ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kuala15
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2018 16:33
Son Ziyaret:
07 Aralık 2018 20:21
Toplam Mesaj:
24 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kuala
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kuala

SON 10 MESAJI

Karides Akvaryumumda Kurt Gibi Bişey Var
Bi kaç tane lepistes atarsanız onları yiyecektir
185 60h 45
Bu ölçülere demir profil nasıl yapmalıyım ne kadara mal olur ?
185 60h 45
[QUOTE=muratdeg]Hem şık olmaz hem de verimli olmaz. Filtreleme sorunu yaşarsınız, lepistes yavruları aradan diğer tarafa geçebilir...
130 litre için güzel bir kurulum yapın derim. [/QUOTE]cam kestürip silikonla tamamen kapatacağım
185 60h 45
Bu akvaryumu 130 cm den bölüp büyük bölümde astronot diğer bölümde ise lepistes bakmayı düşünüyorum fikirleriniz nedir ?
1 Metrelik Özel Ölçü Profil Sehpa Yapılacak
[QUOTE=Kınayu]İskeleti demir profilden dışardan ahşap giydirme olursa hem çok güzel olur hemde sağlam olur sehpa [:iyi:] [/QUOTE]sadece demir profil yapmayı düşünüyorum öğrenciyim ahşap giydirme pahalıya mal olur gibi geliyo
1 Metrelik Özel Ölçü Profil Sehpa Yapılacak
Yeni Konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum araştırdım fakat pek bi şey bulamadım 185 45 60h bir akvaryum almayı düşünüyorum nasıl bir sehba kullanmalıyım hiçbir fikrim yok biraz bilgi verirseniz sevinirim ayrıca ne kadara mal olur ?
Saz Bitkisi
[QUOTE=KerimGulmez]Büyük sazlar çok hızlı büyür. Ama büyüdükçe yani uzadıkça kısaltmak gerekir. Çünkü ışığı kapatır. Işığa yaklaşan yaprakları zamanla kızarır. Çok güzel olur.
90'ların sonunda en çok kullandığım bitkilerdendi. Çok severdim. Tabii o zamanlar çok çeşit yoktu.
Bir de ince saz var. Oda güzel. Ancak onu çok hızlı büyütememiştim.[/QUOTE] saz nasıl budanıyor istediğimiz yerden kesebilir miyiz ?
Cüce Vatoz Ölümleri
[QUOTE=DeadRaven]Bende 4 adet büyük elma salyangozu almıştım.Elma salyangozları vatoz yuvalarına giriyor hatta içinde bir süre kalıyor.Benim vatozlar yuvanın başında elmaların çıkmasını bekliyordu.Elmalar yumurtlamayınca ve bitkileri yediğini görünce sattım elmaları.Şuan ramshorn salyangozları var.Ara sıra onlarda giriyor yuvalara ama vatozlar ramshornları uzak tutabiliyor onları emiyor.[:)].Akvaryumunuz küçük.Saklanacak pek bir yer yok yuva dışında ve yuvayada salyangozlar giriyordur.Vatoz yuvasından bir iki tane daha alın yada kaya taş gibi dekorlar kullanarak vatozlara saklanma yeri oluşturun.Ölümler belki kumdan kaynaklanıyor olabilir bilmiyorum.Su değerleri oturmamış olabilir.Ben 2 ay önce 3 tane 4-5 cm boylarında cüce vatoz aldım hala hayattalar ve gayet mutlular.Kum olarak dipte lav kırığı üstte hagen kum kullanıyorum.Duyduklarıma göre vatozlarda hagen tercih ediliyormuş.Belkide kumda kamufle olup diğer balıkların dikkatini daha az çekiyor ve diğer balıklar vatozları rahatsız etmiyordur.Dibe batan yeşil yuvarlak vatoz yemleri var.Bu yemleri gece ışıkları söndürünce akvaryuma 3-5 parçaya bölüp atacaksınız yoksa diğer balıklar yer yemi.Belkide bakteri kültürü oluşması için pipo filtre kullanabilirsiniz.Balık sayısı biraz fazla gibi geldi bana iyi bir filtrasyonda göremedim açıkçası.Kumun üzerinde ki kahverengi koyu renkli bir yere toplanmış şeyler balık dışkıları mı?Eğer öyleyse dipte yaşayan vatozlar için hiç iyi bir yer değil hatta ölümcül olabilir.Dışkıları haftada bir dip çekimi ile çekmelisiniz.Dipte biriken zararlı atıklar vatozları öldürüyor olabilir.Dinlenmiş çeşme suyu kullanıyorsunuzdur umarım.Akvaryuma ekleyeceğiniz suyu ısıtın ve içine su düzenleyicisi ekleyin.Eğer su düzenleyicisi kullanmıyorsanız kovanın dibindeki suyu akvaryuma dökmeyin çünkü dinlenmiş sudaki ağır metaller dibe çöküyor.Su düzenleyicisi kullanırsanız suyun tamamını ekleyebilirsiniz.Elma salyangozlarını üretmeyi düşünüyorsanız en az 10-15 cm boşluk kalması lazım akvaryumun üzerinde.Yoksa yumurtlamıyorlar.Vatozlar karanlık ortamı severler.Işıktan rahatsız olan vatozlar strese girecektir.Günde 6-7 saat ışıklandırma yeterli olacaktır.Eğer CO2 takviyesi yapmıyorsanız bitkiler CO2 siz nitratı ve zararlı maddeleri kullanamaz ve nitrat artarmış.Bende CO2 takviyesi yapacağım kısa zamanda.Ev yapımı mayalı CO2 sistemlerini izleyebilirsiniz eğer maddi durumunuz el vermiyorsa ev yapımı CO2 sistemleri kullanabilirsiniz.Hazır sistemler biraz pahalı.Bitkiler CO2 siz çok az fotosentez yapıyormuş.Belkide oksijen sıkıntısı vardır ama pek zannetmiyorum.Ben bildiklerimi duyduklarımı yazdım ne kadar doğrudur bilemem.Ortalıkta yalan yanlış bilgiler dolanıyor.Herkes farklı bir şey söylüyor.Yazdıklarımda yanlış bilgiler varsa düzeltin.
Benim akvaryumumda böyle.İç filtrenin çıkışına akıntıyı azaltmak için aparat takacağım ve akvaryuma en kısa sürede CO2 takviyesi yapacağım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/204982/170420181919211.jpg[/IMG]90 litre[/QUOTE]öncelikle bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler evet haklısınız bir filtrasyon yok ama hala bir filtre alamadım pipo alsam yeterli olur mu iç filtre mi alsam yoksa ? Balık yükü dediğiniz gibi çok fazla aslında buraya koyarken kısa süreli koymuştum ama alamadım bir daha bunları ortadan kaldırıp tekrar deneyeceğim
Cüce Vatoz Ölümleri
[QUOTE=Zaferalv]

Akvaryumunuzun kumu resimde kirli gözüküyor,hacmin fazla olmamasından ve dip çekiminin periyodik yapılmamasından nitrat vs.. su değerlerinde bir bozukluk olabilir mi?
Biliyorsunuzdur ki vatozlar diğer balıklara göre su değerlerine karşı daha hassastır.Tabi bunların dışında birsürü olasılık var.
Birde vatozlarınız sürekli camda duruyorlasa nitrat fazlağına işarettir diye bir bilgi okumuştum, aklınızda bulunsun.[/QUOTE]su değişimi haftada 1 yapıyorum ama sürekli camda duruyorlardı söylediğiniz gibi nitrat fazla olabilir ne yapmam gerekir ?
Beta Baligi Akvaryum İsiklandirmasi
[QUOTE=makina34]Daha ucuzu var mi tavsiye edebileceginiz
[/QUOTE]ben limon saz gibi kolay bitkiler için normal floresan kullanıyorum yeterli oluyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.