ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
honour76
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mayıs 2016 18:35
Son Ziyaret:
28 Eylül 2019 13:12
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur karaaslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

onur

SON 10 MESAJI

Beta Balığı Satıcı Tavsiyesi
Teşekkürler. İlanlarda bir satıcı dışında pek alternatif göremedim. Belki bu konuda uzman bir satıcı vardır diye öğrenmek istedim
Beta Balığı Satıcı Tavsiyesi
Herkese merhaba,

Nano akvaryumda barındırmak üzere Beta arıyorum. İstanbul'da sağlıklı ve değişik varyetelerde balık bulabileceğim satıcı tavsiye edebilirseniz çok makbule geçececek.
Akvaryum Su Bulanıklığı
Oturması süre ister. Hemen olmayabilir. Birkaç gün daha beklemenizde fayda var. Bu arada yavaş yavaş bulanıklığın azalması gerekir. Takip ederek olmazsa farklı çözümlere gidebilirsiniz. Aynı anda birden fazla müdahalede bulunmak farklı sonuçlara neden olabilir.
Akvaryum Su Bulanıklığı
Bu durum genellikle yeni kurulumlarda akvaryumun oturma sürecinde yaşanır. Amonyak patlaması gibi duruyor. Suyu değiştirmekle pek geçmez. Bakteri kültürü ilave edebilirsiniz. Bir süre sonra denge kurulduğunda bulanıklık da gidecektir.
Akvaryum Su Bulanıklığı
Merhaba,

Resimden gördüğüm kadarıyla sis gibi bir bulanıklık var. Akvaryumu yeni mi kurdunuz?
Sıvı Karbon
Arkadaşlar merhaba,

Low tech akvaryumda CO2 desteği olması açısından sıvı karbon kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda anladığım kadarı ile en iyi ürün Seachem Excel ama onun da satışı yok sanırım. Bu durumda hangi ürünü önerirsiniz? Reeflowers'ın Aqua plants liquid carbon diye bir ürünü var ama forumda pek yorum göremedim. Kullanan arkadaşlar tecrübesini paylaşabilirse sevinirim

teşekkürler
Kaç Kg Kum Ve Filtre
Eğer bitki ekecekseniz min. 5 cm kullanmalısınız. Bitki olmayacaksa 2-3 de yeterli olur. Alternatif olarak bitki olacak bölgeleri yükseltip diğer bölgeleri alçaltarak akvaryumu boyutlandırabilirsiniz. Örneğin arka plan da ekim yapılacak bitkilerin olduğu kısmı. 5 cm yapıp önde kaya ya da taşa bağlıyacağınız bitkilerin olduğu bölümü veya bitkisiz bölümleri 2-3 cm. yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan miktarı derinlik x boy x kullanacağınız kum yükseliği formülü ile hacim olarak hesaplayabilirsiniz. Eğer örnekteki gibi eğimli bir uygulama yapacaksanız ortalama 3,5-4 cm. yükseklik olacağını varsayabilirsiniz. Hagen kumun 1 lt si 1,4 kg gelir. Bulduğunuz hacmi 1,4 ile çarparsanız kg değerini bulursunuz

Akvaryumunuz çok büyük değil. Bu nedenle iç filtre koysanız dahi çok fazla canlı eklememeye dikkat edin ve sık su değişimi yapın. Aksi takdirde dengeler çok hızlı bozulacaktır. keyifli hobiler
Yeni Akvaryum Tür Tavsiyesi
Iyi bir bitkilendirme ile tek tip bir neon sürüsü eklerseniz bence keyifli bir akvaryum olacaktir. Filtre sisteminiz ozellikle biyolojik filtreleme icin yeterli degilse asiri balik eklemeyin. Bu hacimde bir akvaryumda dengeler hizli bozulacaktir. benim onerim 10-12 adet neon ya da kardinal tetra olacak. Birden fazla tur koymak isterseniz bu durumda 6 neon ve 6 rasbora da hos olabilir. Tetralar icin bitkilendirmeyi ihmal etmeyin.

Döngü icin bir şey söylemek zor. Sera nitrivec ya da muadili bir ürün ile süreci hızlandırabilirsiniz. Keyifli hobiler
Balık Öneri
Problem aslinda akvaryumunuzun derinliginde. 18 cm cok az bir derinlik. Mumkunse akvaryumunuzu hic baslamadan degistirin. Eger hazir akvaryum degilse iyi bir camcida sadece yan camlari degistirerek hem hacmi hem de derinligi 2 katina cikarabilirsiniz. Olculer degismeyecekse ve karides vb dusunmuyorsaniz tek bir betta besleyebilirsiniz.
Canlı Doğuran Beslenme Programı Nasıl Olmalı?
[QUOTE=muratdeg]Canlı doğuranlar için renkli yaprak yemler ve canlıdoğuran kullanabilirsiniz.
Ottolar büyük oranda yosun yeseler de bitkisel dip yemlerinden vermenizi öneririm. Tetra pro algea, Jbl Novo Pleco, Hikari Algae Wafers kaliteli bitkisel içerikli yemlerdir.
[/QUOTE]

fiyat performans olarak hangi yemleri tavsiye edersiniz? bir de kan kurdu, haslanmis sebze vb alternatifler bu baliklar icin gerekli midir yoksa yaprak yem yeterli midir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.