ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
shell
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ekim 2007 21:56
Son Ziyaret:
08 Şubat 2012 21:48
Toplam Mesaj:
22 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
taala çakır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA




SON 10 MESAJI

Tetrazonlar Çifleşiyor
 Çiftleştiklerine emin misiniz? Ben de tetrazon beslerken çiftleştiklerini düşünmüştüm..Fakat durum sandığım gibi değilmiş.Balıklarımı aldığım akvaryumcu çiftleşmediklerini, kavga ettiklerini söylemişti. Zaten bir kaç gün sonra bir tanesini kaybettim. İyice emin olmalısınız.
lepistes

  Evet düzelttim. Uyardığınız için teşekkürler.

lepistes

   Aynı dişilerin sürekli erkekler tarafından kovalanmaması ve hırpalanmaması için dişi sayısını erkek sayısından fazla tutmanız gerekir. Bu oranın 1e/3d şeklinde olması uygundur.

  Saygılar... 
shell2008-12-19 14:23:22
Karışık tanganyika(Resimli)

  Bence çok hoş olmuş..Çok gizemli görünüyor..Ellerinize sağlık...

artık onları kaybetmek istemiyorum...

  Su değişimini yapıyorum. Hatta %10 değil yarı yarıya. Geçen hafta ise ikinci filtreyi yerleştirdim akvaryuma. Biri hava motoruyla çalışan filtrelerden...Su sıcaklığı 27 derecede sabit. Akvaryum küçük olduğundan dip çekimi yapamıyorum hem akvaryumda su bitiyor bir anlamı kalmıyor hem yavrularım sifonda kalabilir diye korkuyorum. Bu yüzden yem artıklarını vs. kepçeyle toplamaya çalışıyorum. Taban kumum salınım yapan cinsten değil. Kedi kumunu andıran büyüklükte tanelerden oluşuyor (kedi kumu değil-quartz kum diye alınmıştır) ve neredeyse 15 yılı aşkın süre önce alınmıştır.

   En son bu akşam su değişimini yarı yarıya filtreden geçirilmiş su ile yaptım (osmoz su). Zararlı bakterilerin yanında yararlı mineraller de yok oluyor ama umarım bir işe yarar.
 
   Saygılar...
shell2008-11-28 23:48:27
artık onları kaybetmek istemiyorum...
  Balıklarımın hepsi ölmedi. Bu akşam yine birini kaybettim. Kalan balıklarımı ve minik yavruları haftasonu erkek arkadaşımın yapacağı büyük akvaryuma alacağım. Yeni akvaryumda su değerleri  oturana kadar su değişimi ve gerekli ilaç tedavisiyle idare etmeyi düşünüyorum.
  Neyse ki bulunduğum şehirde lepistesler tükenmedi. Başka bir şehirden balık almama gerek kalmayacak. Bilgilerim dışında çok farklı cevaplar yazan olmadı. Yine de ilgilenen arkadaşlara ve vakit ayırıp cevap gönderenlere teşekkür ederim. Moderatör arkadaşlar konuyu kitleyebilir.
  Saygılar... 
artık onları kaybetmek istemiyorum...
  Dün gece akvaryumumda kalan son erkek lepistesimi de kaybettim. Bu gün de bir dişiyi...Şimdi ise kalan dişilerim, yavrular da dahil olmak üzere kuma ya da bitkilere sürtünüp duruyorlar. Bazı balıklarım çılgın gibi davranıyor, büyük dişiler birbirini kovalamaya başladı ve bir tanesi köşeye çekilip durgunlaştı. Sanırım yarın onu da kaybedicem...Akvaryumda ciddi bir sıkıntı olduğu aşikar.
  Bunları yazmak kolay olmuyor, içim parçalanıyor, hiç birine kıyamıyorum...Ama artık ciddi bir tedaviye başlamam gerek..
  This is war!
shell2008-11-27 22:13:15
Sarı Prenses Cinsiyetlerini Öğrenmek İstiyorum....
  1. ve 2. balığınız erkek 3. ve 4. balığınız dişi olduğunu düşünüyorum. 5. balığınızı anlayamadım...Erkekler çiftleşmek istedikleri zaman kararıyorlar. Erkeklerin yumurta benekleri oluyor ve  genelde alt anal yüzgeci daha uzundur.
  Saygılar
shell2008-11-27 14:46:46
artık onları kaybetmek istemiyorum...
  Cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Uyarılarınızı dikkate alacağım.
  Saygılar...
artık onları kaybetmek istemiyorum...

 Peki neden teker teker ölüyorlar? Su değerleriyle ilgili bir problemse ya da bir hastalık ise neden hepsini aynı zamanda etkilemiyor? En zayıf olandan mı başlıyor bu ölümler? Neden, neden, neden..?Mutsuz

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.