ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Adromijar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
06 Haziran 2025 05:01
Toplam Mesaj:
5 [0.14 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
5 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Adromijar
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Adromijar

SON 5 MESAJI

Merhabalar Akvaryum Başlangıcım.
Peki dekorları ve tetrayı çıkaracağım.
Kumlar boyalı değil.
bitki ekleyeceğim ve ışığı değiştireceğim.
Komandolar çok küçük şuan onları da ayıracağım.
Başka bir şey var mıdır ?
Güncelleme : vatoz ve japonları verdim şuan için tetra satın almadım hiç acaba mavi olan mı tetra , moli diye aldım hiç benzemiyordu sorgulamadım ama su aslında dolu o ilk kurarken çektiğim moli , çöpçü , pegasus ve beta var elimde pegasusu da çıkarıcam. 4 adet çöpçü yaptım 2 albino 2 benekli (Corydoras paleatus) şeklinde. aslında göze berrak ve beyaz bir akvaryum şeklinde gözüküyor ama kameraya mavi olduğundan belli olmuyorlar.
ışığı değiştireceğim kum ve çakıl var zeminde dekorları çıkarıcagım en yakın zamanda. kısamıyorum filtreyi ama hava giriş ağzını yarım tıkayarak azaltabiliyorum.
yerini degiştireceğim arka cama takarak son olarakta kumu tamamen mi çıkarayım ?
[QUOTE=Jemaisvu]
Japon beta moli veya pengasus arasında bir karar verin bence. Şu an sorun olmayabilir ama bu olmayacağı anlamına gelmez çünkü bu türler birbirleriyle uyumlu değildir. Özellikle pengasus çok hareketli,hızlı ve kör şekilde yüzer. Beta daha durgun su ister. Japonlar daha hareketsiz olan betaların kuyruklarını tırtıklamaya başlarlar. En sonunda bu balıklardan birkaçı ölecekler haberiniz olsun. İyi hobiler[/QUOTE]

Japonları ve pegasusu ayırsam sorun çözülür mü diğerleri beraber yaşayabilir diyor tabloda ? ;
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259903/030620251906141.jpg[/IMG]
[QUOTE=ogurcay]Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun,
Yapılacak ilk şey uyumlu türleri birbiriyle barındırmanız.Ayrıca akvaryumunuzun genel bir fotoğrafını paylaşırsanız görüş bildirmek daha kolay olacaktır.

Saygılarımla

[/QUOTE]
Teşekkür ediyorum.
birbirleri ile uyumlu tablosunda baktığımda japonların moliler ve betalarla uyumsuz gözüküyor fakat birbirlerine sorun çıkardıklarını gözlemlemedim açıkçası sadece japonlarla yaşar deniliyor ayıradabilirim sorun yok şuan için.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259903/030620251757511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/259903/030620251757521.jpg[/IMG]
Ölçüler:50x30x20
Canlı Türleri:japon,beta,moli,vatoz,çöpçü,pegasus
Bitki Türleri:-
Tankın Yaşı:yeni
Filtrasyon ve Işıklandırma:iç filitre ve led
Arkadaşlar merhaba yeni bir akvaryum kurdum galiba çok yanlışım var sizlerin tecrübelerine ve tavsiyelerine uyarak ilerlemek istiyorum.
Öncelikle 3 adet japonum , 2 dişi beta , 3 moli , 1 vatoz 1 çöpçü ve 1 pegasus köpek balığı olmak üzere 11 adet balık aldım ve kurdum.
Sobo Wp-850F İç Filtrem var iç dekorla beraber.
Şimdi balıklar birbirleri ile sorun çıkarmıyorlar sakince takılıyorlar fakat bu ebattaki bir akvaryum küçük gibi.
pahalı olmadan koyduğum televizyon sehpası tartacak şekilde değiştirebilirim.
Bitki daha ekmedim ekmek istiyorum.
Tavsiyeleriniz nelerdir ?
Ne yapmamı önerirsiniz ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.