ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kadango
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ağustos 2006 13:57
Son Ziyaret:
10 Kasım 2017 16:08
Toplam Mesaj:
1124 [0.17 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan K.
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1992
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gökhan K.

SON 10 MESAJI

İzmir' in Yeni Hobihanesi " NOYAN YEGEN' in" (Yeni fotolar Sayfa 8)

Üç-beş fireyle neredeyse ilk haftalarını tamamladılar,çıkmaya başladılar yavaş yavaş :)
Mbunaların yavrulama sıklıkları ne kadardır?
13 aylıklardan bile bir kez yavru alıp şu sıralar bir daha beklemen lazım 5 ayda bir yavru alıyor diyorsan.Yazdığın türler 8-9. aylarında üremeye başlar.Devamında kusturup kusturmamana bağlı olarak 30 ile 60 gün arası tekrar yavrular.
İzmir' in Yeni Hobihanesi " NOYAN YEGEN' in" (Yeni fotolar Sayfa 8)
[QUOTE=Noyan Yegen] Bu kadar kısa sürede bu kadar çoğunun yumurta almasına çok sevindim Gökhan'cım. 2e8d portakal ve 1e4d mavi prenses almıştın. Bu rakamlara baktığımızda dişilerin yarısının çalışmaya başladığını görüyoruz ki bu kadar kısa süre için çok çok iyi bir oran. Nede olsa balıklar; 5-6 cm boyunda damızlık adayı d.altılar. Yerlerini çok sevmiş, sen de çok iyi bakmışsın ki iki haftada üstelik 1 cm daha boylanmışlar. Sağlıklı ve bol yavrulu balıklar dilerim. [/QUOTE]

Sağol abi,totalde 240'a yakın yumurta kusturdum 8 dişiden.Üç-dört ay sonra tam verime yaklaşırlar sayıca.Portakallardan sadece biri henüz yumurta almadı o da yakındır.Mavi dişilerinden üçünün az daha zamanı var bir aya onlar da düzenli yavru vermeye başlar sanırım.Baya memnun kaldım teşekkürler,gerçekten beklediğimden çok daha verimli balıklar.Yakında yavrucakların fotolarını eklerim
Hediye Marmara Balıkları
[QUOTE=QuErorZ] Ben de zaten reef akvaryumunda beslenecek bir tür olduğunu söylemedim. Deniz akvaryumlarından anlamam zaten.

 Gökhan Bey, Kikla ve Lapin farklı türlerdir. Cinsiyetle bir alakası yok. Ben de zıpkınla dalıyorum. Her dalışımda binlerce lapin görüyorum fakat kikla ile hiç karşılaşmadım şu ana kadar. 
[/QUOTE]

Şöyle diyeyim,aslında teknik olarak haklısınız fakat biliyorsunuz yöresel olarak balıklara bir dünya ad takılır.Bu da onun gibi bir şey,bilimsel bir araştırma çabasına girmedim ama okuduklarımdan aklımda kalan bunlardı fakat aynı aileden yakın akraba oldukları konusunda bahse girerim.

Lapinlerin tadı iyi olmuyor denedim fakat,Kikla tulum çıkartılıp fleto yapılınca yağda çok güzel oluyor.Kiklalar Lapinlere nazaran biraz daha derin sularda ve büyük oyuklarda yaşıyor.Tecrübelerimden edindiklerim bu şekilde.Karadeniz ve Marmara'dakiler Ege ve Akdeniz'dekilere nazaran daha renksiz oluyor yazdığım gibi.Marmara'da da en çok kahverengi üzerine beyaz veya fosforlu mavi benekli olanları var.Ege ve Akdeniz'de de daha renklileri var,kayaların renklerine göre renkleniyorlar sanırım.Aşağıdaki gibi yeşil bir kikla vurmuştum İzmir'de.Marmarada ise siyaha yakın kahverengilerden vurdum renklisine rastlamadım.






Akvaryumlarımızda Yeni Bir Tür.
Çok tatlı hayvanlar,suyun altında birçok kez inceleme fırsatım oldu.Marmara ve Karadeniz'de de var fakat Ege ve Akdeniz'dekiler daha farklı ve canlı renklere sahip.
Hediye Marmara Balıkları
Ciddi boyutlara ulaşabiliyorlar,dalış yaptığımda Lapin yerine Kikla vururum.Bu balığın erkeğine verilen ad.O da güzeldir şekil şemal olarak ama diğer balıklara nazaran leş gibi kokusu vardır.Marmara'da zibil gibidir sayıca...
İzmir' in Yeni Hobihanesi " NOYAN YEGEN' in" (Yeni fotolar Sayfa 8)
15 adet yetiştirmelik damızlık portakal ve mavi prenses aldım iki hafta önce Noyan Abi'den.Güzel misafirperverliği,balıklarının kalitesi takdire şayan..Büyük tankımda besliyorum ve iki haftada neredeyse bir cm'ye yakın büyüme gösterdiler,üstelik yaklaşık 6 tanesi yumurta aldı.Sağlıkları sıhhatleri oldukça yerinde,aldığımda da öyleydi.Eğer kaliteli ve verim almak istediğiniz damızlıklar arıyorsanız tavsiye ederim.Fiyatları da oldukça uygun.
İzmir' in Yeni Hobihanesi " NOYAN YEGEN' in" (Yeni fotolar Sayfa 8)
Çok hoş,sağlıklı ve kaliteli balıklar Noyan abi,verimli damızlıklar yetiştirmek için oldukça idealler.Yarın nasipse ben de hatrı sayılır bir miktar götüreceğim,iyi bayramlar...
Ufak Krallarım ! ( Syf 2 - Güncel Foto )
Çok kaliteli Yunuslar,fotolar daha ayrıntılı ve genel bir fotoğraf da olsaydı salınışlarını da görebilirdik sanırım.Dişiler dahi kafa yapmış ki net olarak ayıramadım kaç dişi var :)
Denizli
Selamlar,ayın 20'sine kadar Denizli'deyim...Eğer bir buluşma ayarlanırsa katılmak isterim.


Bu arada ihtiyacı olan varsa yardımcı olurum,

kadango2012-02-10 21:11:08

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.