ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mxvo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Eylül 2022 17:21
Son Ziyaret:
01 Aralık 2023 17:57
Toplam Mesaj:
30 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cansu Ünlü
Doğum Tarihi:
25 Ekim 1998
Yaş:
25
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cansu

SON 10 MESAJI

Akvaryumumdaki Sorunumu Bulamıyorum
Su şartları kötü. akvaryumu alır almaz içine balık eklemeniz tehlikeli. Akvaryumda bakteri kültürünü ve biyolojik dengeyi nasıl oturtacağınızla ilgili okuma yapın. Balığı direkt eklemeyin. ve suyun durumunu takip etmek için test kiti edinin.
Beta Balığımın Neyi Var
Aslında betanız sağlıklı görünüyor. benim de erkek betam var epey sağlıklı. erkek betalar fazla hareket etmeyi, yüzmeyi çok sevmiyor. tüllerinden kuyruklarının uzun olmasından dolayı biraz yoruluyorlar yüzerken. dışkısı iyiyse ve yem yiyorsa çok sorun olmaz sanırım. bu arada akvaryumun bakteri döngüsünün hazır hale gelmesi için beklediniz değil mi birkaç hafta balıkları koymadan önce? bakteri kültürü kullandınız mı? su şartlarına da bir test kitiyle bakmanızı öneririm.
Akvaryum Aldım Isıtıcısını Ve 6 Watt Filtre Aldım
Aynı kumu ben onlarca kez yıkadım hem sıcak hem soğuk suyla (fark eder mi bilmiyorum). akvaryuma koydum ve pipo filtre kullandım akıntı yapmıyordu. ona rağmen 2 hafta ayran gibi kaldı su. diğer arkadaşların deneyimini bilmiyorum ama beyaz silis kum çok bela oldu bana. arkadaş filtreyi değiştirince sorun düzelmezse ya kumu kullanmasın ya da üzerine çok salım yapmayan daha iri taşlı bi malzeme kullansın bence.
Akvaryum Aldım Isıtıcısını Ve 6 Watt Filtre Aldım
Aslında akvaryumu yeni kurduğun için yıkayabilirsin hala. akvaryumu lavaboya götür. kumu akvaryumun içinde karıştırıp karıştırıp dök. sonra çeşme suyu doldur. tekrar karıştırıp dök. suyun berraklaştığını görene kadar bu hareketi tekrarla. kullandığın kum tahmin ettiğim kummuş arınması zor oluyo.

Su berraklaşınca akvaryumu suyla doldurup bi kenarda bırak bakalım birkaç gün sonra çökecek mi düzgünce. çökmezse böyle sulandırılmış ayran gibi gözükürse sürekli benim denediğim şeyi deneyebilirsin belki.
Akvaryum Aldım Isıtıcısını Ve 6 Watt Filtre Aldım
Kumu kaç kez yıkayıp duruladınız? beyaz silis kum sanırım ben ilk kullandığımda da bulanıklık asla gitmemişti onlarca kez yıkamama rağmen. akvaryum çok büyük değilse ve kumu az yıkadıysanız birkaç defa daha çeşmede elinizle ovarak yıkayabilirsiniz. ya da suyun çökmesini bekleyin birkaç hafta balık koymayın.

Ben onlarca kez yıkamama rağmen akvaryum suyunu bulandırdı ve haftalarca çökmedi. akvaryum da büyüktü. gittim başka bi kum aldım daha büyük taşlı ismini hatırlayamıyorum. akvaryum suyunu komple boşalttım zaten içine hiç balık koymamıştım. yeni aldığım kumu eski kumun üzerine tabana yayarak serdim. sonra tekrar su doldurdum. 2 günde bulanıklık gitti.
Zebra Danio Kanlı/kızarık Anüs Ve Zayıflık
Evet erkekler düz oluyor ama bu balığın karnı çok zayıf diğerlerine göre. aynı zamanda anüsü kanlı. bir de dışkılaması tuhaf. beyaz dışkılarla da karşılaşıyorum. şimdilik bir müdahale yapmadım sarımsaklı yem verdim. birkaç gün gözlemleyeceğim galiba.

Dişilerden birinde de kızarıklık var ama bu erkekteki gibi değil aynı zamanda onun kilosu da yerinde. beyaz dışkı da sadece bunda yok diğerlerinde de fark ettim. aslında hasta olabileceklerini düşünüyorum.

Bu arada hepsinin iştahları iyi. bazen stresli yüzdüklerini fark ediyorum, bazen de kumlara ve camlara sürtündüklerini fark ediyorum. onun dışında hareketleri çok fazla anormal ve aşırı değil.
Flagyl Kullanımı
İlacın şurup hali ile de tedavi mümkün mü?
Zebra Danio Kanlı/kızarık Anüs Ve Zayıflık
Arkadaşlar birkaç gündür forumlarda geziyorum ama sorunumla ilgili bir başlık göremedim. öncelikle balıklarımı 10 a yakın çeşitte yemle besliyorum ve günde iki kez besliyorum. örneğin sabah bitkisel bir yem kullandıysam akşam hayvansal bi yem veriyorum. benim erkek bir zebra daniom var. diğer erkeklere nazaran zayıf görünüyor. diğerlerinin karın bölgeleri hafif şişken, bununki dümdüz. dışkısının bazen beyaza yakın(saydam değil mat beyaz) bazen de pembeye yakın olması dikkatimi çekti. aynı zamanda anüsünde birkaç gündür kızarıklığa/kanlanmaya benzeyen bi durum var. çok hareketli olduğu için fotoğrafını çekemedim. bazı yerlerde bağırsak iltihabı olabileceğini gördüm ama emin değilim. ilaç gerekli mi, ilaçsız düzelebilir mi, nasıl beslemeliyim? bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.
Tedavi Edilebilmiş Balıklar Ve Tedavi Yöntemleri
Merhaba. birkaç gündür forumlarda geziyorum ama sorunumla ilgili bir başlık göremedim. öncelikle balıklarımı 10 a yakın çeşitte yemle besliyorum ve günde iki kez besliyorum. örneğin sabah bitkisel bir yem kullandıysam akşam hayvansal bi yem veriyorum. benim erkek bir zebra daniom var. diğer erkeklere nazaran zayıf görünüyor. diğerlerinin karın bölgeleri hafif şişken, bununki dümdüz. dışkısının bazen beyaza yakın(saydam değil mat beyaz) bazen de pembeye yakın olması dikkatimi çekti. aynı zamanda anüsünde birkaç gündür kızarıklığa/kanlanmaya benzeyen bi durum var. çok hareketli olduğu için fotoğrafını çekemedim. bazı yerlerde bağırsak iltihabı olabileceğini gördüm ama emin değilim. ilaç gerekli mi, ilaçsız düzelebilir mi, nasıl beslemeliyim? bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.