ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatesan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Eylül 2019 15:48
Son Ziyaret:
01 Nisan 2021 21:41
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
FATİH ÇEVİK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

FATİH ÇEVİK

SON 10 MESAJI

dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Sunsun alayım derken dalgınlıkla daha ucuz gördüm diye aquaticlife almışım, aynı motor aynı kasa diye problem olmaz dedim ama iki üç gündür deli ediyor bu kadar ses olması normal mi bi problem mi var sizce. Ne yapmam lazım nasıl çözerim.
Açtım kapattım söktüm tekrar taktım yok aynı tıkırtı ses devam.


https://youtu.be/R_HWIXH1dos

https://youtu.be/1eSscSm8yiQ

Direk üstünden çektiğim video ve dolabın içinden gelen ses. Ortam çok sessiz olduğu için baya kulak tırmalıyor

Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9
Ben de akvaryumu kurarken bu konu denkgelmişti, bunun üzerine çoraba doldurup taban malzemesi yaptım. Üzerine de farklı kum karışımları. Biraz da filtreye koydum.
Akvaryumun 120 lt civarı bitkili. Onun ekstra faydası zararı var mı bilemiyorum tabi. Daha yeniyim 4 aylık bir tank. Neyse geçen gün filtreyi değiştirdim.malzemeleri dizerken eskileri de koyuyorum baktım diatomit yeşil olmuş. İçim rahat etmedi koymadım. Burada ömürlük olduğu üzerinden kaba pislik alınıp kullanmaya devam edilebileceği yazıyordu ama ben koymadım aklımda ama şimdilik karbon koydum karbon değiştirirken onu eklemeyi düşünüyorum.
Ayrıca zaten akvaryumun tabanında 4-5 lt diatomit var onları çıkarma şansım da yok, filtredekini çıkarsam ne olur :))
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
[QUOTE=serhat480]

Bugun forumda bi konuda ses yuzunden bu filtrede sorun yasandıgını hatta sesi gidermek için dolap içine yalıtım yapıldıgını gordum.
bu urune göre biraz pahalı ama tetra ex 600 alsaydınızda ıyı olmazmıydı?[/QUOTE]

Valla seçeneklerden birisi de oydu ama debi olarak düşük kalacak gibi geldi ve kullanan herkes çok memnun sunsundan, ben de 4 aydır 603 kullanıyorum kurulumdan itibaren üzmedi sorun çıkarmadı. Sesi falan gayet iyi ama küçük geldi işte.
İnşallah forumda yazan olay münferit bir şeydir bana sorunsuz kullanmak nasip olur.
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Tavsiyeler üzerine sunsun 302 siparişimi verdim.
Diziliş için, en alt sepete seramik üzerine kalın gözenekli sünger, ikinci sepete ince sünger üzerine supstract ve diatomit, son sepete de karbon sporax ve elyaf koymayı planlıyorum.

120 lt tank için yeterli olur mu, 35 civari yetişkin canlı doğuran ve çöpçü vatoz var bitki var. Ayrica pipoyu çalıştırmasam olur mu
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
[QUOTE=AlperDemir]

Öncelikle hw-302 kullanıyorum. Filtre musluklu ve içi boş gelmesine rağmen yaklaşık 100 liraya doluyor(1lt Seramik, 1lt aquaclay, Biyolojik sünger, elyaf). Ben eurostar marka kullandım.
Dolu geliyor dediğiniz diğer uzakdoğu filtrelerde malzemeler 1 avuç çıkıyor. Ve belirttiğiniz filtrelerle fiyat konusunda uçurum var.
Ben hala Hw-302 tavsiye ederim.[/QUOTE]

Teşekkürler görüşünüz için,

Sunsun 302 musluklu derken, temizlik falan yaparken kapatabilecek vanaları mevcut mu geri su gelmemesi için
dış filtre deneyimleri(Dış filtre almadan bir göz atın)
Merhaba, yaklaşık 120 lt akvaryumda sunsun603 ve ilaveten pipo kullanıyorum ama verimli değil su temiz olmuyor ve canlı doğuran ve bitki bakıyorum ve canlı ölümü çok oluyor.
Bu sebeple filtreyi değiştirmek istedim, pipoya da gerek kalmayacak şekilde (hava motoru çok ses yapıyor ) bir kaç model arasında kaldım. Fiyat performans için sunsun302 öneriyor herkes ama musluk olmaması ve içi boş olması sebebiyle aynı seviyede fiyatta sessiz ve benim tanka uygun ne tavsiyesiniz olur.
Dolphin cf800 var
Hagos var
Quick var
Lifetech var

Yakın fiyata da daha düşük debili tetra 400 var

Bunlar musluklu ve içi dolu olduğu için fiyat olarak da sunsun 302 seviyesine geliyor .

Kalite sorunsuzluk ve sesssizlk ile benim tankta debisi uygun olacak hangisini tavsiye edersiniz
Tam Karışık Canlı Doğuran
[QUOTE=ceyh]Midyeler ne için?[/QUOTE]

Doğal bir filtre olduğu söyleniyor, filtrelerin çalışma prensibine benzer şekilde suyu emip içindeki bazı maddeleri tüketip akvaryuma geri bırakıyor. Saatte 30 lt su filtre ettiği söyleniyor tabi ama bunun bilimsel açıklaması var mı bilmiyorum.

Okuduklarıma göre zararlı bakterileri tüketiyor suya karışmış yemleri tüketiyor nitratı azaltıyor. Su daha berrak hale geliyor.

Balıkların sağlığı hakkında tecrübe edecek zamanım olmadı ama berraklık konusunda faydalı gibi duruyor. Yukarıda paylaştığım fotolar sera bakto verdikten sonra çekilmiş fotolar. O yemi bilen bilir suyu mahvediyor. Ama yemlemeden birkaç saat sonra su pırıl pırıl oluyor. Bunu filtrenin tek başına yapma şansı yoktu sanırım
Tam Karışık Canlı Doğuran
[QUOTE=deatless22]
Sunsun 603b nin çıkış hortumundan debisini ölçer misiniz rica etsem?
Benim tahminim 100 litre bile çıkmayacağı.

Test için şöyle yapacaksiniz; 1 litrelik veya 2 litrelik bir şişeyi filtrenin çıkış hortumundan dolduracaksınız. Bunu doldururken kronometre ile süre tutacaksınız. Ve süreyi buraya yazacaksınız. 1 litreyi kaç saniyede dolduruyor.[/QUOTE]

Daha önceden yapılan testlere paralel bi sonuç çıktı,1 lt yi 25,2 saniyede doldurdu bir de yarımlık su şişesi denedim onu da 12,3 yaptı. Ortalama 140 litre civarı saatte. Zaten üzerinde yazanın aksine max 70-80 litre tanklar için uygun olduğu söylenmişti.
Ben de bunu bildiğimden pipo ile takviye ve 15 adet de midye görevlendirdim:)

Bakalım midyelerin etkisini görebilecek miyim faydası ne olacak
Tam Karışık Canlı Doğuran
Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve tavsiyeleriniz için. Su değişimini sıklştırayım. Zaten yavru lepisteslerde de ölümler genelde farkettiğim kadarıyla kuyruk sivrilerek oluyor bu da su kalitesi ile direkt alakalı sanırım
Tam Karışık Canlı Doğuran
[QUOTE=Oguzhank]Selamlar.Sizinde bildiğiniz üzere canlilarinizin ölümü bir sonuçtur.(Balik bitki farketmez).Kurulumunuz yeni olduğu için spesifik olarak hangisinin neden olduğunu test ederek bulmak lazim.Örneğin kullandiğiniz kum suya salinim yapiyordur.Yada dekor amaçli kullandiğiniz kabuklar taşlar suya salinim yapiyordur.Hatta ikisi birdende olabilir.Bitkilerden bahsetmişsiniz.Sağlikli bitkiler su değerlerine olumlu etki ederken maalesef sizinki gibi bitkilerin öldüğü çürüdüğü bir durumda tam tersine zararli olabilirler.Hatta hiç bahsetmediğiniz yemleme konusu.Belki baliklari aşiri yemleyerek su değerlerini bozuyorsunuz(öyle yapiyorsunuz demiyorum).Ek olarak sizinde bildiğiniz gibi sunsun bu hacimde yetersiz bana göre.Bende 150lt tank var sunsun 603b kullaniyorum dolayisiyla debisinin yetersiz olduğunu düşünüyorum.Kafa karişikliği olmasin 2 dış filtre ayni anda aktif benim tankimda.Sunsun zayif olani bir tür tamamlayici gibi.Bu kadar uzatmamin sebebi gördüğünüz gibi pek çok etken olabilir bu duruma sebep olan.Sonuç ise belliyani su değerlerinin bozulmasi.Ben olsaydim yerinizde hemen günlük yuzde 15-20 arasi su değişimlerine başlardim periyodik olarak.Daha fazla değil bu kadar.Bunu yaptiğinizda neyin problem yarattiğini bulana kadar zaman kazanirsiniz ve balik kaybetmeyi sonlandirirsiniz diye düşünüyorum.Saygilar[/QUOTE]

Haklısınız bir problem var ama kurulu bir tankta bunu nasıl çözeceğim bilemedim. Dekorlar kum ağaç vb neyin salınım yaptığını sorunlu olduğunu bozmadan bulamam sanırım. Bir de bazı balıklar ölmesine rağmen ki bir çok balık ve önemlisi dışarıdan gelen tüm balıklar. Yavru olarak bende doğup büyüyenler kaldı büyüdü yavruları bir şekilde de yaşamaya devam ediyorlar.

Su değişimi yapıyorum haftada ya da 10 günde bir ama bir düZen yok tabi ki.

Yemleme konusu da bazen çok kaçırdığım oluyor ama son zamanlarda günde bir sefere düşürdüm o biraz düzene girdi. Bir sefer filtre temizliği yaptım simsiyah çıktı her şey.

Filtrenin debisi fena gelmedi bana pipo ile kotarır gibi düşünmüştüm ama tamamen yeterli değil tabi ki. Daha büyük daha net bir filtre bu sıkıntıyı çözer mi

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.