ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
melo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2008 12:11
Son Ziyaret:
16 Mayıs 2010 23:50
Toplam Mesaj:
28 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Cavusoglu
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda Cavusoglu

SON 10 MESAJI

Tropheuslarda Yumurta Tutma Zamanı ?
[QUOTE=sascha35]

Beklemeye devam o zaman, teşekkür ederim... Kimsenin deneyimi olmamış bu konuda daha önce galiba...

[/QUOTE]
Merhaba, benim balıklarda yumurta almıştı ve ben bir kez 17. gün bir kez de 15 gün kusturmuştum.  Şunu söyleyebilirim, 15. gün kusturduktan sonra her ne kadar kayıp vermesem de  keşke 2-3 gün daha bekleseydim dedim kendi kendime.  Senin anlayacan bence en az 15. gün bekle. Bu süre sonunda yaklaşık 10 mm balık alırsın.
Yumurta Tutan Tropheus Hk.
    Merhaba arkadaşlar,
iki adet balığım yumurta aldı ve yaklaşık 15-20 gündür tutuyorlar.  Bir tanesinden daha önce 2 defa yavru aldım.  İlk seferde 17 günlükken, 2. sefer ise 15 günlük iken kusturdum ve herhengi bir kayıp vermedim.  Sormak istediğim şimdi (18 gün oldu) kusturmasam ve kendinin bırakmasını beklesem bir kayıp veya yavru sayısında azalma olabilir mi?  Tecrübeli arkadaşlar düşüncelerini paylaşabilirlerse sevinirim.  Şimdiden teşekkürler,
 
 
Tropheuslarda Çiftleşme Sorunu
Arkadaşlar elimde 10 adet yetişkin hale gelen trop. var.  Önceleri sorun yoktu her balık 1.,2.,3. yumurtasını verdi ancak boyları büyüdükçe akvaryum yetmemeye başladı diye düşünüyorum. 
 
Akvaryum 200 litre
Balıklar 1 erkek,7 dişi ve geriye kalan ikisinin cinsiyetini pek tecrübem olmadığından anlayamadım.
 
Sorun balıklar yumurta tuttuğunda erkekle yan yana ne zaman gelseler diğer dişiler hemen aralarına üşüşüyor, yani çiftleşmelerine kesinlikle izin vermiyorlar (balıklar biraz daha küçükken yavru almıştım), her ne kadar erkek kovalasa da pek yararı olmuyor.  4 adet balığın bu şekilde 1-2 hafta içersinde yumurta alamadan tüpçükleri kayboldu. 
 
Sormak istediğim (akvaryumu büyütme şansım yok)  balıkların sayısını azaltsam çözüm olabilir mi?  Örneğin 1 e 3-4 dişi gibi.  Acil yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla,
 
(Akvaryuma taşlardan ne kadar saklanma yerleri yapsam da çözüm olmadı)
 
 
melo2010-02-24 00:55:31
Tropheus Ndole Red Yavruları
[QUOTE=emreee]Bu boydaki yavrulara parmağınızı uzattığınızda anneleri sanıp yaklaşırlar.Bu olayı bıraktıktan 2 hafta sonra yavruları salabilirsiniz.Aksi takdirde yavrular diğer balıkların ağızlarına girmeye çalışacaklardır.[/QUOTE]
 
 
Teşekkürler,
Tropheus Ndole Red Yavruları
          Merhaba arkadaşlar, Tropheuslarımdan ilk yavrularımı almayı başardım. Tebessüm   (ilk yumurta tutuşta) 
 
Dişiyi yakalayarak yavruları 16. gün çıkarttırdım ve yaklaşık 10mm gibi bir boyda 5 adet yavru çıktı.  Yaklaşık bir haftadır yavrular daha da hareketlendi.  Sormak istediğim bu balıkları ana akvaryuma ne zaman salabilirim.  Şimdi salsam büyüklerin yavruları yeme durumu olabilir mi?
 Şimdiden teşekkürler,
 
 
Akvaryum 200 lt.
12 adet yetişkin Ndole Red Fluorescent
 
 
Ndole Red Flourescent Hk.
         Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 4-5 ay önce erkek bembanın yumurtaları yimeye başlaması, parçalaması ya da ezerek atması sebebiyle, balıkları komple değiştirip yerine 2.5-3 cm boyunda yavru koloni  "red flourescent" aldım (12 ad.)
        
         Özenle bakmakta olduğum balıklarımdan bir tanesi dün gece yumurta çıkarmaya başladı ve yaklaşık 2 saat izlemem sonucunda yine erkeğin yumurtalardan 5-6 tanesini ağzına dişiden önce aldığını ve 5-10 dk. içinde çıkarmadığını gördüm.(veya ben fark etmeden çıkardı)   Şu anda dişinin ağzı dolu ve yem yemeye gelmedi.  Tabi ilk yumurta alması sebebiyle yumurtaları atması sürpriz olmayacak ama erkeğin bu yumurta alma nedenini anlayamadım.  Yumurtaları parçaladığını görmedim, sadece dişiden önce davranarak çıkar çıkmaz yumurtayı erkek alıyor. 
 
Bu durum narmal mi?  Verdiğim yemlerle alakası olabilir mi diye düşünüyorum.  Tecrübeli arkadaşlar  ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirse sevinirim.  Şimdiden teşekkürler,...  
 
Yemler:   Sera Flora,  New Life Spectrum,  Spectrum THERAA +A ve Spirulina.
 
Değiştirilen Erkek Bemba Hk.
Yazdığınız bilgiler için çok çok teşekkürler., bugün veya yarın bir erkek daha eklerim.
 
 
Akvaryumun boyutları 100X35X55(h)
boyut olarak çok fazla değil o sebeple tam koloni yerine yarım koloni halinde tutmayı düşündüm balıkları. 
 
 
melo2009-06-18 16:03:06
Değiştirilen Erkek Bemba Hk.
Merhaba arkadaşlar,
Akvaryumumda 6 dişi 1 erkek tropheus bemba mevcuttu,  dişi bembalar tam yumurta tutmaya alıştı derken erkek yumurta yemeye başladı.  Mecburen erkeği değiştirdim.  Ancak yeni almış olduğum erkek (erkek diye düşünüyorum) neredeyse 1 ay olmasına rağmen hiçbir dişiyle çiftleşme hareketlerinde bulunmadığına tanık oluyorum.  Bu durum normal mi?, biraz daha en azından dişiler tüpçük çıkarana kadar beklesem mi? veya erkeği tekrar değiştirsem mi?, diye arada kaldım. Bazen son günlerde dişilerin kendi aralarında hafif titreme hareketi yaptıklarını görüyorum.  Balığın genelde davranışı kendine yer edinmiş olduğu taşların arasına girmek (hep aynı yere) ve orada kalmak.  Arada çıkıp dolanıyor ve diğer dişileri pek rahatsız etmiyor.  Bazen kovalıyor.  Balıkların yem yemesi, hareketleri gibi durumlar gayet normal görünüyor.
 
Resimler pek belirgin olmasa da  tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiyede bulunabilecek varsa sevinirim.  Sonradan almış olduğum erkek dişilerden neredeyse iki kat daha büyük.
 
Şimdiden teşekkürler.,
 
 
  
Tropheusların Çiftleşmesi Hk.

Tropheuslarımın çiftleşmesi sırasında (yaklaşık iki aydır) dişiden çıkan yumurtaların çoğunu dişiden önce erkek alarak yumurtaları parçalıyor.  Bunun nedeni ne olabalir, yardımcı olacak veya tavsiyede bulunabilecek olan varsa sevinirim.

 ( Yumurtaların tamamını parçalamıyor.  Gözlemlediğim kadarıyla bazen sağlam şekilde atıyor ve dişi alıyor,  bazen de parçalanmış çıkarıyor ağızından. )

Daha önceleri sorun yoktu.  Balıklar ilk kez, ikinci kez yumurta tuttuğundan kaybediyordum ancak yumurta tutmaya alışırlar diye beklerken erkek yumurtaları alıp parçalamaya başladı. Anlamış değilim,

Akvaryum 200l lt.,

malzemeler:  dış motor, iç motor, mercan kumu ve kayalık.

kullanılan yemler:  sera flora, thera a+, new life spectrum 

balıklar:  6 dişi 1 erkek tropheus bemba.
Yumurta Alan Tropheus Hakkında
Cevaplarınıza çok çok teşekkürler, 
 
Ayırma konusunda aynı akvaryuma dişiyi, örneğin bir sineklik gibi plastik çerçeveli bir şeyle akvaryumun 1/4 kadar kısmına ayırsam, yani diğer balıklar hem aynı ortamda, suda olsunlar hem dişi tarafına yaklaşamasınlar.  Çözüm olabilir mi? 
 
Bilgi:  Balık sayısı 9
melo2009-02-06 17:34:44

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.