Akvaryum.Com
  • Yüksekliği Düşük Akvaryum.


    Profil resmi
    _Tilaus
    21:22
    Herkese Merhaba.
    Oncelikle bu iste cok yeni sayilirim. Sadece arastirmalarima dayanarak bir akvaryum kurmak istiyorum. Bu bağlamda siz değerli tecrubeli insanların fikirlerini ve tavsiyelerini bekliyorum.
    1- Akvaryumu cama cam olacak sekilde ozel yaptiriyorum. Vitrinimdeki yeri hazir o yuzden olculeri 50*30*29 olacak. 42 litre low tech bitkili olarak planlıyorum.
    Merak ettigim ise yuksekligin 29cm olmasinin ne gibi bir dez avantaji olur.
    2-akvaryumda 250L/H selale filtre kullanacagim uygun mudur?
    3-taban icin bitki topragi ustine dere kumu uygun mudur?
    Her sey normalse
    Bakimi. Kolay hangi bitkileri yetistirmeliyim.
    Ve daha sonrasinda hangi balik turunden kac adet

    Profil resmi
    HobiciMithrandir

    Şelale filtrelerin en kalitelisi ile en kalitesizi arasındaki fark sıfıra yakın içerik ve motor kalitesi olarak, içerisine de filtre malzemesini siz koyuyorsunuz zaten. Önemli olan motorlarının sessiz olması.

    Sobo 10w 500l kullanıyorum bir akvaryumumda destek olması için, filtrenin yanına gitmediğiniz sürece motor çalışıyor mu çalışmıyor mu anlayamazsınız.
    Venusaqua, Eheim, Fluval ve Sobo'yu tavsiye ederim.

    Ancak Sobo ile aynı menşeili Aquawing markasını kesinlikle tavsiye etmem.


    (7) (248)

    Beta Balığı Kuru Yem Tavsiyesi


    Profil resmi
    Efe B.

    Arkadaşlar merhaba, Beta balığımı dün aldım ve önceden lepistes beslemeyi düşündüğüm için White Balance'nin Lepistes yemini almıştım onu verdim yine markanın Fatih Petshop (üretici) sayfasına girdiğimde Lepistes ile Beta balığı yemlerinin içerik bakımından tamamen aynı olduğunu gördüm bu sebeple Beta balığıma verdim fakat yemedi balık dünden beri aç zaten aldığım Petshop da 30ml suda duruyordu balık strese girmiş olması ve bu sebeple yemiyor olması muhtemel fakat siz yine de bana kaliteli bulduğunuz yemleri atar mısınız ?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243641/280320240202221.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Megatron(betam)

    [QUOTE=Efe B.]Arkadaşlar merhaba, Beta balığımı dün aldım ve önceden lepistes beslemeyi düşündüğüm için White Balance'nin Lepistes yemini almıştım onu verdim yine markanın Fatih Petshop (üretici) sayfasına girdiğimde Lepistes ile Beta balığı yemlerinin içerik bakımından tamamen aynı olduğunu gördüm bu sebeple Beta balığıma verdim fakat yemedi balık dünden beri aç zaten aldığım Petshop da 30ml suda duruyordu balık strese girmiş olması ve bu sebeple yemiyor olması muhtemel fakat siz yine de bana kaliteli bulduğunuz yemleri atar mısınız ?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243641/280320240202221.jpg[/IMG][/QUOTE]
    Şuanda aktif olarak reeflowers growth hormonlu yem kullanıyorum + olarak lotus betta yemi birde petshopumun verdiği yemi kullanıyorum betalarımın en sevdikleri reeflowers oldu sonra açık yem oldu sonrada lotus oldu dana yüreği vermeyi düşünüyorum

    [QUOTE=Efe B.]Arkadaşlar merhaba, Beta balığımı dün aldım ve önceden lepistes beslemeyi düşündüğüm için White Balance'nin Lepistes yemini almıştım onu verdim yine markanın Fatih Petshop (üretici) sayfasına girdiğimde Lepistes ile Beta balığı yemlerinin içerik bakımından tamamen aynı olduğunu gördüm bu sebeple Beta balığıma verdim fakat yemedi balık dünden beri aç zaten aldığım Petshop da 30ml suda duruyordu balık strese girmiş olması ve bu sebeple yemiyor olması muhtemel fakat siz yine de bana kaliteli bulduğunuz yemleri atar mısınız ?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243641/280320240202221.jpg[/IMG][/QUOTE]
    Birde o süsü çıkarsanız ve suyun derecesini kontrol etseniz iyi olur hocam

    (2) (101)

    Tüm Emeklerim Heba Oluyor...


    Profil resmi
    StepBetta
    00:21
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013131.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/218329/260320240013231.jpg[/IMG]

    Merhabalar, kurduğum 8 litre bitkili akvaryumda yorumlardan başlayan (Flame Moss, Fissidens Sp Fox Moss ve Christmass Moss), tüm akvaryum bitkilerine yayılan (Limnophila Sessiliflora, Cabomba Aquatica, Pistia Stratiotes, Hygrophila Difformis, Java Fern) berbat bir yosun mevcut.

    Akvaryum 8 litre, 08:30-16:30 aralığında mix ledlerden oluşan (kırmızı mavi yeşil beyaz) bir armatür aydınlatıyor şu anda. 2 hafta önce ek olarak 6500 kelvin bir armatür de vardı. 2 hafta önce komple temizlik yapıp her şeyi düzenlemiş, yosunlaşmış bitkileri sökmüş ve tek armatüre indirmiştim.

    CO2 kullanmıyorum, normalde haftalık %20 su değişimi yapıyorum, Ramazan dolayısıyla yapamadım. 1 adet dişi Betta, 3 adet Nerite ve 4 adet kiraz karides mevcut tankta. 2 haftada geldiği hâl yine bu ve ben artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. 4 ay boyunca hiçbir problem yaşamadım. Ama şimdi durum bu şekilde. Desteklerinizi bekliyorum 🙏🏻[EDIT]StepBetta,2024-03-26 00:43:31[/EDIT]

    Profil resmi
    ugurkanarya

    Merhaba
    Hacminiz küçük olması akvaryumunuzun içini boşaltıp temizlemeniz için olanak sağlıyorken komple bir temizliğe girişin derim.

    Yosunları makyaj temizleme pamuğu ile hafifçe silerek bitkilerin üzerinden de alabilirsiniz.
    Daha önce benim de tankımda yosunlanmalar başlamıştı (fotoğrafınızdaki hangi yosun türü ya da farklı birşey midir bilmiyorum)
    Ben sorunu haftada iki kez %30 su değişimi yaparak, aydınlatmayı 6 saate indirerek ve yemlemeyi azaltarak çözmüştüm.
    Yosunların nitrat (fazla yemleme etkisi ile artmakta) ve fosfatın fazlalağı ile alakalı olduğunu okumuştum. Belki bu değerleri optimal seviyeye getirecek adımlar atabilirsiniz.

    (10) (503)

    Cennet Guramiler


    Profil resmi
    EfeKizi

    Bu akşam benim için travma denebilecek bir olay yaşadım
    ilk defa iki gün önce uyum tablosundan da yararlanarak melek ve canlı doğuran tankıma üç tane cennet gurami aldım
    Her şey yolunda gidiyordu başta ama bu akşam guraminin biri valifera Balığima saldırdı ve gözünü aldı size yaşadığım dehşeti anlatamam daha önce de balık ölümü gördüm ama bu Yavrumun Gözümün önünde saldırı sonucu çırpına çırpınına can verişini görmek ben de çok kötü bir etki bıraktı [x(]
    Beslemek isteyen olursa da beslemesin canlı doğuran tankında
    Çok mutsuz ve üzgünüm

    (0) (8)

    Beyaz Kurt Kültüründeki Böcekler


    Profil resmi
    MertSoyumert

    Herkese merhaba, üretmeye çalıştığım beyaz kurt kültüründe minik, beyaz, mayt olduğunu düşündüğüm böcekler var, ve kurtların yeme ulaşmasını engellediklerini düşünüyorum (suda yumuşamış kedi maması ve balık yemi veriyorum). Bu canlılar gerçekten beyaz kurtların yeme ulaşmasını engelliyor mu, öyle ise nasıl yok edebilirim? Kedi mamasında toplandıkları zaman mamayı böceklerle birlikte çıkarıyorum, ancak tekrar koyduğumda nasıl bir üreme hızları varsa tekrar yemin çevresini sarıyorlar. Var mıdır bir çözümü?

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/137418/280320242012411.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    apistoizmir

    Merhaba, yemin üstündekiler beyaz kurt larvaları, mitelar daha küçük ve sarıya çalan renkleri olur ve hızlı hareket ederler. Mitelar için kültür yatağına içi su dolu pet şişe kapaklarından koyabilirsiniz.

    (1) (77)

    Diatom - Nitrit Ve Bakteri Kültürü


    Profil resmi
    ugurkanarya

    1 beğeni
    Arkadaşlar merhaba.
    Forumda yeniyim ancak yıllardır tatlı su konularında sitedeki bilgilerden inanılmaz faydalanmışımdır, bu vesileyle hepinize teşekkür ederim.

    Tam 45 gün önce start vermiş olduğum tuzlu su tecrübem için artık bilgi karmaşasına girmiş bulunmaktayım [^_^]

    45*40*40 içten sumplı bir akvaryum yaptırmakla iie giriştim.
    Öncelikle kullandığım malzemeleri belirtmek istiyorum:
    PS: Reef Octopus 80
    Tuz : Caledonia Reef Salt
    Kum: Caledonia Live Sand
    Kayalar: Aquaforest 6kg+-
    Dalga Motoru Sobo wp50
    Kafa motoru sump için
    100 w Isıtıcı
    Aydınlatma: markasını bilmediğim mavi beyaz powerled
    Dıy su tamamlama sistemi
    Zatek arıtma Reef destekli su arıtma sistemi
    Testler: Salifert nitrat-nitrat- amonyak- kg ve Sera PH
    Sumpta 300 gram kadar zeplin

    Öncelikle akvaryumu kurduktan 20 gün sonra bir arkadaşımın tavsiyesi ile diatom başlaması için 2 adet percula eklemiştim.
    Perculaları ekledikten sonra kahverengileşmeler başladı ancak perculalar o kadar çok kavga ettiler ki anlatamam.
    Yavrulardı ve sonrasında sürekli dayak yiyen ve kaçan öldü. Tabi bu esnada bu ithal balıklar yeme de çok iştahlı gitmiyorlar ve yemi ağızlarına alıp geri çıkarıyorlardı.
    3. Gün biri 5. Gün diğeri ne yazık ki öldü ancak diatom güçlenmişti.
    Bu esnada 3 adet conch 2 adet snail ekledim.
    Sonrasında testleri tamamlayıp ölçümlemeye başladım.
    Geçtiğimiz 25 günlükte süre içerisinde kimi günler çok şiddetli kimi günler zayıf bir şekilde kahverengilikler oluştu ve temizlik ekibi tarafından tüketildi ve bu süreç tekrar etti.

    Sürecin en başından itibaren akvaryumcudan Fluval bakteri kültürü aldım ve 2 günde bir 5 ml ekledim (akvaryumcunun önerisi üzerine)
    Yalnız dün farkettim ki bu ürünün skt 2024 Ocak ayı itibariyle sonlanmış.
    Aslında soru işaretlerim tam olarak burada başlıyor ve sizden tecrübelerinizi aktarmanızı rica ediyorum.

    Skt geçmiş olsa da bu bakteri kültürü yeterli mi yoksa önereceğiniz bir markayı alıp eklemeye devam mı etmeliyim?

    Bir diğer soru işareti ise balık ekleme diatom ve su değerleri ile alakalı.
    İnanın o kadar çok okudum ki işin doğrusu ne karar veremedim.
    Kimi kaynak ya da arkadaşlarımız kahverengileşme bitti ise balık eklenebilir diyor kimisi nitrit 0 olmadan eklenmez diyor.
    Su değerlerim şöyle:
    PH 8.5
    Amonyak 0
    Nitrit 2
    Nitrat 20-40 arası bir renkte
    Tuzluluk 1023
    Sıcaklık 24-25 arası sabit
    Aydınlatma günde 5 saat açık bulunmakta.

    Son bir haftadır nitritte herhangi bir azalma yok ancak kum ve kayalardaki kahverengi oluşumlar günden güne azaldı ve bugünkü kontrolümde çok çok az, sanki bir iki güne tamamen kesilecek gibi ancak nitritin 2 çıkması birşeylerin ters gittiğini düşündürüyor.
    Testi aldığım malzemeci ise bu süreçte su değişimi yapmamı, forumda ise su değişiminin döngüyü uzatacağını söylüyor.
    Bu arada son 3 günden öncesinde hayalet yemleme yapıyordum onu da kesmiş bulunmaktayım.

    İşte tam bu noktada tıkandım arkadaşlar.
    Bakteri kültürü, nitrit değeri ve balık ekleme konusunda görüşlerinizi merak ediyorum.

    Şimdiden vereceğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243932/280320240301011.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243932/280320240301121.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    ugurkanarya

    Arkadaşlar çok teşekkür ederim ancak benim kafam iyice karıştı, başka bir forumda ise emsal konuda kuma karides gömün amonyak açığa çıksın, ps’ı ışığı kapatın bakteri kültürü ekleyin vs diyor.
    Tek emin olduğum şey bakterinin fazlasının zararı olmadığı dolayısıyla bakteri eklemem faydalı olacak sanırım.
    Peki bu noktada hala suyumuzda amonyak olması şart mı bakteriler amonyak olmadan ölür mü ne dersiniz?

    (8) (317)

    Camlarda Ve Akvaryumda Oluşan Solucanımsı Şeyler


    Profil resmi
    TylerDurden*

    Merhabalar. Dün akvaryumumda balıklarım vardı. Sattığım için akvaryumdan aldım ve sumpınkapattım. İçerisine dün gece 04.00 gibi artemia çıkarmak için şişe koydum. Bu akşam gözlemlediğimde akvaryumun özellikle camlsrında ve yüzeyde beyaz küçük küçük ne olduğunu anlamadığım şeyler var. Dikkatli baktığımda yürüyorlar, solucan gibi kıvrılıp ilerliyorlar. Canlı türü yani, her ihtimalde akvaryum suyunu tamamen boşaltacağım ama bunlar nedir, neden oluşur, zararlı mı bilen var mı acaba [:?] yada canlı hem olarak kullanılabilir mi [:?]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195514/280320242047021.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195514/280320242047111.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195514/280320242047181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195514/280320242047251.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    TylerDurden*

    [QUOTE=Kaan Ergöz]Akvaryumunuzda daha önce balık biti vardı sanırım dimi ? Bu konu üzerine de egilmelisiniz.[/QUOTE]

    Evet doğru, bi ilişki olabilir mi. Araştırıyorum bulamadım, inşallah tecrübeli biri yardımcı olur

    (4) (105)

    Bakımı En Kolay Balık


    Profil resmi
    Cikletseverahmet
    23:27
    Arkadaşlar şuan 160 litrelik akvaryumda (akvaryum ölçüleri 50*40 80yukseklik ) koloni sarı prenses ve iceman var Ancak akvaryuma fazla vakit ayıramıyorum
    Kafamda japon veya TETRAYA geçiş yapma düşüncem var
    Sizce bakımı kolay fazla zahmet gerektirmeyen balık türü hangisi
    Malawi mi Japon mu yoksa tetra mı

    Profil resmi
    Cikletseverahmet

    [QUOTE=Hidroklorür]4 orondo at kafalı keyfine bak sonra[/QUOTE]
    160 litrelik akvaryumumda kaç tane oranda koysam sizce 4 tane izleme zevki akvaryumu doldurmaz gibime geliyor
    Ayrıca şuan beslediğim malawinin yönlerini orandaya verebilir miyim acaba

    (4) (158)

    Lepistesim Dik Yüzüyor Ve Yamuk


    Profil resmi
    Keyten
    14:03
    Fil kulak Lepistesim 10 gündür bu şekilde dik yüzüyor ve bazen de yamuk yamuk yüzüyor çok seviyorum bu balığımi lütfen yardım edin hiçbir balıkta bu problem yok bir tek bunda var anlam veremedim beyaz benek veya mantar olduğunuda sanmıyorum [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243484/240320241402271.jpg[/IMG]

    Profil resmi
    Keyten

    [QUOTE=Yenibakıcı]Benim balığımda da aynı sorun vardı. Hava kesesi problemi denmişti ve lepistese yemesi için bezelye salatalık gibi besinler önerilmişti. Düzelmişti fakat yine eski haline dönüp ölmüştü. Belki sende işe yarar.[/QUOTE] balık arka yuzgecini kullanamiyor kafayı yicem düzelmiyor hocam

    (4) (242)

    Beta Balığı


    Profil resmi
    Akvaryum8001

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/244051/280320242312131.jpg[/IMG][IMG]null[/IMG]

    Merhaba iyi günler öncelikle. Görüntüde olduğu gibi beta balığı besliyorum beta türüne fazla hakim değilim, yeni aldım ilgi alanım lepistes normalde. Konuya gelmek gerekirse fanusuma minik dekoratif şeyler eklemek istiyorum sizde öneri almak istedim forumda gördüm meşe yaprağı veya ağaç köklerine rastladım acaba doğal yollarla nasıl bir şey yapabilirim alanım kısıtlı arkadaşlar öncelikle siz fanusta balık beslenmez demeden ben açıklık getireyim , fanusta beslenmediğini biliyorum durumun farkındayım ama tek yaşıyorum ve işim gereği bazen 1 hafta kadar evden gitme durumum oluyor eğer bi akvaryum kursam birilerine teslim etmek zor olacaktı bende kolay olması açısından düzen oturtana kadar böyle bir yöntem buldum bana dekor anlamında yaprak ağaç yada betanın sevdiği şeyler den ne ekleyebilirim bir de küçük güçlü olmayan ucunda hava taşı olan bi hava motoru eklesem beta rahatsız olur mu karides ve salyangoz eklemeyi düşünüyorum 1 2 tane

    Profil resmi
    UrasArt

    Akvaryum hobisinde ne kadar büyük hacim olursa durumlar o kadar stabil olur, fanusa filtre koyma olanağı yok ve su miktarı az olduğu için çok çabuk kirleniyor.
    Yani fanusta bakmak akvaryumda bakmaktan çok çok daha zor, ilk işiniz en az 15-20 litre bir akvaryum almak olmalı.
    Sonra balık bakımı ile ilgili bol bol yazılar okuyun, azot döngüsünü ve temel bilgileri öğrenin.
    Kolay gelsin, keyifli hobiler dilerim.

    (3) (87)
  • SON MESAJLAR

    GÜNCEL 100 TANITIM

    SON İLANLAR

    FORUM İSTATİSTİKLERİ

    • 3,797,668 Mesaj
    • 408,613 Konu
    • 91 Forum
    • 145,128 Forum Üyesi
    • 1,466 Özel Forum Üyesi
    • 29 Kıdemli Akvarist
    • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

    Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.

    Akvaryum Tanıtımı

    Yeniden


    Profil resmi
    capodicapii - 21:27

    Uzun aradan sonra bi high tech kurulumuyla geldim. Bakalım bu sefer ne kadar sürecek ?
    Ölçüler: 100*50*50
    Canlı Türleri: henüz yok
    Bitki Türleri: Mini pellia, mini cristmaS, fissidens moss, Anubias petite, Anubias nana, Cryptocoryne xwilisi, Narrow fern , Bolbitis mini
    Tankın Yaşı: 3 gün
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/250220242122541.jpg[/IMG]

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/250220242124551.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/250220242125041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/250220242125181.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/112546/250220242125221.jpg[/IMG]

    (12) (25) (5)
    Canlı Tanıtımı

    Hava Motoru Bakımı


    Profil resmi
    rcall - 14:50

    Akvaryumlarımızın vazgeçilmez ekipmanlarından biridir hava motoru. Eskisi gibi verim alamıyoruz, gerektiği kadar hava vermemeye başladı diyelim. Ne yapacağız? Atıp yenisinimi alacağız? Tabiki hayır, peki ne yapacağız? Buyrun hep beraber resimli bir şekilde bakımını yapalım.
    İlk önce alt kısmında bulunan 6 adet vidayı söküyoruz. Kapakta bulunan ve dışarıdan hava almasını sağlayan, keçe ile kapalı bir delik mevcuttur. Bunu sökelim ve  keçenin önce tozunu alalım.




    Daha sonra fotoda görülen orta kısmıda bulunan 5-6 cm. uzunluğunda bir vidamız var. Körük kısmını çıkarmak için bu vidayı sökelim.




    Daha sonra körük kısmını yerinden yukarı doğru çekerek sökelim. Körükler yana doğru çekildiğinde çıkacaktır. Bunların içini ve dışını güzelce nemli bir bezle silelim.






    Fotoda gösterilen bir delik mevcut, işte bu delik körükler vasıtasıyla havanın dışarı çıkmasını sağlayan kısım. Tozlanıp tıkanmış olabilir. Buraya hızlıca üfleyip temizleyebiliriz. Yada bir şiringaya su alarak bu kısımdan tanzikle verebiliriz. Bu delikten her iki taraftada vardır. Daha sonra fotoda diğer ok ile işaretlediğim kısımda yuvarlak yarım daire şeklinde bir plastik var. Bunu yavaşça yerinden sökün ve bu kısmı kolonya vb. şeyle güzelce temizleyin ve yerine takın.




    Baştan beri nasıl sökme işini yaptıysak, aynı şekilde yerlerine monte ediniz.

    Bakımını yaptığım, champıon çift çıkışlı hava motorudur. Diğer hava motorlarının da çalışma sistemi hemen hemen aynıdır.

    Kolay gelsin.
    Saygılar...

    (62) (1309278) (85331)

    En Güncel 50 İlan


    Forumda Son Konular


    SON MESAJLAR

    Adana Evcilal Pet Shop


    Profil resmi
    -

    Sizin ve evcil hayvanlarınızın mutluluğu için gereken her şey bir tıkla kapınızda! Evcilal, evcil hayvan ve akvaryum malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği iddiası ile çıktığı yolda, güvenli alışveriş sistemi ve profesyonel müşteri hizmetleri desteği ile %100 müşteri memnuniyetini garantiliyor. Akvaryum ve balık malzemelerinde Türkiye’nin en geniş ürün çeşitliliği de Evcilal’da. Akvaryumu hobi edinen ve yeni başlayan kullanıcıların yanı sıra, akvaryumda profesyonel çözümler isteyenler için de balık yemleri, iç ve dış filtre, akvaryum dekorasyonu, aksesuar seçenekleri kargoda kırılmazlık garantisi ile meraklılarına Evcilal ile ulaşıyor. Akvaryum sahiplerinin, açık balık yemlerinin güvenilirliği ve tazeliğine özen gösterdiğini biliyoruz. Biz de Evcilal olarak, balıklarınızın sağlığı için en taze açık balık yemlerini özel saklama ve paketleme koşulları ile evinize kadar ulaştırıyoruz.

    Cevapsız Konu
    120 Cm Mobilyalı Akvaryum

    Profil resmi
    YasarKoroglu -

    Satılan Malzeme(ler): 120 x42x62 Mobilyalı Akvaryum
    Adet Fiyatı: 1500
    Toplu Alım Fiyatı:1500
    Adedi: 1
    İrtibat Bilgileri: 05349892268
    Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler:
    Diğer Ek Bilgiler:
    Fotoğraf: [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243251/040320241345051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243251/040320241345051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243251/040320241345091.jpg[/IMG]

    Walstad Metodu Bitkili Akvaryum Kurulumu


    Profil resmi
    hkn1er -

    Ölçüler: 30x30x30
    Canlı Türleri: karides ,neon tetra
    Bitki Türleri: bacopa, subulata, ludwigia repens
    Tankın Yaşı: 2 gün
    Filtrasyon ve Işıklandırma: filtre yok- orion led extreme serisi 20 cm tetra ht50 ısıtıcı
    Tasarım ve Dekorasyon:

    herkese selamlar ,sevgiler
    daha öncede bahsettiğim gibi walstad yöntemini kullanarak bitkili akvaryum kurulumuna dün gece itibariyle başlamış bulunmaktayım.
    kurulum aşamasında youtubeda hobim akvaryum kanalının walstad kurulum yöntemini uygulamaya çalışacağım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232316501.jpg[/IMG]

    Akvaryumumuz 30x30x30 ölçülerinde.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232321261.jpg[/IMG]

    alt zemin için bauhausdan edindiğim Genta yeşil bitki torfunu kullandım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232324001.jpg[/IMG]

    zemine sermeden evvel topaklanmış toprağı elimle ezerek dağıttım. Kabuk vs şeyleri iyice ayıkladım.

    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232326551.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232327181.jpg[/IMG]
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232327321.jpg[/IMG]

    Su ekleyip çamur kıvamına gelene dek karıştırıp eşit şekilde tabana yaydım. elimden geldiğince boşluk bırakmamaya özen gösterdim.
    vitasand marka dere kumunu 4 5 kez yıkayıp mümkün mertebe tozu pisliği atmaya çalıştım ama yine de bulanık su bırakıyordu ardında bende o şekilde bıraktım. bir kovanın içinde 1 gün boyunca suyun içinde bırakıp toprağın üstüne serdim. ( bu evreleri çekmeyi unutmuşum [:D] ) kabaca söylemek gerekirse 2 2,5 cm toprak aynı şekilde kum ile zemin işlemini bitirdim. zemine koyduğum bir tabak yardımıyla yavaş yavaş su doldurma işlemini gerçekleştirdim. ne kadar dikkat etmiş olsam da 1 2 yerde suyun basıncıyla birlikte ufaktan açılmalar oldu,oraları tekrardan dere kumuyla kapattım.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232339321.jpg[/IMG]
    kurulum işlemini dün gece 3'te bitirdim. o anda çekmiş olduğum fotoğraf ve vaziyet bu şekilde. torf içinde bulunan gazlar,kimyasallar olabiliyormuş. bunların etkisini ortadan kaldırmak adına 5-6 gün boyunca bu suyla devam edip sürecin sonunda tazelenmiş su ve bitki dikimiyle devam edeceğim.
    [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232344151.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/240832/111120232344411.jpg[/IMG]

    ışıklandırma ve ısıtıcı fotoğrafları bunlar.


    şimdilik sizlerle paylaşacaklarım bu şekilde. önümüzdeki günlerde güncelleyeceğim. tavsiyelerinize önerilerinize açığım. keyifli hobiler dilerim görüşmek dileğiyle.[EDIT]hkn1er,2023-11-20 19:26:54[/EDIT]

    (29) - (6012045)

    PROTOMELAS FENESTRATUS STEVENİ "TAIWAN REEF"


    PROTOMELAS FENESTRATUS STEVENİ "TAIWAN REEF" Malawi gölünün en gözalıcı ve muhteşem balık türlerindendir Ortalama 12-13 cm civarıdır

    Son 50 Tanıtım


    Profil Yorumları

    My dad's paradise


    Profil resmi
    soner-can - 18:16

    Tank:45x30x25h extra clear Aydınlatma:firefly led Filitre:eurostar hbl 802 Co2:5lt tüplü sistem Hardscape: ada aktif toprak mini landscape kaya ağaclar fındık dalları ve çöp şiş ile yapıldı Bitkiler: hc cuba spıky-fissidens fontanus-mini pelia-fleme moss Canlılar:Hyphessobrycon amandae

    (777)
    Canlı Tanıtımı

    Red tail big ear ribbon yavrum


    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/02032019001203840.jpg

    () (3223200) (97839)
    Blue lace big dorsal

    Profil resmi
    -

    http://www.akvaryum.com/Yarisma/resimler/07032019235747486.jpg

    () ()
    Sohbeti tam ekranda aç  

    Ana sayfa gösterim biçimi: Günün ilk açılışında genel bakışı, kalanında akışı göster. (Varsayılan) Her zaman akışı göster. Her zaman genel bakışı göster.

    İstanbul


    Trend Akvaryum

    240 adet akvaryumda satışa sunulan balıklar, bitkiler ve karidesler, geniş malzeme ve yem stoğu ile hem deniz hem tatlı su canlıları satışı yapmakta olan Trend Akvaryum Türkiye'nin en büyük tatlı su akvaryumcusudur. Geniş ürün yelpazeli sanal mağazası da bulunan firma Üsküdar'da bulunmaktadır.

    İzmir


    Malawi İzmir

    Malawi ve Tanganyika Cichlidleri'nin çeşidi kadar, Dennerle bayisi olması ile bitkili ve tropikal türlerde de oldukça iddialı bir akvaryumcu.

    Ankara


    Doğa Akvaryum

    Tetra türleri, canlıdoğuranlar, cüce cichlidler, discus ve pek çok bitki türünü bulabileceğiniz bir akvaryumcu.

    Adana


    Guppy Pet Shop

    Geniş yelpazeli sanal mağazası ve dükkanıyla Anadolu'nun en öne çıkan firmalarından.

    Son 24 Saatte En Çok Mesaj Gelen Konular


    Son 24 Saatte En Çok Beğeni Alan Konular