ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MG
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 38 dakika önce
Toplam Mesaj:
258 [0.72 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
94 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Güngör
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kirikkale
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lepistes, Karides, Nerite ve Cüce Vatoz

SON 10 MESAJI

Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=koraykbl]
Yükseklik 80 mi?
Eminmisiniz çünki 80cm yükseklikte bir akvaryumda balık bakmak çok mantıklı değil. Bu litrede büyük balık bakılmaz ama özel tür lepistes bakabilirsiniz. Akvaryum 75lt bu litrede bakılacak büyük balık 2 adet japon olabilir. Oscar veya diğer monster türler için uygun değil. Eğer 100lt yapabilirseniz cüce channa öneririm fakat bu akvaryum uygun değil. Desiğim gibi lepistes daha güzel görüntü verecektir.[/QUOTE]
Hocam galiba uzunluk 80, yükseklik 35, genişlik 27. Çünkü 80cm uzunluk apayrı bir seviye
Akvaryum Kurulumu
[QUOTE=merttercn]Yeni 2. el bir akvaryum satın aldım. Boyutları uzunluk 80 yükseklik 35 genişlik 27. Bu akvaryuma nasıl bir tasarım yapabilirim. 1 Beta balığım var 16 litrelik akvaryumda besliyordum buna geçiricem ama akvaryumun uzunluğu fazlasıyla yeterli görünüyor bende yanına balık eklemek istiyorum kaç tane hangi tür balık ekleyebilirim ?[/QUOTE]
Akvaryumunuz 85 litre. Burada çok daha zevkli türler beslenebilir. Betta 16 litrede kalsın buraya ayrı bir akvaryum kurun bence. Çok güzel bir gurami, canlıdoğuran, cüce ciklet veya japon akvaryumu olabilir. Araştırıp zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz
60 Litre Apisto
[QUOTE=AtlasPoyraz]Dither aslında ana balıkların saklanmaması için tetikleyici :) fakat yumurta ve yavru durumunda stres kaynağına dönüşüyor :)
Apistolar genel olarak tabanı sahiplenen balıklar yani vatozla çok sık karşılaşırlar bu da iki taraf için de stres :) otocinclus nispeten küçük ve pek ortalıkta gözükmez. İkisi de şart değil.
Osmos u internetten satın alabilirsiniz 120-150 arası tds, 5-6 ph sağlayan ürünler mevcut.
Varyeteleri araştırın hoşunuza gideni bulun gönderim yapan birçok arkadaş var mutlaka yardımcı olacaklardır.
Ondan evvel tankı iyi hazırlayın.
Kökler yapraklar vs güney amerika tanklarını bol bol inceleyin.
Şimdiden kolay gelsin [/QUOTE]
Hocam aquamins 10kg siyah california kumu kullanacağım. Frodo stone da alacağım 3kg kadar bitkiler şu şekilde
Elodea
Zeytin
Java fern
Çınar
Ludwigia repens rubin
Subulata
Anubias broad leaf
Cryptocoryne wendtii Brown
Christmas moss
Cabomba
Rotala Rotundifolia
Salvinia natans
İsmini bilmediğim ufak (8cm) kütüğe sarılı marimo moss
Lav kayasına sarılı marimo moss
Tele sarılı christmas moss
Yem olarak:
Tetra pro algae, tropical welsi gran, tropical vitality color, sera vipagran ve Sera discus granulat kullanacağım (25 gr kabuksuz artemia da alacağım ayrıca)
Kök bulamadım. Bulursam mangrow kökü alacağım.
İlanlara baktım ancak bulamadım kribensis. Sizin bir ilan gösterme şansınız var mı acaba? Filtre hbl601 debi düşük olacak. 2 adet de küp düşünüyorum
60 Litre Apisto
[QUOTE=AtlasPoyraz]Hayırlı olsun.
Vatoz eklemeyin. Otocinclus olabilir.
Yavru düşünüyorsanız dither balık eklemeyin.
Cacadu, kribensis gibi bence artık çok temel türler yerine birçok alternatif arasından gözünüze hoş geleni seçin :)
Osmos unuz varsa gerisi hallolur :) [/QUOTE]
Hocam sağolun yorumunuz için. Ben 1 yıldır araştırma içindeyim. Acemiyim ama. En son küçükken fanusta japon besleyenlerdendim öyle düşünün. Şimdi 50cm veya 60cm bombeli bir akvaryum var. Bu yüzden bakımı kolay balık arıyorum. Osmos zorlasam bulabilirim ancak dinlendirilmiş çeşme suyunda yaşayan bir balık olursa çok daha iyi olur. Çok küçük bir yerde yaşıyorum (kırıkkale) bu yüzden burada bulunabilecek balıklar arıyorum. Artık bulamazsam ankaraya gidip alıp geleceğim. Dither doğru hatırlıyorsam balığın saklandığı yerden çıkmasını teşvik edecek türlerdi. Yavru derken dither balıktan yavru almak mı yoksa ana apisto dan yavru almak açısından mı dediniz? Eğer dither açısından dediyseniz sorun yok. Ama apistodan yavru almak istiyorum açıkçası. Dediğim gibi küçük yerde yaşadığım için otocinclus bulamayabilirim. Cüceler de çok hoşuma gidiyor. Üreme döneminde cüceye saldırmaması için yapılacak bir şey yok mu?
60 Litre Apisto
Uzun hatta upuzun bir araştırma, büyüklerimin tavsiyesi derken son kararım olarak bu litrede 1 çift apisto, 1 cüce vatoz ve 2 nerite bakmaya karar verdim. Ancak hala tür tavsiyesi alamadım. Kakadu, kribensis gibi türler düşünüyorum. Yanına da ufak bir sürü balığı koyacağım. Hangi tür uygun olur apistolar arasında?
Şimdiden teşekkürler iyi hobiler
Karma Lepistes Tankı
[QUOTE=Ehtiyar]Üretim biraz ayrı mesele, ona ilerde bakarsınız. Yinede alacağınız çift olursa şansa, yumurta dökerler onlar. Araştırır halledersiniz, zaten tecrübe dediğiniz böyle kazanılıyor.
[/QUOTE]
Peki 1e2d cüce gurami alsam nerite cüce vatoz ve 6 rasbora canlı yükünü aşar mı? Aşarsa rasborayı çıkartabilirim
Karma Lepistes Tankı
[QUOTE=Ehtiyar]Olur tabii ama biraz daha hacim gerekir. Birde cüce vatoz istiyorsunuz onun için bile fazladan 50 litre lazım, onlara göre filtrasyon lazım vs. Yani hep olumsuz yazmak istemem fakat vebal altına da girmemek lazım o yüzden olmayana zorlamayın kimseyi.
Bol bitkili yapın, haftalık su değişimlerini ısıtıcıyı vs ihmal etmeyin, balıkları erken eklemeyin (en az üç hafta), ikinci haftada neriteleri eklersiniz, güramiler yakışıklı duracaktır[;)].[/QUOTE]
Guramiler gerçekten çok güzel duruyor bir düşüneceğim. Acemi olduğumdan cesaret edemiyorum. Eğer cesaret edebilirsem 1 hafta boş bitkilerle çalışacak 2. Hafta nerite ve cüce vatoz (cüce çok sevdiğim balıklardan eklemeyi çok isterim) eklenecek. 3. Hafta 1e 2d gurami eklenecek. Bu arada guramilerden yavru alıp büyütmek çok mu zor olur?[:?]
Karma Lepistes Tankı
[QUOTE=Ehtiyar]Ben hoca değilim şükür. Başta yazdım önerilerimi, co2 için de sıkılmaz iseniz konularıma da bakabilirsiniz.[/QUOTE]
Tecrübem pek yok o yüzden 1 çift guramiye bakabilir miyim bilmiyorum bu yüzden sordum. Tek rasbora da çok boş gözükecek. Lepistes rasbora gerçekten hiç şansı olmaz mı
Karma Lepistes Tankı
[QUOTE=Ehtiyar]İki senaryodada canlı yükü fazla olacak, su değerlerini stabil tutmakta zorlanacaksınız. Yeterli birikim ve tecrübeniz varsa zor da olsa bakılabilir belki.

Tecrübe yoksa sıkıntı, önce dişi lepistesleriniz hastalanıp ölmeye başlar gerisi gelir. Bile bile lades yapmayın derim.[/QUOTE]
Siz ne önerirsiniz hocam
Karma Lepistes Tankı
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, 125 litreliği kurarsanız bal guramiyi ayrı bakarsınız bitkili olarak, sanırım 2 çift için uygun olacaktır. Yada 50 litrelikte sadece rasbora, bir çift gurami arasında seçim yapınız. O hacim yalnız lepisteslere bile bir süre sonra dar gelecektir. Malum her ay 20, 30 yavru girecek ortama. [/QUOTE]
Yavru konusunda pek derdim yok çoğu yavru sahiplendirilecek veya petshopa verilecek. 5/6 yavru bende kalacak. Ya lepistes, rasbora, cüce vatoz ve nerite ya da lepistes, bal gurami, cüce vatoz ve nerite olacak.

[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, 125 litreliği kurarsanız bal guramiyi ayrı bakarsınız bitkili olarak, sanırım 2 çift için uygun olacaktır. Yada 50 litrelikte sadece rasbora, bir çift gurami arasında seçim yapınız. O hacim yalnız lepisteslere bile bir süre sonra dar gelecektir. Malum her ay 20, 30 yavru girecek ortama. [/QUOTE]
Bir de tecrübem yok küçükken japon bakmıştım sadece. En kolay canlıdoğuran diye başlamak istedim. Belki ileride kakadu da bakabilirim. Şuanda ana kadro cüce vatoz, nerite ve lepistes. Hangisi uygunsa onu ekleyeceğim rasbora veya gurami

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.