ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
kral038
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
20
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Mayıs 2013 22:58
Son Ziyaret:
27 Aralık 2021 12:59
Toplam Mesaj:
123 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Fatih EVLER
Doğum Tarihi:
17 Aralık 1985
Yaş:
39
İl:
Kayseri
Meslek:
Elektrik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
•Lepistes & Kılıç Kuyruk
•L144 Longfin Blue Eye & •LDA 16
•Katil Salyongoz Helena
•70*40*60h sumpli
•50*50*40h sumpli
SON 10 MESAJI
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
[QUOTE=Müptela]Fatih bey ; çok güzel balik gosterisli balik fakat cok ağır kanlilar agir abi hepsi hep beslemek istedim hic nasip olmadi bilmiyorum frontozalarin hepsimi böyle agir ve yavasmi haraket ediyor yinede masallah diyelim hakkini vermissiniz[/QUOTE]
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Frontosalar yapıları gereği biraz yavaş hareket ediyolar evet ama çok çok asil bir balıktır.
[QUOTE=Müptela]Fatih bey ; çok güzel balik gosterisli balik fakat cok ağır kanlilar agir abi hepsi hep beslemek istedim hic nasip olmadi bilmiyorum frontozalarin hepsimi böyle agir ve yavasmi haraket ediyor yinede masallah diyelim hakkini vermissiniz[/QUOTE]
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için.Frontosalar yapıları gereği biraz yavaş hareket ediyolar evet ama çok çok asil bir balıktır.
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
Balık sayısı için akvaryum hacmi yeterli şuan zira 3 dişi 1 erkek var.Öte yandan malum yaz aylarında olduğumuz için küp testi sayısını artırmakta fayda var su sıcaklığı arttıkça erkek strese grip dişileri öldürebiliyor bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda dekor ister istemez göze hitap etmeyebilir.Canlıların hayatta kalması önceliğim oluyor.Teşekkür ederim.[EDIT]kral038,2018-06-24 12:44:51[/EDIT]
Balık sayısı için akvaryum hacmi yeterli şuan zira 3 dişi 1 erkek var.Öte yandan malum yaz aylarında olduğumuz için küp testi sayısını artırmakta fayda var su sıcaklığı arttıkça erkek strese grip dişileri öldürebiliyor bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda dekor ister istemez göze hitap etmeyebilir.Canlıların hayatta kalması önceliğim oluyor.Teşekkür ederim.[EDIT]kral038,2018-06-24 12:44:51[/EDIT]
C. Frontosa Blue Zaire Moba Akvaryumum
[3)][:nazar:]Mobolarimdan sabah sürprizi:))[:iyi:]
[VID]https://youtu.be/ghvmdkz3EeI[/VID]
[3)][:nazar:]Mobolarimdan sabah sürprizi:))[:iyi:]
[VID]https://youtu.be/ghvmdkz3EeI[/VID]
Beta
Betta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretimi
Beta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretilmesi
Gözlemlerim sonucunda yazacaklarım sizlere bilgi kaynağı olacaktır. Ayrıca belki anlayamadığınız konuları bu yazdığım bilgiler sonucunda daha rahat kavramanızı sağlayacaktır.
Beta balıklarının birçok cinsi olduğuna eminim, hatta bazı duyumlardan ve bazı akvaryumla ilgili sitelerde de bulunan yazıları gördüğümde bu cins çokluğu bana aha fazla inandırıcı geldi. Ülkemizde en bilinen cins Betalar sırasıyla:
1- Betta Splendens
2- Betta Dimidiata
3- Betta Rutilans
Bu üç cinsten de ülkemizde en sık bulunanı ise Betta Splendes tir. Ayrıca bazı yerlerde Beta balıkları “siyam ya da dövüşçü balığı” olarak ta adlandırılabilir. Güney Asya’da Beta balıkları çok değerli olup, bu balıklar için “Beta Dövüş Turnuvaları” bile yapılmaktadır. Bizim ülkemizde nasıl horoz dövüşü varsa Beta balıklarının dövüş mekanı ağırlıklı olarak ta Güney Asya’dır. Beta balıklarının toplandığı yerler ise pirinç tarlalarıdır. Aslında bu balıklar derin olmayan ve hareketsiz, durgun sularda yaşamaktadırlar. Ayrıca bu suların bir bölümü pirinç tarlalarından da geçmektedir ve yavru Betalar veya yumurtalar bu pirinç tarlalarına girmekte; sonuç olarak ta oradan büyüyüp gelişmektedir.
Beta balıkları labirentli balıklardır. Labirent denilen bir organ sonucu; oksijeni çok düşük sularda bile hayatta kalmalarını sağlayan bir organdır. Bu organ sayesinde aynı insanlar gibi doğrudan havadan da oksijen alabilirler. Ürerken de köpük yuva tekniğini kullanırlar.
Bakımı
Beta balıklarının bakımı aslında çok kolay ama bazı kişiler bu olayı çok büyütmektedirler. Beta balıkları kesinlikle fanusta, kavanozda ya da bardakta beslenmez. Çünkü bu balıklar ne kadar geniş alan olursa o kadar dirençli ve güzel görünüm kazanırlar. Beta balıkları için en küçük ideal akvaryum boyutu yükseklik:30cm * genişlik:30cm ebatlarında olmalıdır. İsterseniz bu ebatları kendinizce büyütebilirsiniz.
Akvaryumun içini donatmak içinse bol bitkili olması tercih edilir ama kesinlikle koyulan bitkiler balığın yüzüşünü etkilememelidir. Suyun üstünde duran köksüz su bitkileri ve akvaryumun dibinde çim gibi duran bitkiler bu iş için çok idealdir. Ayrıca Beta akvaryumunda bulunan bitkiler, akvaryum suyunun kirlenmesini geciktirir ve balığa oksijen katkısı sağlar.
Beta akvaryumunun ısısı en az 23°C – 24°C olmalıdır. Mayıs ayından sonra ise ısıtıcınızı kapatıp tekrar Eylül ayının ikinci haftasında tekrar kullanabilirsiniz. ısıtıcınızın 26°C -28°C derecede olması Beta balığınızı kesinlikle öldürmez ama çabuk yaşlandırmaya sebep verir. Böylece balığınızın ömrü kısalır.
Yemleme konusunda ise tavsiyem, canlı yem ya da kaliteli yemlerdir. Canlı yem kullanmanız ilk tavsiyemdir. Eğer sivri sinek ve karınca rahatlıkla bulabilirseniz Beta balığınıza verin, severek tüketirler.
Akvaryumunuzda kesinlikle filtre kullanmayın. Beta balıkları hareketli suyu sevmedikleri için, filtreli bir akvaryumda kolayca stres altına girebilir ve ölümle sonuçlanabilir.
Beta balıkları akvaryum aksesuarlarının içine girip orada kalmayı çok hoşlanırlar. eğer akvaryumunuza mağara veya onların saklanabileceği ufak bir yer yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Bazı zamanlar her şeyden uzaklaşıp, kendini stresten uzak tutmak isteyecektir ve akvaryumunuzda bulunan mağara ve oyuklar onlar için bir nevi ilaç olacaktır.
Beta balıklarını başka balıkla beslemeyin. Dişi betalar barışçıldır ancak erkekleri ise çok hırçındır.
Suyun değişimi ise her ay değiştirmek şart değildir. 2 – 3 ay gibi uzun bir süreden sonra su değişimi yapabilirsiz ancak suyu tamamen değiştirmeyip sadece belli bir ( %20) miktar değiştirmeniz tavsiye edilir.
Üretimi
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Betta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretimi
Beta balıkları hakkında bilgi, bakımı ve üretilmesi
Gözlemlerim sonucunda yazacaklarım sizlere bilgi kaynağı olacaktır. Ayrıca belki anlayamadığınız konuları bu yazdığım bilgiler sonucunda daha rahat kavramanızı sağlayacaktır.
Beta balıklarının birçok cinsi olduğuna eminim, hatta bazı duyumlardan ve bazı akvaryumla ilgili sitelerde de bulunan yazıları gördüğümde bu cins çokluğu bana aha fazla inandırıcı geldi. Ülkemizde en bilinen cins Betalar sırasıyla:
1- Betta Splendens
2- Betta Dimidiata
3- Betta Rutilans
Bu üç cinsten de ülkemizde en sık bulunanı ise Betta Splendes tir. Ayrıca bazı yerlerde Beta balıkları “siyam ya da dövüşçü balığı” olarak ta adlandırılabilir. Güney Asya’da Beta balıkları çok değerli olup, bu balıklar için “Beta Dövüş Turnuvaları” bile yapılmaktadır. Bizim ülkemizde nasıl horoz dövüşü varsa Beta balıklarının dövüş mekanı ağırlıklı olarak ta Güney Asya’dır. Beta balıklarının toplandığı yerler ise pirinç tarlalarıdır. Aslında bu balıklar derin olmayan ve hareketsiz, durgun sularda yaşamaktadırlar. Ayrıca bu suların bir bölümü pirinç tarlalarından da geçmektedir ve yavru Betalar veya yumurtalar bu pirinç tarlalarına girmekte; sonuç olarak ta oradan büyüyüp gelişmektedir.
Beta balıkları labirentli balıklardır. Labirent denilen bir organ sonucu; oksijeni çok düşük sularda bile hayatta kalmalarını sağlayan bir organdır. Bu organ sayesinde aynı insanlar gibi doğrudan havadan da oksijen alabilirler. Ürerken de köpük yuva tekniğini kullanırlar.
Bakımı
Beta balıklarının bakımı aslında çok kolay ama bazı kişiler bu olayı çok büyütmektedirler. Beta balıkları kesinlikle fanusta, kavanozda ya da bardakta beslenmez. Çünkü bu balıklar ne kadar geniş alan olursa o kadar dirençli ve güzel görünüm kazanırlar. Beta balıkları için en küçük ideal akvaryum boyutu yükseklik:30cm * genişlik:30cm ebatlarında olmalıdır. İsterseniz bu ebatları kendinizce büyütebilirsiniz.
Akvaryumun içini donatmak içinse bol bitkili olması tercih edilir ama kesinlikle koyulan bitkiler balığın yüzüşünü etkilememelidir. Suyun üstünde duran köksüz su bitkileri ve akvaryumun dibinde çim gibi duran bitkiler bu iş için çok idealdir. Ayrıca Beta akvaryumunda bulunan bitkiler, akvaryum suyunun kirlenmesini geciktirir ve balığa oksijen katkısı sağlar.
Beta akvaryumunun ısısı en az 23°C – 24°C olmalıdır. Mayıs ayından sonra ise ısıtıcınızı kapatıp tekrar Eylül ayının ikinci haftasında tekrar kullanabilirsiniz. ısıtıcınızın 26°C -28°C derecede olması Beta balığınızı kesinlikle öldürmez ama çabuk yaşlandırmaya sebep verir. Böylece balığınızın ömrü kısalır.
Yemleme konusunda ise tavsiyem, canlı yem ya da kaliteli yemlerdir. Canlı yem kullanmanız ilk tavsiyemdir. Eğer sivri sinek ve karınca rahatlıkla bulabilirseniz Beta balığınıza verin, severek tüketirler.
Akvaryumunuzda kesinlikle filtre kullanmayın. Beta balıkları hareketli suyu sevmedikleri için, filtreli bir akvaryumda kolayca stres altına girebilir ve ölümle sonuçlanabilir.
Beta balıkları akvaryum aksesuarlarının içine girip orada kalmayı çok hoşlanırlar. eğer akvaryumunuza mağara veya onların saklanabileceği ufak bir yer yaparsanız çok daha iyi olacaktır. Bazı zamanlar her şeyden uzaklaşıp, kendini stresten uzak tutmak isteyecektir ve akvaryumunuzda bulunan mağara ve oyuklar onlar için bir nevi ilaç olacaktır.
Beta balıklarını başka balıkla beslemeyin. Dişi betalar barışçıldır ancak erkekleri ise çok hırçındır.
Suyun değişimi ise her ay değiştirmek şart değildir. 2 – 3 ay gibi uzun bir süreden sonra su değişimi yapabilirsiz ancak suyu tamamen değiştirmeyip sadece belli bir ( %20) miktar değiştirmeniz tavsiye edilir.
Üretimi
Sağlık dişi ve erkek beta alıp bunları aynı akvaryum içersine koyup, akvaryumun ortasını şeffaf renkte bir cam ile bölünüz. Plastik cam koymayın. Çünkü plastik su içinde bulanık gözüküyor ve balıklar birbirlerini fark edemiyor. Ayrıca dişi için ayrı bir akvaryum daha hazırlayın. Doğumdan sonra dişiyi hazırladığınız akvaryuma koymanız gerekmektedir.
Üretim için kullanacağınız Betanızı üretimden en az 2 hafta önce kaliteli ya da canlı yemlerle beslemeniz önerilir. Çünkü yavru doğumu kaliteli ve dirençli olmaktadır. Ayrıca balık doğumdan sonra çabuk direnç kaybına uğramaz. Dişi ve erkek Betalar pastelimsi renklerde olmalıdır. Böylece daha güzel görünümlü yavrular elde edersiniz.
Akvaryumu ikiye böldüğünüzden itibaren dişi ve erkek Betalar birbirlerini görürler. Bunun sonucunda birbirlerine kur yapmaya başlarlar. Zaten ikisi de tam üreme safhasına geldiği zaman erkek Beta suyun üstüne köpük yuva çalışmasına başlar. Bu köpük yuva benim gözlemlerim sonucunda 1 – 1,5 cm arasında olmaktadır. Suyun yüzeyi adeta minik baloncuklarla dolmaktadır ve çok hoş bir görüntüsü de vardır.
Erkek Beta suyun yüzeyini tamamen köpük yuva ile bitirdiği zaman akvaryumu böldüğünüz canım yanına gelir ve hareket etmeden dişiyi izler. Tabi ki bu olaylar 1 hafta içersinde olmaktadır. Erkek Betaların bazıları 1 gün de köpük yuvayı bitirirken bazıları ise 3-4 gün arasında köpük yuvalarını bitirirler. 1 haftadan sonra dişi ve erkek betalar genellikle çiftleşme isteğinde bulunurlar. Zaten hareketlerinden belli de olmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken en büyük olay, kesinlikle köpük yuvayı bozmadan ortadaki bölme camı kaldırmaktır. Eğer köpük yuvayı bozarsanız erkek Beta bir anlık olayla dişiyi hemen öldürür. Çünkü erkek Betanın o an için üreme konsantrasyonu kaybolmaktadır.
Orta bölme camını kaldırdığınız zaman erkek Beta hemen dişinin yanına gidip, dişiyi belinden kavrayıp yılan gibi sarmaktadır. Bu sarma sonucunda dişiden yumurtalar dökülmektedir. Eğer balık ilk defa yumurtluyorsa 25 veya daha az sayıda yumurta dökebilir. Ancak her doğumdan sonra bu yumurta sayıları fazlalaşır.
Dişi betanın yumurta dökme işi bittikten sonra dişiyi daha önce hazırladığınız temiz bir akvaryuma alınız ve dişiye canlı yem, kaliteli yemler gibi çeşitli yemlerle tekrar eskisi gibi güç kazanmasını sağlayın. Çünkü doğumdan sonra dirençsiz kalma sorunları ortaya çıkıyor. Bu olay gayet normal bir şeydir.
Erkek beta dipteki yumurtaları ağzı ile toplayıp, daha önce kurduğu köpük yuvaların içine teker teker koyar. Kesinlikle yavrularını yemez. Bu olay iç güdüsü tarafından gerçekleştirmektedir. Erkek Beta yavrularıyla birlikte ilk 3-4 gün kalabilir ama daha sonra erkek Betayı da yavruların yanından ayırmanız gerekmektedir. Belli bir zamandan sonra erkek Beta da yavrularına saldırıp onları yiyecektir.
Yavruları ilk 1-2 hafta yumurta sarısı ile besleyebilirsiniz. Ancak çok fazla vermeyin. balıkların durumuna göre hesaplayarak verin( sayısı ve boyutunu hesaplayarak). Daha sonra akvaryumculardan rahatlıkla bulabileceğiniz toz yavru yemi ve beta yavrularının bakımı için özel yemlerden alınız. Kaliteli- sağlam bir marka olmasına dikkat ediniz. Suyun çok çabuk kirlenmemesine özen gösterin. Kesinlikle filtre kullanmayın. Eğer yavrular kış mevsiminde üredilerse ısıtıcı kullanın. Eğer yazın üredilerse( haziran-temmuz-ağustos) ısıtıcıyı sabit 18 dereceye ayarlamanız yeterli olcaktır. Yavrular doğru şekilde bakldıkları takdirde bir ay gibi kısa sürede rengarenk görünüm kazanacaklardır. Ancak ileriki zamanlarda gelişimlerinden itibaren tekrar renk değişimine uğrayacaklar ve artık gerçek renk görünümlerini kazanacaklardır. Yavru akvaryumlarında en önemli husus bol bitkili olmasına dikkat edin. Çünkü hem oksijen sağlar, hem yavruların saklanma gereksinimlerini karşılar ve hem de suyu temiz tutup çabuk kirlenmesini önler.
Otomatik Yemleme Hk.
Buhar camını az bişey açıp makineyi yerleştirin açıkta kalan diğer yer içinde strafor kullanın az bişey balıklarınız zıplamaz.Ben eheim kullanıyorum tavsiye ederim.
Buhar camını az bişey açıp makineyi yerleştirin açıkta kalan diğer yer içinde strafor kullanın az bişey balıklarınız zıplamaz.Ben eheim kullanıyorum tavsiye ederim.
Canlı Doğuranlar İçin Doğum Rehberi
Balığınızın stres olmaması ve uzun yaşaması için ayrı bir yere koymayın derim rahat rahat doğum yaparsa kendisi içinde iyi olur .
Balığınızın stres olmaması ve uzun yaşaması için ayrı bir yere koymayın derim rahat rahat doğum yaparsa kendisi içinde iyi olur .
Hava Motorsuz Alternatif Artemia Çıkartma Yöntemi
Artemia çıkarmak zaman ve emek isteyen bir iş :)
Artemia çıkarmak zaman ve emek isteyen bir iş :)
Duboisi Stres
Zamanla hareketleri normale bineceklerdir biraz sabır sadece
Zamanla hareketleri normale bineceklerdir biraz sabır sadece
Hava Motoru
Hava motoru 1 sefer alınır onuda eheım almanı onerırım akvaryumun boyutuna gore ebatları var ıhtıyacını karsılayacak bısey bulabılırsın
Hava motoru 1 sefer alınır onuda eheım almanı onerırım akvaryumun boyutuna gore ebatları var ıhtıyacını karsılayacak bısey bulabılırsın
Sarı Prenses Ve Akvaryum Tavsiyeleri
Balıkları suyu dınlendırmeden ve dekorları tamamlamadan akvaryuma koymayın su otursun akvaryumda bakterı kulturu olussun oyle eklersınız uygun dekor orneklerını gorsellerden bulabılırsınız butcenıze gore
Balıkları suyu dınlendırmeden ve dekorları tamamlamadan akvaryuma koymayın su otursun akvaryumda bakterı kulturu olussun oyle eklersınız uygun dekor orneklerını gorsellerden bulabılırsınız butcenıze gore
SON MESAJLAR
- Aquatan Kullanımı Jotunheim, 10:16
Yeni Üye Forumu - 100 Lt Akvaryum İç Filtre Osmanşahin, 10:12
Filtreleme Seçenekleri - 20lt Öneri Jotunheim, 10:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir MasterChiefHakan, 10:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 150*50*60 Yan Sump Akvaryum Tavsiye mustafaG51, 10:00
Yeni Üye Forumu - Yavru Lapistesler Bu Şekilde Yaşar Mı koraykbl, 09:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Apistogramma Set :) AtlasPoyraz, 09:52
Akvaryum Tanıtımı - Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu Serdariekrem, 09:37
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Akvaryum Suyu Kötü Koku lepistes5994, 09:20
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Boyutu Ve Saldırganlık İnci Kefali, 07:28
Yeni Üye Forumu - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri Street Parrot, 01:07
Diğer Tatlı Su Canlıları - Bitkilerde Sorun Vakg, 01:01
Bitki Akvaryumları Genel - Sarı Prenseslerde Sürtünme Jasuo, 00:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Tata, 23:49
Güney Amerikan Cichlidleri - Sarı Prenses Batu61k, 23:23
Yeni Üye Forumu - Su Kaplumbağası Mantar Hastalığı Cyber_Scout, 23:22
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Japon Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor KaanE, 23:06
Hastalıklar ve İlaçlar - Mutlu Bettam Sirri42, 22:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitki Yaprakalrı Eriyor İnci Kefali, 22:15
Yeni Üye Forumu - Safkan Velifera MertSoyumert, 22:11
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Cüce Vatoz İçin Akvaryumda Yosun Yaptırma HydroLeaf, 21:50
Yosun - 75 Litre Bitkili Akvaryum Cyber_Scout, 21:44
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumu Kurulumu MelikeAk, 19:57
Yeni Üye Forumu - Sıfırdan Akvaryum Ve Kaplumbağa Begumtar, 19:52
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Görselde Ki Akvaryumda Beta Beslenir Mi? koraykbl, 19:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Çözülemeyen Tanin Problemi Cyber_Scout, 19:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mukus Dokusu Ehtiyar, 19:11
Hastalıklar ve İlaçlar - 150 Lt Akvaryum İçin Filtre Seçimi Fuat.52, 18:38
Filtreleme Seçenekleri - Betta Kuyruk Erimesi osmansen22, 18:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bartın Ulus, Uluçay Biyotopu eackgzz, 17:15
Akvaryum Tanıtımı - 120-140lt Akvaryum Kurulumu İçin Tavsiye Orhan76, 16:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nano Riparium Tarzı Beta Tank-sığ Su Tropik Gölet AtlasPoyraz, 13:03
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryuma Canlı Önerisi HydroLeaf, 13:02
Bitkili Akvaryum Canlıları - L144 Vatozum Hakkında Bilgi Cyber_Scout, 11:20
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Cyber_Scout, 11:11
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? tailgunV2, 10:30
Yeni Üye Forumu - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Vatoz Yavruları Avcı06, 02:21
Yeni Üye Forumu - Başka Balıkla Beta berensglam, 01:04
Labirentliler - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:50
Akvaryum Tanıtımı - 150 X 50 X 55h Tank İçin Dış Kule Tasarımı Safrane42, 23:22
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beyaz Solucanlar Taha Yanık, 23:08
Omurgasızlar - Çözemediğim İkinci El Fluval 406 Sorunu Hakkında neomeo, 22:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tuzlu Su Akvaryumu ₩€€₩, 22:43
Deniz Akvaryumları Genel - Hava Motoru Tavsiyesi Cyber_Scout, 22:25
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Özel Tür Lepistesler FULL RED MEHMET 09:51
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar Mükemmel Kan Hattı FULL RED MEHMET 09:51
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 09:51
- 4’lü Set Akvaryumlar FULL RED MEHMET 09:51
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:47
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:47
- Betta Çiftleri, Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai nikon_ 09:47
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 09:44
- Caridina Serratirostris ( Ninja Karides) dream07 09:33
- Akvaryum Kumu (katışıksız Midye Kırığı Kum) dream07 09:33
- Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:22
- Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:22
- Armatür Boş Kasa Mehmet Yavuz 09:21
- İzmir Corydoras Panda Ve Corydoras Sterbai Özgür7 09:13
- Tetra Ht 100 Isıtıcı 750 Tl Özgür7 09:13
- Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:37
- Canlı Yemler. Lotus88 08:36
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 08:08
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 08:08
- Karides , Salyangoz . gyunda 08:08
- Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:08
- Karides Türleri karidesrehberi 08:08
- Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:08
- Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:08
- Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 08:05
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:05
- Microfex Kültürü sefailgaz 07:17
- Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 07:07
- Apistogramma German Bred Triple Red Samoo 07:02
- Çeşit Çeşit Kusursuz Akvaryum Malzemesi Samoo 07:02
- Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 06:50
- Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 06:48
- Nano Akvaryum Ve 3 Japon LEGEND59 01:20
- Nano Akvaryum 36x22x20 LEGEND59 01:20
- Sıfır Hagen Kutu Filtreler ootkn 01:12
- Akvaryum Elektrik Hattı ootkn 01:12
- Creaqua Akvaryum Tüm Set TayfunSylkn 00:29
- Fluval Dış Filtre Yedek Parçaları erimgorgulu 00:15
- Eheim 2213 Dış Filtre erimgorgulu 00:15
- Bitki Çeşitleri emreemin 00:12
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 00:12
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 00:12
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 00:12
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 00:12
- Transgenetik Tetra + Pterophyllum Scalare (melek) Yücel BOZDEMİR 00:01
- Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 23:58
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 22:49
- Fundulopanchax Gardneri-nothobranchius Guentheri Cyber_Scout 22:11
- Nothobranchius Guentheri-fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout 22:11
- Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 22:11
KULLANICILAR
- 125 Online Kullanıcı, 68 Üye
Online Kullanıcılar
mustafaG51,
emrepablo11,
fikret43,
Balikcidede,
Jotunheim,
Jeveux,
oktaydemir,
yokte,
falconx,
AtlasPoyraz,
osmandbnl,
BilalM.,
muzunman,
sina cen,
Kuduoglu,
ka2n,
oscarus,
Mahir06,
yns325,
guardian,
pitsem,
nakkas__45,
rcnkr28,
Marvinthows,
erimgorgulu,
Kaleydoskop,
EKAR,
Celikahmet288,
karidesrehberi,
ufukkisikk,
MasterChiefHakan,
kambortam,
Orhan76,
Malawi34,
SheriFFComer,
mrah,
MiSoSiKiaN,
ciways,
nikon_,
aziz_basak,
scorpion26,
DenizUlucutsoy,
sadangur,
MertSoyumert,
efkango,
TSevil,
koraykbl,
lepistes5994,
oguzozt,
Vlademirol,
vantilator,
FULL RED MEHMET,
metalhead,
MrDgrmnc4,
erhan3548,
Öğretmen Ali,
mesuteroglu,
umutuyar,
abunil,
vedat79,
ASY58,
MUSTAFAEKR,
uyelik269,
ZoDiRiK,
Mateach,
DTkadir,
LedZeppelin,
emree06,
Tayyareci,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

