ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AlperSaraçoğlu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Haziran 2012 16:49
Son Ziyaret:
27 Haziran 2013 12:00
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper Saraçoğlu
Doğum Tarihi:
18 Ekim 1980
Yaş:
43
İl:
Tekirdag
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper Saraçoğlu
TEKİRDAĞ

SON 5 MESAJI

tekirdağ-Merkez canlı bitki
Köprübaşı tarafında Tuna akvaryum canlı bitki satıyor halen arıyorsanız orada bulabilirsiniz.
50 LT AKVARYUM ?
[QUOTE=yensy66]Arkadaşlar merhaba çok uzun zamandır balık beslemek istiyorum ama pek tecrübem olmadığı için bu işe kalkışmadım.şimdi başlangıç olarak 70cm ve 50litrelik bir akvaryumla başlıyorum.sizden ricam ilk başlangıç olarak ne beslemeliyim? ben ciklet ve sarı prenses aşığıyım ama onlarında uygun olmıyacağını söylediler.sizden ricam 50litrelik bir akvaryumda ne beslenir.yardımlarınızı bekliyorum..TEŞEKKÜR EDERİMM....[/QUOTE]

Bakımı kolay çok ışık istemeyen java moss, anubias gibi bitkilleri seçerek canlı doğuran, karides, elma salyangoz ve barışçıl tetra türleri ile güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.


[QUOTE=salıhh5134]Slm bi sorum olcakdı 37 lt akvrymum war 6 tne kçk sarı prensesim war 2 tane damızlık çifttm war bu çift yawru werirmi acaba  fto atablirim..[/QUOTE]

Bence yaşadıklarına şükür edin. Akvaryum hacmi o balıklar için çok çok küçük.
yunus ile diskus bir arada yaşarmı ?
[QUOTE=yunus aşığı] adamın bana dediği bunlar 1 aylıkken beri aynı tankta büyüdüler aynı yemi bunlarada verdim birşey yok diyor inanın bnde çok şaşırdım ya böyle birşey olamaz...[/QUOTE]

Bazı akvaryumcular sendeki parayı alabilmek için dokuz takla atarlar. O dediğin akvaryumcuya git işi bilmeyen biri olarak kendini tanıt 1 fanus ve 1 diskus iste bak ne cevap verecek. Bu diskus fanusta büyüdü zaten alışıktır diyecektir eminim.  O akcaryumcu gibi insanlar yüzünden günaha giriyorum boş yere.
Akvaryum hobisinde tecrübeniz yoksa açıp birşeyler okuyun. Besleyeceğiniz sonuçta bir canlı varlık ne yer, doğasında nerde yaşar, ne tür sularda yaşar biraz inceyerek tecrübe kazanın ve size o balıkları satmaya çalışan gibi akvaryumcuyum diye geçinen şaklabanların ortadan kalmasına yardımcı olun lütfen.
Bu yazdıklarım hobiye yeni başlayacak olan kişilere genel olarak yazılmıştır.
AlperSaraçoğlu2012-06-25 18:23:34
150b/70e/60h ebatlarındaki tankı ve kurulum yapıldı sizce nasıl oldu
Bence bu büyüklükteki bir akvaryum daha güzel bir dekoru hakediyor. Taşlarınızın renkleri ve boyutları hemen hemen aynı. Doğala daha yakın renklerdeki ve boyutları farklı taşlar seçilerek daha doğal bir dekorasyon yaratılabilir. Kayıpsız ve kazasız kullanmak dileği ile balıklarınız ve yeni akvaryumunuz hayırlı olsun.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba.
Ben Alper SARAÇOĞLU Tekirdağ'da ikamet ediyorum. 6 senedir akvaryum hobisi ile uğraşıyorum. Malawi cichlid türleri, canlı doğuranlar gibi türleri besledim. Yaklaşık 3 aydan bu yana Amazon türleri ile ilgileniyorum. 2 adet akvaryumum mevcut olup 130*45*60 akvaryumumda 10 adet Pygocentrus nattereri ve 55*45*40 ölçülerinde ki diğer akvaryumunda ise Amazon nehrine özgü diğer küçük türlerden Melek balığı, 2-3 çeşit tetra türleri, Mikrogeophagus ramirezi, yosun oluşumunu engellemek için Gyrinocheilus aymonieri ve Crossocheilus siamensis besliyorum.
Beslemiş olduğum türlerden Pygocentrus nattereri hakkında peşin hükümlü yorumlar yapılmaması dileği ile hepinize sağlıklı balıklar diliyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.