuruş para ile ne onlar zengin olur ne de ben fakirleşirim ama keriz yerine konulmak ağırıma gidiyor. Kul hakkına girdiklerinin farkına varmaları gerekiyor. Ankara piyasasında 2-3 kalem fazla satış yapmak için müşterisine dürüst davranmayan pekçok akvaryumcu var.

Tüketici olarak bilinçli olursak uyanık geçinen satıcılara en azından keriz olmadığımızı gösterebiliriz. Belki yaptıklarından biraz utanırlar..
Kafa Motoru Önerisi
Merhaba Arkadaşlar,

Akvaryumun yanında yerde duran su dinlendirme haznesinden akvaryuma 1.5 metre yüksekliğe su basacak bir kafa motoru almak istiyorum.

Önerilerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Sunsun HQB3500 ve Hailea HX-6540 tavsiye ettiler ancak bunların debileri biraz yüksek 1.5 metrede debinin fazla düşmeyeceğinden endişe ediyorum.
100-150litre arası değişim yapacağım için dakikada 20-30 litrelik bir debi işimi fazlasıyla görür.

[:?]

Teşekkürler
Selamlar
Görkem
Yandan Sumplı Akvaryum Ve İç Filtre
Ben de jenecaya bir şans vereyim o zaman. [:iyi:]

150lt boşaltması 10dk yı geçerse kafa motoruna geçerim. Yavru balıklar için de hortumun ucuna pislikleri çekecek ama balıkları filtreleyecek birşeyler ayarlamak gerek. [:geek:]
Yandan Sumplı Akvaryum Ve İç Filtre
Bende jenaca marka motorlu dip sifonu var ama debisi biraz düşük gibi. Suyu lavaboya kadar gönderemeyebilir. O yüzden 25-30 liralık saatte 1000-2000lt debili motorlardan birini denemeyi düşünüyorum.
Yandan Sumplı Akvaryum Ve İç Filtre
Suyun dışında çalışan kafa motorlarından debisi uygun bir tane kullanarak daha ucuza yapılabilir belki. [:?]
Yandan Sumplı Akvaryum Ve İç Filtre
Merhaba,
Sump sistemleri çok iyi filtrasyon ve havalandırma sağladığı için iç filtrenin filtrasyon ve oksijen anlamında pek bir katkısı olmaz.

Ancak dipte biriken atıkların hareketlendirilmesi gibi suya hareket kazandırma amaçlı kullanan arkadaşlar var.

Yandan sumplı bir tank sipariş ettim. Üretilmesini bekliyorum. İç filtre ve hava motoru kullanmayı düşünmüyorum.

Selamlar,
Görkem

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.