ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Adrift
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
07 Ekim 2019 14:56
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Ayberk Aktepe
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Ayberk Aktepe
SON 2 MESAJI
30 Cm Bitkili Akvaryum
[QUOTE=otuzkilo]İç açıcı bir akvaryum olmuş.. Elinize sağlık.
Tek önerim kurulumda zeminde Micra değil de Monte Carlo kullanmanız olurdu. Daha sık, düzenli ve alçak bir zemin yapabilirdiniz. Bu hali de gayet başarılı [:iyi:][/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkürler. Evet haklısınız zemini monte carlo ile kaplamam çok daha iyi bir seçim olurdu. kurulumda aceleci davranma hatasına düştüğümden olsa gerek fazla araştırmadan, danışmadan kurulumu yaptım. Sonrakine monte carlo ile kurulum yapma fırsatım olur umarım.
[QUOTE=DOLPİN]Bence bu tankı bozmayın birkaç kütük yada kaya eklemesi ve tam ortaya koyu renk katmak için cripto brown eklemesi yapıla bilir. Canlı olarak ta sakura karides ve pigme cory harika olur. [/QUOTE]
Yorumunuz beni mutlu etti, aslında tankı beğeniyorum ve düzenin oturmuş olması beni mutlu ediyor fakat gelişim tamamlandıktan sonra katedecek yol kalmayınca sıkılmaya başladım. belki yeni canlılar eklersem ilk günkü ilgi alakayı tekrar hissetmeye başlarım. Tavsiyenizi dikkate alacağım, teşekkürler.
Aslında kaya eklemek istiyorum, mini landscape kayaları çok beğeniyorum fakat uygun fiyata bulamadığım için kurulumda kullanmadım. Sonradan ekleme yapabileceğimi bilmiyordum. Uygun bir şekilde ekleme için nasıl bir yol izlemem gerekir? Sanırım kayanın altına denk gelen yerdeki bitkileri sökmem gerekecek. Birde bu kayaları internet dışında uygun fiyata nerelerden temin edebiliriz?
[QUOTE=sinan m.d]Merhaba, Co2 difüzörünüz nasıl çalışıyor, aynı ürünü netten gördüm fakat nasıl çalıştığını anlayamadım. Ters bir kavanoz ve içine sadece CO2 mi doluyor yoksa içeriden su ve gazı birbirine karıştıran bir şey var mı ?[/QUOTE]
Öncelikle merhaba;
Difüzörü almadan önce fikir sahibi değildim aldıktan sonra çok basit bir mantığı olduğunu anladım. Dediğiniz gibi ters dönmüş bir kavanoz gibi. içerisinde CO2 gazı birikiyor ve suyla arasındaki yüzeyden çözünme gerçekleşiyor. yüzey alanı belirli olduğu için fazla gaz gitmesi durumunda olumsuz etkisini gözlemlemiyorsunuz. tek eksisi akvaryumun hacmi büyükse birden fazla sayıda kullanmak gerekecektir, buda akvaryum hacmini etkin kullanmanıza engel olabilir belki. Şahsen ben görüntüsünü hoş bulduğum için gizleme gereği duymadım ve akıntının fazla olduğu bir yere yerleştirdim. böylece CO2 gazı yetmemeye başladığında farkına varabiliyorsunuz.
[QUOTE=otuzkilo]İç açıcı bir akvaryum olmuş.. Elinize sağlık.
Tek önerim kurulumda zeminde Micra değil de Monte Carlo kullanmanız olurdu. Daha sık, düzenli ve alçak bir zemin yapabilirdiniz. Bu hali de gayet başarılı [:iyi:][/QUOTE]
Yorumunuz için teşekkürler. Evet haklısınız zemini monte carlo ile kaplamam çok daha iyi bir seçim olurdu. kurulumda aceleci davranma hatasına düştüğümden olsa gerek fazla araştırmadan, danışmadan kurulumu yaptım. Sonrakine monte carlo ile kurulum yapma fırsatım olur umarım.
[QUOTE=DOLPİN]Bence bu tankı bozmayın birkaç kütük yada kaya eklemesi ve tam ortaya koyu renk katmak için cripto brown eklemesi yapıla bilir. Canlı olarak ta sakura karides ve pigme cory harika olur. [/QUOTE]
Yorumunuz beni mutlu etti, aslında tankı beğeniyorum ve düzenin oturmuş olması beni mutlu ediyor fakat gelişim tamamlandıktan sonra katedecek yol kalmayınca sıkılmaya başladım. belki yeni canlılar eklersem ilk günkü ilgi alakayı tekrar hissetmeye başlarım. Tavsiyenizi dikkate alacağım, teşekkürler.
Aslında kaya eklemek istiyorum, mini landscape kayaları çok beğeniyorum fakat uygun fiyata bulamadığım için kurulumda kullanmadım. Sonradan ekleme yapabileceğimi bilmiyordum. Uygun bir şekilde ekleme için nasıl bir yol izlemem gerekir? Sanırım kayanın altına denk gelen yerdeki bitkileri sökmem gerekecek. Birde bu kayaları internet dışında uygun fiyata nerelerden temin edebiliriz?
[QUOTE=sinan m.d]Merhaba, Co2 difüzörünüz nasıl çalışıyor, aynı ürünü netten gördüm fakat nasıl çalıştığını anlayamadım. Ters bir kavanoz ve içine sadece CO2 mi doluyor yoksa içeriden su ve gazı birbirine karıştıran bir şey var mı ?[/QUOTE]
Öncelikle merhaba;
Difüzörü almadan önce fikir sahibi değildim aldıktan sonra çok basit bir mantığı olduğunu anladım. Dediğiniz gibi ters dönmüş bir kavanoz gibi. içerisinde CO2 gazı birikiyor ve suyla arasındaki yüzeyden çözünme gerçekleşiyor. yüzey alanı belirli olduğu için fazla gaz gitmesi durumunda olumsuz etkisini gözlemlemiyorsunuz. tek eksisi akvaryumun hacmi büyükse birden fazla sayıda kullanmak gerekecektir, buda akvaryum hacmini etkin kullanmanıza engel olabilir belki. Şahsen ben görüntüsünü hoş bulduğum için gizleme gereği duymadım ve akıntının fazla olduğu bir yere yerleştirdim. böylece CO2 gazı yetmemeye başladığında farkına varabiliyorsunuz.
30 Cm Bitkili Akvaryum
Ölçüler:30cmx30cmx30cm ön cam extra clear
Canlı Türleri:1 adet neon tetra, 1 dişi lepistes, 10 yavru lepistes, çok sayıda ramshorn
Bitki Türleri:limnophila sessiliflora, hemianthus micra
Tankın Yaşı:4 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:sunsun 603b, sunsun 111b(şelale)
Tasarım ve Dekorasyon:hagen kum
Öncelikle merhaba;
Akvaryumun kurulum döneminden şu anına kadar çeşitli aralıklarla fotoğrafladım ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.
Akvaryumun zemin kurulumunda hagen kumu tercih ettim birkaç misket gübre gömerek zemin kurulumunu yaptım. su değişimlerini 2 haftada 1 yarı yarıya dinlenmiş çeşme suyuyla yapıyorum. akvaryumu ilk kurduğumda canlı sayısı ve çeşitliliği daha fazlaydı ama sürekli canlı eklemesi-çıkarması olduğu için neleri ekleyip çıkardığımı hatırlayamıyorum. en son 6 neon tetram ve 4 yetişkin lepistesim vardı fakat akvaryumdan atlamaları sonucu çoğunu kaybettim. ilk kurulumda türünden emin olamadığım gül bitkisi diyerek verilen yeşil ve iri yapraklı bayağı sert sapı olan bitkiyi de diktim. uzun süre boyunca akvaryumda kalan bu bitki çok yavaş gelişim gösterdi. çürüme vs hiç olmadı fakat bir türlü kızarmadı. kızartmak için 1 reaktör daha ekleyip co2 yi bayağı arttırmayı denedim, buna rağmen kızarmadı, florasan ampule ek olarak 7 wattlık led armatürümü de yanına ekledim gene kızarmadı, sera florena gübre kullandım buda sonuç vermedi. geriye yapacağım tek şey kalmıştı bitkiyi akvaryumdan çıkartmak. daha önce ludwigia repens bitkisiyle tecrübem olmuştu ve bundan daha düşük koşullarda dahi kıpkırmızıydı.Akvaryumu ilk kurduğumda bitkilerin üzerinde birkaç milimetre boyunda ve yumuşak iplik şeklinde yosun gelişimi gözlemledim. İlk zamanlar çok kafamı kurcalayan bu durumu aşamayacağımdan çok korktum fakat excel kullanımı ile hemen gelişim durdu ve şuanda eser yok. Akvaryumdan sıkıldığım için dağıtıp yeni bir tasarımla kurmayı düşünüyorum. Akvaryumu dağıtmadan önce fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Kurulumdan bu güne mayalı co2 sistem kullanıyorum ve hiçbir soruna yol açmadı. 7/24 co2 veriyorum ve ph dalgalanması neredeyse hiç olmuyor. istanın 550cc co2 kitindeki reaktörü kullanmaktayım. indikatörüm sürekli açıkyeşil renkte. su sıcaklığım 25 derecede.
Akvaryumla ilgi sorularınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
ilk kurulum:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205051.jpg[/IMG]
kurulumdan kısa süre sonra:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205071.jpg[/IMG]
son durum:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205131.jpg[/IMG]
Ölçüler:30cmx30cmx30cm ön cam extra clear
Canlı Türleri:1 adet neon tetra, 1 dişi lepistes, 10 yavru lepistes, çok sayıda ramshorn
Bitki Türleri:limnophila sessiliflora, hemianthus micra
Tankın Yaşı:4 ay
Filtrasyon ve Işıklandırma:sunsun 603b, sunsun 111b(şelale)
Tasarım ve Dekorasyon:hagen kum
Öncelikle merhaba;
Akvaryumun kurulum döneminden şu anına kadar çeşitli aralıklarla fotoğrafladım ve bunları sizlerle paylaşmak istedim.
Akvaryumun zemin kurulumunda hagen kumu tercih ettim birkaç misket gübre gömerek zemin kurulumunu yaptım. su değişimlerini 2 haftada 1 yarı yarıya dinlenmiş çeşme suyuyla yapıyorum. akvaryumu ilk kurduğumda canlı sayısı ve çeşitliliği daha fazlaydı ama sürekli canlı eklemesi-çıkarması olduğu için neleri ekleyip çıkardığımı hatırlayamıyorum. en son 6 neon tetram ve 4 yetişkin lepistesim vardı fakat akvaryumdan atlamaları sonucu çoğunu kaybettim. ilk kurulumda türünden emin olamadığım gül bitkisi diyerek verilen yeşil ve iri yapraklı bayağı sert sapı olan bitkiyi de diktim. uzun süre boyunca akvaryumda kalan bu bitki çok yavaş gelişim gösterdi. çürüme vs hiç olmadı fakat bir türlü kızarmadı. kızartmak için 1 reaktör daha ekleyip co2 yi bayağı arttırmayı denedim, buna rağmen kızarmadı, florasan ampule ek olarak 7 wattlık led armatürümü de yanına ekledim gene kızarmadı, sera florena gübre kullandım buda sonuç vermedi. geriye yapacağım tek şey kalmıştı bitkiyi akvaryumdan çıkartmak. daha önce ludwigia repens bitkisiyle tecrübem olmuştu ve bundan daha düşük koşullarda dahi kıpkırmızıydı.Akvaryumu ilk kurduğumda bitkilerin üzerinde birkaç milimetre boyunda ve yumuşak iplik şeklinde yosun gelişimi gözlemledim. İlk zamanlar çok kafamı kurcalayan bu durumu aşamayacağımdan çok korktum fakat excel kullanımı ile hemen gelişim durdu ve şuanda eser yok. Akvaryumdan sıkıldığım için dağıtıp yeni bir tasarımla kurmayı düşünüyorum. Akvaryumu dağıtmadan önce fotoğraflarını paylaşmak istedim.
Kurulumdan bu güne mayalı co2 sistem kullanıyorum ve hiçbir soruna yol açmadı. 7/24 co2 veriyorum ve ph dalgalanması neredeyse hiç olmuyor. istanın 550cc co2 kitindeki reaktörü kullanmaktayım. indikatörüm sürekli açıkyeşil renkte. su sıcaklığım 25 derecede.
Akvaryumla ilgi sorularınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
ilk kurulum:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205051.jpg[/IMG]
kurulumdan kısa süre sonra:[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205071.jpg[/IMG]
son durum:
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205091.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205101.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/208894/121220181205131.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Bı Hangi Vatoz Goldfish2000, 20:14
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyruk Erimesi BETA.4, 19:57
Hastalıklar ve İlaçlar - Sahibinden (aquaway) BETA.4, 19:50
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları Aguamentist, 19:26
Akvaryum Dünyasından Haberler - Xiphophorus Alvarezi (vahşi Form Kılıçkuyruk) Ehtiyar, 18:56
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Oranda Baş Aşağı Yüzme Sorunu wuutax, 18:48
Sazansıgiller - Mikro Walstad Kurulumu NightWist, 18:33
Akvaryum Tanıtımı - Obur Balık Tavsiyesi KaanE, 18:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Askı Filtrem Bozuldu KaanE, 18:09
Filtreleme Seçenekleri - 2 Haftalık Bitki Akvaryumu Ve Ani Yosunlanma KaanE, 18:02
Yeni Üye Forumu - Dişi lepistesin kafasındaki yavru balık Taha10, 17:58
Canlı Doğuranlar - Betta Üretim Günlüğü Taha10, 17:55
Labirentliler - Seachem De Nitrate Yıkanılarak Kullanılabilir Mi? Hoppala, 17:32
Malzemeler ve Yemler Forumu - Su Berraklastirici İnci Kefali, 16:50
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Kumu Önerir Misiniz? aupqua, 15:56
Labirentliler - Lepistes Kuyruk Kanlanma Ve Hafif Şeffaflaşma NightWist, 14:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Oase Thermo 250 Ses Abudullah, 14:43
Filtreleme Seçenekleri - Cüce Gurami 36 Litrede Yaşar Mı? UEK, 14:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetraex1200 Debideki Orantısızlık asliaral, 14:20
Malzemeler ve Yemler Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde Goldfish2000, 14:07
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 Taha10, 13:37
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum İmalatçısı MustafaŞ, 13:30
Malzemeler ve Yemler Forumu - Palyaço Ve Leather Keyfi Searlas, 13:19
Deniz Canlıları ve Akvaryumları Tanıtımı - İç Filtre Performans MasterChief, 11:55
Yeni Üye Forumu - Karma Melezleme Tankı bendeniztayfun, 11:44
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Kardinal Tetralarim Beyaz Benek Mi ? Mertkaandoruk, 10:29
Hastalıklar ve İlaçlar - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Corpse, 09:53
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitkili Tankda Led Kullanımı Hulusi Şubatlı, 08:56
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Semenderlerim Yumurtladı KaanE, 06:21
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Akvaryuma Hangi Balığı Ekleyeyim KaanE, 05:22
Yeni Üye Forumu - 36 Litre Bitkili Akvaryumda Balık Seçimi Ekremblkn37, 03:25
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sukulent Su Altında Yaşar Mı? BETA.4, 02:59
Bitki Akvaryumları Genel - 100 Litre Akvaryumda Hangi Tür Balıklar Uyumludur BETA.4, 02:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hydra Benzeri Canlı Berk12345, 01:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Su Bulanıklaşması Osm07, 00:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Sıvı Gübresi MamiAdana01, 00:38
Taban ve Gübreleme - Lepistes Yavruları Renk koraykbl, 00:30
Canlı Doğuranlar - Oscarların Üstünlük Savaşları ozkoktr, 23:46
Güney Amerikan Cichlidleri - Turuncu Sarı Prenses Atakannnn, 23:45
Yeni Üye Forumu - Balıklar Karnı Kırmızılaşıp Ölüyor xellence07, 23:29
Hastalıklar ve İlaçlar - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 23:17
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Karma Beta Yumurtaları Sürpriz Mutlu Son Neothauma, 22:27
Labirentliler - Karides Macerası bendeniztayfun, 22:08
Akvaryum Tanıtımı - 100 Watt Termostatlı Isıtıcı Önerisi AmatorBetaci, 22:01
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Bitkilerin Ürettiği Oksijen Akvaryuma Yetermi Hamdi bayram, 21:52
Bitki Akvaryumları Genel - Protein Skimmer schrei, 21:18
Deniz Akvaryumlarında Su Kimyası ve Ekipmanlar - Cryptocoryne X Renk Değişimi Mi? merutay, 21:17
Bitki Türleri ve Bakımı - Siyah Neocardina Karides BETA.4, 20:40
Omurgasızlar - Akvarumuma Ne Tür Balık Alabilirim BETA.4, 19:59
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- L144 Mavi Göz Longfin Yavruları DenizOlsam 19:09
- Catappa Yaprağı Son 40 Adet dark blue 18:50
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 18:32
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 18:32
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 18:16
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 18:16
- Hp White Ferdiktk 18:13
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 17:53
- Çok Uygun Sarı Prenses Yavruları tetikk 17:47
- Damızlık Demasoni Kolonisi 5 Erkek 16 Dışı tetikk 17:47
- Akvaryum Ve Malzemeleri Best Fish 17:34
- Frodo Stone 8 Kiloya Yakın osmang 17:26
- Oranda Büyük Boy osmang 17:26
- Show Akvaryum Birlikte Verilecek KSK lee 17:03
- Siyah Cüce Vatoz Cucevatozcu 16:35
- Vivaparus Salyangoz Ve Çeşitler Cucevatozcu 16:35
- Hayalinizdeki Dekor, Aparatlar Ve Daha Fazlası... EUREKA 16:14
- Havasız Artemia Çıkarma Kabı EUREKA 16:14
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 16:01
- Mini Sumplu Akvaryum LEGEND59 15:57
- Fanus Akvaryum LEGEND59 15:57
- Tam Damızlık Pleco Varyeteleri PlecoTown 15:48
- Albino Pleco Varyeteleri Arıyorum.. PlecoTown 15:48
- Safkan Santa Maria Endler Çiftler-özel Tür aXarayli 15:48
- Satılık Ya Da Takaslık Balıklar. yagiz.sonmez 15:40
- Aquawing İç Filtrr yagiz.sonmez 15:40
- Yavru Cüce Vatozlar Omer uçlu 15:35
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 15:26
- Tetratech Ht100 Isıtıcı Camı ffatihh 14:59
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 14:58
- Mangrow Kökü barsbingul 14:58
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 14:58
- Hb White Lepistes omererbas 14:51
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:31
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:31
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:31
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:31
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:31
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 14:30
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 14:30
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 14:30
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 14:30
- Taymur Mobilya FULL RED MEHMET 14:30
- Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 14:20
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 14:20
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 14:20
- Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Elma Salyangozu nikon_ 14:20
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 14:10
- Red Big Air Dumbo Lepistes Arıyorum afk43 13:59
- 2.67 Tüp Furcifer 13:54
KULLANICILAR
- 135 Online Kullanıcı, 75 Üye
Online Kullanıcılar
ScarX,
alexmiladora,
ayberkdemir,
Alenc4tx1sh,
şansal,
asliaral,
EmreCev,
HugoSanchez,
Nickim10Harf,
HaydarGul,
mrah,
Melih Bozkurt,
serdar131977,
alikemaltkdn,
afk43,
Mderhan,
rei,
ismivil,
esensml,
ardaipeks,
Trancer,
mmemati,
sıtkı,
YigitAlpCicek,
Akax,
GhostKoi,
Azizdurdenn,
Tuby,
fazl4501,
BETA.4,
Koksal Gurkan,
Tinazor,
KÇetintaş,
Alicii71,
Aguamentist,
AVAREL,
AtaDemirci,
AHLİ59,
Mustafaakalan,
HüseyinUysal,
ozanguppy,
MiSoSiKiaN,
Tortuga4,
Öğretmen Ali,
Best Fish,
farabix13,
EMRECAN12,
Hidro Dinamik,
oguzozt,
Jeveux,
AtlasPoyraz,
Aplot,
AmatorBetaci,
RuLing,
achiiles_622,
Atakannnn,
Sercan Ç.,
İnci Kefali,
DenizOlsam,
agbaglama,
Emir Yılmaz,
wuutax,
plutarkhos,
BurakA,
BburakK,
vedat79,
EUREKA,
bawyerank,
maylandi,
erhngklp,
frt0707,
surreal,
volkanta,
sariprenses111,
Tolga8995,
Ahmetkngr,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.