ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsrafil Can
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Ocak 2014 20:18
Son Ziyaret:
30 Ocak 2014 03:33
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsrafil Can
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1994
Yaş:
29
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Daha Güzeli Yaratılana Kadar, Betta...

SON 5 MESAJI

Bitkilerim,Balıklarım Ve Fotosentez syf-4(videolu)
Umut kardeşim verdiğin dişiler ile değil güven abiden aldığım vt dişi ile çiftleştirmeyi sağladım seninkiler gerçektende çok küçükler vt yi yanlarına koyunca anlaşıldı bu. Bunu forumdan Oğuz abiye bile söylemedim üretime başladığım zamanlar forumda konu açmayı düşünüyordum o gün hatta prof bile almıştım abimden. 
Bitkilerim,Balıklarım Ve Fotosentez syf-4(videolu)
Ben üretimini denedim 30 litrede bunu foruma yazmadım çünkü sonu hüsran oldu. 30 Litreye erkeği aldım sonra bi şişenin içine dişiyi koydum birbirlerini gördüler erkek hemen gidip  yuva yaptı köşeye sonra dişiye gelip kur yaptı renklerini açtı dişide hazırdı artık çıkardım şişeden ilk biraz dolaştılar sonra birbirlerinin yanına geldiler erkek dişiyi sıkmaya başladı yaklaşık 7 saat sürdü bu ve sayılamacak kadar yumurta çıktı dişiyi hemen 22 litreye diğer dişilerin yanına bıraktım  erkek hepsini teker teker taşıdı yuvaya düşenleride taşıdı tekrardan ertesi gün erkek yumurtaların başında bekliyordu hala sonraki gün yumurtadan az az çıkmaya başladılar keseleri ile birlikte erkeğide ayırdım 4.gün tüm yavrular çıkmış ve keselerinden arınmıştı ondan sonra yemlemeye başladım ilk 3 gün infuseria ürettim afiyetle yediler sonra artemia vermeye başladım herşey güzel oldu yavrular büyüdü 1 aylık oldular artık  30 litre akvaryum betta dolu artık baya bir kalabalıklardı ertesi gün c.tesi idi bende teyzemlere misafirliğe gittim yatılı olarak geldiğim zaman karşılaştığım manzara ile birden çöktüm. Elektirikler kesilmiş akvaryumun ısısı çok fazla inmiş 15 derece gösteriyordu suyu bir çoğu beyaz benekten ölmüş birde nitrat patlaması olmuş akvaryumda tüm balıklar ölmüştü o günden sonra sadece besledim balıkları üretim düşünmedim.
Bitkilerim,Balıklarım Ve Fotosentez syf-4(videolu)
Bunu herzaman yapar erkek bettalar, çoğunlukla yerini beğendi zaman yapar örneğin benim ct erkeğim  her gün yapar bunu çiftleşme için değil yani hemde çiftleşme için yapsa o kadar olmaz akvaryumun yarısını kaplardı. Sakın dişiyi yalına salim demeyin tırtıklar tırtıklar öldürür. Erkek hazır olsa bile dişinin hazır olması çok uzun sürer en az 1 ay boyunca canlı yem ile beslemek gerekir dişiyi. Çiftleşseler bile çıkan yavrulara bakabilecekmisiniz önce bunu düşünmeniz gerekir.
48.3 litre su alan akvaryumuma Balık
Öncelikle merhaba, akvaryumunuz 48 litre kum,dekor vb gibi şeyler yüzünden balıklara yüzecek 40 litre alan kaldığını varsayalım. Siz 40 litrelede lepistesin yanında kılıç kuyruk beslediğinizi belirtmişsiniz,ve yanına tür önerisi istemişsiniz. Öncelikle hatanız şudur kılıç kuyruklar çok hiperaktif bir canlı doğuran türüdür, yerinde durmaz hep hareket eder bu nedenle kılıç kuyruk için azami akvaryum hacimi 100 litre olmalıdır. Kılıç kuyrukları akvaryumdan çıkarmanız gerekir, hacminiz lepisteslere bile zar zor yetiyor şuanda yanına başka tür koymanız balıklar için kötü olur ve stres yapabilirler. Eğer illada balık ekleyecekseniz 6 adetlik bir çöpçü sürüsü alabilirsiniz. Fakat daha fazla canlı almamanız gerekir, size göre akvaryum boş görülebilir fakat balıklar için dolu gibi durur. Sırf görsellik amaçlı canlı eklemek istiyorsanız bu pek hobicilik olmaz. Tabiki görselliğe önem vermek gerekir fakat bunu sadece canlı ekleyerek yapamazsınız. Tankı bitkilendirmenizde görsellik açısından hoş olur, yeşil bir akvaryumda gezen 2e 6d farklı farklı renkte bir lepistes sürüsü eminim çok hoş gözükür. Saygılar...
Bitkilerim,Balıklarım Ve Fotosentez syf-4(videolu)
 Hayırlı olsun, akvaryumunuz hacmi betta için çok iyi fakat akvaryum bettaya uygun değil. öncelikle o renkli taşlar herşeyi bozmuş akvaryumda. Yarın pazar haftasonu evdesiniz sanırım akvaryumu iyice bir düzenleyin derim. Bettayı akvaryum suyu ile bir kovaya alın sonra başlayın düzenlemeye. 

         Öncelikle taşları,kumları hepsini çıkarın akvaryumdan taban bomboş kalsın, gerçek bitkileride bettanın yanına koyun bu sırada. Yapay bitkileri çıkarın arka fonu değiştirin siyah yada mavi tek renk bir fon alıp yapıştırın. Ondan sonra 6 cm derinlik yapacak kadar kum alın. Kum bitki kumu olucak tabiki, isterseniz siyah hagen koyarsınız kum olarak yada diğer bitki kumları olabilir sizin gözünüze hangisi iyi geliyorsa artık. Kumunuzu akvaryuma koymadan iyice yıkayın ve temiz olduğundan emin olun. Artık akvaryuma koyma zamanımız geldi. Kumu iyice yıkayıp temizledikten sonra zemine güzel bir şekilde yerleştirin. Sonra su doldururken kumları bozmamak için bir tas, yada kap koyun akvaryumun içine. Eski  suyu bu tasın içine yavaşca boşaltın, su taşıp kaptan dışarı çıkarak akvaryuma yayılacak böylece kumlarınızda dağılmayacaktır. Eski suyu doldurdurktan sonra bir miktarda taze dinlenmiş su koyun. Bitkileri en arka kısma aralık bırakarak ekin. 3 Kök saz olduğunu belirtmişsiniz akvaryum 60 cm ise 20 cm aralık bırakar dikin sazları. Bu aralık biraz fazla gelebilir size fakat sazlar büyüyüp budama yaptığınız zaman onları yanlarına dikeceksiniz tabi 3-4 cm ara bırak. Artık paşamızın yeni akvaryumu hazır, karşısına geçip çayınızı yudumlayabilirsiniz.



Not: Düzenleme yaparken akvaryuma mangrow kökü ekleyebilirsiniz. Akvaryuma doğallık katar ve betta için uygun ph seviyesini ayarlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.