ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
intelic

Kullanıcı Grubu:
 Forum Üyesi

Geri Bildirimleri: 

Aldığı Beğeni: 
 11

Hesap Durumu:

Aktif

Durumu:

Çevrim Dışı

Son Ziyaret: 
  20 Kasım 2013  15:45

Toplam Mesaj: 
 106 [0.02 Gün Ortalaması] 

Paylaşım Sayisı: 
 0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı: 
BİLGİLER
									Ad Soyad: 
 Hakan AYDIN

Doğum Tarihi: 

05 Temmuz 1974

İl: 
 Istanbul

Meslek: 
 Çevirmen (Alm.) 

Özel Mesaj: 
									Sohbet Talebi: 
									Üye Favorile: 
									Sosyal Medya: 
İMZA
                                [img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/22126.jpg[/img]
Kartal/İstanbul
120*60*60

SON 10 MESAJI
Sump'ta Bambu kullanımı
[QUOTE=Demasonilover]
Şimdi seramik halkaların azot döngüsü sayesinde nitratı yediği içtiğine inanmamı bekleyen..
[/QUOTE]
Nitrat, azot döngüsünün son halkasıdır. Seramik halkalar nitrat yemez? Amonyak yer, nitrit kusar, nitrit yer, nitrat kusar... Akvaryuma 10 ton seramik halka kosyanız da nitrat düşmez !!! Nitratı sadece ve sadece su değişimi düşürür! Ve bitkili akvarumda bitkiler tarafında tüketilir.
Hala aynı şeyi iddia etmeniz ilginç, benim buna hala cevap vermeye çalışmam daha da ilginç... Son mesajımdır...
Yunus bey, amacım açtığınız konuyu baltalamak değildi. Çalışmalarınızda başarılar...
[QUOTE=Demasonilover]
Şimdi seramik halkaların azot döngüsü sayesinde nitratı yediği içtiğine inanmamı bekleyen..
[/QUOTE]
Nitrat, azot döngüsünün son halkasıdır. Seramik halkalar nitrat yemez? Amonyak yer, nitrit kusar, nitrit yer, nitrat kusar... Akvaryuma 10 ton seramik halka kosyanız da nitrat düşmez !!! Nitratı sadece ve sadece su değişimi düşürür! Ve bitkili akvarumda bitkiler tarafında tüketilir.
Hala aynı şeyi iddia etmeniz ilginç, benim buna hala cevap vermeye çalışmam daha da ilginç... Son mesajımdır...
Yunus bey, amacım açtığınız konuyu baltalamak değildi. Çalışmalarınızda başarılar...
Sump'ta Bambu kullanımı
[QUOTE=Demasonilover] Azot döngüsü gibi akvaryum sevdasının belkide en temel makalesini okunmasını tavsiye edeceğiniz kişileri kayıt tarihini, attığı mesaj sayısını, yaptığı akvaryum tanıtımlarını kısaca inceledikten sonra seçin derim.
Kısaca özetlediğiniz nitrat düşürme yöntemlerinin tamamını kusursuz uygulasanız dahi bitkisiz tanklarda nitrat ile yinede bir takım sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz. Bambuyu deneme ve/veya deneme teşebbüslerimiz bundan ileri geliyor...
Saygılar.
[/QUOTE]
Bahri bey, iyi güzel diyorsunuz. Ben de zaten nitratı düşürme çabalarına karşı değilim ki? Tam tersi bu konuları ilgi ile takip ediyorum. Yunus beyin yaptığı çalışmaları büyük bir dikkatle takip ediyorum ve büyük saygı duyuyorum. Fakat foruma kayıt tarihi, mesaj atma sayısı, akvaryum tanıtımları verilen yanlış bilgiyi doğru yapmaz! Bunu yazarken amacım Yunus beyi suçlamak değildir... Demek istediğim şey, bu konuları çok sayıda kişi okuyor ve burada yazılanlardan hareketle "demek siporax nitratı tüketmiyormuş, demek buna ihtiyaç yokmuş vs." gibi fikirlere kapılmaları mümkün olabilir.
Asıl konuya geri dönecek olursak, keşke Discovery kanalındaki Mythbusters programında olduğu gibi deneyler yapabilme şansımız olsa. Aynı miktarda nitrat oranına sahip su, aynı hacimdeki kaplara konsa, birine bambu, birine su mercimeği öbürlerine vs. vs. konsa ve bir de kontrol kabı olsa. Gerçek ve doğrudan kullanılabilir bilgiler elde edebilsek, nitrat konusunda ve daha bir çok konuda ciddi yol alma şansımız olurdu. Yunus bey elindeki imkanlarla bunu yapmaya çalışıyor, öncülük ediyor, tebrik etmek lazım.
"Sınanmamış bilgi, güvenilir bilgi değildir..."
intelic 2009-10-06 00:00:35 
[QUOTE=Demasonilover] Azot döngüsü gibi akvaryum sevdasının belkide en temel makalesini okunmasını tavsiye edeceğiniz kişileri kayıt tarihini, attığı mesaj sayısını, yaptığı akvaryum tanıtımlarını kısaca inceledikten sonra seçin derim.
Kısaca özetlediğiniz nitrat düşürme yöntemlerinin tamamını kusursuz uygulasanız dahi bitkisiz tanklarda nitrat ile yinede bir takım sıkıntılar yaşayabiliyorsunuz. Bambuyu deneme ve/veya deneme teşebbüslerimiz bundan ileri geliyor...
Saygılar.
[/QUOTE]
Bahri bey, iyi güzel diyorsunuz. Ben de zaten nitratı düşürme çabalarına karşı değilim ki? Tam tersi bu konuları ilgi ile takip ediyorum. Yunus beyin yaptığı çalışmaları büyük bir dikkatle takip ediyorum ve büyük saygı duyuyorum. Fakat foruma kayıt tarihi, mesaj atma sayısı, akvaryum tanıtımları verilen yanlış bilgiyi doğru yapmaz! Bunu yazarken amacım Yunus beyi suçlamak değildir... Demek istediğim şey, bu konuları çok sayıda kişi okuyor ve burada yazılanlardan hareketle "demek siporax nitratı tüketmiyormuş, demek buna ihtiyaç yokmuş vs." gibi fikirlere kapılmaları mümkün olabilir.
Asıl konuya geri dönecek olursak, keşke Discovery kanalındaki Mythbusters programında olduğu gibi deneyler yapabilme şansımız olsa. Aynı miktarda nitrat oranına sahip su, aynı hacimdeki kaplara konsa, birine bambu, birine su mercimeği öbürlerine vs. vs. konsa ve bir de kontrol kabı olsa. Gerçek ve doğrudan kullanılabilir bilgiler elde edebilsek, nitrat konusunda ve daha bir çok konuda ciddi yol alma şansımız olurdu. Yunus bey elindeki imkanlarla bunu yapmaya çalışıyor, öncülük ediyor, tebrik etmek lazım.
"Sınanmamış bilgi, güvenilir bilgi değildir..."
Sump'ta Bambu kullanımı

[QUOTE=Yunus]
Selamlar, alıntıladığım bölümlerde yanlış bir anlama, algılama gördüğüm için bir bilgi paylaşımında bulunmak istedim. Siporax gibi filtre malzemelerinin ve aslında genel olarak dış filtrelerin ve sumpların işlevi nitratı yok etmek değildir! Bu konunda mutlaka nitrit-nitrat döngüsü makalesini okumanızı öneririm. Diş filtrelerin ve sumpların birincil amacı biyolojik filtrasyondur: Amonyak > Nitrit > Nitrat. Bu anlamda akvaryum suyunda nitratın bulunması iyi veya kötü fark etmez, bir biyolojik filtrasyonun gerçekleştiğine işarettir. Eğer akvaryumunuzdaki nitrat oranı yüksekse bunun nedenini dip çekimi, su değişim sıklığı, yemleme sıklığı ve yoğunluğu genel olarak genel biyolojik yük, yani canlı yükü bakımından irdelemeniz gerekir. Lütfen bilmişlik tasladığımı düşünmeyin, ne öğrendiysem akvaryum.com'dan öğrendim. Azot döngüsü konusunun akvaryum biliminin temel unsurlarından biri olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla...intelic 2009-10-04 18:22:41 
[QUOTE=Demasonilover]Zaten oldum olası siporax yada substrat gibi biyo halkaların ciddi oranda nitrat tükketiğine inanmamışımdır, hala daha da inanmıyorum. 
[/QUOTE]
[/QUOTE]
[QUOTE=Yunus]
Filtrem'de ilk etapta 5 6 lt sera siporax vardı , nitrat sorunu çıkınca 3 lt daha ekledim sonuç hiç değişmedi.
Bu konuda bende sizin söylediğinize katılıyorum.
Fazlasıya siporax koymama rağmen nitrat'ta bir düşme göremedim.
[/QUOTE]Selamlar, alıntıladığım bölümlerde yanlış bir anlama, algılama gördüğüm için bir bilgi paylaşımında bulunmak istedim. Siporax gibi filtre malzemelerinin ve aslında genel olarak dış filtrelerin ve sumpların işlevi nitratı yok etmek değildir! Bu konunda mutlaka nitrit-nitrat döngüsü makalesini okumanızı öneririm. Diş filtrelerin ve sumpların birincil amacı biyolojik filtrasyondur: Amonyak > Nitrit > Nitrat. Bu anlamda akvaryum suyunda nitratın bulunması iyi veya kötü fark etmez, bir biyolojik filtrasyonun gerçekleştiğine işarettir. Eğer akvaryumunuzdaki nitrat oranı yüksekse bunun nedenini dip çekimi, su değişim sıklığı, yemleme sıklığı ve yoğunluğu genel olarak genel biyolojik yük, yani canlı yükü bakımından irdelemeniz gerekir. Lütfen bilmişlik tasladığımı düşünmeyin, ne öğrendiysem akvaryum.com'dan öğrendim. Azot döngüsü konusunun akvaryum biliminin temel unsurlarından biri olduğunu düşünüyorum. Saygılarımla...
Mucize Panda çöpçü yavruları!
Toplam sayı 5 oldu : )))))))))
Toplam sayı 5 oldu : )))))))))
[QUOTE=unotim123]Aslında panda yavrularının şansı biraz da şurdan geliyor.Yumurta boyları biraz büyük.2.5 mm kadar.Bu da yavruların büyük olmasına,akabinde böyle ortamlarda yaşama şansını artırmasını sağlıyor.[/QUOTE]
Aslına aydırdığım erişkin panda çöpçüler yeni akvaryumlarında yumurta döktüler, (ki bu durumda ikinci kez oluyormuş meğer) ama ben müdahale etmek istemedim. Müdahale etmeyince de yumurtaları yediler. Aşağıda yumurtaların fotoğrafı:
[QUOTE=unotim123]Aslında panda yavrularının şansı biraz da şurdan geliyor.Yumurta boyları biraz büyük.2.5 mm kadar.Bu da yavruların büyük olmasına,akabinde böyle ortamlarda yaşama şansını artırmasını sağlıyor.[/QUOTE]
Aslına aydırdığım erişkin panda çöpçüler yeni akvaryumlarında yumurta döktüler, (ki bu durumda ikinci kez oluyormuş meğer) ama ben müdahale etmek istemedim. Müdahale etmeyince de yumurtaları yediler. Aşağıda yumurtaların fotoğrafı:
[QUOTE=unotim123]Gerçekten çok şanslıymışsınız Hakan Bey.Küçükken daha sevimli oluyorlar,sizce de öyle değil mi?
[/QUOTE]
Hem de nasıl
   Bu arada üçüncüyü de gördüm 
[QUOTE=unotim123]Gerçekten çok şanslıymışsınız Hakan Bey.Küçükken daha sevimli oluyorlar,sizce de öyle değil mi?
[/QUOTE]Hem de nasıl
   Bu arada üçüncüyü de gördüm 
Merhabalar,
80*50*50 ölçülerinde, siyah kuvars ve bitki topraği karışımından oluşan taban malzemesine sahip ve kütüklere sarılmış java mossların bulunduğu akvaryumumda 15 kada Rasbora, 6 adet kardinal neon ve albino cüce vatozlarım yaşıyor. Geçen haftalarda 6 adet panda çöpçümü, daha rahat etmeleri için ayrı bir akvaryuma almıştım. Çünkü cüce vatozlarım çok sayıda yavru verdi. Üstelik 6 tane kiraz karidesim java mossları koyunca bir üremeye başladılar ki sormayın. Sonuç olarak, yukarıda saydığım balıkların yanı sıra 150'ye yakın cüce vatoz yavrusunun ve muhtemelen 200-300 cıvarında kiraz karidesinin yaşadığı, minare salyangozların fink attığı akvarumda bugün tamamen tesadüf olarak ne göreyim. Minik bir panda çöpçü yavrusu!!! Sen nereden geldin, nasıl hayatta kaldın??? Piyango çıkmış gibi sevindim. Kısa bir araştırmadan sonra bir tane daha tespit ettim. Şimdilik iki tane. Birinin fotoğrafını zar zor çekebildim. Tam bir süpriz oldu benim için ve hemen sizlerle bu mucize panda yavrularını paylaşmak istedim...
intelic 2009-09-10 15:37:13 
Merhabalar,
80*50*50 ölçülerinde, siyah kuvars ve bitki topraği karışımından oluşan taban malzemesine sahip ve kütüklere sarılmış java mossların bulunduğu akvaryumumda 15 kada Rasbora, 6 adet kardinal neon ve albino cüce vatozlarım yaşıyor. Geçen haftalarda 6 adet panda çöpçümü, daha rahat etmeleri için ayrı bir akvaryuma almıştım. Çünkü cüce vatozlarım çok sayıda yavru verdi. Üstelik 6 tane kiraz karidesim java mossları koyunca bir üremeye başladılar ki sormayın. Sonuç olarak, yukarıda saydığım balıkların yanı sıra 150'ye yakın cüce vatoz yavrusunun ve muhtemelen 200-300 cıvarında kiraz karidesinin yaşadığı, minare salyangozların fink attığı akvarumda bugün tamamen tesadüf olarak ne göreyim. Minik bir panda çöpçü yavrusu!!! Sen nereden geldin, nasıl hayatta kaldın??? Piyango çıkmış gibi sevindim. Kısa bir araştırmadan sonra bir tane daha tespit ettim. Şimdilik iki tane. Birinin fotoğrafını zar zor çekebildim. Tam bir süpriz oldu benim için ve hemen sizlerle bu mucize panda yavrularını paylaşmak istedim...
Cüce vatozlarım ölmeye başladı
Tuz kullanıyor musunuz?
Tuz kullanıyor musunuz?
cüce vatozum kumu kazdı...
Yıllardır cüce vatoz besleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki cüce vatozlar daima saklanacak yerlere ihtiyaç duyarlar. Bunun için akvaryumda illa birşeylerin değişmesi gerekmez. Daha yeni akıl edebilmiştir? Veya erkekse kendine gerçekten bir yuvar hazırlıyor olabilir de. Şimdiye kadar sıcaklık artışına bağlı bir hareket değişikliği gözlemlemedim. Saygılar...
Yıllardır cüce vatoz besleyen biri olarak şunu söyleyebilirim ki cüce vatozlar daima saklanacak yerlere ihtiyaç duyarlar. Bunun için akvaryumda illa birşeylerin değişmesi gerekmez. Daha yeni akıl edebilmiştir? Veya erkekse kendine gerçekten bir yuvar hazırlıyor olabilir de. Şimdiye kadar sıcaklık artışına bağlı bir hareket değişikliği gözlemlemedim. Saygılar...
Akvaryumum kokuyor
Nasıl bir filtre kullanıyorsunuz?
Ekol 15 dış filtre kullandığınızı yazmışsınız, sonradan gördüm. Filtrasyon yetersiz olabilir? Yani amonyak hızlı bir şekilde nitrite dönüştürülmüyorsa, koku meydana gelebilir. Bence dış filtreyi elde geçirin, bakteri kültürü ekleyin ve ayrıca kokunun hızla kaybolmasını istiyorsanız dış filtreye aktif karbon koyun...
intelic 2009-08-14 14:29:00 
Nasıl bir filtre kullanıyorsunuz?
Ekol 15 dış filtre kullandığınızı yazmışsınız, sonradan gördüm. Filtrasyon yetersiz olabilir? Yani amonyak hızlı bir şekilde nitrite dönüştürülmüyorsa, koku meydana gelebilir. Bence dış filtreyi elde geçirin, bakteri kültürü ekleyin ve ayrıca kokunun hızla kaybolmasını istiyorsanız dış filtreye aktif karbon koyun...
SON MESAJLAR
- Ada 45p - Bitkili Bilinmezlik Gunlugu Orhan76, 09:33
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - İhtimaller Ve Uzun Soluklu Bir Macera AtlasPoyraz, 09:28
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryuma Canlı Önerisi Mahir06, 08:56
Bitkili Akvaryum Canlıları - Betta Hastalık MelikeAk, 08:30
Hastalıklar ve İlaçlar - 30 Litre Akvaryumda Hangi Balıklar Beslenir AtlasPoyraz, 08:14
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığında Kuyruk Kısması Ve Renk Solması Raizial, 08:14
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Patlar Mı? AtlasPoyraz, 08:12
Yeni Üye Forumu - Ne Beslesem? - 150 Litre Samnastrp, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - **paludaryumun Gizli Bahçesi** SahinTaskin, 07:25
Akvaryum Tanıtımı - Red Head Tapajos Yavru Alma Hakkında Özgür Özaydın, 05:16
Güney Amerikan Cichlidleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Kaftan, 04:31
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Cüce Vatoz Yavruları Avcı06, 02:21
Yeni Üye Forumu - Bitkilerde Sorun Vakg, 01:09
Bitki Akvaryumları Genel - Başka Balıkla Beta berensglam, 01:04
Labirentliler - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Ehtiyar, 00:52
Güney Amerikan Cichlidleri - Ternapi Medaka Pondları ternapi, 00:50
Akvaryum Tanıtımı - 150 X 50 X 55h Tank İçin Dış Kule Tasarımı Safrane42, 23:22
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Beyaz Solucanlar Taha Yanık, 23:08
Omurgasızlar - Çözemediğim İkinci El Fluval 406 Sorunu Hakkında neomeo, 22:55
Malzemeler ve Yemler Forumu - Tuzlu Su Akvaryumu ₩€€₩, 22:43
Deniz Akvaryumları Genel - Hava Motoru Tavsiyesi Cyber_Scout, 22:25
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kararsiz Bir Genç İzmirligenco 2.0, 21:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Mutlu Bettam HydroLeaf, 21:49
Akvaryum Tanıtımı - 35 l Akvaryum İçin Motor, Filtre Ve Kum Tavsiyesi HydroLeaf, 21:27
Yeni Üye Forumu - Acaba Nedir Bu ternapi, 21:06
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum Bulanık AquaVita, 20:59
Yeni Üye Forumu - Oscar Kum Önerisi Maiestas, 20:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ramirezi Cinsiyet Hiyakkimaru, 20:39
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Nerite Salyangoz Cyber_Scout, 20:24
Omurgasızlar - Akvaryumuma Öneriniz Var Mıdır? osmansen22, 20:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumumumu Nasıl Satabilirim Samnastrp, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tiger Endler AquaVita, 19:01
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Moli Balık Cinsiyet Ve Türü Samnastrp, 18:21
Yeni Üye Forumu - 160x60x60 Akvaryumum Tata, 17:06
Akvaryum Tanıtımı - Yılanbaş Balıklarım Ve Üretim Hikayeleri SahinTaskin, 16:08
Diğer Tatlı Su Canlıları - Guramilerin Cinsiyeti Nedir? erenrogz, 15:20
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kum Tavsiyesi sinor, 13:39
Yeni Üye Forumu - Rili Karidese Uygun Balık sinor, 13:35
Yeni Üye Forumu - Betta Persephone Cyber_Scout, 13:15
Labirentliler Tanıtımı - Lepistes Akvaryumu oscarus, 11:54
Akvaryum Tanıtımı - 350 Litre Dis Filtre Orhan76, 11:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hızlı Nefes Alıp Ölen Melek Balıkları MasterChiefHakan, 08:58
Hastalıklar ve İlaçlar - Yavrulama Sorunu MasterChiefHakan, 08:41
Yeni Üye Forumu - Silindir Walstad Çalışması darkaura, 23:59
Akvaryum Tanıtımı - Armağanım Hamile Mi? Neothauma, 23:23
Bitki Akvaryumları Tanıtımı - Okyanusun Derinliklerine Neothauma, 23:17
Akvaryum Tanıtımı - Multi Tankım - 0dan Tanganyika Neothauma, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Su Kaplumbağası Akvaryumu Cyber_Scout, 23:09
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Kum Tavsiyesi Veronicax, 23:05
Yeni Üye Forumu - Dıy Excel Hazırlama Jotunheim, 22:54
Taban ve Gübreleme 
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 09:58
 - Mangrow Üstü Anubiaslar, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 09:58
 - Süper Red Erkek Vatoz, Sterbai, Betta Çiftleri nikon_ 09:58
 - Hobiye Son. Malzemelerimi Satıyorum. Güncellendi. osmandbnl 09:57
 - Özel Tür Japon Blue - Son 10 Çift osmandbnl 09:57
 - Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 08:53
 - Karides ,vatoz, Bitki Çeşitleri, Gübre reano 08:53
 - Java Moss Ve Beyaz Kurt Kültürü omersayar 08:25
 - Tuxedo Lepistes , Ateş Neon Karides omersayar 08:25
 - Lepistes,aymoly,plati,vatoz,mickey Mouse Plati EKAR 08:24
 - Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 08:24
 - Koleksiyon Luk Endler Ve Guppy Varyeteleri Lotus88 08:20
 - Canlı Yem Ceşitleri Lotus88 08:20
 - Karides Türleri karidesrehberi 08:08
 - Balık Yavruluğu - Akvaryum Malzemeleri - Teraryum karidesrehberi 08:08
 - Anubias - Bucephalandra - Moss Çeşitleri karidesrehberi 08:08
 - Fanlı Akvaryum Soğutma Termostatlı karidesrehberi 08:08
 - Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 07:55
 - Elma Salyangozu (özel Tür) GOLDFISH 07:55
 - Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 06:59
 - Bitki Çeşitleri emreemin 06:59
 - Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 06:59
 - Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 06:59
 - Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 06:59
 - Osmos Ve Muhtelif Malzemeler Formicasmind 06:49
 - Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 06:39
 - Karides , Salyangoz . gyunda 06:39
 - Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 06:39
 - Aquael Leddy 60 Xl Sessiz Motorlu Ers1905 06:28
 - Bitkiler, Kırma Karides, Lepistes (2+cm.) Ehtiyar 03:48
 - Orionled D Serisi Rgbw 60cm Işık paxal 00:47
 - Fundulopanchax Gardneri-nothobranchius Guentheri Cyber_Scout 00:31
 - Nothobranchius Guentheri-fundulopanchax Gardneri Cyber_Scout 00:31
 - Magnezyum Nitrat Cyber_Scout 00:31
 - Tubifex , Reeflowers Betta Yem Cyber_Scout 00:31
 - Hobiciden Kaliteli Bitkiler sakal34 00:00
 - Kepçe, Kaya, Çakıl Taşları AquaPuella 23:47
 - Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 22:04
 - Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 22:04
 - Blood Mary Karides(kargo Mevcut) hll_aquascaping 22:04
 - Dişi Ramirezi (german Blue) TurX 21:43
 - Mangrow Kökü TurX 21:43
 - Jebo 829 5 Sepetli (dolu) Filtre TurX 21:43
 - Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 21:43
 - Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 21:43
 - Full Spectrum Zaman Ayarlı Akvaryum Aydınlatma Standart Moss 21:04
 - 60x40x40 Mobilyalı Akvaryum Arıyorum zekigonlum 20:53
 - 2.67 Tüp Furcifer 20:50
 - Dennerle Akvaryum Full Furcifer 20:50
 - Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 20:50

KULLANICILAR
- 90 Online Kullanıcı, 51 Üye

Online Kullanıcılar
ka2n, 
Orhan76, 
EKAR, 
sina cen, 
Umt61, 
Mahir06, 
muzunman, 
Umit2003, 
kambortam, 
Dotkor, 
pilatin, 
KANARYACI, 
ogurcay, 
Kuduoglu, 
mendos06, 
ciways, 
metalhead, 
nakkas__45, 
pitsem, 
Kerem3420, 
IgorVladimir, 
osmandbnl, 
CeriLevis, 
Yasin034, 
MiSoSiKiaN, 
TurX, 
yokte, 
Tatar1045, 
ProfMalawi, 
muhoni, 
muzaffer_81, 
vantilator, 
YavuzHan, 
HaydarGul, 
lepistes5994, 
rasporasrc, 
Rafayel, 
BlackkEaglee, 
aktugsedat, 
junsan23, 
propecia, 
smmyh, 
kdrackgz, 
Sarapla, 
Heisenberg, 
gyunda, 
ardaagnaday, 
achiiles_622, 
kadirik, 
iakyol, 
Batuhan Tosun, 
ThunderstrucK, 
						FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
 - 408,613 Konu
 - 91 Forum
 - 145,128 Forum Üyesi
 - 1,466 Özel Forum Üyesi
 - 29 Kıdemli Akvarist
 - 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.