ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mehmet_yigitsoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Mart 2014 21:09
Son Ziyaret:
14 Mart 2016 12:51
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
MEHMET YİĞİTSOY
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 3 MESAJI

ev 10 tonu taşır mı
Konuyu yeni okuma şansım oldu. Tüylerim ürperdi, "bi mühendise sordum eğer ayağını yere vurduğunda bi sarsıntı olmuyorsa hiç bi sıkıntı olmaz" demişsiniz. 
Değerli Groyser, mesleğim mimarlık ve size kendi deneyimlerim ve teknik bilgime dayanarak bunu yapmamanızı öneririm.

Olayı basit bir şekilde değerlendirecek olursak;

1- Hiçbir mühendisin sağlamlık kriteri vurduğunda, zıpladığında, hopladığında vs gibi değerler olamaz, çok tehlikeli ve baştan sağma bir cevaptır. Zira bu tip cevaplar sizi kesinlikle ikna etmemeli daha fazla araştırma yapmaya itmelidir.

2- Akvaryum tipik bir su tankı olup (üstelik muhafaza eden kabın cam olmasıda ayrı bir problemdir.) olası bir deprem sırasında açığa çıkan titreşimle ( sıvı-katı dengesizliği gibi düşünebilirsiniz) taşıyıcılar ve döşeme açısından risk oluşturacaktır.

3- Olası bir deprem anında sadece yapının mukavemeti değil, içeride hiçbir güvenlik olmadan duran onca yüklü akvaryumların mukavemetide büyük problem oluşturacaktır. Zira salınımla (titrşimle) oluşabilecek cam deformasyonu ile patlama ile karşı karşıya kalınabilir.

4- Salınım yapan (titreşime neden olabilecek) sistemler için, bağımsız temel uygulaması yapılarak (yapı zemininde) titreşimin ana yapıya hasar vermesi engellenir. ( Jeneratör, Mekanik ısıtma - soğutma sistemleri gibi örneklerde ) Hastane vb yapılarda bu sistemi kolaylıkla görebilirsiniz.

Not : Değerli Groyser, burada riskten kastım, zira sizin temel güvenliğiniz ile ilgilidir. Bu büyüklükte bir tank için daha detaylı teknik çalışmalar yapılmalıdır. Sizin için tek sorun oluşturacak şey, tankın yapı elemanları üzerine bindireceği yükten ziyade, DEPREM ANINDA oluşacak titreşime bağlı olarak akvaryumlarda ve bina yapısal sisteminde gerçekleşecek deformasyonlardır. 

Saygılarımla, size iyi çalışmalar, güvenli ve mutlu hobiler dilerim.


mehmet_yigitsoy2014-04-02 15:21:51
Bitki Seram-ümit Birkol
Muhakkak gelirim ayrıca çok sevinirim Ümit bey. Saygılarımla, yeniden ellerinize sağlık.mehmet_yigitsoy2014-03-24 15:23:43
Bitki Seram-ümit Birkol
Ümit bey öncelikle sizi yürekten tebrik ediyorum. Seranıza hayran kalmamak elde değil. Yıllardır İstanbul'da yaşadım şimdi askerden döndüğüm için kısa süreliğine Turgutlu'da ailemin yanında bulunmaktayım ve İşim için İzmir'e yerleşmeyi düşünüyorum. Forumdaki yazınızı okumadan önce, buralarda bitkileri nasıl bulabileceğim konusunda çok ciddi şüphelerim vardı. Şu an işe başlamış kadar çok sevindim. Emeklerinizin karşılığını maddi ve manevi şekilde almanız dileğiyle, başarılar dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.