ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nurnuk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mart 2007 12:19
Son Ziyaret:
19 Mart 2011 22:31
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
baha oksuz
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

nurnuk

SON 8 MESAJI

Amazonlari Aratmayan Bitkili Akvaryum(Ilk Denemem)
[QUOTE=kutupaneci]Arkadaşım, cae de denilen bu balık müthiş bir yosun yiyicidir. Özellikle camlarda ve yapraklardaki yeşil algleri tüketirler. Büyümemesi için dip yemi vermeyin. O kadar da hızlı büyümüyor. Bendeki bir yıldır parmak kadar. Boyu uzamıyor.
Hem sizdeki balıklar çöpçüler hariç yüzeyden beslenen türler. Dip yemi vermeyin. Pul yem verin. Ve azar azar sadece dibe ulaşmadan tüketilecek kadar.
Bitkiler için şunu söyleyeyim, bu kadar çok çeşitle istediğiniz tarzda kurulum yapabilirsiniz. Ancak yüksek destekli yapacaksanız hızlı büyüyen türler sizi yoracaktır.
Budama konusunda şunu söyleyeyim, her bitki türüne göre değişir. Rotala gibi bitkileri üstten kesebilirsiniz. Kestiğiniz yerden yeni uç çıkarırlar ve daha küçük yaprak açarlar. Geniş yapraklıları yandan filiz verdikten sonra filiz veren kısmın hemen üstünden keserseniz uç kısmı yeni filizden devam eder. Başarılar.
[/QUOTE]

Yorumunuz  ve onerileriniz icin tesekkurler...

Aslinda haklisiniz galiba, cunku ben seranin (vatoz,copcu ) icin olan dip yemlerini kullaniyorum, ama bunlarda  baya fena alistilar onlara, ilk zamanlar baya cekingendiler,oyleki ben akvaryuma dogru ilerlerdigimi gordukleri anda onplandan arka tarafa kaciyolardi, ama simdi hic umurlarinda degil direk yemle mesgul oluyolar,aslinda fena da calismiyo degilleri, bir vatoz gibi surekli camda geizinip duruyolar.Hala kararsizim aslinda  yakin zamanda bos kalirsam  yeni dizayna baslamayi dusunuyorum, ve bu baliklari kurulumdan sonra akvaryumdan yakalayip cikarmam imkansiz gibi birsey,cok hizlilar ve gercekten iyi buyuyorlar.Buyukluklerinin diger baliklara zarari yok ama beni rahatsiz ediyor.Ama haklarinida vereyim, ilk kurulumda akvaryum baya bi sakal yosunu olmustu, 3 tane sae,5 tane cuce vatoz attim,sonra yosun sorunu kalkti,..

Yeni kurulumla ilgili dusuncelerim giderek sekilleniyor.Buyuk olasilikla  akvaryumdan  lepistes ve platyleride cikaracagim,Lepistesler o kadar dogal gelmiyo bana artik, suru baliklari almak istiyorum,belki onlarda yavru almak imkansiz  ama ben biraz daha bu iste kendimi gelistirmek istiyorum.Ozellikle, nano akvaryumumda besledigim karidesler, ve ana tanktaki vatoz ,copcu gibi baliklarin uretimi ile ilgilenmek daha zevkli olacagi kanaatindeyim..

Bitki konusunda ,surekli akvaryumcuya bakiyorum, op plan bitkileri varmi diye ama simdilik aradiklarim yok .JavaMoss var, 10*10 cm bir demir teli agina orulu gibi birsey, yaklasik  TL  olarak 30 lira ya geliyor,bunada degermi diye dusunuyorum,simdilik mango koku,dekor icin taslar,arka fon,yeni bir CO2 difuzor,bunlari temin ettim,kum olarak henuz kararimi tam veremedim yalniz siyah kum bana pek mantikli gelmiyor,bakalim hersey yavas yavas olsun,tam olsun.




Burda akvaryumda tureyen gereksiz salyongozlar gorunmekte ama,baya fazlalasinca dun bir tane katil salyangoz ekledim ama suan ortalarda gozukmuyor.

Merak ettigim hemen salyangozlarin arkasindaki bitkinin ne tur oldugudur ? Bilen arkadaslar varsa lutfen yardimci olsun,cunku bitkiyi bu sekilde dikince erimeye basladilar ama acaba bunlarda anubias gibi topraga gomulmeden mi dikiliyor ?







Buda benim avaryumdan cikarmak istedigim SAE ler,aslinda iyi calisiyolar goruyorum ama bu buyume hizlari gozumu korkutuyor...




Rasboralar, dun aldim 5 tane  ama sanirim bi 5 tane daha alacagim, cok guzel renkleri var, kucuk ve guzel bir suru baligi...tam istedigim gibi...




Erkek lepistesler, ama sanirim bunlar End olarak biliniyor, renkleri cok gozalici,ama  lepistesler de buyuk olasilikla yeni akvaryumda yer almiycak.



Amazonlari Aratmayan Bitkili Akvaryum(Ilk Denemem)
Akvaryuma yeni duzen vermek icin  yavas yavas malzeme toplamaya basladim.Akvaryumcunun birinde tam istedigim tarzda bir mango koku buldum...Bakalim  umarim istedigim sekilde bir akvaryum olustururum insallah,ama acele olmayacak bu defa,ayricada  akvaryumdaki bitkilerin yenni surumler vermesini ve bitki skintisi cekmemeyi dusunuyorum.

Gyrinocheilus aymonieri


http://www.akvaryum.com/gyrinocheilus__aymonieri_%28cinli_alg_yiyici%29_tatlisur_7_1773.asp#ref

Son olarak  bu baliklari akvaryumda tutmak istemiyom artik sanirim.Kisa zamanda cok hizli buyuyorlar,yaklasik 30 cm bir boya ulasabiliyorlarmis,buda akvaryumun neredeyse yarisina yakin,yosunlari yiyolarmi bilemiyom ama iyi yem yiyolar :)
Amazonlari Aratmayan Bitkili Akvaryum(Ilk Denemem)
Tesekkurler arkadaslar,

Ama dun Forumda bazi arkadaslarin bitkili akvaryumlarini inceledim,gercekten benim hayalimdeki akvaryum icin iyi bir referans olmus oldu.Bu sekli buyuk ihtimal degisecegim ama yaklasik 2 ay oldu, o yuzden en azindan bitkilerin tam oturup gelismesini bekliycem .

Ozellikle AVATAR filmindeki goruntulerin kucuk bir bolumunu olusturmak benim icin buyuk birsey olabilir.Onun icin Guzel bir Mango koku,ve genelde taban bitkileri kullanilarak yapabilecegim bir akvaryum dusunuyorum..

Ama bu sefer biraz sabirla hareket etmeyi dusunuyorum.


Tekrar yorumlariniz icin tesekkurler..
Amazonlari Aratmayan Bitkili Akvaryum(Ilk Denemem)
Hepsini resimleyemesemde kismen akvaryumdaki baliklarim..

Cuce vatozlar  cok tatli ve sevimli baliklar gercekten, 5 tane almistim ilk basta biri oldu 4 tane suan gayet guzel yasiyor..

Copculer 6 tane, ve en sevdigim baliklarim,Yaklasik 1 yildir  akvaryumumda bulunuyorlar ve 1 tanesi bence  hamile ama nasil yavrulayacagi veya o ortami nasil olusturacagim konusundan herhangi bir tecrubem yok...

Lepistesler ve black molly leri resimlemeye gerk duymadim, bilenen cinsler,:)

Bollon Mollylerde sevdgim bir balik turleri..

Platyler deli gibi cogaliyolar, Artik yavrular icin ozel bir caba harcamiyom, akvaryum icinde dogum yapiyolar ama  yinede baya bir plat yavrusu ortalikta dolasiyor..















SAE(resim baska yerden,cunku ben goremedim akvaryumda bunlari,kimbilir nereye pustular :) )

3 tane var ama sevmedim bu baliklari ,hem hizli buyuyolar hemde sinsi bir balik gibi geliyo bana..Akvaryumda pek fazla buyuk boy balik istemiyorum,belki ilerde cikarabilirim akvaryumdan.


[QUOTE=Köksal Gürkan]

Olay yeni başlamayı aşmış. Dolu dolu bir akvaryum ve güzel bir görünüm olmuş. Elinize sağlık...

Riccia'lar su üzerinde de olabilirdi. Su üstü bitkisi olarak işe yarardı. Pistia eklemek güzel olur.
Bitkilide dip çekimine genelde gerek yoktur. Sadece su üzerinden değişim yeterlidir.
CO2 desteği yok gibi görünüyor. Bir süre sonra ihtiyaç olabilir.
[/QUOTE]

Evet ,dip cekimine gerek olmayabilir aslinda,ozellikle bitkili akvaryumlarda dip cekimi yapmaya gerek yok diye bir cok arkadasin yazilarini Forumda okudum.Benim yaptigim dip cekimi ise on tarafta baliklara dip yemi attigim  acik bolge.Onun disinda genelini yapmak zaten imkansiz...'

CO2 konusunda ise, aslinda  var.Mayali sistem ama  pek de basarili sayilmaz.Suan yeniden yaptim kabarcik difuzore geliyor ama pek uzun omurlu olmuyor bu mayali sistem,Tuplu de gercekten cok pahali.
nurnuk2010-11-11 02:55:41
Amazonlari Aratmayan Bitkili Akvaryum(Ilk Denemem)

Boyut (cm):80.35.45
Kapasite (litre):126
Canlılar:Lepistes,Platy (yetiskin,yavru iki grup yaklasik civari 20 civari), 6 copcu,4 cuce vatoz,3 SAE,5 ballon molly,3 black molly

Malzemeler: yaklasik 20 kg civari kum, SERA gubre, 3 mango koku,hava tasi,...

Bitkilerin isimlerini tam olarak bilmiyom,Ama bildigim kadariyla,
Anubias barteri var.Nana
Cryptocoryne beckettii 'Petchi',(Bu bitki super buyuyo)
Hygrophila corymbosa 'Compact'
Micranthemum umbrosum
Elodea,
Riccia,


Akvaryum Bakımı:2 -3 gunde  %10(yaklasik)  su degisimi,

2 haftada bir dip cekimi

Haftalik  sivi gubre,

Gunde 2 defa yemleme

8-10 saat  arasi isik duzeni.

Ayda bir Dis Filtre temizligi
Kullanılan Yemler:(resimlerde)

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:(resimlerde var)

Akvaryumu kurali yaklasik 2 aya yakin bir zaman oldu ama kurulumu da ilginc oldu.Bundan onceki 60.30.30 luk akvaryumum  ile fazla ilgilenmiyodum,oluruna birakmistim, ona guzel bir sehpa almak icin akvarcumya gittim  ve  yeni akvaryum ile geri dondum.Big%20smile..

Sonucta gercekten buyuk masraf ve zamana  mal oldu.Kuruluma  baslamadan bitkili kurmayi kafaya koymustum,ama  ilk deneme olacagi icin birazda arastirdim,arastirdikca isin biraz zor oldugunu  anladim.Ben Hollanda da yasiyom ,ve bir sey belirteyim  Hollandalilarin calismalarina bakarsaniz  bunlar calismiyo dersiniz, ama adamlar mesela  24 saatlik isin belki yarisini sadece  dusunerek ,planlayarak  gecirir geri kalan zamanda da takir takir herseyi  yerli yerine koyarak bitirir.(bizdeki 40 defa olc, 1 defa bic   sozu gibi)...
Ama  tabi bizdeki Turk aceleciligi bende ortaya cikinca  ,tam istedigim gibi  olmasada boyle bir sey ortaya cikti.Sonradan ilk pisman oldugum sey  arka  fon oldu, hem kalin, hemde bunun yerine cok daha guzel fonlar koyabilriim diye dusundum, ikinciside  bitkiler,Ozellikle hizli buyuyen bitkileri ilk basta  alg sorunu icin dikmistim, oylece  kaldi,Ama cok fazla  kalabalik ve duzensiz bir sekil aldi gibi geldi.On taraf daha  bos kalmaliydi ama  olmadi.O yuzden Amazon ormanlari gibi dedim, karisik baya...

CO2 sistemi ise bildigimiz mayali sistem, uyguladim ama cokta basarili olamadim aslinda.Cok duzenli bir cikis olmuyo, difuzor kullniyom..



Sol kosede beyaz tul ,tuhaf gelebilirBig%20smile
Ama cok istedigim Riccia lari dikmek amma zor bunu anladim.Belki suyu doldurmadan yapabilirdim, yada kayalari koymadan,ama su varken cok zor, Tam  o kadar para verdigim Riccialari atmak uzereyken boyle bir sekilde tasin uzerine tutturdum, simdilik dursun bakalim, biraz birazda cikmaya basladilar tulden....



Anubias barteri nanayida iki kutuge tutturdum,evet bayagi gelistiler aslinda ...

Birde  deneyimli arkadaslar  su budama konusunda yardimci olursalar gercekten cok sevinirim...





DIS Filtre  TETRATEC EX700,
120-200 litre kapasitede,
Ilk taktigimda  su cikisini selale seklinde biraz suyun ustunde birakarak yapayim dedim, AMANNN...birakin selaleyi ,suyu 3 metre evin icine firlattii,bende baya bi banyo yapmis oldumKahkaha...ama sonra kendimce cozumler buldum, ve sonra da debide dogal olarak azalma  oldu,O da  aslinda  kirlenmeden oluyor sanirim,cunku 1 ay sonra temizlik yaptiktan sonra ilk gunku gibi calisiyodu,  ve  kucuk hava motoru  bile ondan daha cok gurultu yapiyo, cok sessiz  bir DIS  Filtre




Malzeme Dolabi



Kullandigim Gubre,su duzenleyicileri,vs.vs..aslinda  arkada devami var ama kisaca bunlar


Ve kullandigim  yemler..bunun disinda kurutulmus yemler(kurtcuklar),sebze turu seyler de veriyorum.




Bitkiliye basladiktan sonra (keske baslamasamiydim bilemiyom,bu is gercekten sinirlari zorlamayi gerektiriyorSok ) birde Nano tank aldim,Onda da hem bitki yetistirmeyi,hemde iste gerekirse hamile baliklari koymayi ya da hasta baliklari  veya yavrulari....dusundum.Onun kurulumunu kurduktan sonra degistim,bitkileri budadim kuculttum, simdi yavrular  ve 4 adet kiraz karides icinde bulunmakta...

Son olarak  deneyimli  arkadaslarin  onerileri ve tavsiyeleri bizim gibi bu ise  yeni baslayanlara onemli katkilar saglayacagini dusundugumden   tavsiyelerinizi  bekliyorum...

SAYGILAR



AKVARYUMUN SON HALI (24 KASIM 2010)











nurnuk2010-11-24 19:44:13
Erkan EFE "Başlangıç" Yeni fotolar Sayfa 14'te
Merhabalar,

Akvaryumunuz  gercekten cok guzel olacak gibi gozukuyor, insallah  dilediginiz  hale getirebilirsiniz.

Oncelikle, akvaryumunuzda olusan  gri renkli yosun gibi seyler galiba  ilk kurulan akvaryumlarin bir cogunda olabiliyo, tabiki bununda bazi sebebleri var..
Yaklasik 2 ay once buyuk heveslerle kurdugum bitkili akvaryumumda, ozellikle kokler  ve daha sonra  bitkiler uzerinde  bu sekilde gri tuy gibi seyler olusmustu,hatta  kumun uzerinde de..

Ilk baslarda bayagi hayal kirikligi yaratsada, Forumda yaptigim arastirmalarda ,cozum olarak   yosun yiyici  baliklar (SAE,cuce vatoz,salyangoz,karides...),besini fazla tuketen bitkiler (elodea gibi),suyun duzenli degisimi, ozelliklede  isik duzeni.... gibi  cozumler vardi..

Gercekten  bunlarin hepsini olmasada  bircogunu imkanlar cercevesinde uyguladim, Once sizin gibi  kutukleri kaynatmak yerine  firca ile temizlemeye calistim, cunku cikarsam duzen bozulacakti, sonra  elodea  ekledim ,nasilsa kok  yok  cikarirken sorun olmuyo, ve  ve  isik oranini gunluk  6-7 saate dusurdum,ve diger onemli  nokta  bence   yeni kurulan akvaryumlarda  su  oturana  kadar  gunluk  en az   %20-30   gbi  bir su degisimi yapmak. bu haftalik  50 gibi de olabilir  ama  yeni kurdugumdan  gunluk  yapmak  daha mantikli  oldu diye dusunuyorum..

Sonuc  olarak  kendiliginden  bu dertten kurtuldum..

Hatta ilk bunu gordugumde alg olarak dusundum, direk  kimyasal kullanayim dedim,akvaryumcudan  alirken gorevli  sordu neden  aliyon diye ,sorunu  soyleyince    hayir gerek yok  oyle  seyler  olabilir  dedi, ozellikle isik duzeni  ve  gubreleme konusuna dikkat  et demisti...Cunku ilk basta sanirim gubreleme konusunda da olcuyu kacirmistim...

Bende  ilk defa  bitkili akvaryum deniyorum, biraz duzensiz  kurdum gbime geliyor ama  yinede  bitkili akvaryum   cok farkli gercekten,  balik ne kadar guzel olursa olsun,  ama  asil akvaryumu  guzel gosteren   bitki bence....
'
SAYGILAR...
Yeni Lepistes Irk çalışmalarımdan Galaxy
Tebrikler, süper lepistesler yetiştiriyorsunuz.

Özelllikle bunlar gerçekten  inanılmaz.

Tekrar  tebrikler. Kazanannn

emoricat2008-12-14 10:28:33
Canli Doguran Akvaryum..2
Hoş ve güzel bir akvaryum.Thumbs%20Up Ramirezi2007-12-03 00:36:55

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.