ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kutayartun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2011 16:18
Son Ziyaret:
08 Ekim 2012 20:50
Toplam Mesaj:
23 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat giray çıtak
Doğum Tarihi:
14 Mart 1979
Yaş:
45
İl:
Sakarya
Meslek:
işletme
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kutay artun balık hevesi

SON 10 MESAJI

Plati Kuyruk Erimesi ve Bel Eğilmesi( resimler mevcut)
Selamlar,sizin platilerin kuyruğunda beyaz benekler varmı?bendeki platide var.2 gündür araştırıyorum,ithal olması ve beyaz benek hastalığıymış bunlara sebep olan.Bir arkadaş özelden bir tedavi şekli gönderdi sizinle de paylaşayım buradan.Eğer beyaz benek varsa.

Benim tankım bitkiliydi,karantina tankımda yoktu o yüzden mecburen bitkileri çıkardım ve bir kovaya koydum.ana tankın ısısını yükselttim 30-31 e kadar.daha sonra deep marka metilen mavisi kullandım prosüdüre göre.İç filtrenin içini çıkardım ve boş çalıştırdım,hava motorum olmadığı için iç filtrenin su veren kısmını hava verecek şekilde ayarladım.Işıklarıda kapattım.Ondan sonra hergün suyun 1/4 ünü değiştirdim ve değiştirdiğim su kadar yine metilen mavisi kullandım.En önemli nokta eklediğin suyun tankdaki suyla aynı sıcaklıkta olması.3-4 aynı işlemi uyguladım ve hastalık bitti,emin olmak için 1-2 gün daha bekledim ve en sonunda suyun %60-65 lik kısmını değiştirdim.Sonra ısıyı yavaş yavaş eski durumuna getirdim yani 26,5 -27 dereceye.Ondan sonra İç filtreye sadece karbon koyup suyun temizlenmesini sağladım.1- 2 gün de öyle çalıştı ve en sonunda bitkilerimide dikip normal düzene devam ettim.İlacın tam ismi: deep dezopur ,dezenfektan.
Eğer karantina tankınız varsa metilen mavisi yerine tuzda ekleyebilirsiniz,ama kaya tuzu olsun.ana tankda bitki yok ise direk ana tankada tuz ekleme ve ısıyı yükseltme ile hastalığı halledebilirseniz.Bir sorun olursa yine burdan elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
 
Geçmiş olsun.


Antalya dan kees rumuzlu arkadaşındır.

Dekor kayalar ve arka fon
Dekor ve arka fon konusunda güzel bir projenin linkini vermek istedim. Güzel günler.http://www.youtube.com/watch?v=iUt_I9fuItU&feature=related
İthal Lepistes
Selamlar tarif edilen sıkıntı bende de oluştu,lepistes önce doğurdu,sonra beli büküldü ve en sonunda öldü,60 kadar yavrudan 2 tane kaldı.Sadece kendi de değil 2 erkek lepistes, 2 balon moli, 1d velifera hepsi gitti.Forumda 1 aydır okuduklarımdan sonra akvaryumcu denen zat-ı muhteremleri elime geçirsem bir kaşık suda boğacam. İnsanların dini imanı para olmuş. 2 adet küçük meleği bişey olmaz diye verdi yavruluktan dışarı çıkan tüm balıkları pusuda yatıp bekleyerek yediler. Bu Petshop da sakaryanın en meşhur petshoplarından biri.
Plati Kuyruk Erimesi ve Bel Eğilmesi( resimler mevcut)
Bende de aynı sıkıntı var dişi lepistesimi bu şekilde kaybettim şimdi plati aynı şekilde, kuyruğunda beyaz küçük noktacıklar var 6-7 kadar acaba beyaz benektenmi böyle oluyor?Teşekkürler bu konuyu açtığınız için takip edicem.
Tabana Bayan Çorabı İçinde Saksı Toprağı..
Selamlar, sorunuza nacizane şöyle bir cevap verebilirim,toprağın cam ile temasını kesmek için uyguladığınız bölgeye cam ile toprak arasına 3-5 mm olan ve yavru mucur diye geçen taşlardan koyabilirsiniz,böylece toprak zemini balçıklama yapmaz. Çorabın içindeki toprağa ise strafor (beyaz köpük) tanelerinden fazlaca koyun mesela 1 ölçü toprağa 3 ölçü tanecik gibi düşünün ve bununla birlikte toprağın yarısı kadar da yavru mucur ekleyin en önemlisi kalınlığı mümkün olduğunca ince olsun.Bu şekilde toprak içerisinde doğala yakın bir drenaj oluşturabilirsiniz. Tabi tüm bunlar içinde hayvan gübresi olmayan saksı toprağı için geçerli, eğer varsa gübre arkadaşınızın söylediği doğru bir konu. Çünkü gübreyi havasız baskı altında tutarsanız gaz oluşturacaktır,suyun havasızlığı ve basıncı da bunu rahatlıkla sağlar. Ayrıca şöyle bir bilgide vermek isterim biraz gereksiz gibi görülebilir ama yurdum insanı gübreyi toprak altında bir tankta sıkıştırıp burdan elde ettiği gazı evindeki ocakta ve ısıtma sisteminde bile kullanıyor:)))bol şanslar.Umarım bir nebze yardımcı olabilmişimdir. 
Canlı doğuran mı yoksa Sarı prenses mi?
Ben 5 yıl kadar sarı prenses besledim yavruda aldım ama damızlık erkek çok önemli,görüntülerde iyi bir damızlık erkek görünmüyor. Fakat fikrimi soracak olursanız eskiden de besledim diyorsunuz canlı doğuran ve bitki böyle bir akvaryumda müthiş olur bence. Bende cikleti bıraktım şimdi canlı doğuranlarım var küçük bir akvaryumda, 2-3 hafta kadar önce yavruladılar ama canlı doğuran acemiliği ve yavruluk kullanmamdan dolayı 60 kadar yavrudan 2 tanesi yaşıyor.Fakat yinede büyük zevk, ciklette yavrulama olur ama canlı doğuran gibi zevkli ve renkli olmuyor. Mesela lepistesler, veliferalar,guramiler ve tabiki moli ile plati bu akvaryumu şenlendirir.
108 Litre Akvaryuma Tür Tavsiyesi
İşte ben de bu yüzden bunu yapmaya çalışıyorum,en azından akşamları şöyle karşısına geçip seyrederken orada hissedebilirsem kendimi diye. Tür olarak neonları çok söylüyorlar forumda birde dediğim veliferanın yanında benim balon mollylerim var. beşiktaşlı olmamdan kaynaklı hepsini siyah beyaz kırçıllı gibi olarak aldım çokta hoş balıklar.
108 Litre Akvaryuma Tür Tavsiyesi
Selamlar, bence bu akvaryuma veliferada eklemelisiniz, e tabi canlı doğuran olunca bitkisiz olmaz.Bende yaklaşık 1 aydır tasarım ve planlama çalışmalarını yapmaya çalışıyorum. Canlı doğuran hakikaten ayrı bir zevkmiş, 5 yıl sarı prenseslerim ve ahlilerim vardı. bence sizde türden önce bitki ve iç tasarımı netleştirin kafanızda, canlı doğuranda hepside güzel duruyorlar akvaryum içinde tür sıkıntınız olmaz. Benim aklımdaki iç tasarımında resmini koyuyorum, 
Sump Kule Borusu
Ayhan bey son bölmeyi sağ tarafa doğru 2-3 derece açılı yaparsanız yeterli gelebilir diye düşünüyorum. Su bu şekilde dökülme yerine kayma sistemi ile inecektir ve ses ortadan kalkmış olacaktır. Kolay gelsin.

Akışkan su sistemlerinde tesisat hesabı %1 meyillidir,buda pislik tutmasını engeller ve daima sessiz akışkanlık sağlar. Bunu evinizdeki pis su giderlerinde görebilirsiniz, 90 derecelik bir dirsekte dökülme olduğu için ses olur ancak 45 derecelik bir dirsekte kayma olduğu için ses olmaz. 
Bu proje oluşturulabilirmi?
http://img607.imageshack.us/img607/6446/akvdizaynproje2.jpg



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.