ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sayen21
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2007 00:31
Son Ziyaret:
01 Aralık 2020 09:18
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mesut CENGİZ

SON 10 MESAJI

İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Sinan Bey önerileriniz için teşekkürler. Tabanın tane büyüklüğünün fazla olduğuna bende katılıyorum ve sanırım ilerleyen günlerde daha ufak tanecikli bir tabanla değiştireceğim, torf kullanmadım tablet gübreyle işi yürütmeye çalışıyorum. Tane iriliği bitkilerin zeminden sürgün vermesine engel olur mu, benim aklıma bu gelmişti, gübrelerin hızla suya karışma olasılığı hiç gelmemişti açıkçası, uyardığınız için teşekkürler.
Diğer arkadaşların tecrübelerindende faydalanmak isterim, yardımlarınızı bekliyorum.
Eğer başarılı olabilirsem ilerde daha büyük bir bitkili akvaryum kurmak isterim.
Saygılarımla...
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Hatayı düzelttim arkadaşlar, kusura bakmayın.
Şimdi değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılarımlar
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Selamlar, akvaryumumun resimlerini yükledim. İlk kurulum anından balıkların eklendiği duruma kadar resimler mevcut.
Haftasonu pazar günü balıları ekledim.
Şuan için ;
8 lepistes
5 valifera
5 neon
mevcut. Bir haftaya kadar 10-15 adet neon daha eklemeyi düşünüyorum.
Bitki olarak istediğim bitkileri ekleyemedim biraz aceleye geldi bitki işi. Eklediğim bitkilerde şöyle(emin olmamakla birlikte);

Echinodorus
Cabomba
Glossostigma

Glossostigma diktiğime pişman oldum çünkü daha gelişim gösteremedi zannedersem ışıktan kaynaklanıyor.

Size sormak istediğim eklediğim balıklar ve ekleyeceklerimin sayısı yeterli midir yoksa fazla mı, bitkilerin ihtiyacı olan CO2'yi karşılarlar mı. Türler hakkında ne düşünüyorsunuz, valiferaları çıkarmalı mıyım, sadece neonlar olsa nasıl olur, sizin tavsiyeleriniz başka canlı önerileriniz nelerdir.
 
Bitkiler için neler diyorsunuz akvaryum için uygunmu, eklenmesi veya çıkarılması gerekenler var mı, varsa nelerdir.

Dibe tablet gübre eklemiştim 6 adet, bu sayıyı artırmalı mıyım ve bir daha ki sefere ne zaman tablet gübre eklemeliyim. Birde Cabombaların gövdelerinden ince ince şeritler uzuyor bunlar bitkinin dallarımı, bitki bu şekilde mi gelişiyor. Kurulumdan bu yana gelişim nasıl, değerli yorumlarınızı bekliyorum.
Hayırlı günler herkese.

Bunlarda akvaryumumun resimleri;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
sayen212008-07-01 12:08:55
Yunuslarla ilgili her şey.
Cevabınız için teşekkürler dikkatle uygulayacağım
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Akvaryumumu kurdum, taban olarak dere çakılı ve tablet gübre kullandım. Resimleri yakında ekleyeceğim. Hagen sıvı gübre aldım, kurulumun üçüncü günü 10ml kadar ekledim. Co2 vermiyorum ve şuan için canlıda bulunmuyor. Günde 5a-3k-5a olmak üzere 10 saat aydınlatıyorum. Bitkilerimin bazılarında sararmalar var gün geçtikçe düzeleceğini umuyorum. Bakalım üstesinden gelebilecekmiyim.
Yunuslarla ilgili her şey.
Uğur Bey öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim sorum yavruları anaç yunusların arasına ne zaman bırakmak uygundur, birde yavruların hızlı ve sağlıklı gelişmesi için nelere dikkat etmek gerek.
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Cevaplarınız içn çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Önerilerinizi dikkate alcağım. Yeni doğmuş sarı prenseslerimi atmayı düşünüyordum, serpilmeleri için daha sonra ana tanka geri koyacaktım, sarı penseslerin bitkili akvaryumlar için uygun olmadıklarını biliyordum ama yinede şansımı denemek istedim, yavru olmalarından dolayı. O halde Canlı olarak neon veya lepistes beslemeyi düşünüyorum.
Mustafa bey dediğiniz aparattan bulabilirsem kullanırım, bulmazsamda en kısa zamanda kendim yapmaya çalışırım, fikriniz için teşekkürler.
Aydınlatma inşallah bitkiler için faydalı olur, olumsuz sonuç verirse değiştiririm.
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Mustafa bey bilgilendirmeniz için teşekkürler.Çakılların salınım yapacağını düşünmüyordum, onun içi tuz ruhu testini yapmamıştım ama emin olmak için en kısa zamanda yapacağım, co2 olmadan ve mevcut ışıklandırma ila bakabileceğimi duyduğuma sevindim.
Peki filtre için ne dersiniz, atman f201 iç filtre var hava hortumunu iptal ederek kullansam sorun teşkil edermi, canlıları ekledikten sonra bu şekilde ki kullanım canlıların oksijen ihtiyacını karşılar mı.
Birde canlı olarak sarı prenses yavrularımı akvaryuma serpilmeleri için atsam, hem bitkiler hem de yavrular için sorun olur mu.
İlginiz için teşekkürler
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Çağatay Bey bilgilendirmeniz için teşekkürler, benim düşüncem akvaryumun bayutlarından dolayı gelişimin normal seviyede olması, ne çok hızlı ne de çok yavaş. Co2 mayalı sistem kurmadan ve bu aydınlatma ile gelişim nasıl olur, tabanı dere çakılı ve tablette kurduğumu varsayarsak.
Elementler için düşündüğüm saf halde doğadan çıkarılan demir madenini ufalayarak taban malzemesi olarak kullanmaktı. Gübre olarak düşünmemiştim aslında.

Bu konularda diğer arkadaşlarında önerilerini bekliyorum,

Sağlıklı Akvaryumlar dileğiyle,
İlk Bitkili Akv.(Resim Ekl.-Yorumlarnızı Bekliyrm)
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba. Konu başlığında da belirttiğim gibi ilk bitkili akvaryumumu kurmak istiyorum. Şuan için büyükçe bir malawi akvaryumum var ve az çok akvaryum konusunda deneyimliyim.

Kurmak istediğim akvaryumla ilgili bilgiler şöyle;

Boyutları; 61cm(boy) X 32cm(en) X 41cm(yükseklik)
Aydınlatma; 2 adet 18W Osram 827(2700 kelvin, 1350 lümen)
Bitkiler;
4 adet Cryptocoryne x willisi
4 adet Hygrophila difformis
4 adet Vallisneria gigantea

ve benim size sormak istdiğim konu şöyle, bilgilerini verdiğim akvaryumda taban malzemesi olarak nasıl birşey kullanmalıyım. Benim düşüncem ilk başlarda en alt kısma 1cm kadar bahçe torfu onun üstüne yine 1cm kadar zeolit ve en üstede 6 cm iri taneli dere çakılı koymaktı. Daha sonra forumda okuduğum konulardan şöyle bir alternatif yol buldum, tabana sadece iri taneli dere çakılı koyup bitki diplerine tablet gübre koymak. Sizce en doğrusu ve makul olanı nedir. Diğer bir sorum ise bitkilerin ihtiyacı olan elementleri örneğin demiri, doğadaki saf halini ufalayarak tabana koysam faydası olurmu? İşim itibari ile bu elementlere ulaşabiliyorum. Eğer bu uygun bir yöntemse hangi elementlerden koymam gerek.
Bir de tek başına iç filtre yeterli midir. İç filtre kullanımında da nelere dikkat etmeliyim, hava hortumunu iptal edip düşük debili kullanmam yeterli mi. Canlılar akvaryum oturduktan sonra makul miktarda eklenecek.
Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, sağlıcakla kalın.sayen212008-07-01 11:36:53

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.