ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
B.Can Akgüller
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2009 14:14
Son Ziyaret:
13 Kasım 2013 21:30
Toplam Mesaj:
499 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
26 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

15 Ay Mola
21 şubatta Bilecik söğütte jandarma ulaştırma olarak vatani görevimi gerçekleştirmeye gideceğim. Burada kalbini kırdığım kimse yok diye biliyorum ancak eğer birini istemeden kırdıysam affola. Hakkınızı helal edin. Buradan çok şey öğrendim. 
170x60 akvaryum yapımı
[QUOTE=Emin_Paşa]Kumun havalandırılması su değişim yaparken elinle değil,dip çekme aleti ile kumun altında biriken gazın dip aleti ile çekilmesini sağlamak.. Kumun altında biriken zararlı gazın bir şekilde zamanla atılması gerekir...(kumu hafif karıştırın çıkan kabarcıklar zararlı gaz dir ve buda balıklara zararlıdır.)

Neyse arkadaşlar herkez kendi bildigini yapsın,bu tarz konular tecrübe ister, her olayın dogruluk payı vardır,konu sahibi arkadaş tecrübe ederek,3 ayda bu sump un uzmanı olacaktır. :-)[/QUOTE]
Emin abi özür dilerim sanırım siz kumun üstündeki kör notkalarda toplanan pisliklerlen bahsediyorsunuz. Ben kumun altı ile karıştırdım. Yanlış anlamamdan dolayı tekrar özür diliyorum.
170x60 akvaryum yapımı
[QUOTE=Emin_Paşa]Kemal bey nitrat la baş edebilmeniz için öyle ilaçlar yada bitkiler kullanmanız tek başına yeterli değil, yada geçici çözümler,düzenli ve canlı yüküne orantılı şekilde şu değişimini sık sık ve düzenli yapmanız kafi gelecektir...su değişimlerde kumu da havalandırmanız yararlı olacaktır...sump sisteminde kullandığınız malzemeler çok önemlidir...kaliteli malzeme herzaman daha yararlı ve biyolojik sistemi daha iyi ve çabuk hazırlar,mesela sera sporax mutlaka olmalı biraz pahalı ama muadil ürünlerin en iyisi ömrü uzun ve 1 lt si 200 lt suya tekabül eder,o yüzden suyun hacmine göre orantılı almanız gerek...birde sump da biabol ve pomza taşını tavsiye ederim....pomza taşı şu içinde olmalı (malawi ve tanganyika akvaryumlari için) ve ne kadar ufak olursa o kadar iyidir...biabol ise şu dışında geçiş yerinde olmalı ve. Su topların arasından süzülerek geçmeli....


[/QUOTE] Emin abicim kumu havalandırmak yararlı değildir. Çünkü suda oksijenli ve oksijensiz yaşayan bakteriler mevcut. Tıpkı oksijenli yaşayan bakteriler oksijensiz kalınca nasıl ölüyorsa oksijensiz yaşayan bakterilerde oksijenle buluştuğu anda ölüyor. Oksijensiz yaşayan bakterilerin akvaryum içinde devamını sürdürebileceği tek yer kumun altıdır. Yani kumu karıştırınca bu bakteriler ölür ve su değerlerinizi alt üst yapabilir. Buda akvaryumunuzda toplu ölümlere varan zararlara yol açacaktır. Şu an bulamadım ancak isterseniz bunlarla ilgili yapılan çalışmaları bulup size daha da yardımcı olabilirim.

[QUOTE=Saruman] Sump filtreleme malzemeleri konusunda Emin beye tamamen katılıyorum.Ayrıca Nazım beyin söyledikleride son derece önemli olmakla birlikte, bu büyüklükte bir tankta 40 adet anaç boy balıktan ve üretim amaçlı olduğundan bol yemleme vs den bahsediyorsunuz.O yüzden yosun duvarı veya bir kaç dal bambu ile nitrat sorunu istenilen düzeye çekilemeyebilir, ayrıca çekilse bile bu size fazla elektrik tüketimi olarak dönecek sanırım. Sumpta bitkili nitrat mücadelesi yerine haftalık su değişimi daha ekonomik olabilir.
Ama Nazım beyin belirttiği gibi her şey oturduktan sonra 1 nitrat testi alır ve ölçersiniz, eğer sorun yoksa devam edersiniz, ama sorun varsa klasik su değişiminin çözemeyeceği problem yoktur.  [/QUOTE] Yukarda da belirtmiştim ancak tekrar etmek istedim. Çevirisi yapılmış yabancı ve yerli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre yosun duvarı nitratı neredeyse yok denecek kadar azaltıyor. Sadece yosun duvarıyla 0 nitrata ulaşan insanlar var. Ancak bu hacimdeki bir tanka bu kadar büyüklükteki yosun duvarım yeterli gelirmi onu bilemiyorum. (Yosun duvarını denemedim sadece okuduklarımı yazıya döktüm.)
 Saygılarımla...
170x60 akvaryum yapımı
Kemal abi tebrikler çok başarılı bir çalışma olmuş. 3 boyutlu fonu kesinlikle düşünmelisin. Kayaları tek tip ve üst üste sağlam bir şekilde dizersen (Özellikle ya sağda ve solda iki kule şeklinde yada ortada piramit biçiminde) akvaryumunda farklı bir atmosfer yakalarsın. Yosun duvarını yayınladığın fotoğraflarınların içinde kuluçka makinası gördüm sanki. O şekilde yumurtalar hareketsiz kalıp mantarlaşabilir. Yosun duvarını çok araştırdım ancak cesaret edemedim. Ama okuduklarımla ilgili şunu söyleyebilirim. Sıfır nitrata ulaşacaksın ve berrak bir suya sahip olacaksın.
Saygılarımla... .
İlginç ilan
Bence bir arkadaş bize şaka yapıyor. Gerçek olamıyacak kadar komik.
Aman kurye çağırmayın
Eğer benim gibi küçük bir ilçede otuyorsanız. Ve yine eğer varsa iki(Veya üstü) şubesi olan firmaları tavsiye ediyorum. Sanırım iş paylaşımından dolayı daha titizler. Bursa / İnegöl'de otuyorum yurtiçi kargo ile çalışıyoruz. Çok memnunuz. 
Saygılarımla... 
Atmaca Hakında Çok Önemli (RESİMLİ)
İşin içine hoca girdimi bir korku geliyor içerden içerden. Ondan susulmuştur. Bunun muskası var bedduası var var da var.
eşit ağırlıkmı sayısalmı ?
Kardeşim ne meslek yapmak istediğine karar vermelisin. Ben TML mezunuyum. Ancak benim liseye gitmemdeki tek amaç elimde bir diploma olmasıydı. Çünkü işim güzel, seviyorum, memnunum. Liseye gitmeden önce çalışmaya başladım. Hala çalışıyorum. İnsanlarla ilgilenmek, konuşmak, onların ne istediğini anlamak (Gerçekten bu çok zor) hoşuma gidiyor. Bazen benden yaşça çok büyük olan müşterilerime psikologluk yapıyorum. Uzun lafın kısası hangi meslek sana göre ?. Çünkü ömrün boyunca meslek seçme imkanın fazla olmuyacak. Daldan dala atlamakla birşey olunmuyor malesef. Ben kuyumcuda çalışıyorum. Ancak TML mezunu olduğum için eğer birgün işsiz kalırsam muhasebe ve pazarlama işlerininde de başarılı olacağımı düşünüyorum. Yani bir yerde kendimi garantiye aldım diyebilirim. Sende bu konuyu ince eleyip sık dokumalısın. Mesleğin sana ızdırap değil ıstırahat olmalı.
Saygılarımla...

[QUOTE=polat_alemdar]Benim kafam yabancı dile basıyor.Dil bölümü seçsem diye düşünüyorum ama dil bölümünde fazla alternatif meslek yok ve bana göre değil.Benim ilgi alanım daha çok PDR ve konuşma terapistliği yönünde.Bende kekemelik olduğu için bu alan daha çok ilgimi çekiyor [/QUOTE]
Kardeşim yüksek sesle kulaklıktan müzik dinlerken kitap oku ve aynı zamanda sesini kaydet. İnan bana çok şaşıracaksın. Filmde gördüm bir arkadaşımızda denedim. Tecrübe ile kanıtlanmıştır. Belki derdine derman olur.
Illuminati
7aralık.org 7december.org'un AR-GE* görmüş halidir. Ama bence konuyu çok iyi anlatmışlar. İlluminati çokta büyütülecek bir şey değil. Eğer öyleyse burdan çok özür diliyorum. (Canım kıymetli)

*AR-GE : Araklama geliştirme...
Saygılarımla.
Illuminati
Yakında büyük bi doğal afet olursa hemen illuminati bunu üstlenecektir. Amaçlarını yerine getirmekte çok iyiler. Reklam konusu harika. Bkz. http://www.akvaryum.com/Forum/illuminati_k530167_sn2.asp 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.