ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fatbar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Aralık 2010 10:53
Son Ziyaret:
14 Ocak 2011 09:37
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Barut
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Barut

SON 2 MESAJI

pacu üreten varmı?
Merhabalar foruma yeni üye oldum. Pacu üretme konusunda kayıtlara geçmiş bir üretim bulunmamaktadır. Ama kayıt dışı olabilir ayrıca pacu üretmek çok zordur. Şuan 2 adet pacum var ve üretme aşamasının ilk safası olan cinsiyet seçimindeyim cinsiyet seçimi oldukça zordur ama imkansız değildir. Biraz deneyim bilgisi isterseniz aşağıda mevcuttur. Yalnız pacular piranalar ile karıştırılmamalıdır pirana üretmek farklı pacu üretmek farklıdır. Türkiyede pirana üreten bir çok arkadaşlarımız mevcut. Daha önceki 6 adet 14 aylık yaklaşık 18 cm boyundaki balıklarıma felç işlemi uyguladım ve karınlarını açtıgımda 2 balıkta yumurtalara rastladım fakat diğerlerinde hiçbirşey bulamadım. Burdaki amacım spermli ve yumurtalı balıkları incelemek ve sonraki yetiştireceğim balıkları buna göre yumurtlatmak.

 Örnegin 10 tane pacunuz var.

Pacu cinsiyet: Erkek pacular dişi paculara göre daha aktiftir daha fazla alımlıdır renkleri canlıdır ve diğer balıklara göre daha yatık yüzmektedir. Ayrıca dorsal yüzgeç sert ışın dişi pacunun sert ışınlardan daha fazladır ve pektoral yüzgeçlerin son kısımları daha siyah çizgi barındırır.


Cinsi olgunluk: 9 ay ve sonrasında balık suyunda sıcaklığına baglı olarak cinsi olgunluğa ulaşır. Cinsi olgunluk döneminde suyun sıcaklıgı 2 derece arttırılmalı ve ışıklandırma için blackligt ışık kullanılmalı ( balcklight ışık suyu bulanık gösteriyor ve pacular bulanık suda kendini daha iyi hissediyor)

Beslenme:Pacular omnivor canlılardır. Sadece bitki yada sadece protein olmaz. En iyi besleme şekli selüloz oranı düşük bitkisel ve protein oranı dengede olan yemler ile olur. Kesinlikle canlı birşey akvaryuma atmayınız sosis , kurtçuk , et , vs gibi besinler hayvanın sindirim sistemini bozuyor ve suyunun phsını değiştiriyor.

Davranışları: Erkek dişiye göre daha yatık yüzer. Dişi daha ürkektir. Kendilerini tehlikede hissettikleri zaman kafalarını veya vucutlarını saklayacak bir yer kum v.s gibi şeylere ihtiyaç duyuyorlar. Ayrıca balıkların yanlış besleme sonucu linea lateralis çizgisi belirmemiş ise balıklar sese ve basınca pek tepki vermiyor buda balığın dengesiz yüzüşlerine neden oluyor. Linea lateralis çizgisine çok dikkat etmelisiniz.

Daha fazla bilgiyi yazacağım deneyimlerım ile birlikte şuan zamanım kısıtlı. KaPTaN2011-01-05 07:49:02
Saklanmayan tür tavsiyesi

Kardeş öyle balıklarla ugraşma al 2 tane oscar balığı cesur cesur ortalıkta gezsinler. Akvaryumun 130 litreymiş sanırsam 1 tanede pacu atabilirsin içine. Birde suyu azcık bulandır. Sonra pacu ile oscarların hareketlerini keyifle izle.

KaPTaN2011-01-05 07:42:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.