ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Barış82
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Eylül 2010 15:09
Son Ziyaret:
28 Ağustos 2018 06:25
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
barış ümit
Doğum Tarihi:
16 Mart 1982
Yaş:
42
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış İzmir

SON 10 MESAJI

Yavruluk Tavsiye ;)
Forumda yaşanılan yada yaşanılabilecek yavru ölmlerini gördüm eski tip tül ve plastik yavrulukları kullandım daha önce yavrular 3er 5er eksilince kendi yavruluklarımı yaklaşık 2 sene önce yapmaya başladım. Kısaca anlatıcam elimden geldiğince daha önce paylaşıldımı bilmiyorum eğer varsada kusura bakmayın kopya çekmedim ;)

Arkadaşlar kaliteli plastik kapaklı yemek saklama kaplarının büyüklüğünü kendiniz belirlersiniz 0.50 litreden 50 litreye kadar bulunabiliyor. Saklama kabının 4 tarafının ortasından kare şeklinde bölmeler açarak sinekliği akvaryum slikonu ile bu bölmeleri kapatacak şekilde yapıştırarak hazırlayabilirsiniz. Kapaklı olması sayesinde herhangi bir sorun yaratmıyor. Ayrıca suyun üstünde kalabildiğinden sıkıntısız kullanılabiliyor. Tek sıkıntısı akvaryum motorlarından kaynaklı suda dönmeler olabiliyordu. onuda saklama kaplarının hepsinde tutma bölümü olur. O bölüm içerisine staraforlar sıkıştırarak yada plastik sıkıştırma kabloları ile bağlayarak; bu akım ile suda dönmelerin önüne geçtim. 


Saklama kaplarının yanlarının en alt ve üst kısımlarını mutlaka kesmeyin ortadan kesin özellikle yeni doğan balılar ya en altta yada en üstte takılma eğiliminde oluyorlar vede çok daha savunmasız olduklarından en sağlıklısı bu. Zaten piyasadaki yavrulukların delikleri hep en alttan en üste kadar açık olduğundan daha önce yaşadığım tüm yavru ölümleri büyük balıkların yeni doğan yavruları dışarı çekmesi ile yaşadım. 
Saklama kabının kapağının üst kısmında da yemlemede her defasında kapağı aç çıkar derdi olmaması için ufak bir delik açıp biraz daha büyük delikli sinekliği slikonlayarak kullanabilirsiniz. 
Ben bu sistemi uygulamaya soktuğumdan beri özellikle yeni doğan balık ölümlerinin tamamen önüne geçtim en ufak saklama kaplarından alıp tek batın yeni doğan balıkları 1-2 hafta kadar ana tankın içinde kendilerini toplamaları için tutup daha sonra diğer yavruların yanına alarak sistem kurdum ve gerçekten fazlası ile yararını gördüm umarım sizlerinde işine yarar. Anlatımda bozukluk varsa affola. Ayrıca anlaşılmayan biyer varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Not: Ben bu sistemi hemen hemen tüm Malavi türlerinde uyguladım.
Afra Red Dorsal
Bunlar resimler arkadaşlar erkekler zaten çok bariz belli iki adet geri kalanlar dişi bu koloniden daha önce yavru alınmış bana veren arkadaşta 3 kez aldığını daha sonra bıçak gibi kesildiğini söyledi.



koloni
Ahmet Mert kardeşim şaka yapmış herhalde akvaryumun büyük ama arkadaşın dediği gibi ayrı ayrı 4 tür balıktan 50 tane atarsan muhakkak sorun çıkar sen en güzeli gözüne hoş gelen balıklardan akvaryum dolu gözükecek kadar 2 tür seç besle kardeşim.
sizce en canlı renklere sahip malawi hangisidir?
Bence Red Dorsal Erkekleri muhteşem bendeki bu resimdekinden çok daha güzel hayran olmamak mümkün değil. Birde Afra Jalo Reef ve Polit erkeklari var tabi es geçmemek lazım. Ben Neon Spot erkeklerinede bayılıyorum.

Balıklar su değişimi sonrası dipte
Su değişimini standartlara uygun mu yaptınız?
Sarı prensesim ilk defa yavru mu vercek?
% 99 ihtimalle sarı prenses yumurta almış ağzına kuluçka süresi 2-4 hafta arası değişiyor iyi anneler yavrular iyice serpilmeden ağızlarından pek bırakmıyorlar yavruları ilk yavruysa büyük ihtimalle en geç 20 güne salar yavruları. Bence hiç ellemeyin ilk yavruları direk kendi haline akvaryumda yavruların saklanabileceği çok küçük boşluklar olmasına dikkat edin sadece ben genelde yavruları hiç ayırmıyorum ana tanktan 3-4 cm olduktan sonra anca işte umarım faydalı olmuştur.

Birde gördüğünüz üzerinde siyahlık olan sarı prenses üreme dönemindeki erkek kırmalıkla alakası yok içiniz rahat olsun iyi yavru almalar ileriki dönemde yavruların resimlerini de bekleriz artık.
Afra Red Dorsal
Tüpçük görmedim olsa muhakkak görürdüm.
Afra Red Dorsal
Yok kardeşim ya yumurta alıp ağızlarında 2-3 haftalık kuluçka döneminde mutlaka fark ederdim yani taşların arasına saklanmalarına fırsat vermem zaten öyle bir durum olsa.
Afra Red Dorsal
Slmlar 2 E-7 D red dorsal 360 litrelik 100-60-60 cm tankta 1E-3D Mpanga ile beraber duruyorlar erkekler 7-8 cm 2 dişi 7-8 cm 5 dişi ise 4-5-6 Cm civarındalar su sıcaklığı 26 - 28 derece arasında her zaman. dip çekimi hemen hemen her hafta yapıyorum. Su değerlerini ölçecek malzemem yok o yüzden yazamadım. Tankın zemini kum yerine daha büyük 3-4 cm beyaz taşlarla dolu. Yuva yapılabilecek yerleri de fazlasıyla mevcut. Balıklar hemen hemen 3 aydır bendeler. Fotoğraf istenirse de yükleyebilirim. Ara sıra kurlaşma olsa da herhangi bir yumurta alma olmadı. Afra tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim hata nerede gerçekten merak ediyorum artık. barbar6692010-12-14 15:11:27
Yunus kafa yarılması
Balıkta başka herhangi bir problem yok zaten en sevdiğim ve en büyük yunusum zaten bu 18-20 cm arası erkek yunus zaten güçlü balık çabuk toparladı bir arkadaşımın tavsiyesi ile bi kaba su içinede bolca metilen mavisi koydum 30-45 Sn. beklettikten sonra çıkarıp akvaryuma geeri attım mikrop kapmaması için işe yaradı gibime geliyo. Herkeze teşekkür ederim bi gülme işaretini bu kadar abartan arkadaşlarda gerçekten ne kadar abarttığınızı farkındamısınız. :((

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.