ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Melon Red
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Haziran 2009 18:41
Son Ziyaret:
31 Ağustos 2009 19:37
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Deniz Çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Deniz !

Yeni , beta üretim metodu ! ! !

SON 10 MESAJI

Betta üretim & Balıklar çiftleşti ! Yeni foto !
[QUOTE=okaratas]Merhabalar,

gerçekten sizi tebrik ederim. Hem çok başarılı bir iş yapmışsınız hem harikulade bir manzaraya eşlik etmişsiniz ve de burada bizlerle aşama aşama gelişmeleri paylaşmışsınız :)

Bende 30 litre bir akvaryumda 1 erkek ve 2 dişi betta besliyorum. Bunun yanı sıra akvaryumda 2 çöpçü, 2 vatoz, 2 köpekbalığı ve sayıca fazla (sayamadım) neon var..

Sanırım bu ortamda çiftleşme olmaz.

Çiftleştirmek için bir akvaryum ve araya bir cam alıp deneyeceğim. Lakin şu an bile izliyorum, erkek dişiyi kovalıyor :)

Ancak bu üreme filtresini anlamadım. Acaba nasıl birşeydir? Ne işe yarar ve şart mıdır?

Paylaşabilirseniz sevinirim..
[/QUOTE]Teşekkür ederim. Üretim yapmak için sağlıklı bir erkek bir dişi betadan başka birşeye ihtiyacınız olmadığını söyleyerek başlayayım.

Benim ilk kuralım dişi ve erkeği çiftleşme olana kadar birbirlerine göstermemek.

Şimdi elinizdeki akvaryumu ne zaman müsait olursanız o zaman bettalar için kullanmanız gerekli.Aynı akvaryumda erkek ve dişi tutmanız iler ki zamanlar üretim için size zorluk çıkaracaktır.

30 litre bir akvaryumda üretim yapıyorsanız , öncelikle tüm balıkları çıkartın.Ve bulaşık süngeriyle ( kullanılmamış olsun Tebessüm ) akvaryumun camlarını , köşe ve kenarlarına kadar her yeri silin.

Daha sonra zemindeki bütün kumları kaldırın.Bir tane bile kalmamasına özen gösterin.( Bu yumurtalar toplanırken kafalarını karıştırır )

Daha sonra tahmini 8 - 12 cm arası su doldurun.Isıtıcıyı 27 dereceye mutlaka sabitleyin.Bu çok önemli

Bu işlemler yapılırken erkeği dişinin göremiyeceği bir yere koyun.Kesinlikle aynı akvaryumda değil ve birbirlerini görmesinler.

Ve suyu dinlenmeye bırakın.Üretim filtresi dediğimiz filtre veya Pipo filtre koyabilirsiniz.Zaten üretim yapılırken şart değil.Ama ısıtıcı mutlaka olmalı.

Aradan 15-20 gün geçsin.Akvaryum suyu dinlensin.Bu zaman diliminde dişi ve erkeği günde 3 kere kaliteli yemle besleyin.Fakat abartmadan azar azar.Sık sık.
20 gün içerisinde dişinin karnı dolgunlaşacak , erkek ise vara yoğa kabaracak hareketleri hızlanacak , en önemlisi yüzeyde köpük yapmaya başlayacaktır.

Bu aşamadan sonra erkeği akvaryuma salın.Mümkünse sabah saatlerinde koymakta yarar var.Erkek akvaryumu tanısın.Yüzeye bitki koyarsanız ( 3-4 dal rotala -şiddetle tavsiye ediyorum- ) köpük yuva daha sağlam olur.

Daha sonra ( daha öncede yazdım küçük bir su şisesini yarıdan kesin ) şişeyi içine dişi koyarak akvaryumun bitkilerden ( yuvadan ) uzak köşesine bırakın.Dişi mutlaka akvaryuma bu şekilde girmeli .

Akşam saati olduğunda ve akvaryum karanlık olduğu takdirde sabaha kadar kurlaşmalar olucak sabah güneşin ilk aydınlanmalarıyla erkek yüzeyde yuva yapmaya başlayacaktır.

Dişiyi yavaşça erkeğe uzak bir noktadan akvaryuma bırakın.Bu dakikadan sonra akvaryumda durum biraz sertleşebilir.Bu durum dişinin yerde hareketsiz yatmasına kadar izin verilmeli.Çünkü bu tür kuyruk yırtılmaları , yüzgeçte kızarıklık ve deformeler betta için normaldir.Onları sık sık gözlemleyerek evvelsi gün sabaha kadar müsade edin.Çiftleşme olduysa işlem yeni başlıyordur. Yok çiftleşme olmadıysa işlemi baştan alıp tekrar denemelisiniz.
Not : Yumurtalar köpüğe konulduğu dakikadan itibaren akvaryum ışığı açık olmalıdır.
Yavrular , suyun 27 derece olduğunda 35 - 50 saat içinde yumurtadan kuyruklarından başlayarak çıkarlar.Erkek onları sürekli hava alsınlar diye suyun yüzeyinde köpük yuvanın içinde tutmaya çalışır. Düşenleri geri yerleştirir.
Yavrular çıktıktan 2 gün sonra hemen hepsi suyun için yüzeyde ' dik ' duruştadırlar.Bu saatte erkeği akvaryumdan alabilirsiniz.

Yavrular karınlarındaki yumurta keseleriyle yaşama başlarlar.Dengesiz yüzüşler olabilir.Dipte hareketsiz yatmalarıda normaldir.Hepsi su yüzeyinde yüzmeye başlamışsa hepsinin yumurtaları tükenmiş demektir.
Enfüz. ve artemıa  + ezilmiş bütün yem çeşitlerini azar azar günde 2-3 öğün vermek gerekir.20 gün içerisinde balıklar betta'yı andırmaya başlayacaktır.Big%20smile

Not : Yavrular yumurtadan çıktıktan 15 gün sonrasına kadar akvaryuma hiçbir ilaç + su + tuz ( hiçbir metaryel ) eklemeyin.Daha sonra balıklar size büyüdüklerini gösterdikleri vakitte akvaryuma günde bir çay bardağı kadar akvaryum ısısı ile eş suyu ilave edin.Bu işlemi yaparken dip çekimi yapmayın.Su bir süre sonra normal seviyeye geldiğinde balıklarınız büyümüş olacak.İlk dip çekimlerini yapabilirsiniz.Tahmini 1 - 1.5 aylık zamana denk gelir buda.

Balıklarınızı yeni ,büyük bir akvaryuma almanın zamanı gelmiştir.Mümkünse Faruk beyin dediği gibi yüksek bir akvaryuma almakta kuyruk gelişimine çok büyük fark gösteriyor.

3.aya geldiklerinde erkekler uzun yüzgeçlerinden belli olur.Ayrılmaları gerekir.Dişiler içinse bir sorun olmayıp uzun süre aynı akvaryumda kalmalarını tavsiye etmesemde aynı akvaryumda kalmalarında bir sakınca yoktur.


Umarım yararlı olur.

Melon Red2009-07-08 08:33:13
Betta üretim & Balıklar çiftleşti ! Yeni foto !
Merhaba herkese teşekkür ederim.Aradan yaklaşık 20 gün geçti yavrularım büyürken ben ikinci batını çiftleştirdim.Bu sefer ilkinde yaptığım hatayı yapmadım.Resimlerdeki küçük akvaryumda üretim yapıyordum.Ve biraz acele ettim su ekledim.Yavruların büyük bir bölümünü kaybettim.Ama en büyük olanlar zaten sapa sağlam kaldılar.Buda kötü bir tecrübe oldu.

Dün sabah 2.batın yavrular köpüklerin arasında kuyruklarını çıkartmaya başladı.Erkeğin düşen yavruları şefkatla alıp yerine koyması izlenmeye değer.
Fakat telefonla çektiğim için yavrular çıkmıyor..Minikler.. (:

Tebessüm



Melon Red2009-07-08 07:57:17
Guramilerimin cinsiyetleri nedir ?
[QUOTE=flowerfish]Üçüde dişi muhtemelen.[/QUOTE]Teşekkür ederim.2'sini erkek diye vermişti. Bilmediğim türleri almayı sevmiyorum fakat değişiklik istedim..Tebessüm
Guramilerimin cinsiyetleri nedir ?
[QUOTE=batu**!]Noktalı guramilerde özellikle dişiler çok daha şişkindir,tombuldur-açken bile-[/QUOTE]Evet.Fakat mavi olanın tam göğüs kısmında kırmızılık var. Acaba bu birşey ifade ediyor mu ?
Guramilerimin cinsiyetleri nedir ?
[QUOTE=Batuaydin]Üst yüzgeçlerine balın sivri olanlar genelde erkekdir. [/QUOTE]Merhaba hiç birinde aşırı derecede sivrlik göremedim geneli yuvarlak.
Guramilerimin cinsiyetleri nedir ?
Resimler ekleniyor.3 Adet gurami var fakat çok hareketlliler en fazla bu kadar çekebildim.

2 sarı 1 mavi .












Melon Red2009-07-03 18:05:37
Bettamda sorunmu var ?
Dışkısında herhangi bir renk değişikliği söz konusu mu ? 
Bettamda sorunmu var ?
[QUOTE=Spartakus][QUOTE=Melon Red]3 gün yem vermeyin.

3.günün sounda yemi attığınızda yeme yöneliyorsa sorun yoktur.Eğer yönelmezse daha sonra teşhise geçelim.

[/QUOTE]
 
Yalnız şu an yem yemesinde bir sorun yok. Yemini düzenli olarak yiyor.
 
 
 
[QUOTE=Valodya]Aynı sorunları bende yasadım 4 ay sorunsuz hatta gayet iyi baktim 20 litre de ama sonra dibe oturmaya basladı yem verdıgımde umursamadan bakıyordu ve dediğiniz gibi cok ani hareketler yapıyordu 3 gün sonra da öldü. Aglama[/QUOTE]
 
 
İnşallah ben kurtarabilirim. Mutsuz
[/QUOTE]

unutmayın vücunda hastalık taşıyan balık hiçbir zaman yeme ilgi göstermez.Bu açıdan rahatlıyabilirsiniz.
Onun dışında yüzgeçlerinde beyaz noktalar olup olmadığını , herhangi 1 gözünün diğerine göre dışarda olup solgunluk renkte olup olmadığını , kuyruk kısmında parçalanma olup olmadığını ağız çevresinde pamuklanma olup olmadığını kontrol ediniz.

Eğer bahsi geçen belirtiler yoksa betta nızı rahatsız eden bazı durumlar vardır.
Mekandaki hareketlilik , sık su değişimi veya tamamen akvaryum içinde sevmediği objeler vs vs .

Biraz göz gezdirin mutlaka bulursunuz , tabi ilk ihtimali test ettikten sonra.
Bettamın yan süzgeci koptu
Betta kondüsyon kazandırmakta eşlerin birbirlerini görmemeleri ilk kuraldır.Kondüsyon zamanı daha verimli geçer.

Bilginize.
Bettamda sorunmu var ?
3 gün yem vermeyin.

3.günün sounda yemi attığınızda yeme yöneliyorsa sorun yoktur.Eğer yönelmezse daha sonra teşhise geçelim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.