ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrmurat
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Aralık 2020 11:41
Son Ziyaret:
22 Ekim 2022 19:53
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat bey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

murat bey

SON 10 MESAJI

Melegimin Cinsiyeti
Hocam akvaryumda şuan 8 tane var ilk aldığımda yavruları şuan elim kadarlar siyah olan 1.5 yaşında haftada 3 gün artemia ile besleniyorlar ve gergin sabah akşam otomatik olarak 3 çeşit karışık yem yiyorlar zaman içerisinde diger yavrulardan kayıp olduğundan ve bu siyah olan tek kaldığı için aldım ben diğerini
Melegimin Cinsiyeti
Merhaba dişi oldugunu dusunuyorum yanına erkek aldım kafa yapısı şişkin oldugundan ama sürekli saldıriyor desteğinize ihtiyacım var beyaz olan yeni siyah olan eski yavrudan büyüttugum

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228686/271120212149231.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228686/271120212149331.jpg[/IMG]
Melek Baligimin Hastalığı Nedir
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: yem yememe
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: tetrazon melek
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28 derece
Filitrasyon: dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):haftalık %40 su degisimi

Merhaba balığının hastalığı nedir acaba bilen ustadlara sormak isterim yaklaşık 3 hafta önce aldım bu balığı akvaryumdaki aynı boy melek balığım yanlız kalmasın diye bilerek karşı cins aldım bu hasta olan erkek benim akvaryumdaki siyah olanı dışı diye biliyorum fotoğrafını attım buraya akvaryuma attıktan sonra benim kendi balığım sürekli bunu kovalamaya başladı ve 4.gun su üzerinde yan yatarken buldum hemen karantina tankına aldım gergin su değişimi yapip 3 damla metilen ekledim hiç yem yemiyordu 8.gun yem yemeye başladı ana tanka büyük boy yavruluk yerleştirmeyi içine koyarak alıştırmaya deneyecektim ki rengi hoşuma gitmedi sizlere sorayım dedim mantar ve parazit arasında kararsız kaldım emin olamadım [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228686/251120212301531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228686/251120212302011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228686/251120212303041.jpg[/IMG]

Up
Melek Baligim Disi Mi Erkek Mi?
Dişi hocam erkek olsa kafasının Uzerine horguc gibi birsislik oluyor
Transgenetik Tetra Ve Melek Balığı
Sorunsuz yasıyorlar ancak suru balığı olduğu için en az 6 adet beslemenizi öneririm akvaryumunuzun hacmi de önemli
Selam Arkadaşlar Sormak İstediklerim Var
Arkadaşlar tekrar merhaba bu akvaryumda bitkisiz olmasına rağmen kahverengi yosun sorunu yaşamaya başladım
bitki olmadığından mi ?
Çok fazla kaya taş olduğundan mi ?
Balık sayısından mi ?
6 Terra 8 melek 3 çöpçü var
Çözümü nedir ?
dekoru mu değişmem lazım ?
Bitkili ye mi cevirmem lazim ? ki istediğim bu
Kimyasal ilaç vs varmi ? onerebileceginiz
Selam Arkadaşlar Sormak İstediklerim Var
[QUOTE=Beta_balik]Merhaba,
1. Akvaryum dekoru açıkçası çok iyi olduğu denemez. Taşlar yerine alabilirseniz büyük bir yati kökü almanız daha iyi olabilir. Değilse kuru olmak şartıyla ağaç dalı veya kökü de kullanabilirsiniz. Hem melek balığı hem de transgenetik tetra bitkili akvaryumda olmalı, burası doğru. Kum uygun değilse kumsuz ortamda da yetişen bitkilerden alabilirsiniz. Amazon hançeri, anubias türleri, java fern türleri, bucephalandra türleri, moss türleri, eledoa, tilki kuyruğu, su üstü bitkileri bunlara örnek. Hatta barış çiçeği, şans bambusu, patos sarmasını, japon şemsiyesi, tatlı veya normal patates gibi su üstünde yaprakları, altında kökleri olan bitkiler de temin edip çok güzel bir akvaryum kurulabilir. Özellikle melek balıkları siyah su olan, kuru yaprak ve kökler ile dekor edilmiş ve az bitkili akvaryumlarda rahat eder. İnternetten örneklerine bakıp ona göre bir tasarım yapmanızı tavsiye ederim.

2. Filtrenin savuracağını sanmam. Zaten siz de bunu gözlemleyerek anlayabilirsiniz. Fotoğraftan da akvaryumda bir akıntı varmış gibi durmuyor.

3. Bana daha küçük gibi geldiler. Biraz daha boylanınca kafa yapısından, anlayabilirsiniz, anlayamazsanız forumda konu açıp sorabilirsiniz.

4. Akvaryum dört melek eklemesi ile çok kalabalık olmayacağına göre yavru melek alabilirsiniz. Tabi ne kadar küçük kastediyorsunuz bilmiyorum ama piyasada bir boyuttan küçüğü bulamazsınız zaten. O boyut başka balıkların zarar vereceği kadar küçük olmuyor.

5. Farklı tür eklemek yerine öncelikle transgenetik tetraları sayısını arttırın. Tüm tetra türleri gibi bunlar da sürü balığıdır ve 8 den aşağı sayıda bakmamanız lazım. Gerçi bana sorarsanız meleğin yanına transgenetik tetradan ziyade rasbora veya transgenetiğin aslı olan renklendirilmemiş siyah tetra daha çok yakışır. Ben olsam bu iki türden birini beslerdim yanında.
Çöpçü de sürü balığıdır. Alacaksanız aynı cins çöpçüden minimum 8 tane almanız şart. Bu durumda söyle yapabilirsiniz, meleklerin sayısı 8 olur, transgenetik tetra veya tür değişikliği yaparsanız saydığım diğer iki türün sayısı 10 olur, çöpçünün de sayısı 10 olur. Böylece 28 balık olur akvaryumda, buda 150 litreye göre uygun bir sayı.

6. Kuru yem olarak şu iki balığa uygun birçok seçenek var. Hiçbir balığı yalnız bir veya iki çeşit yem ile beslemek doğru olmadığı için iki üç tane daha kuru yem alın. Küçük bir araştırma hangi yemi alacağınızı gösterir. Zaten uygun olan yemlerin üstünde ya melek balığı resmi olur, ya tetra türlerinin resmi olur veya açıklama kısmında tropikal balık türleri için etçil yem yazar. Tetra, sera, jbl, prodac, tropical, dajana, hikari, ocean nutrition ve NLS markaları iyi markalardır. Yalnız bir markadan değil çeşitli markalardan alabilirsiniz. Ben yine örnek olması açısından yem ismi söylemek istiyorum. Tropical supervit granulat olabilir, dajana basic flakes olabilir, sera flora olabilir veya tetra mini flakes olabilir.
Ayrıca canlı yem yine olsun. Artemia yi canlı mı veriyordunuz bilmiyorum ama artemia, su piresi, grindal kurt, beyaz kurt gibi canlı yemlerden temin edip haftada üç dört kere verin.[/QUOTE]
Çok bilgilendirici oldu çok saolun [:iyi:]
Selam Arkadaşlar Sormak İstediklerim Var
[QUOTE=Berkant]Dış filtrenin devrinin fazla olması sorun değil aksine iyi bir şey. Sadece melekler için dikkat etmeniz gerek unsur akıntı. Su çıkışını akvaryumda fazla akıntı yapmayacak şekilde konumlandırmanız gerekir.
Meleklerin cinsiyetlerini bu boyda tahmin etmek olasılıkların üzerine kuruludur. Biraz daha büyümeleri gerekecek.
Dekor olarak daha çok mangrow ve yati kök sayınızı artırarak güzelleştirebilirsiniz. Tek renk arka fon, biraz bitki ve hava kabarçık olayını çözerseniz daha doğal bir ortam elde etmiş olursunuz.
Çöpçüden daha çok cüce vatozu tavsiye ederim. Aynı boyda 8 li grup melek hem sizin için hem de balıklar açısından iyi olacaktır. Yada 6 melek 6 transgenetik olarak bakabilirsiniz.
Yem olarak tetra discus öneririm. Bunların yanına nls grow ve tropical vitality color da ekleyebilirsiniz.[/QUOTE]
Bilgi için sağolun arka fonu düz mavi yapabilirim hava kabarcıgi için köşelere
2 tane hava taşı atsam yeterli ölümü balık sayısı artınca cüce vatoz dan kactane almak gerekir son olarak yavru melek alsam saldirirlarmi yoksa bunlar gibi biraz buyumusmu almam gerekir yem tavsiyelerinizi dikkate alacağım.
Bilgi için sağolun [:iyi:]
Selam Arkadaşlar Sormak İstediklerim Var
[QUOTE=calderon]Düz bir arka plan daha hoş durabilir
Keşke bitkileri küçük bir kavanozun içine 2 cm torf 2cm elinizdeki kumdan doldurup dikseydiniz yeşillik güzel olurdu [:)]

Yem olarak pul yem tetra diskus şimdilik yeterli olur

Çöpcü ve vatoz ekleyebilirsiniz [/QUOTE]

Bu kavonuz ile bitki eklemeyi araştırıp deneyebilirim bilgi için sağolun

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.