ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dsn1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Kasım 2010 19:06
Son Ziyaret:
10 Şubat 2019 21:07
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yunus
Doğum Tarihi:
07 Eylül 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryumu Söküp Şehir Dışına Taşımak?
[QUOTE=atinoglu]Maket bıçağı ile deneyenler çok zorlandığını veya olmadığını söylüyorlar. Şehirler arası otobüslerde muavinlere 20-30 tl verince götürüyorlar üstadım [/QUOTE]

0 beş parça camı paketleyip otobüs e verebileceğinize emin misiniz 20-30 liraya? İstanbul da normal boy bir klavyeyi götürmek için 300 kilometreye 50 lira istediler geçen sene. Acele olduğu için kargoya da veremediğim için mecbur gönderdim. Ayrıca camcıya da silikonlama için para vereceksiniz ki her camcı da akvaryum silikonu olacağı kesin mi?
Su Temizliği
Dış filtrenin içine koyduğunuz maddelerden biri dağılıp suya karışıyor olabilir mi? Geçenlerde de böyle bir konu açılmıştı galiba ve elyafında(elyafı çıkışa koymuştu ve dağılıp görüntü kirliliği yapmış) sorun vardı o yazan kişinin.
Japonum Un Durumu Nasil
Ben japon uzmanı değilim ama o kum japona uygun degil sanırım elinizdeki kumu eklemeden bekleyinde japon uzmanlarından bir fikir alın

Genelde boyle kum kullaniliyor sanırım ama bitkili akvaryuma olur mu emin değilim
[VID]https://m.youtube.com/watch?v=9zi-Wn5nKi8[/VID][EDIT]dsn1,2019-02-02 21:33:30[/EDIT]
Tatlı Suya İlk Adım
[QUOTE=yenizmirli]


Evet bu makaleyi ve 'Akvaryum serüvenine ilk adım' makalesini okudum faydalı bilgiler var içinde.
O 35 kısmını ben de anlamadım gerçekten. https://www.akvaryum.com/danio_margaritatus_gok_incisi_danio_-_galaxy_rasbora_tatlisur_7_5635.asp Link bu. En fazla büyüdüğü boy için 2-2,5 cm yazıyor yani benim tankıma bu balık uymazsa başka balık olmaz heralde çok küçük boyutu balığın. Ben ilk okuyunca 2 tane koyarım belki diye düşünmüştüm ama yazılanlar düşünmeme neden oldu. Maalesef akvaryumumun boyutu beni zor duruma soktu. Tanıdığım bir camcı olsa şık bir 35 lt lik akvaryum istiyordum ancak bulamadım. Öneriniz varsa açığım siz akvaryumunuzu aldınız mı yaptırdınız mı?

[U]Biraz daha araştırma yaptım ve iç filtre arasında kaldım iç filtre mi pipo filtre mi emin değilim şu an. İçine substrat konulmayan basit bir iç filtre işimi görür diye düşünüyorum siz ne dersiniz? Başka bilgisi olan varsa yazsın lütfen.[/U]

Su tavsiyesi ve kaya tavsiyesi için de teşekkürler.

[/QUOTE]

İlla yaptırmanız şart mı?Internette oldukça 2. El(eğer ucuz arıyorsanız) yada hazır yapılmışlar var. 7 litreye kum, filtre, ısıtıcı derken ancak 5 litrelik hacminiz kalacak.
Lepistes Doğum Kontrol
Yarın öbür gün elindeki lepistesler doğal ölümler yüzünden azaldığında da bu sefer yavruları avcı türden nasıl korurum diye başlık açmayasın sonra?
Bu Da Nedir
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206169/220520181814411.jpg[/IMG]

Buna benziyorsa şu olabilir.
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/su_kenesi_k923069.asp[/URL]
Balık Tavsiye
Akvaryumun litresi? İçinde şu an ne kadar balık var? İnsanlar grup şeklinde yaşayan balık önerir, akvaryumunda yer yoktur. Yada duruma göre küçük yada büyük balık önerilir. Filtreniz nasıl? Bazı balıklar diğerlerine göre daha çok pisler. Bazı balıklar yüksek akvaryum isterken diğerleri için o kadar fark etmeyebilir.[EDIT]dsn1,2019-01-22 20:31:52[/EDIT]
Japon Balıklarım Hep Su Üstüne Çıkıyor Vb Sıkıntı
[QUOTE=cans]

Merhaba önce japonları besliyorum onlar beslenirken çöpçüleri besliyorum dip yemiyle vatozum yemiyor sadece sürekli filtrede ..
Sabah akşam pul yem ile besliyorum hepsine tek tek izleyerek yediriyorum hatta teleskop yiyemiyor elimle yediriyorum alıştı direk elime geliyor [:D]


Ya birde 100w luk ısıtıcı aldım 24 sabitte tutuyorum 1 gündür 20 derece
[/QUOTE]

Vatoza dikkat edin de japonlar büyüyünce onlara musallat olmasın.[:devil:]
Hobihane Isıtma Hakkında
[QUOTE=ismet24]Tahmin ettiğiniz kadar pahalı bir sistem değil. Komple ev için bir sistemden bahsetmedim. Ticari satış olarak da bahsetmedim. Küçük çaplı bir hobihane için bahsettim. İnternetten arama yapınca fiyat çeşitliliği fazla çıkar.
Bu bahse konu hobihane için günlük kaç kw gerekli bunu tespit etmek gerekir. Daha sonra maliyet bulunur.
Büyük olarak düşünülen bir sistem bile olsa, çevremize baktığımızda rüzgar ve güneş enerjisi her geçen gün artıyor. Bunlar hep zarar ediyor size kalırsa.
[/QUOTE]

Bakın ben elektrikci yada elektronikçi değilim. Tek yaptığım internetten biraz bakmak oldu.

Oncelikle bu meretlerden tam randıman alabilmek için belli bir açıyla yerleştirmek gerekiyor. Bunun icin mühendislik gerekiyor.

Her yerde de bu elektrik üretim şekli uygun hava durumu olmuyor. Mesela Mersin de solar enerji karlı olurken İstanbul da klasik üretimlerden pahalı olabiliyor.

Klasik enerji üretim tesislerinden 7/24 elektrik alırken solar da gündüz ürettiğiniz elektriği depolamanız gerekiyor. Bu da ek sistemler ve alan demek oluyor. Aynı şekilde yaz ve kış aylarındaki üretim farklarını gõz önünde bulundurmanız gerekiyor (Kışın hem süre daha az hem de ışınlar daha eğik)

Sizin sisteminizde bir arıza olduğunda siz arızayı tamir ettirmek için 100 para verirken normal elektrik dağıtıcıları bunu 50 ye belki de 25 e yapıyor olacak.

Not: Bunlar benim normal bir vatandaş olarak öğrendiklerim. Belki pratikte bunlar farklı olabilir yada ben araştırdığımdan beri yenilikler olmuş olabilir.

Gel gelelim neden millet bu soları tercih ediyora.

1) Dağıtıcıların elektrik çekmek istemedikleri yerlerde insanlar jeneratorle uğraşmak yerine tercih edebiliyor. Toplumdan uzak kır evleri veya yazlıklar gibi.

2) Evinizin tropikal iklime yakın bölgelerdeyse(Örneğin Akdeniz) yada güneşli gün sayınız fazlaysa ve elektrik kullanımınız fazla değilse o zaman solar enerji tercih edilebilir oluyor.

3)Paranız boldur. Hangisi daha ucuz daha pahalı bakmadan daha doğaya saygılı diyip tercih edebilirsiniz( Saygım büyüktür)
Dış Filtreden Eski Suyu Çekme Hakkında
Adamın yaşadığı yerde çeşme suları nasıl bir durumda acaba? New York ta filan çeşme suyu bizim Erikli gibi bir şey sanırım. Hiçbir filtre yapmadan direkt dağlardan geliyor diye biliyorum suyu. Bizdeki sular ise malumunuz nehirlere karışan ağır metallerden tut, hijyen için atılan klora kadar binbir çeşit durum var. Eğer bizdeki çeşme suyunda havalandırmadan yaşayabilecek bir balık varsa oldukça güzel bir sistem.

Gider kısmı ise güzel olmuş ama dip çekiminin yerini tutar mı acaba?[EDIT]dsn1,2019-01-20 11:07:50[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.