ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7435
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
8 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
4285 [0.96 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
362 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut Cyprinus carpio / Koi sever 200 lt lowtech bitkili melek, lepistes, helena 110 lt Low bitkili Rasbora, Helena, karides, ember, neon, ramirezi, betta 28 lt low bitkili ramshorn, karides, 40 lt medeka, ramshorn, physa

SON 10 MESAJI

Japonda Kabizlik Suphesi
Japon balığı sindirim sisteminin anatomik yapısı ve buna bağlı hızlı besin çevrimi asla kabız olmayacakları anlamına gelmez. Doğalarında bitkisel ağırlıklı beslenen bu canlıları uygun olmayan yemlerle farklı şekilde beslerseniz pekala kabız olabilir ya da sindirim problemi yaşayabilir. Bir besinin dışkıyı yumuşatmasının ön koşulu büyük oranda sindirilmeden dışarıya atılmasıdır. Bu insanda bile böyledir. Buna antitez oluşturma çabasıyla bilmem hangi yabancı profesörün yazısını linklemeyelim lütfen.

Bezelye, ıspanak, salatalık, buğday filizi, marul, havuç gibi bitkisel besinleri uygun şekilde verirseniz kirlilik yaratmaz hem de beslenmesine ve sindirimine kakı sağlar. Hatta elodea, su mercimeği vesaire gibi yumuşak bitkiler de besin kaynağı olur. Japon balıkları için üretilmiş kaliteli yemlerin kullanılması da kabızlık problematiğinin önüne geçmek için yeterlidir.

Fakat ek unsurlar göze çarpıyor: 1 balığa anca yetecek yere 2. balığı eklemişsiniz. Ve bu balık yarı yarıya ufak. Cinsiyet farkından bağımsız olarak diğeri tarafından ezilme olasılığı her zaman mevcut. Filtrenizin yeterliliği kestirilemiyor. 2. balık geldiği yerden hasta gelmiş de olabilir. Onu fanusta tutmak bir fayda sağlamayacağı gibi durumunun kısa sürede daha da kötüleşmesine neden olabilir. Bence onu geldiği yere geri göndermeye çalışın. Ve daha büyük bir akvaryumda eşite yakın boylarda balıklar besleyin. Japon balığının gereksinimleri için pipo filtre biraz yetersiz kalabilir.
Beta Hacim Konusu Ve Kafa Karşılığı
@Raeburn , Konuyu canlandırmanız pek çok yönden iyi olmuş çünkü tekrar okuduğumda verimli bir tartışma olduğunu gördüm.

Geçen 3 yıl içinde betta hakkına biraz tecrübe kazanma fırsatım oldu. Hobiye Yaklaşımım gereği hep karma akvaryum denedim. Su şartlarının (pH ve sertlik) uygun olmamasının en büyük kayıp nedeni olduğunu farkettim. Mevcut 8-8.5 pH ı osmosla 6-6.5 e düşürerek daha iyi sonuç aldım ve şu an yavrularımı büyütüyorum.

https://www.akvaryum.com/Forum/karma_beta_yumurtalari_surpriz_mutlu_son_k997458.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/birden_fazla_betta_ayni_tankta_bakilabilir_mi_k998964.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/bettarmy_bir_beta_uretimi_girisimi_k966877.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/beta_icin_minimum_akvaryum_hacimi_nedir_k988364.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/evlat_edindigim_hasta_beta_nasil_k980215.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_karideslerimi_goremiyorum_ve_karma_betta_akv_k988481.asp

Başlığın özüne dönecek olursak, çok farklı hacimlerde beta besleme fırsatım oldu. Şu an anaçlar 110 lire ve 35h karma tanktalar. Zaman zaman onları kondüsyon kaybettiklerinde ayrı ayrı 28 litre ve 20h tanka 1,5 lire e içinde yavruların yanına alıyorum. Bu da karma tank sayılır. Karides ve ramshorn ve physalar var. Çiftleşme bu hacimde gerçekleşti. Yani çiftleşmeyi çok dar hacimlerde yapmak gibi bir zorunluluk yok. Hatta ramirezi ve ufak tetralar gibi yumurtaları yiyen balıklar olmasaydı bu iş 110 litrede bile olabilirdi.

30 kadar 50 günlük, 5-15 mm boyda yavru var. 50 litrelik bir karma tankım daha var. Yakın zamanda yavruları ister istemez daha küçük kaplara almak zorunda kalacağım. Ya da birine verirsem o öyle yapacak.

Bu süreçte anaçlar en az 2 kere daha yumurta dökler. Yani üretim öncelikli amacım olsaydı 300-500 yavru şu an olabilirdi. üretim amaçlayanların bunu iyi düşünmesini öneririm. Yani bir hobiciye beta üretmeyi önermem.

Bakteri Çakışması
[QUOTE=Lennie]
Bu pek dogru bir bilgi değil. Yani bakteri çakışması diye bir tabiri zaten bizim dışımızda bu şekilde kullanan yok ya da ben görmedim. Onun haricinde, bizim dışımızda alışılagelen bilgiye dayalı melekler, lepistesler, discuslar başta olmak üzere tankları birleştirirsen farklı tanklardaki türlerin aynı tankta birleşmesi sonucu bakteriler çakışır mottosuna inanan bizim dışımızda hiçbir yabancı kaynak ya da bilimsel bir şey bugüne dek görmedim. Aynı şekilde hobici bazında yabancı forumlarda da görmedim. Şayet aldıgınız cogu melek discus ve lepistes ve başka birçok tür daha önce binlerce on binlerce aynı türün durdugu tanklardan gelip geçiyor.
[/QUOTE]

Elbette bilimsel kaynaklarda [B]bakteri çakışmasını [/B]göremezsiniz çünkü bu bilimsel değil amiyane bir tabirdir. Ve tam olarak sadece aynı türdeki ya da yakın türdeki canlılar arasındaki patojen etkileşimlerine işaret eder. Bunun insanlardaki örneğini de yukarda verdim. Yani bu durum evrenseldir. Türler arasındaki patojen etkileşimleri için bakteri çakışması tanımını kullanmak doğru değildir. Örneğin Micobacterium türleri bütün canlılarda hastalık yaparlar.

Çakışmadan kastedilebilecek durum, geldiği yerde belli bir mikroorganizmaya direnç gelişirmiş canlının buna dirençsiz aynı türden canlıyla karşılaştığında hastalığı ona taşımasıdır. Herkesçe gözlemlenmiş ağır bir tablodur. Bu aslında bilimsel olarak gayet anlaşılabilir bir durumdur. Fakat literatürde başka bir ad takılmış olabilir. Yani böyle bir fenomen var ve verdiğim bilgi tamamıyla doğru.
Bakteri Çakışması
Merhaba, tankınız verdiğiniz ölçülere göre 390 lire. Net olarak 350-360 lire olduğunu tahmin ediyorum. 50 balık öldü diyorsunuz, toplam balık sayısı kaç? Hepsi bu ise balık başına 7 litre düşer yükünüz bence fazla imiş. Bir kısmı bölgeci balıklar olduğundan daha fazla alan gerektirir. Ramireziler su değerlerine hassas, narin balıklardır ve sağlam almış bile olsanız akvaryum su şartlarınıza uyum sağlayamamış olabilirler.

Bakteri çakışması hobiciler tarafından yanlış anlaşılan bir fenomendir. Bir akvaryuma yeni giren balık bir enfeksiyon odağı oluşturabilir fakat bu bakteri çakışması olmak zorunda değildir. Bakteri çakışması sadece aynı türden olup farklı kaynaktan gelen balıklar arasında gerçekleşir. Sizin özelinizde akvaryumda varsa mevcut ramirezilerle yeni ekledikleriniz arasında olur. Çoğunlukla da kayıpla sonuçlanır. Anlamanız için başka bir örnek, Amerika kıtasının fatihleri kendileri için ölümcül olmayan çiçek hastalığı taşıyan battaniyeleri dağıtarak milyonlarca yerlinin ölümüne yol açtılar.

Sorunu bakteri çakışmasında değil, başka yerde aramalısınız.

Olasılıkla kalabalık akvaryumda hassas denge içinde yaşayan balıklarınız dışardan giren bir mikroorganizma ve su şartlarının yetersizliğiyle bir çöküş haline girmişler. Hala sağ kalan balıklarınız varsa, uygun antiseptik-antibiyotik ilaçlar uygulayıp sonuç alırsanız bozulan bakteri kültürü yerine konana dek sık su değişimleri yapabilirsiniz.
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
46. günden kareler [:3]



[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240032431.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240032491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240032541.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033081.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033121.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033171.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/125030/270420240033221.jpg[/IMG]
Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son
İlk yavruyu gördüğümden beri 45 gün oldu. 25-30 tane var. Boyları 5-15 mm arasında. Artemia ve kuru yemin yanında daphnia da vermeye başladım. Daphniaların ufaklarını rahat yiyorlar. Büyüklerden 5 tanesini medekaların yanına gönderdim, şu an sorun yok.

Cinsiyet belirlemesini halen becerebilmiş değilim. Bazıları birkaç haftalık iken belirlemiş video falan da izledim fakat ayırt edemiyorum. Teklemeyi 70-80. günde yapan var. Herhalde ben de o zamana bırakacağım. Bir akvaryumu camla bölmeyi düşünüyorum. Bir kısmını da 8-10 litrelik kaplara alabilirim. uzun vadede çoğu balığı elden çıkarmam gerekecek.
Küçük Bitkili Akvaryumumuz
Merhaba, formda yeni olmadığınız görülüyor. O yüzden kurulumunuzun bazı temel hatalar içermesine bir anlam veremedim.

Verdiğiniz ölçüler doğruysa, 15x35x25 = 13 litre gibi mevcut canlıları beslemek için yetersiz bir hacminiz var. Bir tek japon balığı bile bunun 3 katına yakın hacim ister. Lav kırığı gibi sivri ve keskin yüzeyler bu balıklar için uygun değildir. japon ve tetra pek uyumlu türler değil.

350 l/s iç filtre suyu saatte 26 kere çevireceğinden haddinden fazla akıntı yapar.

Akvaryumu büyütüp tetralarla devam ederseniz ısıtıcı eklemeniz gerekiyor. 13 litrede karides ve salyangoz besleyebilirsiniz.
İletkenlik Ve Ph Değerleri Düşük Su Markası
Daha önce yayınlanmış bir liste: İşinize yarayabilir.
https://www.akvaryum.com/Forum/akvaryumun_ph_i_85_k988964.asp

--------------------ph'ya göre sıralı tam liste--------------------

beyza (taşdelen) ...................................................... 6,0
taşpınar .................................................................... 6,1
dağdelen .................................................................. 6,2
özkaynak ...................................................................6.4
sırmakeş .................................................................. 6.48
şeker (emin değilim zor okudum) .............................. 6,5
ulupınar (karamandere) ........................................... 6,51
taşdelen (vakıf) ......................................................... 6,6
hamidiye .................................................................. 6,61
binbaşıpınarı ............................................................. 6,62
kızılay ..................................................... 6,38 ......... 6,63 (*)
karakulak (vakıf) ....................................................... 6,64
gürpınar ................................................ 8,86 .......... 6,67 (*)
ovacık (ışılgan) ......................................................... 6.68
fındık ......................................................................... 6,7
serap (gölcük) .......................................................... 6,72
kuvars ...................................................................... 6,73
koru ......................................................................... 6,88
çamoluk .................................................................... 6,9
akpınar ...................................................................... 6,9
imren (çatalca) .......................................................... 6,9
güzelpınar ..................................................................7.0
akçapınar .................................................................. 7.1
sırma ......................................................................... 7.1
karacakaya .............................................................. 7.15
taşeren .................................................................... 7,19
kalinda ...................................................................... 7,3
nestle ........................................................................ 7.38
haznedar.................................................................. 7,45
duru (sapanca) ......................................................... 7,45
abant ........................................................................ 7,47
efem ......................................................................... 7.50
erikli ........................................................................... 7,5
buzdağı doğal mineralli .......... 6,85 ....... 7,32 ......... 7,60 (*)
anzer ......................................................................... 7.7
aqua (koçbey) ........................................................... 7,7
lido............................................................................. 7.7
fuska (koçbey) .......................................................... 7,8
nida ........................................................................... 7.9
elmacık ..................................................................... 7.96
taşkesti .................................................................... 8,00
aytaç doğal mineralli .................................................. 8.0
labranda (ege bölgesi) .............................................. 8,0
hayat ...................................................... 7,8 ............ 8,1 (*)
sağlık (aydos) ............................................................ 8.1
alaçam ..................................................................... 8,12
damla ........................................................................8.15
pınar .......................................................................... 8.2
dinçsu ........................................................................ 8.2
ivriz (konya) .............................................................. 8,21
saka doğal mineralli .................................................. 8,22
asya ..........................................................................8.24
damla (cam şişe) .......................................................8.25
aroma......................................................................... 8.3
can (baytaş) .......................................... 7,76 ........... 8,3 (*)
kardelen doğal mineralli ............................................ 8,3
niksar ........................................................................ 8,3
munzur ..................................................................... 8.45

https://eksisozluk.com/piyasadaki-sularin-ph-seviyeleri--3570816
Yavru Lepisteslere Çöpçüler Zarar Verir Mi?
Dip temizliği için corydoras beslemek anlamsızdır. Bu düşünceyle yetersiz beslenmeleri yüzünden aç kalıp ölebilirler. Barışçıl balıklardır. Yavruları avlamazlar. Yeni doğmuş ve yüzme yeteneğini henüz kazanmamış olanlar dışında yavrulara bir zararları olmaz.
Acil Doğum
[QUOTE=Rjznsbwhshdhd]Yani ne zaman 1-2 gün mü 1-2hafta mi hayvan yavrulukta stres olmasın[/QUOTE]
1-2 günle 1-2 hafta arasında doğurur inşallah. Yani acil bir durumu yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.