ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
HaGO
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Aralık 2010 04:27
Son Ziyaret:
24 Nisan 2012 19:53
Toplam Mesaj:
19 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Kurt
Doğum Tarihi:
04 Ekim 1988
Yaş:
35
İl:
Sakarya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kadir Kurt

SON 10 MESAJI

Lepisteslerimde Mantar
Arkadaşlar merhaba tekrar. Sanırım bu mantar illetinden kurtuldum. Son çare olarak anatankta permasol kullandım yararlı zararlı tüm bakterileri öldürdüm doğal olarak mantar da gitti diğer yararlı bakterilerde. Ondan sonra sıfırdan akvaryumu tekrar kurdum. permasol yüzünden oturmus suyum gitse de baska carem kalmamıştı.

yeni kurdugum akvaryumda bakterılerın cabucak gelısmesı ıcın neler yapabılırım. para vererek bakteri kültürü almak istemiyorum. güvendiğim bi akvaryumcudan balık alınca o poşetin suyunu boşaltsam akvaryumuma ondaki bakterilerde gelse doğal olarak katkısı olur mu ? neler yapmalıyım su da bulanık yenı oldugundan kopurcukte var ustunde bıraz
Lepisteslerimde Mantar
Arkadaşlar geçmiyor bu mantar 3 4 balıgımın üzerinde var hala hergün birileri yakalanıyor ertesi gün ölüyor :( ilaçta fayda etmedi. her gün 1 2 balığım ölüyor :(

akvaryumu %100 su değişimi yapsam kumları yıkasam kurtulabilirmiyim ? yada permasol ü anatankta kullansam daha mı iyi aklıma başka çözüm gelmiyor :( yardım edin
Lepisteslerimde Mantar
Dün bir balığımı permasol çözeltisine sokmuştum bugun pamuklaşmış kısmı kaybolmus sadece derisinde izler kalmış. ana tanka permasol eklesem mantardan eser kalmayacakta diğer tüm bakterileri de sıfırlayacak o yüzden yanaşmıyorum o işe.


Lepisteslerimde Mantar
Teşekkür ederim. Konuyu açmadan önce internetten detaylı bir arama yapmıştım zaten. Kaliteli ilaçlarla geçmesi yüksek ihtimal anca benim için pahalı o ilaçlar :)

Ekonomik çözümler arıyorum ben :)

mesela akvaryumu tamamen boşaltıp hepsini damacana suyla doldursam neler olur biyolojik denge tamamen uçacak ancak çeşme suyuna göre uzun vadede verimli olur mu
Lepisteslerimde Mantar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Dişi Lepisteslerde genelde sırt kısmında geniş çapta beyaz pamuklaşmalar, bazılarının yüzgeçlerinde beyaz pamuklaşmalar ve dolayısıyla sağa sola sürtünmeler çok sık olmasada

Akvaryum Kapasitesi (litre): 100 litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece Lepistes ve 1 adet çöpçü

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhaba arkadaşlar...

Akvaryumumda mantar hastalığı boy gösterdi nedenini biliyorum aslında neden olduğunu, şöyle bir hata yaptım akvaryumcunun yakınından her geçtiğimde uğrayıp hamile lepistes varsa aldım ve böylece yeni parazitler de akvaryumuma teşrif ettiler. 7-8 adet dişi lepistesimi kaybettim.

Sadece dişi lepisteslerim yakalandı bu hastalığa. Şuan için 2 balığımda gözüküyor. Bu 2 balığı kurtarmak için değil diğer balıklarıma geçmesini önlemek için tedavi etmek istiyorum.

Bir kaç saat  önce akvaryumcu bu hastalık için "Deep Fix İchtyo fİX" isimli bir ilaç aldım ve uyguladım. Akvaryum ısısı şuan 30 derecede..

Not: Daha önceleri ek bir kovada uygulaığım permasol çözeltisiyle mantar bulaşmış 2 balığımı kurtarmıştım ancak balıkları kurtarmak ziyade ana tanktaki parazitler sıkıntı ve bu permasolü de ana tankta uygulama riskine girmemenin en iyisi olduğunu düşünüyorum..

Üniversite öğrencisi olduğum bu hobinin masrafları bana oldukça külfetli geliyor. Bu hastalıktan en ekonomik şekilde nasıl kurtulabilirim bunu öğrenmek istiyorum. Seranın ilaçları faydalı oluyormuş ancak çok pahalı 2 balığımı kurtarmak için 10 balık parası masraf yapmak istemiyorum. bu ilacı 5 Tl ye aldım çözüm getirmezse neler yapmalıyım neler önerirsiniz. Tuz kullanmak ne derece işe yarar ?



Yavru balıklarım elektrik yedi...
Camın iletmemesinle alaka kuramadım :) kaçak suyun içinde su iletken bu yetmez mi :) yavrularıma bişey olmadı aradan 15 saat geçti sağlıklı gözüküyorlar... filtreyi değiştirdim. cevap yazan yazmayan herkese teşekkür ederim...
Yavru balıklarım elektrik yedi...
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 25 litre yavru akvaryumu

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes plati vs tropikal yavru...

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :



Merhaba arkadaşlar.. Bugün yavru akvaryumumdaki filtreyi temizledim ve tekrar akvaryuma yerleştirdim. Balıklarımda bir hızlı haraketlilik gözüktü baştan anlamadım durumu sonra Elimi suya sokmamla çekmem bir oldu. Filtrenin üstündeki kablo girişinde açılan bir kısım var 2 li kablonun 1 tanesi suya temas ediyor. Fişi ters taktıgımda elektrk olmuyor ama diğer kablonunda açılması yakındır sanırım..

Olay 2 saat önce gerçekleşti.  bir kaç konuda önerilerinize ihtiyacım var.

1. 5 10 dakka yavrularım elektrik yedi şuan ölen olmasada sonra bu durum etki yapar mı sonradan bu yüzden ölürler mi ? herhangi bir müdahale işe yarar mı

2. kablodaki kaçak yeri buldum burayı silikonla kapasam su geçirmeyecek şekilde sağlıklı olur mu? uuzn ömürlü olurmu ? veya yeni bir motor mu almalıyım ?

3. yeni bir motor alırsam sizce oksijeni bol veren bir hava motoru mu almalıyım yoksa filtreli bir motor mu? haftada veya 10 gunde 1 dip çekimi yapıp %50 su değiştiriyorum. hava motoru alıp bol oksijenli ortam daha iyi olur kanımca, yavruların suyu cok fazla kirletcegını zannetmiyrm. sizce ne yapmalıyım.

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...


akvaryumun üst kapağı
İlginize teşekkürler tereddüt etmiştim bir an kafam rahat artık :)
akvaryumun üst kapağı
Merhaba arkadaşlar.

Akvaryumumun bulunduğu odanın çok soğuk olmasından dolayı su kaybını engellemek ve ıstıcının aylık maliyetini düşürmek  için akvaryumun üstünü hiç hava almayacak şekilde cam ile kapattım. Sadece kenardan ince hava hortumu ve kablolar geçmekte.  Yani buharlaşan su camda damlacıklar oluşturup akvaryuma geri damlamakta.

 Sizce bu durum herhangi bir hastalığa ya da başka bir soruna yol açar mı suyun hava almaması  ?.
balıklarım viril yaparak dönüp ölüyor.
İlginç. Aynı durumu belgeselde görmüştüm suya elektrik verince balıklar dönerek zıplıyorlardı. Tebessüm Sizin de ısıtıcı fln azcık kaçak yapıyor olmasın :)  Şaka bi yana sorununuzu çözerseniz burada paylaşın tekrar bizde öğrenmiş oluruz değişik bir durum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.