ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zirzamstf
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Nisan 2011 15:38
Son Ziyaret:
25 Aralık 2014 20:35
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa özdemir
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
elektrik elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Mustafa ÖZDEMİR

SON 10 MESAJI

150lik akvaryum için bitkili kurulumu
Akvaryumu öncelerden damızlık chiclid için kullanmıştım , mobilyasınıda akvaryumuda kendim yaptım yeri değerlendirmek için , bitkili kurmanın vakti geldiğini düşünüyorum artık , biliyorum eni dar , çokta yüksek değil ama yapılmasını imkansız kılan bir durum değil. 

akvaryumun fotoğraflarını çektim ,(güneşin geliş yönünüde özellikle çektim bunada dikkat edilmesi gerekiyor sanırım) amacım çok basit birşey olmaması yönünde , ancak nakit yönünden çokta açılmamamız gerekiyor. 

atman ex600 dış filtrem var akvaryumda bunu kullanmayı düşünüyorum , 50-60 kadar jumbo/damızlık boy chiclid var bitki kumu , gübresi, bitki vs. Takas olarak bunlarıda hem elden çıkarmış olalım hemde dediğim gibi nakit kullanımını minimum seviyede tutmuş oluruz. 

sizden istediğim , bitkiler hakkında hiç denecek kadar az bilgim olduğu için gerek fotoğraf paylaşımıyla , gerek buluşarak bana samimiyetle yardımcı olmanızı bekliyorum , yüzyüze görüşürsek daha faydalı olabileceğine inanıyorum tabiki. 

akvaryumun boyutları ; 150*40*35.

İKİ ADET CHİCLED, TÜRLERİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM

Türlerini bilen varsa ,söylerse çok sevinirim.
Onur Nergiz2013-04-14 08:54:30
MÜCEVHERLER YAVRU YİYOR
5 gün yaşayamıyor  ki yavrular ,  4.gün falan tamamen bitmiş oluyor , alışırlar diye bir durum yok bende bekledim ama balıklar 1 buçuk yaşında nerede ise.7 aylık dan beri çift bunlar ve 3-4 yumurta öncesine kadar böyle bir sorun yoktu. daha detaylı bu hayvanın yapısını ortamını bilen varsa yorum yaparsa daha faydalı olur ..
SP Ağzında yavru var mı?
Hocam hayırlı olsun bariz bir şekilde yumurta var ağzında balığınızın
Mücevhere geçiş yapmak istiyorum.
İzmir'e yolun düşerse balıklarını da alıp gel hocam , ben sana vereyim çift 20 günde bir yumurta tutan..
MÜCEVHERLER YAVRU YİYOR
arkadaşlar mücevherlerimi bayadır tanıdığım bir abimden aldım çift olarak , balıkların çok yavrusunu gördüm yaklaşık 15 aylık civarındalar , ben alalı yaklaşık 2ay oldu , 3kere yumurta dizdiler , ancak 3postayıda büyütemediler akvaryum 120 litre , havası sürekli çalışmakta , akvaryumda yalnız ikisi yaşıyorlar , sorun ney ben çözemedim fikri olan varsa veya herhangi bir püf nokta , mesajlarınızı bekliyorum. .
Mavi Prenses Alacağım Üreme İçin Ne Kadar Dişi Ne Kadar Erkek Gerekli?
Hiç bir uygun koşulunuz yok hacim arkadaşların dediği gibi yetersiz böyle bir hacme damızlık balık koyamazsınız zaten de , yavru malawi koymanız bile dert olur , balıklar sağlıklı büyüyemez vs. O akvaryumda canlı doğuran bakmanızı tavsiye edebilirim ancak. ..
Zebra ya Hangi ışık takmalıyız
Hocam beyaz olursa daha iyi olacağına inanıyorum , doğal bir görüntü katıyor ortama , eğer dekorlarınızda güzelse beyaz mükemmel bir görüntü sağlayacaktır, ancak ;şerit led çok yaygın olarak satılmaya başladı heryerde , kendinizde yapıştırabilirsiniz ,aldığınız yere söylediğiniz taktirde adaptorunude bağlayıp verir size ,kapağı taşımakla yorulmazsınız , oda bir yana şerit led çok ekonomik ama bir süre sonra şiddetinde gözle görülür bir azalma oluyor , o yuzden ben florasan kullanmanızı öneririm ha elektronikle uğraşmayı severim hemde ekonomik olur faturalarım diyorsanız power led denilen bir icat daha var , florasanı aratmaz , ancak döşemesi ve birbirine bağlaması kısa bir süre uğraştırabilir , 

hayırlı hobiler :).
Yunusumun Ağzı Dolu
Ayrı tanka almak birden fazla tür beslemek sonucunda ortaya çıkmış bir olaydır , yoksa koloni olarak bakılması durumunda ayrı tanka alınması söz konusu değildir ,bahsettiğiniz gibi tehlikeler doğabiliyor sonuç olarak .  Yunus yumurta konusunda hassas bir balıktır ,birden fazla tür olan tanklarda mümkün olduğunca rahat tutmak sizin faydanıza olacaktır.  Bu rahatlık ayrı akvaryuma almakta olabilir ancak ; tamamı kendi akvaryumunun suyu olması yine faydası olacaktır. Yani tek tür bakıldığı takdirde  bu koşullarda ayrı tanka almak yunus gibi bir balığı gerek yok bence , stresli bir balık , sıcaklık farkında bile anında yuttuğu oluyor yumurtaları , kuluçka makinesi diye bir alet icat edilmiş , kayıpsız yavru imkanı da sunuyor stabil bir şekilde döndürdüğü sürece ( e yumurtaları atması yutması ihtimali de yok ) , üreticilerinde çoğu bu yöntemi kullanıyor  . Bence bir düşün derim .
Mp yavruları kese bırakma
Ağzında mı izliyorsun kuluçka makinesinde mi ? eğer müdahalede bulunmadıysan akvaryumun kalabalıksa artık kuluçka makinesine veya balığı ayrı bi akvaryuma almanda fayda var. Balık için çok daha rahat olacaktır ikiside. ..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.