ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arcax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Mayıs 2015 00:10
Son Ziyaret:
24 Kasım 2017 15:53
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
arcan aksakaloğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

arcan aksakaloğlu

SON 10 MESAJI

Neon Tetralar İcin Yari Yuzen Yem Oneri
Selamlar,

Fluval chi akvaryumumda bulunan bettami maalesef kaybettim. Simdi onun yerine 5 adet kucuk neon tetra var. bunlari otomatik yemleme ile beslemem gerekiyor. Elimde bulunan pul yemler cok buyuk ve ufalamadan batmiyor. Granul yemler ise cok hizli batiyor. Yurtdisinda oldugumdan akvaryuma cogunlukla annem bakacak ve yem ufalama gibi islere girmesini istemiyorum. Ufalamaya gerek kalmayacak, otomatik beslemeye uygun, hizli batmayan yari yuzer bir yem onerir misini? Elbette neon tetra diyetine uygun olmali.

Simdiden tesekkurler.
Nano Akvaryum İcin Led Aydinlatma
[QUOTE=pekozgur]İşçilik şahane diyebilirim. Çok da güzel durmuş. Sadece ışık miktarı o akvaryum için biraz fazla olmuş gibi. Yosuna karşı dikkatli olun.[/QUOTE] tesekkurler. Led aydinlatma icin galon basina 1-3 w arasi bir degerden bahsediliyor. Benim aydinlatmalarim ile 2x3 w elde edebiliyorum. Bir de akvaryumun kendi aydinlatmasi var ki onun watt miktari az saniyorum. Totalde 5 galonluk akvaryumumda 8-9 w bir aydinlatma oluyor. Ama tabii cok detayli aydinlatma bilgim yok. Hata yapiyor da olabilirim. Bu durumda yosun icin tek guvencem cuce vatozum :)
Nano Akvaryum İcin Led Aydinlatma
Selamlar. Bir suredir aydinlatmasini yetersiz buldugum fluval chi akvaryumum icin aydinlatma seceneklerini arastiriyordum. Tam bir bitki akvaryumum olmasa da birkac bitkim var ve aydinlatmanin bitkilere de katkisi olsunn istiyorum. Cesitli denemeler sonunda cree marka 6500k 3w power led moduller kullanmaya karar verdim. Akvaryum gorseli benim icin onemli oldugundan, ledleri tasiyacak, akvaryuma uyumlu baglanti aparatlari tasarladim. Sistem pleksiye monte aluminyum profilden olusuyor. Led modul aluminyum profile termal bant ile bagli. İstenilirse vidalarindan demonte ederek farkli bir profil ve led kombinasyonu takilabiliyor. Aluminyum profili, istedigim parlakliga getirene kadar tasladim ve fircaladim. Vida ve somunlar, aluminyum profile cift komponentli epoksi ile yapistirildi. Kablolari gizlemek icin bir tv antenini keserek kullandim. Sistemi akvaryuma vantuz ile bagladim. Su an icin ilk 24 saatlik testini gecti. Ustalarin gorusunu rica ederim :) simdiden tesekkurler.[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/2_image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/1_image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/5_image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/4_image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/3_image.jpeg[/IMG][IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/4_image.jpeg[/IMG]
betamı kaybettim vatoz yaşıyor akvaryumu nasıl temizlemeli?
Cevaplarınız çok yardımcı oldu. Bunlar ışığında, mümkünse iki soru daha sormak istiyorum.

1- Eger akvaryumu sıfırdan dezenfekte edersem Sera Nitrivec gibi ürünlerle akvaryumun düzene girmesi hızlandırılabilir mi? Ben ilk kurulumda bitkileri yerleştirildikten sonra Hagen Cycle kullanmıştım. İçme suyu kullanmama rağmen su düzenleyici de kullanıyordum.
2- %50 oranında su değişimleri, dip çekimi ve dip temizliği (marina süpürge ile) yaparak akvaryumu kendine getirmem daha mantıklı olabilir. Böyle bir durumda yine Sera Nitrivec ve su düzenleyici kullanmalı mıyım? Tüm değişimleri içme suyu ile yapmayı planlıyorum.

Şimdiden teşekkür ederim
betamı kaybettim vatoz yaşıyor akvaryumu nasıl temizlemeli?
Merhabalar.
19 lt şelale filtreli ve bitkili akvaryumumda beslediğim betamı maalesef kaybettim. Çok hızlı gelişen bir kuyruk erimesi nedeniyle 3 gün içerisinde balığım öldü. Akvaryumda yaptığım ısı yükseltmesi ve sonrasında balığı ayırıp tuzlu su çözeltisi içine almam hiç işe yaramadı.

Ancak şu an ana tankımda bulunan vatozum yaşıyor. Şimdiye kadar hareketlerinde ve görünüşünde bir sorun tespit etmedim. Kuyruğunda ufak bir kopma var ama bunun betamdan hatıra kaldığını sanıyorum. Akvaryumun suyu berrak. Su testleri normal çıkıyor. Yakın bir zamanda yeni bir beta almak istiyorum. Akvaryumu nasıl hazırlamalıyım? Tamamen boşaltıp dezenfekte etmeyi düşünüyorum ama o zaman da vatozu nereye alırım bilemiyorum. Tankın oturması birkaç gün alacaktır ve havalandırmalı yedek bir tankım yok. Önerilerinizi bekliyorum.
Betam Hasta Mı Değil Mi Anlayamadım
@silent siren: balığınız çok güzel. sağlıklı da görünüyor. umarım hastalanmaz.

@mesut ok: yeni konu açmamak için buradan yazıyorum. maalesef benim betam aynı durumda değil. ani bir kuyruk erimesi başladı, 2 gün içinde balığın kuyruğunun yarısı eridi, geri kalanı da gri renkte. tum vücudu karardı ve küçük beyaz lekeler oluştu. balık zor yüzüyor ve iştahsız. 19lt bitkili akvaryumda her hafta %25 dip çekimi ve su değişimi yapıyorum. su ısısı biraz düşüktü (22-25 arası). ancak ısıtıcı riskinden çekindiğim için sistemi doğal ısınma ile idare ediyordum. hastalığı farkedince ilk iş ısıtıcı ile 27 derece sabit sıcaklığa çıkardım suyu. ayrıca ek su değişimi yaptım. ama hastalık hızla ilerledi ve hayvanı yüzemez hale getirdi. şimdi bir fanusta karantinada ve az miktarda eritilmiş tuzlu su çözeltisinde. dün akvaryumcuya gittim ve ilaç sordum ancak seranın sıvı antibiyotiklerinin piyasadan kalktığını söylediler.sera bakto tablet önerdiler ama balık zaten yem yemiyor. ne önerirsiniz?
hydra!!
[QUOTE=çelebi]Yosunlar da cama bir taraftan tutunur ve suyun hareketiyle dalgalanır. Kurtlar için akvaryuma Helena koyabilirsiniz. Sürekli üremezler. Görünüşleri de güzeldir.[/QUOTE]

helena güzel bir yaratık. aslında tam da istediğim gibi bir akvaryum canlısı. peki cama tutunan bu yosun benzeri canlı için ne önerirsiniz.
hydra!!
mesut bey, yardım için teşekkür ederim. gercekten güzel bir kaynak. inceleyeceğim.

sinan bey. internet araştırmama devam ettim ve alttaki resmi buldum


daha çok buna benziyorlar. sanırım hydra değil. ne olduğunu bilemiyorum. salyangoz diyen de var alg diyen de. tek bildiğim ne vatozun ne de betanın bunlara dokunmadığı. vatoz ağzına alsa bile hemen atıyor. 

bunun yanında yeni davetsiz misafirlerim de var. beyaz kurtcuklar görüyorum şu an. planaria gibi değiller. yukarıdaki resmi aldığım yabancı forumdaki arkadaş da hem bu hydra benzeri yaratıklardan hem de beyaz kurtcuklardan şikayetçiydi. sanırım aynı sı degerlerini seviyorlar. ama benim keyfimi kaçırdılar tabii. katil salyangoz işlerinden gelir mi acaba. gerçi bu sefer de onun çoğalmasıyla uğraşacağım.
hydra!!
[QUOTE=mesutok] Yosunlanmanın başlıca sebebi ışık ışık ne kadar zayıf olursa yosunlanma o kadar az oluyor, birde bazı kahverengimsi camların silikonların kenarlarına yapışan yosunlarda ise organik yüklerin yem, balık dışkısı şu bu gibi artıkların fazlaca akvaryumda gezinmeside sebep olabiliyor kendi tecrübelerime göre. Canlı bitki olmasa ışık kullanma bir süre derdim ama canlı bitkiler için ışık gerekli, öteki beyaz noktacıklar ise 

Öteki akıntıyla hareket eden dediğiniz canlılar şu aşağıda canlı olabilirmi bunlarda gelmişse bitkilerle gelmiştir.
http://www.akvaryum.com/Forum/cyclops_cyclops_strenuus_-_detayli_bilgi_k589706_sn1.asp

İmza kısmımda bir link var oradan açıp parazit konularınıda inceleyebilirsiniz.

[/QUOTE]

Tavsiye icin tesekkur ederim. Cuce vatozum yosun sorununu 2 gunde cozdu. Camdaki diger sorunun ise hydra oldugunu saniyorum maalesef. Internette gordugum fotograflarindan farkli ama sanirim yeni gelismekte olduklari icin oyle gorunuyorlar. Tum camlari ve bitkilerimi kaplamis durumdalar. Nasil olacak bilemiyorum.
hydra!!
Merhabalar,

19 lt lik akvaryumumu 2 hafta önce kurdum. haftada bir %25 su değişmi yapıyorum. su olarak içme suyu kullanıyorum. ilk su değişimimde eheim cycle ve eheim su düzenleyici (1 kapak) ikinci su değişiminde ise sadece su düzenleyici kullandım. ikinci su değişiminden önce yaptığım testlerde tüm değerler, testin üzerindeki limitlere uygun görünüyordu (test 6 değeri birden ölçüyor). iki gün önce akvaryum camında,cama tutunmuş yosun benzeri oluşumlar gördüm. internetten yaptığım araştırmalardan tespit edememiştim ama sanırım bunlar hydra. yine internetten gördüğüm kadarıyla bu canlıyla mücadele için kimyasallar ya da bazı balık ve salyangoz türleri öneriliyor. akvaryumumda bir betam olduğu için guami, molly gibi türler ekleyip bunları temizlemem mümkün değil. havuz salyangozunu da nereden bulurum bilmiyorum. akvaryum bitkili ve yedek tankım yok. yani ısı yükseltme operasyonu da yapmam zor olabilir. konu ile ilgili önerilerinizi alabilir miyim?

Şimdiden teşekkürler.




Fotoğraf: http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/%F6rnek1.jpg

http://foto.akvaryum.com/fotolar/174312/IMG_2097.JPG 

Canlıdaki Belirtiler: cama tek noktadan tutunmuş, uzantıları olan ve akıntı ile hareket eden yosunumsu yapı

Akvaryum Kapasitesi (litre): 19 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: bitki ( 3 adet ancak isimlerini hatırlayamıyorum), 1 adet beta tül kuyruk, yeni eklenen bir adet cüce vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: fluval şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: eheim cycle (2 hafta önce %25 su değişimi ile 1 kapak), 2 hafta üs üste %25 su değişimiyle eheim su düzenleyici.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : haftada 1 %25 su değişimi, 2 günde bir yemleme. 

arcax2015-06-01 09:15:03

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.