ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ftursin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Ekim 2007 17:53
Son Ziyaret:
30 Ocak 2011 09:59
Toplam Mesaj:
59 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Turşin
Doğum Tarihi:
08 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Izmir
Meslek:
Ye - İç - Yat pozisyonunda kıdemli uzman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

70*30*40h (84 lt) Bitkili
Fatih Turşin

SON 10 MESAJI

aşırı yosunlanma
[QUOTE=Kınayu] 
 
Merhaba,
 
Bitkili akvaryuma bir avuç tuz atarsanız ertesi gün bitkilerin saplarını tek tek su üstünden toplarsınız. Yani bitkiler hızla çürür. Üstelik iki haftada bir, bir avuç attığınızda tuz oranı giderek artar; çünkü tuz, su değişimi haricinde buharlaşma gibi nedenlerle akvaryumda eksilmez. Bitkili akvaryumlarda bu şekilde yüksek miktarlarda tuz kullanılamaz, hatta genellikle hiç kullanılmaz. Beslenen balık cinsi, bitki sayısı, akvaryumun hacmi bilinmeden yapılan talihsiz bir açıklama olmuş.
 
Saygılar.
[/QUOTE]
 
                Fatih bey neden tuz Bitkileri çürütüyormuşki?? ben yıllardır atarım.
     Bitkilerde güran güran maşallah artı ben zaten yazmışım bilmiyorum ne besliyorsunuz diye talihsizlik bunun neresinde her türlü yapılması gereken işlemi yazmışım siz tuzumu gördünüz sadece
[/QUOTE]
 
Ben sadece tuzla ilgili olan yorumunuz hakkında fikrimi belirtmek istedim. Soru soran arkadaş akvaryum hacmi ve diğer bilgileri vermediği için bir avuç tuzun çok göreceli ve fazla olduğunu düşündüm. Bitkili akvaryumun bu miktar tuzu tolere edebilmesi için büyük hacimde olması gerekir. Sanıyorum sizin akvaryumunuz da büyük. Fakat ben kendi tecrübelerimden ve forumdaki diğer tecrübeli arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla bitkilerin tuzla arası pek iyi değil ve çürümelerine sebep olabiliyor. Yorumunuzdaki verdiğiniz diğer bilgiler içinse size aynen katılıyorum.
 
Saygılarımla.
aşırı yosunlanma
[QUOTE=Kınayu]
 
 
 
                Selam Nuri bey Akvaryum direk gün ışıgı almayan bir köşeye koyun veya yaktıgınız ışık bitki (anabiasların) direk üzerine gelmesin.
                Bitkilerin yerleşimi Akvaryum ışıgının direk altından alın ve yayarak yerleştirin.Akvaryumda ne besliyorsunuz bilmiyorum balık olarak iki haftada bir avuç kaya tuzu atarsanız iyi olur               
                Birde ışıga bir timerli bir Priz takarsanız mesala iki saat yansın üç saat sönsün çok gerekli olmadıkca  birde filtre olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum akvaryumda sürekli hafif akıntı yaratacak bir Motor çalışsınki bitki üzerlerine yosun tutunamasın veye oluşmasın
                Artı Seranın-Tetranın bu yosun önleyici İlaçları var balıklara zararlı olmayan onlardan,da kullana bilirsiniz tabiki  yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.....Saygılar
[/QUOTE]
 
Merhaba,
 
Bitkili akvaryuma bir avuç tuz atarsanız ertesi gün bitkilerin saplarını tek tek su üstünden toplarsınız. Yani bitkiler hızla çürür. Üstelik iki haftada bir, bir avuç attığınızda tuz oranı giderek artar; çünkü tuz, su değişimi haricinde buharlaşma gibi nedenlerle akvaryumda eksilmez. Bitkili akvaryumlarda bu şekilde yüksek miktarlarda tuz kullanılamaz, hatta genellikle hiç kullanılmaz. Beslenen balık cinsi, bitki sayısı, akvaryumun hacmi bilinmeden yapılan talihsiz bir açıklama olmuş.
 
Saygılar.
Midye bitkilere zarar verir mi?
Midyelerin bu küçük kusurlarından çok, faydaları daha önemli bence. Bende de bir tane var, akvaryumun bitki olmayan bir köşesine koyarsanız günlerce yerini değiştirmez. Değiştirmeye kalktığında alıp yine aynı yere koyabilirsiniz. Etrafına da bir şeyler koyarsanız hareketlerini kısıtlayabilirsiniz. 
Yosun Problemi
[QUOTE=Togii55]Bu yosunu çözecek birşey yokmu ya arkadaşlar.Aydınlatmayı azaltayım diyorum.Bu seferde bitkiler var.Onlar için iyi olmaz diye düşünüyorum.Işığı normal ayarlarda açıp kapatsam bu seferde yosunda hiç bir azalma olmuyor.Bunu çözecek balık,kimyasal vs. birşey varmıdır ? [/QUOTE]
 
Tolga, akvaryumdaki yosunlarla başedebilmenin ve oluşmalarını önlemenin yolu onların gelişmesini sağlayan besin değerlerini yok etmek veya azaltmaktan geçer. Bu konuda en büyük faydayı bitkiler sağlıyor. Bitki sayısını arttırmak ve onları sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlamak iyi bir fikir bence. Çünkü akvaryumda rahatsızlık veren yosunlar da bir çeşit bitkisel organizmalardır ve bitkilerin yaşaması için gerekli olan besin maddeleriyle çoğalıp gelişirler. Eğer akvaryumdaki bitki sayısını arttırıp sağlıklı bir şekilde gelişmelerini sağlayabilirsek yosunların ihtiyacı olan besin maddeleri bitkiler tarafından hızla tüketileceği için yosun gelişimi duracak ve kendi kendine ortadan kalkacaktır.
 
Bu arada, akvaryum ve bitki ortamına uygun olmayan lambalar yosun gelişimini arttırır. Akvaryumun da 40 lt yani küçük hacimli olduğu için fazla yoğun olmayan florasan kullanman uygun olur. Ben 5900 k'lık Sera Plant Kolor kullanıyorum ve 2 yıldır yosun problemi yaşamadım. Bu florasan altında anubias, criypto, balanse, amazon gibi az ışık isteyen bitkiler mükemmel gelişiyorlar. Uygun ışık ve o ışıkta gelişen bol bitki ile problemi biraz sabrederek çözebilirsin.
 
Yosunsuz günler...
Anubias'larımdaki sakal yosunları
[QUOTE=onurdemirbala]İnşallah düzelir güzel ve sağlam bir bitki anabıas.Saygılar.[/QUOTE]
 
Teşekkürler Onur Bey, akvaryumuma koyduktan sonra düzeldi. Herhangi bir müdahalede bulunmadım. Kendi kendine zamanla kayboldular. Sadece birkaç yaprakta ufak parçalar kaldı, onlarda geçiyor. Zaten benim akvaryumumda hiç yosun problemi olmuyor. Camlar bile tertemiz. Anubias ve criyptolar gayet güzel gelişiyor.
Ne yumurtası olablilir?

Teşekkürler Murat Bey, yavruların çıkmasını sağlayabilirsem yosun konusundaki yorumlarınızı dikkate alıcam. 

Ne yumurtası olablilir?
[QUOTE=mightymurat]Akvaryumunuzda yumurtlama ihtimali en yüksek olan çöpçüleriniz ben çöpçü yumurtalarına benzettim ama emin değilim. Ayrı bir yere alıp metilen mavisi dökmeniz iyi olur ama havalandırma da yaparsanız yumurtalardan çıkış oranını daha da yükseltirsiniz. [/QUOTE]
 
Teşekkür ederim Murat Bey. Uzun zamandır karnı dolu bir dişi çöpçümü üç dört erkek çöpü sürekli sıkıştırıp kovalıyor. Az önce baktım dişi çöpçünün karnı halen dolu. Ayrıca kutu ile akvaryum camı arasında en fazla 1 cm kadar fark var. Çöpçülerin o araya girip yumurta dökmeleri zor gibi sanki. Akvaryumda zebralar birbirini aşırı derece kovalıyordu son zamanlar. Birde 4 adet rasporam birbirine güç gösterisi veya kur gibi hareketler yapıyorlardı. Yumurtaların bırakıldığı seviyenin su üstüne yakın olması bende suyun üst kısımlarında yüzme alışkanlığı olan zebraları düşündürdü. Ayrıca hızlı küçük ve çevik olmaları bakımından o 1 cm lik arada yumurtlayabilirler gibi.
Ne yumurtası olablilir?

Selam arkadaşlar,

Resimde gördüğünüz akvaryumumdaki, lepistes yavrularının bulunduğu yavruluğun üzerinde yumurtalar gördüm az önce. Akvaryumumda raspora, neon, zebra, kuhli, çöpçü, lepistes balıkları var. İkişer adet de hayalet karides ve kiraz barb var fakat dördü de dişi.
 
Sizce bu yumurtalar hangi balığa ait olabilir? 12 kadar yumurta saydım. Bunları nasıl kurtarabilirim? Yavruluğu çıkarıp akvaryum suyu dolu ayrı bir kaba alıp, az birşey metilen mavisi dökmeyi düşünüyorum, ne dersiniz?
 
 
 
 
ftursin2009-10-04 18:50:25
yavruluğa 3 balık ?
Bir gün yavruluğa 2 hamile lepistes koymuştum. Ertesi gün kalkıp baktığımda birinin diğerini öldürdüğünü gördüm. Zavallı balığın her tarafı yara içindeydi. Bilginiz olsun, saygılar.ftursin2009-10-02 17:20:38
Nasıl Hobiciliktir?
İşinini iyi yapan dürüst akvaryumcular da çok, ama akvaryumcuların çoğuna göre bütün balıklar birbiriyle uymludur ve hepsi birarada yaşayabilirler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.