ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
arda_kaplan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ocak 2015 23:55
Son Ziyaret:
24 Mart 2020 00:31
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda Kaplan
Doğum Tarihi:
07 Şubat 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Bilgisayar Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda Kaplan

SON 10 MESAJI

Dış Filtre Malzeme Ve Sıralama Fikrim
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Purigen, karbon vb. kimyasal filtre malzemeleri, bitkilerin besin olarak kullanacaklarını da sudan alacağından ilerleyen dönemlerde çıkartılmaları gerekir... Elyafın da dış filtrede kullanımı sıkıntılı, çabuk tıkanır, açmak / müdahale etmek gerekir ki bu da döngü için iyi değil... Bunun yerine dış filtrelerin emişine ön filtre süngerleri takarak 2 haftada 1 temizleyebilirsiniz.
Bunlar dışında dizilim de malzemeler de akıllıca, tebrikler kolay gelsin...[/QUOTE]

Kimyasal filtre malzemelerini su berraklığı için düşünmüştüm. Bitkiler için de sıvı gübreyi biraz daha fazla atarım diye düşünüyordum.

Peki şöyle bir soru sorsam. Bitkili akvaryumlar için su berraklığı için bu malzemeler yerine kullanabileceğim başka bir şeyler var mı ?

[QUOTE=brigantes]Ulvi beyin dediği gibi karbon, purigen vs bitkili akvaryumda gereksiz. Bitkilere gerekli olan elementleri tutarlar ve bir süre sonra değiştirilmesi gerekilir. Onun yerine en alt katmana siporax bir üstüne eheim substrat pro koyabilirsiniz. Çok daha iyi olur bence.
Elyafı çıkarıp kristal clear'ı en üste koyabilirsiniz ikisi de aynı işi yapıyor, farkı elyaf bir süre sonra atılıp yenisi konuluyor, kristal clear temizlenip tekrar konuluyor. Bence elyaf daha mantıklı, kristal clear'ı ikide bir temizlemekle uğraşacaksınız. Eğer ikisinden birini çıkarırsanız boş kalan yere de biyolojik sünger ya da bakteri için medya ekleyebilirsiniz.
[/QUOTE]

Evet önerisi mantıklı, bende benzer şeyleri düşünüp gübreyi fazla atarım demiştim ancak bu da yine su berraklığı etkiler. Başa sarmış, boşa iş yapmış da olabilirim. Akvaryumda şu anda bir sorun yok ama yandan bakınca öbür taraf net görünsün, elde edebileceğim en net görüntüyü elde etme çabasındayım. Bunun için bu kimyasal filtre malzeleri alternatifi birşey var mı ?

siporax ve eheim substrat pro temelde aynı şeyi yapmıyorlar mı ? Neden ikisini birden kullanmalıyım.

Biyolojik sünger dediğinizin bir farkı var mı ? Ben sünger derken, internetten petshopların sattığı 30ppi süngerleri kastetmiştim. Bunun bir farkı olur mu ?
Dış Filtre Malzeme Ve Sıralama Fikrim
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Ne besleyeceksiniz bu tankta? Kaç litre, filtre hacmi ne vs.?[/QUOTE]
150x50x70 boyutlarında kabaca 500 litrelik bir akvaryum. İçinde canlı doğuran ve tetra grubu var. Bitkili ve co2 destekli bir akvaryum. Hatta son hali de şu şekilde.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/220320202021501.jpg[/IMG][EDIT]arda_kaplan,2020-03-22 20:22:58[/EDIT]
Dış Filtre Malzeme Ve Sıralama Fikrim
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/220320201711351.jpg[/IMG]

Herkese Merhaba,

Akvaryumuma takılı fluval fx4 ve eheim 2213 dış filtrelerim var. İkisi içinde malzemelerinde değişikliğe gideceğim. Biraz araştırma sonucu resimdeki gibi bir kombinasyon yaptım, bu diziliş içinde öneri almak için yazayım dedim.

Su yönü aşağıdan yukarı olacak şekilde yazdım.

Teker teker kullanım amaçlarım şu şekilde;

- ELYAF - ilk etapta büyük pislikleri tutması
- GENİŞ GÖZENEKLİ SÜNGER - yine fiziksel ve küçükte olsa biyolojik filtrasyon
- SERA CRYSTAL CLEAR - fiziksel ve biyolojik filtreleme için. Sera nın kendi çektiği vidyosu çok koşuma gitti. Tek başına bile yetebilecek bir malzeme diye düşünüyorum. Ayrı bir katman olarak bulunsun istedim.
- SERA SIPORAX - hem fiziksel hem biyolojik filtreleme için, piyasada gözenek sayısı en fazla olan malzemeymiş. Ana amacı bakteri tutunması
- AKTIF KARBON,ZEOLIT - su berraklığı, klor gibi etkenlerle mücadele etmek için
- CHEMI-PURE BLUE - açıkçası bunu türkiyede bulabilir miyim bilmiyorum, en azından ilk etapta satan kimseyi bulamadım. Yabancı sitelerde su berraklığı için bunun kullanıldığını okudum. Ancak türkiye çok popüler değil veya pahalı olduğu için getirilmiyor. Yani bu katman olmayabilir de, hatta muhtemelen olmayacak.
- SEACHEM PURIGEN - su berraklığı kosundan açık ara herkesin dilinde olan malzeme, bunu da koymadan geçemedim.


Sarı renkli olanlar markası önemsiz olan malzemeler diye düşünüyorum. Mavi renkli olanları ise direk markalı bir şekilde yazdım. Hepsi kendi klasmanında en iyisi diye düşünüyorum.

Aktif karbon ve zeolite yerine Fluval ZEO-Carbon karışımını kullanmak arasında kararsız kaldım. Bu konu hakkında çok fazla bir bilgiye erişemedim doğrusu. Kullanan ve/veya bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Aktif karbon ve zeolit belli bir süre sonra etkisinin geçtiğini okudum. Hatta aktif karbonun ömrü daha kısaymış, uzun sürede bağladığı kimyasalları suya geri verdiği için yarardan çok zarar veriyormuş.

Zeolit ise kendisini suyla dengelediği için suda fazla olan maddeleri kendine bağlıyor, daha sonra eğer sudaki miktar azalırsa geri veriyormuş.

Karbon ve zeolit için herkesin kendine göre bir düşünüş şekli var gibi geldi. Kimisi asla koyma diyor, kimisi koy ama şöyle yap, kimisi düşünmeden kullan. Bende bunları denemek istediğimden ve konu hakkında fazla fikrim olmadığından ayda bir değiştirip kullanmayı düşünüyorum. Zaten ucuz malzemeler olduğundan yıkamakla uğraşmakta istemiyorum.

Tüm bunlar ışığında herhangi bir önerisi olan olur mu? Şunu da kullan, sırayı değiştir, şuna hiç gerek yok, vb...

Şimdiden teşekkürler
150x50x70 Akvaryum İçin Işık
Merhabalar,

Yüksekliği 70 cm olan akvaryuyumumun ışık sorununu bir türlü çözemedim. Yüksek ışığa ihtiyacı olan bitkiler almak istiyorum. Hatta aldım da. Co2, vitamin, gübre herşeyi yaptım ancak bitkileri büyütmeyi bırakın, yaşatamadım bile. Kime sorsam herkes farklı bir cevap veriyor. Kimi led alacaksın anca o paklar seni diyor. Kimi led işine yaramaz florasan en iyisi diyor.

Şu anda 6 tane t5 im var ancak dediğim gibi istediğim verimi alamıyorum.

Işık olarak ne yapmalıyım? Ne almalıyım ?
Mıknatıslı Cam Temizleme Aparatı
[QUOTE=MertA]Magfloat'a bakabilirsiniz.

Mıknatıslı demişsiniz. Ben jiletli algıladım o yüzden jiletli ürün önerdim. Fiyat olarak biraz pahalı bir ürün. Ama camdaki yeşil noktaları da temizliyor ve mıknatıslı ürünler gibi camı çizmiyor.[/QUOTE]

Magfloat da mıknatıslı, zaten mıktanıslı olmasa 2 parça beraber hareket edemez. Asıl jilet yüzünden camın çizilme olası yok mu ?
Mıknatıslı Cam Temizleme Aparatı
Merhabalar,

Bende seranın linkteki ürünü var. Ancak akvaryum camım 1 cm olduğundan sanırsam, mıktanısı hafif kalıyor, silerken sürekli düşüp duruyor. Daha fazla çekim gücü olan birşeye ihtiyacım var. Bilgisi ve önerisi olan var mı ?

[URL]https://urun.n11.com/bakim-ve-temizlik/sera-glas-clear-miknatisli-cam-silecegi-ta6-P136157587?gclid=CjwKCAiA99vhBRBnEiwAwpk-uGF1InKVefNPho7LjT5MVK0r0guHpHZdfBu5VlfEc3Fl3sf1r33huhoClvUQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds[/URL]
Bitkiler Çürüyor
[QUOTE=Eflatun61]Işık hakkındada bilgi alabilirmiyiz çok yardımı olur köpüklenmesi bakteri kültürünün oturmamasındandır büyük ihtimalle. [/QUOTE]

6 tane t5 var

[QUOTE=subalik]Zemin kumunuz nedir?[/QUOTE]

hagen siyah kum
Bitkiler Çürüyor
Merhabalar, kurulumunu yeni yaptığım içindeki suyun 10 günlük olduğu akvaryumumda bitkiler çürümeye başladı.Suyun sıcaklığı 24 derece. Günde 8 saat ışıkları ve co2 sistemini açık bırakıyordum ancak, ilk günlerde co2 kullanılmayıp suda kaldığını hatta köpük yaptığını görünce co2 yi vermemeye başladım. Bitkilerin resimlerini ekliyorum. Yardımcı olabilecek var mı?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/291220181443051.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/291220181443021.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/291220181443001.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/291220181442571.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/169795/291220181442551.jpg[/IMG]
İstanbul Anadolu Yakası Taş Satan Yerler
[QUOTE=fate]

Çavuşbaşı caddesi yazın navigasyona çıkar. O cadde üzerinde taşçı var.
Ben oradan alıyorum genelde.

Kilosu 1 -2 -3 TL den satıyor genelini. Tabi çıktığı gibi satıyor aralarından boy şekli uygun olanı aramak gerekiyor, ya da şekil verdirmek.
Orası aynı zamanda atölye, kesilmesi gerek bir taş alırsanız orada yardımcı olurlar.


[/QUOTE]

Cumartesi açık mı ?
İstanbul Anadolu Yakası Taş Satan Yerler
[QUOTE=PlecoLover]Merhaba. Tuzlada benim alışveriş yaptığım biryer var. Kg fiyatı 1tl idi taşların. Belirli aralıklarla kadıköy e geliyorum. Eğer yardımı olacaksa sizi oradan görüntülü arayacak taşları seçmenize yardımcı olabilirim. Kadıköy e geçtiğimdede size iletirim.[/QUOTE]

Taşları satın aldığınız yerin ismi nedir ?

[QUOTE=fate]

Evet bende orayı kullanıyorum genelde.
Daha yakınlarda var mı diye sormak istedim :)
[/QUOTE]

Oralar yabancıy[QUOTE=mehmetkkten]İYİNİN İYİSİNİ SEÇMENİNDE BİR MALİYETİ VARDIR
UNUTMAYALIM

ÇAVUŞBAŞI YOLUNU KAVACIK İSTİKAMETİNE TAKİP EDERSENİZ BENZERİ TAŞ MARKETLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ

ÇAVUŞBAŞI YOLUNU KAVACIK İSTİKAMETİNE TAKİP EDERSENİZ BENZERİ TAŞ MARKETLERDEN GÖREBİLİRSİNİZ[/QUOTE]

Merhabalar,

O tarafları bilmiyorum, daha detaylı tarif edebilir misiniz?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.